• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resimlerle sağlıklı beslenme :)

akşam yatarken güzel bir sabah'a uyanmayı dileyerek uyumak.. sabah daha yataktan kalkmadan sevgiyle sevdigine bakıp günün ilk gülümsemesi ve ardından günaydın öpücügü ile güne başlamak.. kalkınca bir günaydın da kedine söyleyip onu da öpmek.. eşini, sabahın erken saatinde dışarda hala sokak lambaları yanarken kapıdan yolcu etmek.. pencereyi o sogukta üşüme pahasına açıp kedinle beraber sevdigine sevgiyle el sallamak.. sonra ketılı çalıştırıp, tost makinasını ısıtmak.. kahveyi sıcak suyla buluşturunca evi misss gibi saran kahve kokusu ve ısınan tost makinasından daha tostu koymadan gelen tost kokusu.. masaya laptopu koyup internet radyosunu açmak ve güzel bir kahvaltı hazırlamak… sofrada her ayrıntıya özen göstererek kendini şımartmak.. kedinin kahvaltısını da verdikten sonra duş alıp saçlarını yapmak, ardından hafif bir makyaj yapıp, o gün en mutlu hissedicegin kıyafeti giyip, kapıda seni yolcu etmeyi bekleyen kedine bir öpücük daha verip evden çıkmak.. işte benim bu sabahım ve diger sabahlarım genelde böyle geçiyor… :KK36:
Eki Görüntüle 1342597
okurken sankı benı anlattın sandım cnm sabah canım sevdığimle güne baslamak sıcacık bır gunaydın öpücüğü ardından 6 senelık evlıyım ama o el sallamalarımız hıç bitmez hatta bıkeresınde bana el sallaya sallaya gıderken takılıp düşmüştü cnm kocam benım ardından güzel bir müzik makyaj ve güzellik vazfecılmezım benzesıyozmu ne:KK68::KK68:

ben bugün evdeydim seni yolcu ederdim :KK15::KK15: yinede öpmeden edemedim
bende kalktım kahvaltımı yaptım şimdi de kalkıp güüzell bir temizlik:D sonrası çarşıya çıkacam
cumamın boş olması harikaaaaa birşeyyyy:oops:
canım benim yaa ne tatlısın,ben de seni öperim :KK15: aahh aah ne güzeel, benim yerime de keyfini çıkar :KK19::KK36:

süper bir menu afıyet olsun cnm:KK68::KK68:
teşekkür ederim canımmm :KK36:

okurken sankı benı anlattın sandım cnm sabah canım sevdığimle güne baslamak sıcacık bır gunaydın öpücüğü ardından 6 senelık evlıyım ama o el sallamalarımız hıç bitmez hatta bıkeresınde bana el sallaya sallaya gıderken takılıp düşmüştü cnm kocam benım ardından güzel bir müzik makyaj ve güzellik vazfecılmezım benzesıyozmu ne:KK68::KK68:
ne kadar güzeeel gurbetcim, size de maşallah :nazar::nazar::nazar: gerçekten benziyormuşuzzzz :KK37: :KK15:

canım benim yaa ne tatlısın,ben de seni öperim :KK15: aahh aah ne güzeel, benim yerime de keyfini çıkar :KK19::KK36:

teşekkür ederim canımmm :KK36:

ne kadar güzeeel gurbetcim, size de maşallah :nazar::nazar::nazar: gerçekten benziyormuşuzzzz :KK37: :KK15:
ay evet cnm allahım hepimizin evımızdekı huzuru mutlulugu bozmasın:nazar::nazar:

Böyle sabahlara bayılırım bende eşime deliler gibi aşığım aşığım

kızlaaaar şuan puding yiyorummm… hemde bu saaatteeee bol şekerli… offfffff…. :KK47::kk77::KK47:
şaka şaka :-)az önce gerçekten puding yedim ama "çiğ puding".. adı üstünde çiğ malzemelerle yapılıyor.. pudingin yapılışı 1 dk. bile sürmüyor.. ne pişirme derdi var ne de şekeri var.. içinde muz'un kendi şekeri dışında hiç şeker yok.. geçen sene bir ara 15 gün kadar sadece çiğ beslenmiştim.çiğ sebze ve meyve dışında hiçbir şey yememiştim 15 gün.. bu tarifi de o zaman ögrenmiştim.hatta bu tarifle eşim ve eve gelen misafirleri gerçek puding diye kandırmışlıgım bile vardır, onlar hapur hupur yedikten sonra söylemiştim de inanamamışlardı :KK66: bugün eşim hatırlattı gene yapsana diye.. gece gece aklıma getirdi :) (zaten reglim yakın,bugün çikolata krizindeydim..) gece gece üşenmeyip saat 21:50 de marketin kapanmasına 10dk kala koşa koşa makete gidip avakado aldım.yanında da çikolata almamak için çok mücadele ettim ve çikolata markette kaldı, almadım:KK9:

gelelim çiğ puding malzemelerine:
1 büyük muz
çeyrek avakado(yarım kesmiştim ama çeyrek yeterli geldi)
1 tatlı kaşıgı kakao(siz bunların hepsini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

malzemeleri işte bu kadar.. blenderın püre yapma aparatıyla hepsini eziyorsunuz,üzerine hindistan cevizi(evde yoktu) ve kuru meyve ve bir kaç kuruyemiş, harika bir tatlı oluyor.. şeker,çikolata ihtiyacınız kalmıyor.. denemelisiniz,tavsiye ederim:KK36:
Image-264.webp

kızlaaaar şuan puding yiyorummm… hemde bu saaatteeee bol şekerli… offfffff…. :KK47::kk77::KK47:
şaka şaka :-)az önce gerçekten puding yedim ama "çiğ puding".. adı üstünde çiğ malzemelerle yapılıyor.. pudingin yapılışı 1 dk. bile sürmüyor.. ne pişirme derdi var ne de şekeri var.. içinde muz'un kendi şekeri dışında hiç şeker yok.. geçen sene bir ara 15 gün kadar sadece çiğ beslenmiştim.çiğ sebze ve meyve dışında hiçbir şey yememiştim 15 gün.. bu tarifi de o zaman ögrenmiştim.hatta bu tarifle eşim ve eve gelen misafirleri gerçek puding diye kandırmışlıgım bile vardır, onlar hapur hupur yedikten sonra söylemiştim de inanamamışlardı :KK66: bugün eşim hatırlattı gene yapsana diye.. gece gece aklıma getirdi :) (zaten reglim yakın,bugün çikolata krizindeydim..) gece gece üşenmeyip saat 21:50 de marketin kapanmasına 10dk kala koşa koşa makete gidip avakado aldım.yanında da çikolata almamak için çok mücadele ettim ve çikolata markette kaldı, almadım:KK9:

1 büyük muz
1 tatlı kaşıgı kakao(siz bunların hepsini kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz)

malzemeleri işte bu kadar.. blenderın püre yapma aparatıyla hepsini eziyorsunuz,üzerine hindistan cevizi(evde yoktu) ve kuru meyve ve bir kaç kuruyemiş, harika bir tatlı oluyor.. şeker,çikolata ihtiyacınız kalmıyor.. denemelisiniz,tavsiye ederim:KK36:

Eki Görüntüle 1343513
ay bayıldım cok güzel olmus banada yollasana cnm:kk77::kk77:

sagol cnm bnm çiğ beslenme nasıldı merak ettım şimdi:KK51:
çok zordu :( sebze ve meyve yiyorsun sadece ve sebzeler de çiğ oluyor..pişirmek yok.. mesela kabak yiyordum çiğ.havuç,salatalık ve kabagı jülyen dograyıp limon sıkıp yiyordum.. çok faydalı bi beslenme türü ama herkes yapamaz.. raw food deniyor ingilizcede de.. internetten araştırabilirsin. "çiğ beslenme" yazıp :)

bugün yediklerim:
sabah: peynirli tost,5 zeytin,sütlü kahve,domates
ara:3 minik kurabiye ve sütlü kahve
ögle:1/2 simit,3 karper peynir,domates,salatalık
ara:yok
akşam:güveçte kaşarlı karides,60gr lavaş
ara:1 büyük muz,çeyrek avakado,2 badem,1 fındık,1 ceviz,yarım kuru kayısı
Image-266.webp

Harika

1 büyük muz

Eki Görüntüle 1343513
Harika duruyor afiyet olsun Canım deneyeceğim benim canım şekerli pek Çekmez benim imtihanım Acılı böreklerle

simsims bende muzu halka halka doğrayıp kakaoya batırıp yiyorum çikolata kaplı şekerleme tadı gibi oluyor aklıma o geldi böyle de deneyeceğim teşekkürler canım:KK19:

karides harika duruyor da tadı güzel mi hiiç yemedimo_O
canım çok lezzetli tadı var.belki ayıklanmamışı korkutucu gelebilir göze(ben de o şekilde yiyemiyorum,o şekilde de servis edilip yenebiliyor) yemege karar verdiginde sana güzel tarifler verebilirim.eminim begenirsin..:kk77::KK15:

simsims bende muzu halka halka doğrayıp kakaoya batırıp yiyorum çikolata kaplı şekerleme tadı gibi oluyor aklıma o geldi böyle de deneyeceğim teşekkürler canım:KK19:
merhaba deadlinecim :)) bak ben de muzu kakaoya batırıp yememiştim,ben de acil durumlarda onu denerim,teşekkürler canım.. tarifi dene eminim begeniceksin :kk77::KK15:

dün akşama misafirlerim vardı.dogum günü kutladık,dogal olarak yaşpasta da vardı :confused: akşam için şunu şu kadar yerim,bunu bu kadar diye kafamda plan yapmıştım ama evdeki hesap çarşıya uymadı.güzelce yedim herşeyden :kk77:
bugün o yüzden ögle ve akşam ekmek yok.yediklerimi yazsam mı yazmasam da çok yedim mi yazsam bilemedim :-)ama yazmaya karar verdim..:KK76:

dün yediklerim:
sabah:muzlu puding(hani şu çiğ puding :))
ara:2 bisküvi sütlü kahve
ögle:2 dilim kızarmış ekmek,peynir,domates,zeytin
akşam: 65 gr kepekli lavaş üzeri patlıcanlı pizza, 1 kaşık humus,1 kaşık fava,10 küçük yaprak sarma,salata,5-6 elma dilim patates, 1dilim çikolatalı pasta :KK53:
Image-268.webp

bu pizzayı nasıl yaptıgımı fotografla göstericem bugün veya yarın,hazır malzemeleri varken :) gerçekten yenilebilecek en masum pizza :kk77:

dün akşama misafirlerim vardı.dogum günü kutladık,dogal olarak yaşpasta da vardı :confused: akşam için şunu şu kadar yerim,bunu bu kadar diye kafamda plan yapmıştım ama evdeki hesap çarşıya uymadı.güzelce yedim herşeyden :kk77:
bugün o yüzden ögle ve akşam ekmek yok.yediklerimi yazsam mı yazmasam da çok yedim mi yazsam bilemedim :-)ama yazmaya karar verdim..:KK76:

dün yediklerim:
sabah:muzlu puding(hani şu çiğ puding :))
ara:2 bisküvi sütlü kahve
ögle:2 dilim kızarmış ekmek,peynir,domates,zeytin
akşam: 65 gr kepekli lavaş üzeri patlıcanlı pizza, 1 kaşık humus,1 kaşık fava,10 küçük yaprak sarma,salata,5-6 elma dilim patates, 1dilim çikolatalı pasta :KK53:
Eki Görüntüle 1344974

bu pizzayı nasıl yaptıgımı fotografla göstericem bugün veya yarın,hazır malzemeleri varken :) gerçekten yenilebilecek en masum pizza :kk77:
yapma cnm metobolızmanı yavaslatma öğlen ve aksam çorba yogurt ye en azından mıdenı bos bırakma arada olur kaçamaklar:KK43::KK43:
bu arada pizzana bayıldım:kk77::kk77:

yapma cnm metobolızmanı yavaslatma öğlen ve aksam çorba yogurt ye en azından mıdenı bos bırakma arada olur kaçamaklar:KK43::KK43:
bu arada pizzana bayıldım:kk77::kk77:
canım dün fazla karbonhidrat aldıgım için bugün daha az yiyrorum.sabah ekmegimi yedim sadece ögle ve akşam ekmek yemiyerek açıgı kapatmayı planlıyorum.yoksa yemek yemeye devam,sen merak etmek ;) :KK19: pizza için teşekkürler :KK15:

canım dün fazla karbonhidrat aldıgım için bugün daha az yiyrorum.sabah ekmegimi yedim sadece ögle ve akşam ekmek yemiyerek açıgı kapatmayı planlıyorum.yoksa yemek yemeye devam,sen merak etmek :KK66: :KK19: pizza için teşekkürler :KK15:
pardon cnm ben ekmek yoku yemek yok diye okumuşum tmm ozaman kusura bakma:KK68::KK68:

Back
X