Redüksiyona mecbur kalanlar :(( Ankarada kime yaptirdiniiizzz

Yok cano sakin yaptirma. Bana sordu ben kaşlarimi yukari kaldirinca iyi tamam ben de oyle dusunmustum dedi. Benim halen ignenin girip ciktigi yer acio. Icerde hafiften ani girip cikan agrilarim oluo gozum cok korktu.

Nasılsın canim nasil gidiyor? Neler yapiyorsun? Ben drdayim insulin icin. Sekerim dusmuyor ciddi sıkıntı olur dediler. Bekliyorum. Senin nasıl gidiyor?

Nasılsın canim nasil gidiyor? Neler yapiyorsun? Ben drdayim insulin icin. Sekerim dusmuyor ciddi sıkıntı olur dediler. Bekliyorum. Senin nasıl gidiyor?

Iyi olmaya calisiyorum cnm cim. Bi dolgunluk hissi var yani nasil anlatiyim saga sola donerken ayaga kalktigimda sol tarafimda bir dolgunluk bir baski hissediyorum beni korkutuyor. Ilk gebe kaldigimda da yasiodum bunu bi ara gecmisti simdi yine basladi. Sende hic oyle oldu mu yururken falan ?
E canim nasil bir yol izliceksin bak annem hemsire benim diyor ki gidalarina ve ogunlerine cok dikkat etsin dddi. Ben daha endokrine gidemedim p.tesi randevum var. Bide annem sey dedi senin icin hareketsizlikten dusmuyodur dedi.

nasılsın canim nasil gidiyor? Neler yapiyorsun? Ben drdayim insulin icin. Sekerim dusmuyor ciddi sıkıntı olur dediler. Bekliyorum. Senin nasıl gidiyor?

deniz yıldızı beni habersiz bıraktın. Seni çok merak ediyorum. Foruma girince yaz . Nasılsın iyi misin bebeklerin nasıl şekerin nasıl oldu. Hep aklıma geliyorsun yazmıyorsun diye üzülüyorum 43:

Simdi de idrar yolu enfeksiyonu olmusum ilac basladik.senden yine ses cikmaz oldu seni cok merak ediyorum nasilsin?
Canım idrar yolu enfeksiyonu için nasıl bir tedavi verdi?ilaç neydi? Birde ikizlerin nasıl ? Üçüzlerin tedavimiyid , cinsiyetlerinbelli mi allan kolaylık versin

Canım idrar yolu enfeksiyonu için nasıl bir tedavi verdi?ilaç neydi? Birde ikizlerin nasıl ? Üçüzlerin tedavimiyid , cinsiyetlerinbelli mi allan kolaylık versin

Slm cnm evet tedavi ile olmustu igne ile yumurta cogalttik biraz kontrolsuz cogalmis yumurtalarim ve sonucta 3 tane oldu. Ama bende kan pihtilasmasi ckti igne vurulyrm bikac kez de kanama olmustu dr 1 tanesini durduralim dedi cok zor oldu ama mecburen suan Allah nasip kismet ederse 2 oglum olacak insallah. Idrar yollari enf. Icin pyloseptl diye bir ilac kullandim gunde 3 tane bol su ictim tahlilde enfeksyon cikmayinca biraktm cnm. Sen gebe misin

Değilim canım ama çoook istiyorum,bu ay bekliyorum bakalım,aşılama oldu geçen ay tutmadı, senin redüksiyondan sonra bebek rahimDemi kalıyor nasıl oluyor atmıyormu rahim, Allah hayırlısıyla nasip etsin...

bebeği mi emiyor.?

önce kesedeki suyu sonra da bebeği , 6-8 hafta içinde vucuda karıştığını söylüyor dr.lar. Tabi her manada zor bir işlem , bedeni br acı hissetmesen de ruhun hep acıyor hele de en son görüşünü unutamıyorsun ama yapacak bişet var mı ilerde seni çok daha büyük bir tehlike ihtimalinin beklediğinni düşündükçe kendini mecbur hissediyorsun.
Hem sen bunları düşünme herkesin başına aynı şey gelecek diye bir şey yok.
Ben allah katında önce rabbime sonra bebeğime nasıl hesap vericem bilmiyorum. Tek tesellim keyfi olarak bu işi yapmadığımdır zerre kadar bakımını parasını düşünmedim ama diğer 2 bebek riske girince ( zaten seçme gibi bişey söz knusu değil cinsiyetleri bile belli değildi. Dr. Hangisini seçerse o. Neyse.. Gerçekten sen bunları düşünme.

sen doğrusunu yapmışsın canım, Allah bir akıl fikir vermiş, bilime inanın demiş, risk varken h bişi yapmamak , yüm beneklerine haksızlık olurdu .... Rabbim sana bağışlasın kuzıcuklarını

Merhaba, ben de 10+2 üçüzlerime hamileyim. Bana da redüksiyon önerdiler. Ama bebeklerim sağlıklı görünüyor. Kanamam da yok. 2 haftadır duyduğumdan beri huzursuzum. Haftaya detaylı ultrason yapılacak. O zamana kadar karar vermeyeceğiz. Ama doktorların erken doğum için anlattığı risklerden çok korkuyorum. Bir yandan da birini feda etmeye vicdanım el vermiyor. Allahım doğru kararlar almamıza yardım etsin inşallah.

cnm daha 1,5 ay önce o yürek baskısından ölecek gbi oluyordum inan. her iki karar da doğru bana göre. ben üçüzden gerçekten korktum 2 iz bile beni oldukça endişelendiriyor. tamam bugün yarın neyse de bi 5 aya gelince onları taşıyamamaktan , doğururken ölmekten bile .. evet tek bebekte de var bu riskler. ama diyorum ya tedbirini alırsın yaşacaksan kaderde varsa değiştiremezsin. yaşarsın. devam etmeyi çok isterdim. hele o günün vicdan azabını anlatamam.hayat boyu bu vicdan lekesi ile yaşayacağım. düşündükçe üzülüyorum. ama kalan 2 tanem için biraz daha şansım artacağına inanarak yaptım ben bunu. çok zor bişeyle sınanıyorsunuz. devam edip doğuran çok ama kaybeden de çok. devam edip doğuranların önünde eğiliyorum keşke cesaretim olsaydı. tek tesellim bu işlemi keyfi yaptırmamış olmam. bakımlarını zerre kadar düşünmedim tek kaygım sağlıklarımız oldu. herkes kendine göre doğru kararı vermek zorunda. ben eşime sordum ben karışmam diyip duruyordu bir gün patladım ya ben neyapacağım dedim bir karar istiyorum ve günahı vebali boynuna devam dersen devam tamam dersen tamam dedim. o da benim içimden 2 tane geçiyor dedi ve o gün kararımızı verdik.. Allah kolaylıklar versin...

kararınızı net verin süreci uzatmayın bu yoldaki tek tavsiyem budur..

Allah yardımcınız olsun...
sonuçta Allah vermiş o canları..
alıcak nefesleri varsa alırlar yoksa alamazlar..
ben olsam kanama falan yokken herşey normal seyirdeyken sonlandırmayı düşünmezdim..
sonuçta bir şey olucağı varsa tek bebekte de olur iki bebekte de olur üç bebekte de...
Allah yardımcınız olsun zor bir süreç...

Evet şöyle bir durum var benim sürekli lekelenmelerim oluyordu hastaneye yatıp çıktım ve troidlerim hiç düşmedi. biraz da sağlık durumum o yöne işaret etti diyebilirim.

Evet şöyle bir durum var benim sürekli lekelenmelerim oluyordu hastaneye yatıp çıktım ve troidlerim hiç düşmedi. biraz da sağlık durumum o yöne işaret etti diyebilirim.

senin için demedim canım benim zaten herkesin yaşadığı sıkıntılar farklı...
genel olarak düşüncemi söyledim..
ama üçüz bebek takibinden ve doğumundan doktorlarda çekiniyor sanırım..

senin için demedim canım benim zaten herkesin yaşadığı sıkıntılar farklı...
genel olarak düşüncemi söyledim..
ama üçüz bebek takibinden ve doğumundan doktorlarda çekiniyor sanırım..

tabi cnm bariz takip etmek istemiyorlar da diyebilirsin.
ben ilk dr.umdan bana davranışları yüzünden ayrıldım.
ben senin takibini yapamam hastaneye git dedi bana. Allah korusun ama doğum anına kadar sorunsuz gelindiğinde o duygu eminim hiç bir şeye değişilmeyecek bir şey. Allah bu kararı vermek zorunda kalanların yardımcısı olsun. gerçekten çok zor bir karar.ve bence verilen her iki karar da doğru.

evet arkadaşlar çok zor bir karar hakkımızda herşeyim hayırlısını versin allah
allah yardımcımız olsun
bende aynı sizin dönemlerinizden geçtim çok iyi biliyorum çok zor bir karar
ben allah verdi alacaksa allah alsın dedim eşimde sonuna kadar arkamda durdu ve biz 3 kızımla devam kararı aldık.
perinatolog profösör doktorumuzla yolumuza devam ediyoruz ve 31 haftadayız allahımızın izniyle
allah kimseyi evlatlarıyla sınamasın arkadaşlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…