- Konu Sahibi lalelale87
-
evet arkadaşlar çok zor bir karar hakkımızda herşeyim hayırlısını versin allah
allah yardımcımız olsun
bende aynı sizin dönemlerinizden geçtim çok iyi biliyorum çok zor bir karar
ben allah verdi alacaksa allah alsın dedim eşimde sonuna kadar arkamda durdu ve biz 3 kızımla devam kararı aldık.
perinatolog profösör doktorumuzla yolumuza devam ediyoruz ve 31 haftadayız allahımızın izniyle
allah kimseyi evlatlarıyla sınamasın arkadaşlar
Sizi tebrik ediyorum. Masallah Allah evlatlrinizin iyi gunlerini gostersin. Ama haşa Allahin isine karismak degil burada maksat, bu konu oldukca hassas . Yuce rabbim her daim tedbirden yana. Kaldi ki biz tedavi ile sahip olduk tup degil asilama oldugu icin de sayisini bilemezdik. 5 yumurtamin besi de tutsaydi yine ayni sekilde konusabilir miydik? Ornekleri cok..Yine de Rabbime hamd olsun. 3 evlat kismet etti. Ama benim troidlerim aldi basini gitti kan pihtilasmam var ve her gun igne yapiyorum. Doktor karsima gecip cok zor cok, hatta imkansiz dediginde.. ya da bir digeri sana tasiyip tasiyamayacagini sormuyorum islemi nerede yaptiracaksin dediginde kendini bir cikmazda hissettiginde her sey gulluk gulistanlik olmuyor istesenin kararin saygi duyulacak bir karar. Ama bana gore de tip resmen beni buna zorladi. Herkesin yasadigi kendine agir, digerlerinin gozu kor kulagi sagir. Ben de yasamamis olsam konusmak cok basit olurdu devam ederdim derdim ama isin ic yuzu cok baska. Ben vicdanen hic rahat degilim diyorum ya tek tesellim amacimin diger evlatlarimi ve kendi sagligim uzerinde alabilecegim tedbiri almis olmam. Bu islemin keyfi olmamis olmasi..yoksa her iki kosulda da risktesin.
Ben de aşılama ile gebelik elde ettim. Öncesinde birkaç kere aşılama, iki kere de tüp bebek yaptırdık. Düşüklerim de oldu. Kan pıhtılaşması ben de de var. Bu yolda o kadar sıkıntı yaşadıktan sonra hiç birine birşey olsun istemiyorsun. Ama öte yanda erken doğumla hepsini kaybetme riski de azımsanacak gibi değil. Dediğin gibi yaşamayan insanlar kolay yargılayabiliyorlar. Allah kimseyi bu kararı verdirmek zorunda bırakmasın.
Benim de 8 tane yumurtam büyümüştü. Hepsi tutsaydı, sorgusuz ikiye indirmek zorunda kalacaktık. Çoğul gebeliğe doktorlar her türlü komplikasyon olarak bakıyorlar.
Kesinlikle sonra nasıl bakacağımı düşünmüyorum bile. Sadece bebeklerimi sağlıklı bir şekilde kucağıma almak istiyorum.
Sizi tebrik ediyorum. Masallah Allah evlatlrinizin iyi gunlerini gostersin. Ama haşa Allahin isine karismak degil burada maksat, bu konu oldukca hassas . Yuce rabbim her daim tedbirden yana. Kaldi ki biz tedavi ile sahip olduk tup degil asilama oldugu icin de sayisini bilemezdik. 5 yumurtamin besi de tutsaydi yine ayni sekilde konusabilir miydik? Ornekleri cok..Yine de Rabbime hamd olsun. 3 evlat kismet etti. Ama benim troidlerim aldi basini gitti kan pihtilasmam var ve her gun igne yapiyorum. Doktor karsima gecip cok zor cok, hatta imkansiz dediginde.. ya da bir digeri sana tasiyip tasiyamayacagini sormuyorum islemi nerede yaptiracaksin dediginde kendini bir cikmazda hissettiginde her sey gulluk gulistanlik olmuyor istesenin kararin saygi duyulacak bir karar. Ama bana gore de tip resmen beni buna zorladi. Herkesin yasadigi kendine agir, digerlerinin gozu kor kulagi sagir. Ben de yasamamis olsam konusmak cok basit olurdu devam ederdim derdim ama isin ic yuzu cok baska. Ben vicdanen hic rahat degilim diyorum ya tek tesellim amacimin diger evlatlarimi ve kendi sagligim uzerinde alabilecegim tedbiri almis olmam. Bu islemin keyfi olmamis olmasi..yoksa her iki kosulda da risktesin.
günaydın.
benim yazmakta ki amacım asla sizi yadırgamak yada eleştirmek değil olamazda zaten ben sadece size destek olmak için yazmıştım.
allahım kimseyi böyle zor bir kararı almak zorunda bırakmasın. siz çocuklarımız için böyle düşündüğünüzün çok iyi farkındayım bende aynı şeyi çok düşündüm 1 hafta ağlayarak düşünerek geçti çok zor bir dönem. bende de troid çıktı ilaç kullanıyorum vitaminler öyle.
allahım hakkımızda hayırlısını versin.
Sizin için demiyorum ama bazı kişiler gerçekten bu konuda acımasızca konuşabiliyor. Mesela en çok takıldığım şuydu. 4'üz tutuyor ve arkadaş diyor ki 3'üz olsa asla aldırmazdım. O zaman niye 2'ye indirgiyosun arkadaşım 3'e indirge. yanlış mıyım. sonuçta o 2 can da senin canın. 3 üz olsa hiç düşünmezmiş burda çok okudum ve oldukça da kızdım. ben burda kumar oynamıyorum. yaptığım şeyin yükü sırtıma bindi ve hayat boyu bu yükü taşıyacağım.
Sizi tebrik ediyorum gerçekten Allah sağlıkla kurtarsın hiç değilse vicdanınınz lekelenmedi.
Ben konuşarak kimseyi etkilemek istemem çünkü herkesin bünyesi yaşam tarzı koşulları farklı. Çok ağladım sızladım ama bunun kalan 2 bebeğime zararından başka bişeyi yok. Allah onları bana bağışlasın. tek duam sağlıklarla kavuşmak. Ben cesaret edemedim. Ama her anne babanın kendi kararı.
merhaba nasıl gidiyor gebeliğiniz, ben merak ettim debizimde 2 şubatta transfer oldu ve sonuç olarak üçüzlere hamiştim. doktorumuz bize 6 mart 2014'te karar vermemizi, ister yola ikizlerle istersek üçüzlerle devam etmemizi, ikisininde riskleri olduğunu, bu konuda tamamen kalbimizin sesini dinlememizi ve kararımızı kendisine iletmemizi istedi. bizde düşündük taşındık ve üçüzlerle devam edeceğiz diye hocamıza söyledik. yarın tekrar bir kontrolümüz var bebeğimiz 7,5 haftalık olmuş olacak yarın itibariyle inşallah... (kaç haftalık olduğu transfer gününe 15 gün ilave edilerek hesaplanıyormuş)
Merhaba,
Ben 6 haftalık kontrolde ikiz üçüzlere hamile olduğumu öğrendim
Hem sağlık hemde yaşım itibarı ile indirgeme işlemi düşünüyorum tabi kendiliğinden yok olmaz ise
Hem her anlamda üzgün hemde korkutorum
Sizim bu konuda bilgileriniz varsa paylaşırsanız sevinirim
Allah hayırlı doğumlar nasip etsin,
Hayırlı kandiller'
Canım Allah sizden razı olsun içimi biraz olsun rahatlattınızDiger yere de yazmissiniz , orda gordum ve hemen cevap yazdim cunku ne kadar kaygili oldugunuzun farkindayim. Islem psikolijik olarak oldukca zor bir islem. Ama karar vermek ikilemde kalmaktan kolay. Tamam mi devam mi. Akabinde yuzde 5 riskiniz var kalan ikisi icin. 1 hafta sonra bu risk 2.5 a dusuyormus ve 6-8 hafta icinde vucut tarafindan emiliyormus. Mumkun oldugu kadar islem sirasinda rahat olmaya calisin ve hicbir sey duymamaya ve gormemeye ozen gosterin. Ben cok uzuldum o bebek icin halen de uzuluyorum insan uzulmez mi kendi cani. Ama yukaridaki yazilarimda da belirttigim gibi. Ne yapacagimi bilemez bi duruma gelmistim ve mantikli olanin bu olduguna karar verdik Allahim kalan iki evladima omurler versin , ayirmasin kimseleri evladindan. Tedirginliginiz cok normal. Ama kararinizi kesin vermeniz ve duygusalliktan uzak durmaniz en azindan diger iki bebek icin ve sizin icin daha iyi olacaktir ben islemden sonra cok agladim psikolojim yeni yeni duzelmeye basladi o da 2 bebegime zarar verecegim diye com korktum bu kadar aglamakla. Baska soracaginiz varsa cevaplarim. Suan 18. Haftamizdayiz insallah hayirlisiyla 36. Haftamizi da goruruz.
Canım Allah sizden razı olsun içimi biraz olsun rahatlattınız
Yasım büyük 43 acaba kendiliğinden yok olma durumu olurmu
Ben geçmişte buna benzer sıkıntılar yasamıstım benim için de zor bir süreç daha,
Bu bebekleeri bu yaştada nasip eden Allahım kaldıramiyacağımız yükler vermeyecektir
Bu mübarek günde Allahım hakkımızda hayırlısını nasip eyle inşallah
İnşallah bebişleriniz 36-38. Haftalar arası sağlıkla alırsınız,moralinizi hep yüksek tutun,kocaman öptüm sizi
Canım Allah razı olsun,Anladim siz benim ablam sayilirsiniz. Allahim hayirli mubarek etsin evlatlarinizi. Doktorunuz kim olur bilemem ama 1 yada 2 tanesini redukte etmek isteyecektir. Allahim her kararinizda yaninizda ve yardimciniz olsun. Psikolojiyi yikmamak en onemlisi. Dualar edelim birbirimize. Kendiliginden durma ihtimali var tabi onun icin 12. Haftayi bekliyor dr.lar. insallah hakkinizda hayirlisi olan olur. Ben de opuyorum neticeden haberdar olalim cunku bizim durumuzda olan ve bu yazilari okuyan coook kisi var. Kendinize iyi bakin :)
Merhaba arkadaşlar, ben geçen hafta doktoruma gittim. Bebeklerimden birinin ense kalınlığı sınırda çıktı. Doktorlar düşünmeye gerek yok dediler. Dün de işlemi yaptırdık. Çok ağladım ama kendim karar vermek zorunda kalmadığım için seviniyorum. Şimdi dinleniyorum. Allah inşallah diğer bebeklerimize ömür versin.
canım hepimizin yaşadığı şey benzer. acılarımız benzer. hiçbirimiz cani,vicdnsız değiliz ben işlemi ilk yaptırdığım haftalarda vicdanım lekelendi diye ağlama krizlerine girerdim. karınca incitmekten korkarım değil ki sahip olmak için o kadar uğraştığım bebeğim söz konusu.ama 2 seçenek var ve ikisi de riskli ve biri diğerinden daha riskli. bir seçim yapmak zorundasın ve ne olursa olsun bu senin seçimin. benm dr. hep dedi ki hayat riskler ve avantajlardan ibaret. mutlaka birini tercih etmek zorundasın. bu böyle..
çok çok geçmiş olsun hiç üzülme tamam mı artık geriye bakmak sadece acı verir. öbür dünyada affımızı dileyeceğiz. en azından şöyle ki bu keyfi bir şey değildi. umarım kalan bebeklerinle yoluna sorunsuz devam edersin umarım evlatlarımıza vakitli zamanlı kavuşuruz...
İnşallah canım, hayat bazen seçimlerden ibaret. Allah bebeklerimize sağlıklı bir şekilde kavuşmayı nasip etsin.
Uzme kendini bol su ic erik ye c vitamini. Toparlarsin hayirlisi ile insallah.
Yemeye çalışıyorum. Senin ne kadar oldu bebişlerin?
Allahin izniyle 20 olduk cnm. Ama ilk islem oldugu gun 12. Haftada bikac kez kasildim gibi hissettim. Cok az yurudum cok su ictim. Ve cok agrim vardi benim kasiklarimda karnimda. Cok sukur yeni yeni iyi hissediyorum insallah 36. Haftamizda sagliklarla geliriz. Tek derdim tek dilegim benim ve onlarin sagligi. Cok dua ediyorum senin kacinci haftan suanda ? Bide hangi sehirdesin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?