Rencide oldum...

Yaptigi cok ayip..benim esimde benden cok daha iyi bir bölumdeydi ve okulu birincilikle bitirdi özel sektörde is teklifi aldi mezun oldugu gibi ama ben yapamadm olmadi boyle davransaydi cok kırılırdım acikcasi..

Ah canim benim sanki muhendis degil de sözüm ona Aziz Sancar. ülkede mühendisten geçilmiyor be, nesi varmıs beyimizin? 2 yabancı dili mi var? Yüksek lisansı mı var? Köklü bir firmada tecrübesi mi var? Referansları cok mu müthiş? Mühendislik de gayet güzel bir meslek tabiki ama dümdüz mezun oldugu haliyle hicbir nanesi yok. Kendini gelistirdiyse asıl ona mühendis denir. Dümdüz oku okulu, hicbir sey katma sonra da mühendisliğiyle hava atsın. Ay bitarafımın kenarı! Kaldı ki isterse mükemmel bi muhendis olsun, odun olduktan sonra hic bi önemi yok.

Bölümümle övünmeyi sevmem asla ama, böyleleri keske benim yanımda şöyle laflar etse de yerin dibine soksam.

Şu zamanda okul okumak bu kadar kolayken ne bu hava civa? Önemli olan kendini ne kadar gelistirebildigin.

Siz de eger oluyorsa 4 yıllığa tamamlayın, yahut yabancı dil edinin kendinize 2 yılda cok iyi ilerlersiniz ingilizcede yahut baska bir dilde. Hadsiz biraz anladığım kadarıyla, en azından bidaha böyle bi laf ettiginde ağzına tıkarsıniz laflarını.

Kimin ne kadar yükseleceği belli olmaz sizinle iyi geçinsin; )

Sizi bu şekilde rencide eden birinin anında cevabının verilmesi taraftariyim. Diğer turlu istediği gibi konusabileceklerini saniyorlar.
İnsanin uslubu, efendiligidir önemli olan. Saygısız

Adam direk sizi ezmeye calismis, simdi boyleyse evlenince hep seni kucuk gorecek. Bence bu kisiyle evliligi bi defa dusun

Kusura bakma ama odunla berabersin
Sen cabalıyorsan, okumak icin ugrasıyorsan okudugun bölümün önemi yok
Sanki o bölüm yata yata okuyorsun, bu ne hadsizliktir
Binbir emekle kazandıgın bölümü hor görmüs
Bunla evlenme.

Çok saçma bir laf etmiş sevgiliniz neden kırılıyorsunuz hırslanın ayrıca mühendislik çok mu iyi bir bölüm ? Devri bitti artık de ona. Kendinizi ezdirmeyin okuyun sizin bölümünüz iki yıllıksa dgs diye bir sey var dörte tamamlarsınız ama bence burada önemli olan bölüm değil kendini yetiştirmek ,dil bilmek ,alanında yetkin olmak , okudugu bolumden bir haber olan binlerce kisi var en iyisi elenip ise aliniyor. Okul ismi bolum ismi hepsi faso fiso

Bence aman sende zor bişi mi okuyrsun senın bolumun cok rahat hıc zrlanmadan para kazancaksın ne dıye kafaya takıyrsun gıbı bişi sylemiş

yada ben byle anladım bılemıcem :)

önlisans okuyan insan nasıl yattığı yerden para kazanıyor lisans mezunu bile kolay kolay iş bulamazken onu hiç anlamadım şuan.Sağlıkla ilgili bişey okuyosanız o ayrı tabi,ama onun dışında işiniz ondan daha zor tabiki.Saçmalamanında böylesi.

Benim eşim de mühendis. Çok yüksek bir puanla girip dereceyle bitirmiş. Yabancı dili çok iyi. Ben de şu yok yatarak para kazanıyorlar diye görülen bi meslekteyim. Eşimin üş yerine gidiyorum. Her odadan kakara kikiri sesleri. Odalari sıcak. Her şey ayaklarına geliyor falan. Sanki yeni araba vs yapıyolar. Yok ya günde iki saat çalışıyorlar mı merak ediyorum bense bakın dün de işe gittim bugün de. Hiçbir şey göründüğü gibi değil. Yaşayıp öğrenecek

Bir sürü emek verip, sizin yattığınız yerden kazandığınıza denk gelebiliyorsa; bence siz değil o üzülsün
Kibirli bir insana benziyor buradan. Her konuda böyle midir? Yoksa sadece takıldı mı size?

benim esimde hep öyle der bana iste yoruldum derim ne yapiyosun ki yoruluyosun der .. ikimizde ögretmeniz halbuki . parami yemeye gelnce catir catir yiyo ama böylelerine pabuc birakmycan tatlim alttan almycan haketmiyolar cnkü benim tek verecegm tavsiye kirildgnizi belli edin isime saygisi olmayann banada olmaz deyin iyi bi kavga edin bi daha agzini acamasn ..

Oy oyyyy. Daha evlenmeden bunu duyduysan evlenince n'apcan acaba. Hiç mi aklına evlilikle ilgili soru işareti düşmedi... Bu arada gerçekten ben de yatarak para kazanılan bölümü merak ettim. Daha okul bitecek de işe girilecek de para gelecek de sen de yatıyor olacaksın.

yatarak veya yatmayarak, nihayetinde kendi paranızı kazanmayacak mısınız? erkek arkadışınız neyi problem yapmış anlamadım. taş mı taşımanız, gece taksiye mi çıkmanız lazım sanki?

Belki işinin zor olmadığını söylemek istemiştir kendince. Bir sağlıkçıya bir mühendise göre kıyaslanamaz ki mesleğiniz. Her işin türlü türlü zorluğu vardır. Belki kolay okunan bir bölümdür ama işin yoğun ve yorucu olacaktır. Yada tam tersi. Mühendis mühendistir, muhasebeci muhasebeci. Bunun bir kriteri yok ki, saçmalamış.

Kolay is bulursun demedi. Okuduğun bölüm gereksiz üniversite mezunu olmayanda yapar, yatarak para kazanacaksın, kariyer yapicam/yapamicam diye endişelenme falan..

ya bence çok ayıp etmiş, kırk kat elin mesleği hakkında yorum yaparken ince olmaya çalışıyoruz,
siz eşi olacaksınız.

ben de mühendisim canım, ve kusura bakmasın ama o sevgilinin totoyu kim kaldırdı bilemem de, mühendislere de hayat hayalindeki gibi değil.

Hiç mühendislik okuduğuna güvenmesin bence. Bende türkiyenin en iyi üniversitelerinden birinde iyi bi mühendislik dalında okuyorum ama gelecek kaygım çok fazla. Piyasada ekmek aslanın ağzında desem yeridir. İş bulursa kendini şanslı saysın maaş kısmına girmiyorum bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…