evet evet bunlar temel kurallar şutarafagitti
de/da, mı/mi temel kural daa...
eylenmek yazana benim yorumum yok artık yasakkelime
alıntı yaptım kusura bakmayın ama tam dediğinizle ilgili bir örnek vericem... makkaj, makkaş yazanlar bile var... hadi yazmayı bilmiyorsun, yazanları da mı görmüyorsun ben arkadaşım... :1shok:
Ben şimdi dil konusunda bi konuşmaya başlarsam Allaaaaahh kaydirigubbakcemile3
Yazım kurallarından ziyaden malesef , kelimenin kökünde hatalar oluor bazen , söleyim diyorum , sonra boşveriorm .
Baya / Bayağ yazıor mesela , bir makyaj blogu , hiç okumuorm , direk çıkıorm. Birisi bir cümle -yorum dior , 2.si -yom , bir topluluğa yazıor sonuçta dikkat etmeliler.
Bunun aslında kankamın dediği gibimeslekle , bölümle vs. alakası yok , hepimiz Türkçe konuşuyoruz , anadiilimiz , hakkını verelim . Biz kendi dilimizi yozlaştırırsak bu şekilde el ne yapmaz .
Komik bi şey yazım son olarak kaydirigubbakcemile3
Ankara'da bi mantıcı , kapıda 'mantı' yazıor ,
bu herşeye ing. adlandırma sevdası var ya işletmecilerde , mantının karşısına 'logi' yazmış , logic mantık demek ya ing.de , bir harf çıkarsa nolur mantı :roflol:
Canım ben de bazen dalga olsun diye makkaş yazıyorum.
Sanmıyorum makyajı makkaş sanan insan olacağını.
Yani umarım öyledir.
ya kızlar bir şey sorucam size, normalde güneşten kreminden sonra birde nemlendirici losyon kullanırdım ben, ama onun yerine acaba güneşten sonra body shop tan aldıgım shea vücut kremini sürsem yada kenevirli vücut kremini sürsem olurmu losyon almak istemıyorum şimdi((
yok cnm arada yazanla sürekli yazan belli oluyor... emim ol var öyleleri :smiley-cool:
aman allahım kabus olmalı buuuuuuuu şok oldum resmen bizde zeki adam çok ama kafaları malesef başka yere çalışıyor :)))Ben şimdi dil konusunda bi konuşmaya başlarsam Allaaaaahh kaydirigubbakcemile3
Yazım kurallarından ziyaden malesef , kelimenin kökünde hatalar oluor bazen , söleyim diyorum , sonra boşveriorm .
Baya / Bayağ yazıor mesela , bir makyaj blogu , hiç okumuorm , direk çıkıorm. Birisi bir cümle -yorum dior , 2.si -yom , bir topluluğa yazıor sonuçta dikkat etmeliler.
Bunun aslında kankamın dediği gibimeslekle , bölümle vs. alakası yok , hepimiz Türkçe konuşuyoruz , anadiilimiz , hakkını verelim . Biz kendi dilimizi yozlaştırırsak bu şekilde el ne yapmaz .
bu herşeye ing. adlandırma sevdası var ya işletmecilerde , mantının karşısına 'logi' yazmış , logic mantık demek ya ing.de , bir harf çıkarsa nolur mantı :roflol:
ya kızlar bir şey sorucam size, normalde güneşten kreminden sonra birde nemlendirici losyon kullanırdım ben, ama onun yerine acaba güneşten sonra body shop tan aldıgım shea vücut kremini sürsem yada kenevirli vücut kremini sürsem olurmu losyon almak istemıyorum şimdi((
evet bende görüyorum bazen tuhaf cümleler kuruyorlar marka isimleri yanlış yazılabilir bilmeyebilirler veya dikkat etmemiş olabilirler ama normal makyajda makkaş vs. yazılmazki yani hey allahım ya kaydirigubbakcemile3
Ben şimdi dil konusunda bi konuşmaya başlarsam Allaaaaahh kaydirigubbakcemile3
yok tatlım casuletin yazdığı gibi arada geyik olsun diye yazan ile sürekli o tarz yazılar yazanlar belli oluyorbazen makkaj yazıyorum bende geyiğine ama bunu gerçek sanmıyorlardır değil mi? heheh
ebrucum magrentacım teşk ederim o halde body shoplar iş görür:))) ben cok beyaz oldugum için ve kuruda bir tenim, cildim oldugu için bana şart ama elimdeki kremleri kullanabilirim o zaman sağolun :)
sonunda aldım güneş kremlerini kaydirigubbakcemile3 yaz bitmedi allahtan:))) kendime hem yüzde hem vücutta kullanılan la roche aldım 50+ kızıma da yine la roche aldım oda 50 çok beyazım ya tavuk gibi yanamıyorumda tatilde, bakalım bu tatil de yengeç gibi kızarmadan sorunsuz bronzlaşabilecekmıyım tavsiye edeceginiz şeyler varmı kızlar
of of of benim en çok takıldığım nokta bu ya. nasıl olur ben anlamıyorum bu insanlar gerçekten bilmiyor mu. amacım aşağılamak değil kesinlikle ya bir yerlere koca koca yazmak istiyorum herkes görmeli ama.
değil yerine deyil, eğlence yerine eylence, mide yerine miğde, çare yerine çağre yazanlar gördüm ben bu forumda uyarsam aşağılıyorum sanacak ben de susuyorum mecbur :1no2:
Kesinlikle katılıyorum Doro'cum...kaydirigubbakcemile5
Ben de kaç sefer görüyorum ama susuyorum.
Hem komik hem çok üzücü...
Saydıkların çok sık yapılan hatalar gerçekten...
Dilimizi yabancı kelimelerden temizlemekten ziyade, önce temel kuralları öğrenmek daha öncelikli olmalı...Sonuçta dil kültürdür. Kültürler de geçişken olduğu için, kelime girişleri doğaldır. (bir sınırı da var tabii) Ama önce dilin kendi gereklerini bileceğiz...
Çok haklısınız düzeltmeye çalışacağımmercancım bloğuna baktım , hayırlı olsun öncelikle. Bir okuyucu ve bir dilci olarak , kendimce 1 2 öneride bulunmak istiyorum.
Yazıların çok iç içe , hop bir nefes alıp , herşeyi bir nefeste sölüor gibi , noktalama işaretlerini kullanmadan , satırbaşı , paragraf başına falan dikkat etmeden , upuzun bir paragraf yazmışsın ; göze hem hoş gelmior hem de okumakta güçlük çekliyor.
Bu tarz bloglar pek okunmaz malesef , önce yazı tipinin göz hoş gelmesi gerekiyor ama yok , ben takip edemedim satırları , birbirleriyle akraba olmuşlar.
Çok okunan ve başarılı makyaj bloglarına bakarsan , yazım kurallarına çok dikkat ederler ve olduğunca net ve okunaklı yazarlar .
Bunlara biraz dikkat edersen , blog yazmak , okuyanlar için br eziyet değil de keyif haline gelir.opuyorumnanaktan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?