Çocuk Hastalıkları Reflülü çocukların anneleri burdan yazışalım.....

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
aalh hepinize kolaylık veersin.çocuk bakmak büyük dert.birde reflüsü olanlar daha büyük dert ile uğraşıyorlar.arkadaşımın kızı reflülü.çok sıkıntı çekti bir yaşına kadar.şu andada iyice doyana kadar beslemiyor.benimde oğlum var 16 aylık ama şükür böyle bir sorun yaşamadık...bebeklerinize sağlıklı günler dilerim....kısa sürede iyileşirler inşallah...

nasmina hani drunu bildiğimden değil ama tek drla tek ilaçla vakit kaybetmeyin...
bende prof dra gittim.ama gaviskon ve motilium diye ilaç verildi.bunu verende prof.digerinide...
reflüde ranitidin in etkili oldugunubiliyorum...sende nette o şekilde yazsan çıkar karşına bişiler.
pediasure yi drumuz verdi.ben günde 2 paket veriyorum.yani bu karbonhidratı ve içindeki vitaminleri fazla olan bi süt.2 taneyi içtigi halde 13.800 -14 ü zor görüoruz.yani açlık aklına gelmiyori.nasıl bir çocuksa.
bunu bazı durumlarda Allah mecbur bırakmasın ama ameliyatlar,bazı hastalıllar,agız yolu ile beslenme-ciddi kilo kaybı gibi durumlarda dr yazıyor ve devlet o kişilere karşılıyor bu özel sütü.
ama biz kendimiz siparişle getirdiyoruz.
normal çocuk drunuzada sorabilirsin.kullan derse kullanırsın.
puding kutusu gibi kutuda pipetide var 1 su bardagı içindeki ısıtılmıyor direk içiliyor.

MİNİKKELEBiEK kayısılı irmiği nasıl yapıyorsun sevdimi tadını bir de arkadaşlar neler yediriyorsunuz mideyi neler bozmuyor paylaşırsanız sevinirim

canım,3 tane kuru kayısıyı 2 su bardağı suda pişiriyosun,kaynayınca 1 yemk kaşığı irmik koyuyosun ben birazda şeker koydum.eklemek istemezsen koyma.sonra blendırla.
tadı nefiss.kavanoz maması gibi.
oğlumda severek yedi şükür.
bugünde 1 su bardağı suda 1 ymk kaşığı irmiği pişirdim,içine 1 muz koyup blendırladım.o da güzel oldu dene cnm,içinde süt olmayan uydurmasyon muhallebiler yapıyorum işte ama besleyici oluyor.
senin kuzunda sever inşallah.

canım senin oğlun kaç aylık,ne zamandır var kusmaları?benim oğlum 3.aydan beri kusuyo,yavrum yaa.
benimde oğlum geceleri çok huzursuzihiç deliksiz uyumuyı son 2-3 aydır.bende dişten diyorum ama kafam karıştı iice.

babyboys,oğlum altını açınca elini hemen kasıklarına ve pipisine götürüyo.bazen koparacak gibi oluyor.
çocuk doktorumuza sormuştum,kaşınıyodur ama çiştendir dedi.sünneti önerdi.baharda yaptırıcaz inşallah.
neye alerjide kaşınır karın?

minik kelebek bazı vucut alerjide dışarıda tepki veriyor hani kırmızı benekler,yada demra gibi yuvarlak kırmızı lekeler,bazısıda kusma, olarak tepki veriyor kızarıklık yok ama içten o yine yanma kaşınma hissi oluyor. ellerini kullaklarına götürmeler,karnını kaşımalar.sinek ısırıgı gibi düşün.kaşınmadan duramıyorlar.içten tepki.sen göremesende....
vucutlarıda hassas oluyor kıyafetteki etiketler kızartıyor hemen,çıplakken tutsan dokunsan az bişi kırmızı oluyorlar vs vs. alerjiyle ilgilimi diye belirtiler sorular bunlar...hepsi birbirine baglııı.

anladım cnm,oğlumun dilinde yuvarlak yuvarlak lekeler çıkıyor,bahsetmiştim daha önce.
fügen hnmdan 23 kasım için randevu aldım,inşallah çare olur sizin gibi banada.allah yardımcımız olur umarım.
cnm,rica etsem alerji testini ne kadara yaptırdığını yazar mısın,bide nasıl bi işlem bu,kandan mı bakılıyor?

ayyy hadi hayırlısı.inan alerji teşhisi konmasa bile şu reflü olayında bilgilenip yol alırsınız...çokk anlatırr tfn gibi değil...
bizde alerji testleri,çölyaktan öyle-normal kan sayımı-ve karaciger enzimleri testi birunide 500 tutmuştu...
biruni dediğimde belki duymuşundur özel labaratuvar.en iyilerinden...
nişantaşındada var ben mecidiyeköyde oturuyorum m.köydeki şubesinde yapırmıştımm.
ama bu bi defaya has. sonra kan sayımı yapılmıyor demiri filan normal çıkarsa...
karaciger enzimleri normalse ilaç başlar atıyorum zantac-zaditen.bunları verdiği için 3 ayda bir karaciger enzimleri testi ister...
alerji çıkarsada 6 ayda bir bakılır düştümü diye...
kan alınıyor sadece...bazı alerjisi yüksek çıkanlarda sonrasında deri testi istiyormuş...
kan testi oldugu için endişenecek bir şey yok...bir kaç tüp alıyorlar ama...
hadi bakalım hayırlısı olsun...inş. memnun kalırsınızda bir an önce düzelir.iyi haberler olumlu haberler okurum sizdendende,diger reflülü bebeklerdende.
bu arada ben hastane olarak. .Trkye hast. gidiyorum drumuza demiştim siz yazın burada yaptırayım diye,alerji testlerini bizde dışarı gönderiyoruz aynı paraya tutar demişti.
kan sayımını ve k.enzimleri testini sonrasında hastaneden filan devam edebilirsin...
ama fgn hoca filan o lab.sonucuna güvenir heralde...oraya yaptırabilirsiiz diyorlar...
bide düzen lab. varmış. daha uygunmuş.ama gitmedimmm istersen gidenlerden yardım isterim.

selam kızlar nasılsınz kusmalar başladı demiştim ya arkadan diş geldi dün gece hiç uyumadı yarına düzelir inşallah umarım kusmaz bir daha o öyle aç olunca yemek yediğim zaman suçluluk duyuyorum
MİNİK KELEBEK senin adına sevindim doktordan sonra paylaşırsan olup biteni seviniriz canı birde meyve ben yedirdiğim zaman çok rashatsız oluyor tabi kusuyor meyve yediği zaman kusmuğu ekşi ekşi kokuyor seninki nasıl. Bir de doktordan menü istersen yani neleri yedirip yedirmiceğine dair iyi olur e tabi burdan paylaşırsan da mutlu oluruz bende şu ilçları kullanayım olmazsa fügen hanıma getircem inşallah düzelir de gerek kalmaz hoşçakalın arkadaşlar

nasmina umarım diştendir.
hergünü öyle geçen annelere bebeklere çooooooooook üzülüyorumm.
inşallah bir an önce düzelirsiniz.
o suçluluk duygusu hep oluyor.
pediasure araştırdınmı?
eczaneye veya dra sordunmu?

evet canım umarım diştendir. bu gün baktım ben bir diş sanıyordum 2 diş birden (alt yan kesiciler) çıkarıyor azı dişide tam çıkmadı. yine kötüydü bugün. o mamayı sağlık ocağında ki doktora sordum kullanma dedi çocuk doktoruna sor dedi niye bu mamaya bu kadar tepkililer anlamadım zaten oğlumun onu içebileceğini sanmıyorum sen 2 kutu içiriyorum demişsin ama oğlum içmez içsede kusar midesi almıyor 30 ml aptamil verdim bir kaç kere onu bile kustu ama ben vermek istiyorum iyice bi araştırayımda bu gün kilosuna baktırdım moralim bozuldu 2 ay önce 8 kiloydu 7 800 e düşmüş moral sıfır anıcan boyu da 77 en azından onda problem yok Napalım Allah büyük canım ya....

2 diş birden çıkarıyor demek.yazık dayanamazda huzursuzlugu yememe isteği ondanda olabilir...
bizde 3 yaşında içmeye başladık bu sütü.belkide küçük oldugu içindir.
ve içerigi normal aptamilerden vs 2 kat fazla oldugu için agırmı gelir?bilmiyorum...
sağlık ocagındaki drdanda kendi drunuza sorarsın... fantomalt var.oda olabilir kilo alması için.
kusması nasıl?hergün kaç defa kusuyor?

valla canım iki değilde bütün dişlerini birden çıkarsa da bitse artık bu kabus. Diş dönemlerinde ikiye katlanıyor rahatsızlığı. kusma dün ikisi dolu dolu olmak üzere 3 kere kustu ilacın etkisi büyüklerde bile 1 ayda etki gösreriyormuş doktor öyle dedi bakalım kusmadığı zaman keyfi yerinde bıdır bıdır konuşuyor a bir de daha yürüyemiyor sıralıyor ama yakında 14 aylık olacak acaba zayıflıktanmı ya bunuda takmış durumdayım endşeliyim senin oğlum ne kadarlık yürüdü ve neler yaptınız yürümesi için
bir de fanmalt nası bişey bahsedermisin canım çok soru sordum galiba kusura bakma

malesef hepsi bir defada çıkmıyor.ayına yaşına göre gelişiveriyor kendiliğinden yapacak bir şey yok...
of çok kusmuşkustugu zaman sil baştan tekrar yedirmeye çalışıyorsundur.o açken rahat edemeyizki...
tok oldukları zaman beyinlerinede şeker gidince mutlu oluyorlar.oruçken bizde sinirli oluruz ya
benimki 11 aylıkken yürümeye başlamıştı.tam dogum gününde yürüyordu.
1 yaşınada tam 8 kilo ile girmişti. 2 yaşınada 10 kilo
zayıflıkla ilgisi varmı bilmiyorum,kilolu oldugu zaman yürüyememesi belki düşünülür ama zayıfken daha atik tezcanlı olabiliyorlar...ama kıyaslama o aylarda yürüyen ve daha geç yürümeye başlayan çok.
yürümesi içinde özel bir şey yapmadık.kendiğinden gelişti.
koltukların kenarlarından tutturup arkasından tutup adım attırırdık.başkada bir şey yapmadık.
fantomaltta sırf karbonhidrat desteği.teneke kutuda toz olarak satılıyo.içtigi suya yediği yogurda vs bir çok şeye katılabiliyor.renksiz kokusuz.ölçek sayısı için drla görüşmen lazım.günde ne kadar karbonhidrata ihtiyacı var kaç ölçek destek yaparsan kilo aldırırsın onu biz hesaplayamayız.
bizen son 9 ölçege kadar kullandık kilo alsın diye:))
ayrıca ne kusuru,sorunun kusurumu olur.istediğini sorabilirsin

babyboys dün doktora götürdüm 2 gün öncesi çok iyidi ertesi günün akşamına kötü oldu çok mahvoldu gözleri çöktü 4 tane diş geliyor 2 si gözüktü en arkadan azı çıkıyor canı çok yanıyor. ama bu kusmalar sadece dişten değil gibi geliyor çünkü öğlen yedirdiğim çorbada ki naneleri ertesi sabah ki kusmalarında gördüm bu zaman zaman oluyor dr sindiremiyor diye bi granül toz verdi sindirmesine yardımcı olsun diye o kadar ilacın içinde onuda vermeye çalıştım ama kustu tabi dün itibariyle daha iyi ama sıkıntısı var ya çok korkuyorum önemli bir hastalığı var diye çok korkuyorum onu kaybetmekten çok korkuyorum moralim kötü sizin diş zamanlarınız nasıl oluyordu kusmalarda artış oluyormuydu sindirim sorunu yaşadınızmı umarım yaşamamışsınızdır bizede fortimel verdi bu arada ama araştırdım 6 yaşın altındakilere yasakmış nasıl yazdı bunu anlamadım böyle nolcak bilmiyorum......

aaa o kadar kötüü oldunuz demek.
bizim dişler rahattı çok şükür,iştahsızlıgı hep vardı hani o döneme baglayamam.
ama kusmamız bizim o yaşlarda çok fazlaydı.motilium filan etki etmiyodu bende deli gibi çekiyordum.
ama söylediğinşeye hiç şaşırmadım hepsi aynı fabrikadan çıkmış gibiler
bizimkide ögütemezdi.mide tembelliği vardı.hep blendır yaptım3 yaşına kadar geçen seneye kadar blendırlı yiyebildi.
yoksa ögürüyordu,ve pütürlüde çok az yiyordu.blendır olunca yedirebiliyordum
agzındada çok bekletirdi o 2 yemek kaşıgı yemek yarım saat sürerdi.
o söylediğin ilacı bilmiyorum.bakacagım netten.
bizim kullandıgımız zantac ve zatidende büyüklerin kullandıgı ilaç ama öncesinde test yapılıp ona göre veriliyor?karaciger enzimleri testi.yoksa yüksekse bu ilaçlar dahada yorabiliuor.yok düşüksede gnül rahatlıgıyla kullanabiliyorsun.için rahat ediyor hani bununda çözümü var.
dert etme kendine bir şey olmaz inş...
kötüye yormaa.herşey düzelir inş kısa zamanda.
minik kelebek bi gitsin bakalım dra.23ünde gidecekti aklım dualarım onda.önce Allah sonrada şifasını derdinin dermanını bulur -hepiniz bulursunuz inşallah.
eger oda hemen gözlemler yol alırsa nelere para verilmiyor atlar gelirsin,yardımcı olurum.götürüm,karşılarım dert etme.yeterki düzelsin onun kusmadan geçirdiği günler içn neler yapılmaz verilmezki demi?
ama kötü düşünme.bende öyle dşünüyordum.alerjimizde vardı üstelik herşeye
çölyaktan öyle düşünüyordum.
dr dert etme boyu uzuyan çocuk saglılıdırrrrrrrr diyordu....kiloyu dert etme diyordu.
enfksiyon olsa ateş olarak gösterir hemen anlarsın herşeyin çözümü var diyordu.
sende öyle düşün.mide ile ilgili problemi var oda reflü adı konmuş.sadece sizdede yok bak kişiyiz.
sizde atlatırsınız ben inanıyorum.umutsuzluga kapılma.bizimki kolay reflü,millet ne dertlerle ugraşıyor.
onların vucudu çok küçük drunda dediği gibi başka şeyi olsa vucut tepki veriyor sende anlarsın şüphelenirsin mutlaka.kendi saglıgınıda bozma lütfen.ona sen lazmsın

sağol canım ya çok moral veriyorsun ben ne için çalışıyorum onun için para hiç önemli değil tabi ki bayramdan sonra ege ye götürelim dedi eşim ama ben de istanbul a götürmek istiyorum var orda reşimin kuzeni kalacak yer problem değil çok sağol böyle düşündüğün için yalnız çalıştığım için kaç gün izin alabiliri bilemiyorum veliler müdür bunlar halden kaç gün anlarlar dün izin aldım bu gün onu okula götürdüm bir kaç saatliğine anasınıfı öğretmeniyim ben öğrencilerim sağolsun onu oynattılar moral oldu ona da hemde izin almak sorun olmasın diye evde bırakmak da istemedim yavrumu iyi geldi ama bugün sabah kaşık mamasıyla kahvaltı yedirdim çouklarla beraber onla duruyo az keyfi yerie gelmesini bekliyorum çorba yedircem dün az kustu bugün de az inşallah kusmaz birdaha çok iyisin Allah kimseyi çaresiz bırakmasın ben hep şükrediyorum Allah a geçiçek diyorum ama bu defa çok koktum yavrum o acıları çekince Allaha emanet ol ....

moral veriyorum vs ama laf olsun diye değil hani
tüm samimiyetimle söylüyorum
etkilemek yanlış şeye yönlendirmek istemiyorum,ama bir başka dr bir başka ilaç belki hayatınızı değiştirir diye düşünüyorum...
hani sadece ben değil diger minik kelebek gidecek o gitsin oda memnun olursa sana daha çok destek olur umut olur.bana güvenmeyede bilirsin hani.
ama isim yazdım onu nette araştırsan öyle biri oldugu baktıgı hastalıklar ortada.demekki dogru yoldayız
kalacak yerin varsa sorun değil...
yer merkezi eger kesinleşirse o zaman ayrıntılı bilgi adres vs veririm...
ben ev hanımıyım.sen ne güzel çalışıyormussunda.dediğin gibi yine onun için.öncelik saglıgı sonra geleceği için onu bırakıp gitmeler.yeterki saglıgı yerinde olsun düzelsin.
umudunu kaybetme.bizim yaşadıklarımız belkide hiçtir başkalarının yanında.halimize bin şükür diyelim.

herkesin geçmiş bayramını kutluyorum.
çocuklarınız nasıl keyifler nasıl hanımlar...
23ünde randevusu olan arkadaşımızdan hayırlı iyi haberler bekliyoruz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…