Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

Dengesizligim asiri ileri boyutta....Bir oyleyim bir boyleyim. Asiri hizli karar degistiriyorum, ve hemen pisman olup tepinmeye basliyorum. Kendimden olesiye yoruldum. Kararlarimin arkadinda kedinlikle duramiyorum ve feci sekilde donegim. Oldu diye sukrettigim olaylari baska birsey icin biranda silip atabiliyorum ve ardindan yine essekler gibi tepiniyorum.
Omrum hayatim boyunca, benden daha dengesizine rastlamadim.
Sanirim ben cok cok cok hastayim. Veya belki de deliyim.
Ve bunu yazan ben, vakti zamaninda turkiyenin en iyi universitesini dereceyle bitirmis biri.

Yuksek lisansinizi Almanyada yapmissiniz, cok iyi bir kariyeriniz var, neden bu kadar korkuyorsunuz anlamiyorum. Kac yildan beri Almanyadasiniz?Almancaniz ne seviyede?Hic is aradiniz mi? Sosyal yonunuz zayif biri yol gostersin diye mi bekliyorsunuz?Ben gercekten sorununuzu ve neden bu kadar korktugunuzu anlamadim.

Bence konu sahibesinin ailesi de kızlarının sağlıklı düşünemediği fark etmişler...Konu sahibesi siz ailenizi dinleyin lütfen.
Ailemin yanindayken "esim" diye kafayi yedim ve dondum.
Ama ailemin yaptiklarini asla goz ardi edemem. Neler neler yaptilar benim icim. A ayni zamanda en buyuk kotulugu ysptilar:esimle iletisimimi koparttilar ve yassk olan sey tatlidir....
Ailem, esimin bana layik olmadigini dusunuyor, kaldi ki haklilar, kac saglikli dusunen kadin isi gucu olmayan biriyle evlenir ki? Fakir olmasi ayri, tembellikten hicbirsey yapmamis olmasi ayri.
Ama iste o tatli dili....ve inanilmaz beyefendi durusuyla, herkesin takdir edip sevdigi o halleri....
Ailem, esimle baristigim an beni evlatliktan reddedip, evden attilar. Ve bunu herkese duyurdular. Araya bir araci girdi ve 3 hafta sonra konusmaya basladik. Nasilsiniz iyimisiniz disinda hicbirsey konusmuyoruz. Benden cok yoruldular, benimle ugrasacak takatlari kalmadi.
Olay su, turkiyedeki doktorama donmem mi hayirli, yoksa almanyada yeni bir hayat insaa etmem mi? Hangisinin dogru oldugunu bir gorebilsem....ama yok....gidersem esim ve almanya diye agliycam, kalirsam doktoram gitti diye....
Hangi ara bu kadar delirdim bilmiyorum....

Masterdan sonra turkiyeye dondum ve master konumla ilgisi olmayan bir konuda doktoraya basladim. 5 yil bosuna kurek cekip okulu birakip, ise girdim. 3 yil bir firmada, sonra 1 yil baska bir firmada calistim. Ardindan esimle almanyaya tasindik. 4 ay sonra, korkunc kavgalar yuzunden istanbula geri dondum.6 ay istanbulda yine 3yildir calistigim firmaya girdim. Esimle baristik. Simdi 2 ay oldu geleli.
Almancam cok az, masteri ingilizce yaptim. Master konumu, turkiyede sadece 2 sene devam ettirebildim.
Kisaca daldan dala atlayip, hicbir konuda uzmanligim olmadigi icin, nerede nasil is bulurum gercekten bilmiyorum. 36 yasindayim ve hicbir uzmanligim yok. Kim beni ne yapsin, neden is versin diye dusunerek ozguvenim resmen sifir.tekrar doktoraya donmek istememin altinda yatan en buyuk sebep, sanirim burada is bulamayacagim korkusu ve en azindan orada universitede guvendeyim duygusu. E tabi bir de dr titri....
Hayatimda kendim kadar dengesiz, ozguvensiz, donek birine rastlamadim. Annemin dedigi gibi "birgun cevrende hic kimse olmayacak"

36 yasindasiniz,daha gencsiniz. (Bizim okulda 40 yas uzeri afla gelen bir suru ogrenci vardi) Yuksek lisansiniz, iyi derecede ingilizceniz be 4 yil is tecrubeniz var. Bence bir cv ve is mektubu yazip internette is aramaya bakin. Her ilana gonderin, gorusmelere gidin. Bana is bulursunuz gibi geliyor. Uluslararasi firmalarda ingilizce yetiyor cunku.

Peki turkiyedeki doktora olayina ne diyorsunuz? Almanyayi birakip turkiyeye doktorama doneyim mi, burada mi kalayim?

önceliğin eğer eşini seviyorsan yuvan olsun hem çocuk hem kariyer yapabilirsin. Almanyada bunun yolunu bulmayı denesen.Almancan yoksa onu öğrenmekle başlayabilirsin.üstüne birde çocuk

Ben olsam ailemin yanına dönerim. Doktorama devam ederim. Eşim de beni çok seviyorsa paşa paşa kalkar Türkiye’ye döner. Adama bak 10 saat çalışıyormuş beni elleme diyormuş. Biz de burda iş iş diye ölelim. Gelmiyorsa da keyfi bilir.

Esim ilk tanistigimizda almanyaya kesin donus yapacaginibsoylemisti. O yuzden kesinlikle gelmiyor, gelmedigi gibi "buradan ucaga bindigin an hersey bitiyor" diyor.
Kisaca gidersem ne esim ne o hayalini kurdugum almanyam olacak.
Ve su var, gelirsem ve foktoram yine yarim kalirsa, beni kesin timarhaneye tikarlar

Saydığınız nedenler için kendinizce elbette haklısınız. Fakat Türkiye'de çalışma koşulları malum, doktora yapsanız da burada iş bulacağınız garantisi maalesef yok. Ayrıca Türkiye'de Almanya'da bahsettiğiniz biçimde devlet yardımı filan da yok. Bunları düşünmenizi tavsiye ederim.Umarım hakkınızda hayırlı olur

Evliliğiniz yürüsün, doktoranız yapmak istiyorsanız.. Almanya da ikinizin de işi yoksa neden Türkiye'ye dönmüyorsunuz ki??

Evliliğiniz yürüsün, doktoranız yapmak istiyorsanız.. Almanya da ikinizin de işi yoksa neden Türkiye'ye dönmüyorsunuz ki??
Esim ilk tanistigimizda almanyaya kesin olarak yerlesecegini soyledi. O yuzden gelmez. Ayrica gelirsem ben tek gelicem ve o zaman kesin bosaniyoruz

Esim ilk tanistigimizda almanyaya kesin olarak yerlesecegini soyledi. O yuzden gelmez. Ayrica gelirsem ben tek gelicem ve o zaman kesin bosaniyoruz

Asil kırılma noktası burada yasanir. Siz onun için hayallerinizden vazgececeksiniz.. Almanya da gayesiz, kaygısız, çalışmayan ve size şiddet gösteren birine hem ailenizi, hem kariyerinizi tercih edeceksiniz gerçekten emin mısınız? Emin oldunuz hadi Almanya'da eşinizin yanında nasıl bi gelecek vaadiniz var. Aşk mi? Gerçekten bu sizin için gerçekten ne yaptı eşiniz. Siz gerçekten eşiniz için değerli misiniz? Evet master yaparken başarısız olabilirsiniz. Ama en azından çabalamış olursunuz.Esiniz için çabalamak değecek mi? Bu soruların cevabı sizde. Cevaplarsaniz kendinize cevap vermiş olacaksınız zaten..

Ayrıca ilk yorumunuzdaki şiddeti TOKAT bile olsa hak ettiğinize inanmaniz bi kadın olarak beni çok üzdü. Lütfen kendinize gelin... Kendinize değer verin..

Adamı niye delirttin, niye başta anlaşamadınız onu anlamadım. Gerçekten eşini seviyor musun, yoksa "hayallerini süsleyen" almanya için mi katlanıyorsun? Doktoranı Almanyada yapamaz mısın? Bence sorun senin hep elinde olmayanı istemende.

konu sahibi benim bile devrelerim yandı valla.Hayat demek herşeye sahip olmak demek değil siz önce bunu anlamalısınız.hem iyi kariyer hem istedığımız eş hem istedığımız şehir ya da ülke mümkün değil.birinden biri yada ikisi asla gerçekleşmez.hangisi sizi en mutlu edecekse onu seçin ama asla pişman olmadan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…