Regl ile Birlikte Gelen Kan pıhtısı :(

bende de öyle şeyler oluyordu hem bekarken hem evlendıkten sonra minik minikti bende çatlayan yumurtalar düşüyor diye düşünüyordum hatta gitti yavrularım dıye espri yapıyordum kendı kendıme ama zaman ılerledıkce biraz büyüdüler kanamalarım normal zamanında oluyordu hamıle kaldım ve myomum oldugunu öğrendim o sebep oluyormus meğerse bir ultrasonla baktır istersen

yaaa :KK57: miyom mu nedir bu miyom cmt doktora gideyim ben jinekoloğa mı gitmem lazım?

Canım benim çok genç kızken oluyordu hatta bir defasında kocaman ciğer gibi birşey çıkmıştı. Üstünde pek durmadım sonra da geçti zaten. Ama iki defa doğum yaptım ikisinde de geldi. Bence önemli birşey değil. Bi de regl sancısını o yapıyo galiba. O geçtiğinden beri regllerde sancım olmuyo çünkü

Bu ay benim de inanılmaz ağrım oldu reglimin olduğu gün bel ağrısı bacak ağrısı filan doktora gideyim ben bilemedim o_O

Korkulacak bisey yok. Ben eger regl öncesi ayaklarimi usutursem o pihtilardan geliyor. Oncesinde muthiş sanci cekiyorum parca gelince rahatliyorum. Yıllardır böyle.

Ben bekarken hasta oldgum zaman okulda falan soradan kalkmazdim ya gecerse die sonrada oturmasi zor oluo die ne zaman uzin sure oturup kalksam pihtilasma olurdu ona inaniorum bikere kasiklarima cok agri girmisti ve kocaman bi pihti ile karsilasmistim bayada buyuk olurdu pihtilar suanda hamileyim hicbir problemim cikmadi telaslanmayin bence

Ben bekarken hasta oldgum zaman okulda falan soradan kalkmazdim ya gecerse die sonrada oturmasi zor oluo die ne zaman uzin sure oturup kalksam pihtilasma olurdu ona inaniorum bikere kasiklarima cok agri girmisti ve kocaman bi pihti ile karsilasmistim bayada buyuk olurdu pihtilar suanda hamileyim hicbir problemim cikmadi telaslanmayin bence

Miyom dediler korktum yahu :KK43: hemen hemen her kadının adet döneminde böyle pıhtılar meydana gelebiliyormuş adet dönemimin her günü olmuyor zaten 2 gün sürdü bugün 3 uncu günüm mesela hiç yok pıhtı ilk 2 gün oldu minik pıhtılar :KK51:

evet bir jinekoloğa gitmende fayda var biz burdan ne dersek boş,myom dediğimiz iyi huylu bir nevi tümör benım gebelıkte ilk 3 ay hormonal etkiyle biraz büyüdü ama sonra durdu büyümesi hatta küçülme eğiliminde diyebilirim ve myom cogu kadında olabılen bir durum ve genetık yatkınlıgıda var annemde vardı mesela cok sıkıntı olacak bir şey değil bellı bir boya gelmeden amelıyat etmıyorlar ılacta kullanmıyorsun sadece takip kendı kendınede büyümüyor

ben dun regl oldum 1 hafta dir belim agriyor kuyruk kemigimden belim kopacak gbi agriyor o derece dunden beride basim agriyor migrenim tuttu 2 tane agri kesici ictim smdi tik yok hala

Ya benimde belim ağrıdı normal de regl olacağım zaman tek belirtim sağ bacağıma inanılmaz ağrı giriyor o kadar bu sefer belime ağrılar girdi geçmesi lazım ama hala geçmedi belimde ağrı devam ediyor :KK17:

Sperm bulup döllenemeyen yumurtalar mı?
Benden de geliyor o pıhtılar
ama hiç ilişki yaşamadım?

zaten ilişki yaşasan ve yumurtalar döllense yani hamile kalsan
adet olmazsın dimi canım
şöyle düşün yumurtalar bir çeperle kaplı ve her ay döllenmeyenler parçalanarak adet kanaması olarak
vücuttan atılıyor
bu pıhtı dediklerinizde yumurtalıklarınızın çeperleri
bazı bünyeler bunları çok küçük parçalıyor böylece kanla birlikte görünmüyor
bazıları daha büyük parçalıyor
ve görünüyor

zaten ilişki yaşasan ve yumurtalar döllense yani hamile kalsan
adet olmazsın dimi canım
şöyle düşün yumurtalar bir çeperle kaplı ve her ay döllenmeyenler parçalanarak adet kanaması olarak
vücuttan atılıyor
bu pıhtı dediklerinizde yumurtalıklarınızın çeperleri
bazı bünyeler bunları çok küçük parçalıyor böylece kanla birlikte görünmüyor
bazıları daha büyük parçalıyor
ve görünüyor
şimdi anladım ben demin spermle buluşan diyince sanki sadece ilişki yaşayanlarda oluyor gibi algılamıştım :)

kişiden kişiye değişir tabi ama ,bende bel ağrısı hiç olmazdı gecen ekim ayı regl dönemınde fena halde belim agrıdı ve hamıle oldugumu öğrendim acaba öyle bir şey olabilirmisin diye düşündüm sanırım regl degılsın şu an gününü beklıyorsn

Ahh keşke tatlım keşke :D ama şuan adet dönemimdeyim bildiğin regliyim anlayacağın :KK16:

Kızlar selam, aklıma takılan bir şey var umarım beni aydınlatırsınız o_O önceki adet dönemlerimde de oluyordu bu durum regl dönemlerimde kanamam ile birlikte gelen ufak minicik şekilde kan pıhtıları geliyor kanamam da bu durum nedir bir bileniniz var mıdır? İnternetten baktım biraz ama gördüğüm kadarı ile yazılanlar kocaman büyük şekilde et parçaları demişler kanamalarında olanlar benim bu şekilde değil :KK51: ufak minnacık kan pıhtıları :)
Bu kucuk pihtilar cok nadir bendede oluyor ama sikintili bir durum oldugu aklima bile gelmedi

Back
X