Çocuk Hastalıkları Reflülü çocukların anneleri burdan yazışalım.....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
bugün ne verdiysem kustu moralim alt üst oldu ne yapacağımı lşaşırmış durumdayım 1 hafta iyiydi sonra ne oldu bilmiyorum ama ilcın pek etkisi yok heralde

iyi bir karar vermişiniz.çok ilgil bir dr. nişantaşında özeli 40 dk filan muayene edip ilgileniyor.
koca liste halinde soru hazırla hepsini cevaplar...
oda dr oda dr ama 2 tane ilaç seçimi hayatımızı değiştirdi.oda önemli hani

agzındaki yaralar reflüdendir büyük ihtimal.gece besleyip uyutuyorsan sabaha kadar gel gitlerle oluşuyordur.
asitler geliyordur mideden...

sık kaka yapmasıda bir şeye alerjisi oldugunun göstergesi olabilir.pişik oluyormu.
öksürük hakkındada ya reflüden yada ev tozuna akarına küfe,neme,tepkide olabilir.bir şey diyemiycem.
bir an önce gidip şu alerji işini netleştirirseniz en az sizin kadar bende sevincem.
boşuna vakit kaybı olmasın.kıyamıyorum.
yaşadıklarının aynısını yaşadım hemde dha uzun bir süree.oldugu gibi kusardıı.fışkırtırdı. dondurma kablarını afedersin ama kusmuk tası yapmıştım.her odada vardı.çünkü su içse kusardı.havaya zıplatsan kusardı.gezmeye gidince o dondurma kabıyla giderdik. taksilerde otobüslerde poşetlerimiz eksk olmazdı çantadan elimizde dururdu.
o korkuyla yaşamak bizede kötü ama çocuk Allah bilir neler çekiyor.
4 yaşında hala 13.800 kilo. kaldıı bazı şeyler çok istahsız midesi gelişmedi.midede bir şey kalmıyorduki?

nasmina izmirdeydin galiba.oradada bir başka forumdan birisinin kızında vardı.ona sorup sana dönüş yapayım ben.bir başka dr sizede iyi gelebilir.

nasmina izmirdeydin galiba.oradada bir başka forumdan birisinin kızında vardı.ona sorup sana dönüş yapayım ben.bir başka dr sizede iyi gelebilir.

sağol canım ya
ya ben anlamıyorum reflüyse hep aynı olur oğlum bazen 1 hafta iyi gderken yani çok az kustuğu oluyor tabi bi kusmaya başladımı arkası kesilmiyor geçen hafta mercimek çorbasına bile kusmazken bu gün arka arkaya kustu nedir bu anlamadım

sağol canım ya,ilgin alakan ve desteğin için.inan şuan en önemlisi bu benim için.
haftaya bayram için annemlerin yanına adanaya gidiyorum oğlumla,bayram dönüşüne kaldı bizim doktor işimiz.hayırlısıyla bi gidip gelelim,inşallah doktor çare olur.o vakte kadar çocuk doktorumuza gidip alerji testi isticem.
oğlumun akşam son beslenmesi 22.00de oluyodu.1 saat içindede uyuyodu.ve gece en az 5 kez şiddetli ağlayarak uyanıyor.ben düşünemedim ki yaa buda reflünün etkisi işte.
şimdi yazdıklarını okuyunca daha bilinçlendim.
zaten geç yatmasından yakınıyordum,onuda düzene sokmak istiyorum.
2 gündür,akşam 19.30 gibi muhallebi(bugün kuru kayısılı irmik yaptım) ya da çorba içiriyorum.1 ya da 1.5 saat sonra uyutuyorum,yani 21de uyumuş oluyo.
şuan uyudu salıncağında.
evet canım,son 1 ayda pişiği çok.
senin bebeğin 1 yaşındayken nasıl besleniyordu,bana ayrıntılı yazar mısın cnm,yani kaç öğün yiyordu ve neler yiyodu.
benim oğlum kahvaltı,öğlen çorba,akşam üzeri meyve yatmadan öncede ya muhallebi ya da çorba içiyor.su malesef hiiiiç içmiyor.ya da süt.arada üzüm pekmezi veriyorum.bide balık yağlı multitabs ve ferrum kullanıyoruz.
hala tam olarak opütürlü yiyemiyor malesef.o kusması tamamen bittiği dönemde makarna,pilav,kek filan yiyodu çok rahat.az tabi ama olsun seviniyrdum.öğürüyordu gene ama kusmuyordu hiç.
şuan hemen öğürüp kusuyor.
senin yavrun alışabilmişmiydi hemen pütürlüye?
ay çok sordum canm yaa,yanıtlarsan sevinirim..
öpüyorum seni ve yavrunu..

bugün ne verdiysem kustu moralim alt üst oldu ne yapacağımı lşaşırmış durumdayım 1 hafta iyiydi sonra ne oldu bilmiyorum ama ilcın pek etkisi yok heralde

seni çok iyi anlıyorum canım,benim oğlumda bi iyi bi kötü.tam 2 ay hiç kusmadı gayet iyiydi son 1 aydır yeniden başladı malesef.
kusunca benimde tüm enerjim bitiyo.biz bile bi kere kussak mahvoluyoruz kaldıki onlar hep kusuyo.kuzucuklarımıza allahım yardım etsin.inşallah en kısa zamanda iyi olurlar.
ben yeniden doktora gidicem cnm istersen sende tekrar doktora götür.

iyi akşamlar kızlar
1.5 yaşındaki oğlumda da reflü var
bebekliğinden bu zamana kusmaları vardı ama iştahsız olduğu için yemek istemiyor kusuyor diyorduk
kusmalar günde 2-3-4 kez olmaya başladığında dr.umuz reflü teşhisi koydu
fügen çulluyu tavsiye etti ama cerrahpaşada yoğun olduğu için randevu alamadık
muaynanesini aradık ama 3 hafta sonraya verdiler sonrasında işi çıktığı için iptal edildi

dr.umuz lanso- kullanmamızı önerdi ve kullanıyoruz ama ilk başlarda azaltmasına rağmen 3 gündür en az günde 2 kez yine kusuyor
bu duruma rağmen kilo alması iyi maşallah
ama ilaç etkisini göstermezse endoskopi yapılır dedi dr.umuz ve aklıma geldikçe çok üzülüyorum
çok küçük nasıl bayıltırlar yaa(((((((
allah bu durumu yaşayan bebeklerimize sağlık versin inş...

kusmasından sonra 30 dk yada 1 saat bekliyorum ve tekrar farklı yemek veriyorum
şansımız varsa kusmuyor ama tekrar kustuğu çok oluyor((

bizim 4 öğünümüz var
kahvaltı-çorba yada yemek-meyve -muhallebi
bu aralar düzenimiz böyle

az sık sık yedirmek gerekiyormuş
yağlı -baharatlı- acı-asitli gıdalardan uzak duracaklar
gece uykusuna 1-2saat kala muhallebisini veriyorum

nasmina reflüyse herzaman olur diyosun ama öncelikle 3 ay yda 6 ay süren en az buda tabiki bir tedavisi var.düzenli kullan ilaçlarınızı.ozaman etki etmezse endişelenmekte haklısın.ama ilaçları düzenli vermeden tedavi oldu bitti tekrar başladıda diyemezsin dra.
ama çözümü var,üzülmeyin bu kadar.ben çok geç kaldımm ona ragmenn sevinçliyim...
ya ist.olmasaydım dr dr gezdiremeseydm.netim olmasa araştırıp bişiler bulamasaydım. normal çocuk drunun vereceği ilaçlarla geçseydi senelerimiz???
dermansız bir şy değil,halimiz şükür.biraz daha sabırla ve temkinli dikkatli olmak gerekiyo.
ama adı konmuş reflü.ona görede bir yol izlenmeli...ilacınızıda etkili bulmuyorum lansoru.
reflüde ranitidin önemli.oda bizim kullandıgımızda vardı...
nasılki agrı kesicilerinki paresetemolsa içeriği o ise agrıyı kesen,reflününkide ranitidin!!! nettete araştırabilirsin.
sizde inşallah bir an önce bir düzenle en kısa sürede atlatırsınız.

minik kelebek,gece yatmadan bir bucuk,iki saat önce yeme işi bitmiş olması gerekiyor reflüde.
ona göre bir düzen kurcaksın..acıkır zayıflar vs diye düşünme.öncelikle reflüsü önemli.inan daha huzurlu uyuyodu 8de veya8:30da yedirdiğim halde.yoksa agzınamı geliyordu neysee gece çok sık uyanırdık.bir huysuzluk vardı.sonra azaldı zamanla tabi...

sık kaka yapması,pişik olması reflüden değil alerjisi oldugunu gösteriyor.ama neye???
büyük ihtimal inek sütüdür.reflüsüde vardır yine o ayrıı.
en kısa zamanda alerji testinizi yaptırın.fgn hoca biruni labaratuvarını önerdi bizde orada yaptırmıştık.
şimdiden randevunuda al.zaten en az 2 hafta sonraya veriyorlar.
öksürmesi filanda bir şeylere tepki onun içinde alerji baskılayıcı şuruplar var zatiden vs ondan verebilir.

bizim alerjimiz oldugu için içinde inek sütü olan inek eti dahil yasaktı.çilek bal yumurta balık alerjimizde vardı.yani genel besin alerjisi.
ben çok sıkıntı çektim.çeşitim yoktuu.
sabahları hero babynin sütsüz tahıllı mamasını yediriyordum.tabi bunu ya suyla yada meyve suyuyla yapıyordum. bide alerjili çocukların kullandıgı süt yerine geçen özel mamaları var neocat onu suyla yapıp süt elde edip o sütsüz mamayı onla yapardım.
arada elma suyu veya havuç suyu sıkıp onu içirirdim...
öglende kuzu kıymasıyla düdüklü tencerede salçasız filan sebze patates-havuç onu yapıp blendırlardım.
uyutup kalkınca arada o özel mamadan süt yapardım 200 ml filan.
akşamda et köftesi kuzu kıymadan.yanında havucu haşlar püre yapıp yedirirdim.yada bi sebzeyi hafif sulu kıvamlıı. yogurt olmadıgı için bizde...
mamayla denedim yemedi.
yatıncada yine sütsüz tahıllı bir mama vadı iyi geceleröiydi milupanın onu yapardım...
bizde çikolata,kek,pasta,kraker,çilekli topitop,meyvelili yogutlar aklına ne geliyorsa hepsi yasaktı.
meyve suyu ve sebzeyle büyüdü desem yeridir. etinide ihmal etmedim hergün verdim.hem çorbalarında hemde köfte gibi...

pütürlüde bizdede sorun vardı.aynıydık malesef. geçen sene ekim ayına kadar yani 3 yaşına kadar yiyemedi.zaten kusması vardı,kusması durdugu anda deniyodum yutamuyordu hem bogulacak korkusu hemde ögürdümü kusması br oluyordu.
yinede tam yiyemiyor.hala korkarak veriyorum bazı şeyleri.çok uzun süre çigniyor.az büyük olsa tükürüyor bu çok büyük bogulurum diye. öyle yani..bende tam yiyebilmesi için okul zamanını yada 5 yaşını bekliyorum bakalım.
iştahsız,pütürlüde sorun,zayıf olması kalıyorr.ama saglık olsun diyoruz ya hep.önce hastalıklarından kurtulsunlarda ilerde yerlerde,kiloda alırlarr böyle düşünn...
1 yaşında bizde multi sanastol diye ithal bir şurup kullanıyorduk. ferrumu 4 aydan 12. aya kadar kullandık.ama kustugu için vitamin günlük ihtiyacını karşılaması için hep kullandık.halada kullanıyorum.

aysun-ege sizede geçmiş olsun.acil şifalar.
hepimizin çocukları nekdar birbirine benziyor.
neyseki sizinde reflü teşhisi konulmuş.inşallah sizde kısa sürede atlatırsınız
fgn hocanın nişantaşındaki özeline gittik hep.10-15 gün önceden arayıp randevu oluşturuyorduk.fazlaca yogunlar.
sende tek drun dedigiyle endoskopi yaptırma derim.önce bir tedavi için başka dr fikri al.belki verdiği ilaç iyi gelir hemçocuga yazık hemde sizin psikolojinize.

az az sık sık beslemek gerek.zaten mideleri gelişmediği için çokta veremiyordum ben.sürekli onu yedirme çabası içindeydim...kustumu tekrar sil baştann.
gece 2 saat kala beslemende iyi.rahat eder çocuk.dilleride yokki anlatsınlarr kuzular.nasıl yanıyordur kimbilir.
sizdende olumlu iyi haberler okuruz inş.

babyboys teşekkür ederim..
bu sabah aradık fügen hnmın muayenehanesini,bayram sonrasına kadar kongredeymiş.bayram sonrası için bi gün kararlaştırıp randevu alıcaz.
zaten iştahsız yavrularımız bide kusmak onları mahvediyor. bu sabah kahvaltısını yine kustu.hemde burnundan geldi malesef.sonra uyudu uyandı kahvaltısını yedi.biraz oynadı şuan uyudu yine.biraz halsiz bugün.
artık yemek saatleri gelmeden yrm saat önce stres basıyo beni.acaba kusar mı diye.iyi olacaklar inşallah tabi ama çok sbır istiyor bu hastalık.ancak biz anlarız birbirimizi.
bende çok yaşadım,çok sık yediriyorsun,çok hızlı yediriyosun,aç olsa yerr...offf...
insanlar o kadar bilinçsizki derdimi anlatıp hiç yormuyorum bile artık kendmi.
bu topik çok iyi oldu..

babyboys çok sağol..umarım bu durumda olan bebişlerimizin hepsi atlatır
bayramın geçmesini bekliyorum randevu alıcam nülgün hanımdan
dün yazılarınızı okuyunca alerji testide yapılsa iyi olucak dedim ama tabiki dr.gerekli görürse

peki gece uykuları nasıl bebeklerinizin
dişlerinden dolayı uyuyamıyor oğlum diye düşünüyorum
ama reflünün verdiği rahatsızlıktanda uyuyamıyor olabilir mi?

minik kelebek sizede geçmiş olsun diyorum
yedirdiğimiz besinleri çıkarması çok kötü!
oğlum çok zor yediği için birde çıkarınca moralim alt üst oluyor((
bizim dr.umuzda sürekli kongrelerde ve fügen hanımında katıldığını söylüyor
hatta ben bizim adımıza siz randevu alın demiştim:)))
çünkü 2 kez randevu almak istedik olmamıştı:))))

yemek öncesi acaba kusar mı stresi bende de var
yutkunmaları sıklaşınca,öğürmeye başlayınca hemen su veriyorum yada yüzünü ıslıyorum o telaşla...
bir yandanda önlüğünü düz tutuyorumki kusunca önlüğüne gelsin
içtiği suya varıncaya kadar çıkıyor(((((((((

birde ege eline verdiğim besinleri severse yer sevmezse ağzına aldığı gibi öğürür
canı isterse makarna pilav yer canı istemezse ekmek içinden tıkanır((((
artık gördüğü şeyleri tattırsam mı acaba kusar mı diye düşünüp duruyorum

Son düzenleme:
minik kelebek rica ederim...o çok yogun.eşide aynı yerde oda haluk çokugraş oda alerji üzerine.2side çok yogunn.hani gideceğin gün bile arıyorlar bugün şu saatte randevunuz vardı geliyorsunuz demi diye.yok dersen o boşluga birini alcaklar öyle...
inşallah memnun kalırsınn.reflüde olsa ilacınızı değiştirir bence.

sormayı unuttum,kaşınması varmı bebeğinin...soyunca eliyle hemen karnını kaşırmı,yada elini kulagına götürmü...

az daha sabret yine ilaçlarınızı ver.kusması azalsın biraz.yoksaçok üzücü herşeyi kusması.
o gün insan kendinde olmuyor ve o açken sen çeşit çeşit yemek olsada içine batıyor yiyemiyorsun...

aysun ege rica ederim her defasında teşekkür etmeyin arkadaşlar utanıorum
randevu alıp gidersen dr zaten şüphelenip isteyebilir.belirtiler o yöndeyse...
genelde alerjiyi çogu es geçiyo.reflü deyip geçiyor.bizde 11.ayda ögrendik malesef alerjimizi.
ondan sonrada 15 ay gaviskon ve motiliumla boşa geçmiş bir zamanımız var.hem reflü adına hemde alerji adına..

bende su içirirdimm.biberonun deliğini byük delmiştim hemen yüzüne ve agzına sıkardım ögürdümü kusmasın diye,ama dondurma tas larımız her odada vardı.yemek yedirkende dururdu.yoksa her defasında nasıl temizleyim tas olmazsa..bir değil 2 değil ne yese kusardı...

gece 2 saat önceden besliyormuşun,aslında daha rahat etmesi gerek diştende olabilir sizin.hepmi öyleydi yoksa belli dönemlerdemi onları gözlemlersin.

2 aydır uyku düzenimiz bozuldu
gece sürekli ağlayarak uyanıyor,gündüz sadece 30 dk yada 1 saat uykumuz var
büyük ihtimal dişten diye düşünüyorum

dişten olması yüksek.gndüzde huysuzmuş baksana.
reflüden olmasında diş agrısı geçiçi.
jel filan sürsen geceleri fayda etmiyormu

canım ya çok sağol inan burda hepimizi çok güzel bilgilendiriyorsun ve moral veriyorsun. lansoru demişsin onu da prof verdi bize bilemiyorum ki 3 ay kullanın demişti 10gün oldu bakalım durum neyi gösterecek
bi de sen pedi sure mama yedirmişsin ya kilo alması için onu doktor mu önerdi zayıflığı moralimi bozuyor kullanmak istiyorum onu yiyince de kusarmı acaba bi de hangi öğünde ne kadar yediriyorsun Allah yardım etsin hepimize

MİNİKKELEBiEK kayısılı irmiği nasıl yapıyorsun sevdimi tadını bir de arkadaşlar neler yediriyorsunuz mideyi neler bozmuyor paylaşırsanız sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…