profilinde şanlıurfa yazıyormuş çok pardon.
beslenme şekli olarakta sık sık az az yedirmemizi,gece beslenmesi kesinlikle yok,mide kapagı açık oldugu için gece boyunca yatar vaziyettede oldugu için yedikleri sabaha kadar agzına gelip gidiyormuş ve asitte oldugu için midede onlarda yemek borusunu bogazını biz göremesekte yakıyor yara yapıyormuş
ve çocukta bu nedenle yutmak zor oluyor canı acıyor,midenin içi yara yediği zaman biliyorki canı yanıyor yemek yemek istemiyormuş...
yatmadan 1.5 saat önce yedirip o şekilde uyutuyorduk.asitli şeyler yasaktı,portakal-limon.acı şeyler zaten yiyemez küçük.aklıma bunlar geldi.
yine bildiklerimi yazarım faydamız olacaksa
benim kızım da çok kusuyor bir hafta sonra 5 aylık olacak gaviscon kullandık bize de cocuk doktoru reflü dedi her cocukta olur dedi her cocukta nasıl olur büyüğünde yoktu gaviscon verdik azaldı bırakayım mı diye sordum bırak dedi devam ediyim mi diyorum et bırakayım mı diyorum bırak diyor ne yapacağımı şaşırttı bana 2 haftadır meyve suları ve püresine başladık yine kusmaya başladı şimdi gaviscona başlıyım mı desem başla diyecek başka bir doktora gitmeyi düşünüyorum sizlere reflü teşhisi nasıl kondu böyle böyle flimsiz tahlilsiz mi sizinkilerin kilo alması nasıl kustukları halde kilo alıyorlar mı
slm arkadaşlar,çok güzel bi topik olmuş.
benim oğlum 2009 eylülde 29 haftalık doğdu,35gün hastanede yattıktan sonra eve çıktık.ilk 6 ay iştahı çok iyiydi ve kilosu normalin üstündeydi ama çok fazla kusuyodu,fışkırarak kusuyordu.şubat sonunda yani 5 ayı bitince iştahı banda gitti.günde 200 cc sütü zor içiyodu.reflü teşhisi kondu çocuk doktorumuz tarafından.
hemen araştırdık ve prof.dr.tufan kutluya gittik.gerekli tüm tahilileri daha önceden yaptırdığımız için hemen endoskopi yapılmalı dedi.çünkü kilo kaybediyordu sürekli.özofajit yani kusmalardan dolayı yemek borusunda yaralardan şüphelendi ve evet oğlumda özofajit çıktı.
lansor ve gaviskon kullandık.bi süre kusmalar azaldı,ona bile sevindim çünkü ginde 5 kez filan kusuyordu.
şuan oğlum 13 aylık,bundan 2 ay önce kusmalarımız tamamen kesildi.iştahıda eskisinden iyi oldu ama son 2 haftadır tekrar kusmaya başladı,günde en az 1 kez ne yese yediği gibi,gaz çıkarırken çıkarıyo.
çok üzülüyorum.tekrar götürmem gerekiyo sanırım oğlumu doktora.
bize alerji testi istenmedi belirtileri yok diye ama acaba ben yinede yaptırsammı şimdi.
aklım çok karışık,allah hepimizin yardımcısı olsun.
yavrum kusarken çok acı çekiyorçok canım yanıyor.
senin hissettiklerini anlıyorum aynılarını ben doğduğundan beri yaşıyorum ama şu ilaçlara başlayınca günde 1 kez kusuyor yani sürekli kusması kesildi inşallah o da geçer Allah büyük alerji testini yaptır istersen benim oğlum muhallebi ve yoğurt yiyice daha çok kusuyordu ağzından su geliyordu çocuğu kıvrandırıyordu en sonunda ne varsa fışkırır tarzda kusuyordu.zaten reflüye yoğurt iyi gelmezmiş ama Doktor emin olmak için yaptı testi çıkmadı biz endoskopi yaptırmadık özofajit çıktı demişşin benim aklıma takıldı şimdi benim oğlumda da varsa diye onu nasıl tedavi etti lansorlamı onu zaten kullanıyoruz bir de endoskopi nasıl yapıldı ne kadar sürdü anlatırsan sevinirim
minik kelebek acil şifalar sizede.
bende o tufan beye gittim ilk.bakırköye özeline.bize gaviskon ve motilium verdi(((((((
ben o ilaçlarla geçecek diye aylarımı kaybettim. o yüzden ona kızgınımm.
neyseki sizde teşhisi koymuş dogru düzgün,ve tedavi edebilmiş.
neden başladı acaba?tekrar götür bir
alerji testi negatif çıkabiliyor kanda.
ama onunda kesin sonucu deneme yanılma yapmak...
mesela bal alerjendir.bal yedirmeye başladında o yüzdenmi kusuyor.
balık yedirmeye başladın o yüzdenmi.
yumurta-çilek- vs vs
devam sütü içerken 13 aylık oldu diye normal inek sütünemi geçtin?oda olbilir.
bunlar kanda negatf çıksada vucut o anda tepki verebiliyor.kiminde kızarır vucudu kiminde kusma-kiminde ishal-yada kabızlık..bunu en iyi drdanda öncelikli sen gözlemle.
iyi olumlu haberlerinizi okurum inş.
minik kelebek,rica ederim...
bak bende şüphelendim şimdi büyük ihtimal süt olabilir.
balda alerjen ama deneme yanılma yap.dra gidersende anlatacak bir şeyin olur.yoksa oda sana onu diyecek 2 hafta şunları deneme yanılma yap kontrole gel diyecek.vakit kaybetmezsin.
dru karalamak değil maksatım anlamışındır.ama bebek sğlıgı,önce onu düşünmek lazım.
fügenede git farkı gör derim.memnun kalmazsan yine dönersin o dra.
bende t.kutluya gidince profta olunca güvendim bayıldım.
reflümüzü o söyledi motilium gaiskon verdi...
süt alerjimize uzun bir diyet listesi verdi inek etinden öyle yasak.
ama fugen alerji baskılayıcı şurupta verdi.astıma çevirmesin diye.
6 ayda herşey değişti yaaa.o yüzden diyorum.helali hoş olsun.
t.k dan fugene dönen çok ama fugenden memnun kalmayan görmedim.
eger test yaptırsan pozitif çıkarsa ilaçlarla hemenn tedaviye bşlarsınız.
yok kanda negatif çıkarsada herşeyi deneye deneye sen bulacaksın.
süt ürünleri yedikten sonra hemen kaka yapıyormu?
yada normalde kakayı rahat yaparken süt ürünlerine başlayalı kabızlık çekiyormu?
onlarıda gözlemle dra gitmeden.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?