- 4 Mayıs 2018
- 880
- 493
- 33
- Konu Sahibi piramses1982
-
Dengesizligim asiri ileri boyutta....Bir oyleyim bir boyleyim. Asiri hizli karar degistiriyorum, ve hemen pisman olup tepinmeye basliyorum. Kendimden olesiye yoruldum. Kararlarimin arkadinda kedinlikle duramiyorum ve feci sekilde donegim. Oldu diye sukrettigim olaylari baska birsey icin biranda silip atabiliyorum ve ardindan yine essekler gibi tepiniyorum.Ben de psikolojik sorunları olan biriyim destek de alıyorum amacım eleştirmek değil ama bence sandığınızdan daha kötü durumunuz. Bi açtığınız konulara göz attım da olayları farklı algılıyor gibisiniz. Dengesizlik zaten var. Ciddi destek alın bence. Tek başınıza bir şey yapmayın ne yapsanız pişman olacak gibisiniz.
Ailemin yanindayken "esim" diye kafayi yedim ve dondum.Bence konu sahibesinin ailesi de kızlarının sağlıklı düşünemediği fark etmişler...Konu sahibesi siz ailenizi dinleyin lütfen.
Masterdan sonra turkiyeye dondum ve master konumla ilgisi olmayan bir konuda doktoraya basladim. 5 yil bosuna kurek cekip okulu birakip, ise girdim. 3 yil bir firmada, sonra 1 yil baska bir firmada calistim. Ardindan esimle almanyaya tasindik. 4 ay sonra, korkunc kavgalar yuzunden istanbula geri dondum.6 ay istanbulda yine 3yildir calistigim firmaya girdim. Esimle baristik. Simdi 2 ay oldu geleli.Yuksek lisansinizi Almanyada yapmissiniz, cok iyi bir kariyeriniz var, neden bu kadar korkuyorsunuz anlamiyorum. Kac yildan beri Almanyadasiniz?Almancaniz ne seviyede?Hic is aradiniz mi? Sosyal yonunuz zayif biri yol gostersin diye mi bekliyorsunuz?Ben gercekten sorununuzu ve neden bu kadar korktugunuzu anlamadim.
36 yasindasiniz,daha gencsiniz. (Bizim okulda 40 yas uzeri afla gelen bir suru ogrenci vardi) Yuksek lisansiniz, iyi derecede ingilizceniz be 4 yil is tecrubeniz var. Bence bir cv ve is mektubu yazip internette is aramaya bakin. Her ilana gonderin, gorusmelere gidin. Bana is bulursunuz gibi geliyor. Uluslararasi firmalarda ingilizce yetiyor cunku.Masterdan sonra turkiyeye dondum ve master konumla ilgisi olmayan bir konuda doktoraya basladim. 5 yil bosuna kurek cekip okulu birakip, ise girdim. 3 yil bir firmada, sonra 1 yil baska bir firmada calistim. Ardindan esimle almanyaya tasindik. 4 ay sonra, korkunc kavgalar yuzunden istanbula geri dondum.6 ay istanbulda yine 3yildir calistigim firmaya girdim. Esimle baristik. Simdi 2 ay oldu geleli.
Almancam cok az, masteri ingilizce yaptim. Master konumu, turkiyede sadece 2 sene devam ettirebildim.
Kisaca daldan dala atlayip, hicbir konuda uzmanligim olmadigi icin, nerede nasil is bulurum gercekten bilmiyorum. 36 yasindayim ve hicbir uzmanligim yok. Kim beni ne yapsin, neden is versin diye dusunerek ozguvenim resmen sifir.tekrar doktoraya donmek istememin altinda yatan en buyuk sebep, sanirim burada is bulamayacagim korkusu ve en azindan orada universitede guvendeyim duygusu. E tabi bir de dr titri....
Hayatimda kendim kadar dengesiz, ozguvensiz, donek birine rastlamadim. Annemin dedigi gibi "birgun cevrende hic kimse olmayacak"
Peki turkiyedeki doktora olayina ne diyorsunuz? Almanyayi birakip turkiyeye doktorama doneyim mi, burada mi kalayim?36 yasindasiniz,daha gencsiniz. (Bizim okulda 40 yas uzeri afla gelen bir suru ogrenci vardi) Yuksek lisansiniz, iyi derecede ingilizceniz be 4 yil is tecrubeniz var. Bence bir cv ve is mektubu yazip internette is aramaya bakin. Her ilana gonderin, gorusmelere gidin. Bana is bulursunuz gibi geliyor. Uluslararasi firmalarda ingilizce yetiyor cunku.
Ben olsam ugrasmam. Bitirince ne planladiginiza bagli. 5 yillik emek az degil. Benim doktora yapmam icin sonucunda aylik 30bin liralik bir is vermeleri lazim :)Peki turkiyedeki doktora olayina ne diyorsunuz? Almanyayi birakip turkiyeye doktorama doneyim mi, burada mi kalayim?
Esim ilk tanistigimizda almanyaya kesin donus yapacaginibsoylemisti. O yuzden kesinlikle gelmiyor, gelmedigi gibi "buradan ucaga bindigin an hersey bitiyor" diyor.Ben olsam ailemin yanına dönerim. Doktorama devam ederim. Eşim de beni çok seviyorsa paşa paşa kalkar Türkiye’ye döner. Adama bak 10 saat çalışıyormuş beni elleme diyormuş. Biz de burda iş iş diye ölelim. Gelmiyorsa da keyfi bilir.
Saydığınız nedenler için kendinizce elbette haklısınız. Fakat Türkiye'de çalışma koşulları malum, doktora yapsanız da burada iş bulacağınız garantisi maalesef yok. Ayrıca Türkiye'de Almanya'da bahsettiğiniz biçimde devlet yardımı filan da yok. Bunları düşünmenizi tavsiye ederim.Umarım hakkınızda hayırlı olurEsime is ve calisma konusunda guvenmiyorum. O pek calismaz. Haftada 10 saatlik is, 450 €/ay. Daha fazla calismami bekleme, ben buyum, belki calisirim belki calismam diyor. Daha bugun "bak yeter ki para kazanayim diye fabrikada isci olarak calisicam, hem devlet yardimindan cikmis oluruz, lutfen sen de yari zamanli bir is bul" dedigimde aldigim cevap "beni zorlama" oldu. Calisacagim zamani ben bilirim diyor. Bunu beni sinir etmek amacli diyorsa kesinlikle basariyor.
Ama is konusu disinda, gercekten cok efendidir, herkes cok sayar ve sever. Ve kesinlikle sonuna kadar guvenebilirim
Esim ilk tanistigimizda almanyaya kesin olarak yerlesecegini soyledi. O yuzden gelmez. Ayrica gelirsem ben tek gelicem ve o zaman kesin bosaniyoruzEvliliğiniz yürüsün, doktoranız yapmak istiyorsanız.. Almanya da ikinizin de işi yoksa neden Türkiye'ye dönmüyorsunuz ki??
Burada da 3 yil. Master notum cok iyi olmadigi icin burs bulmam mumkun degil. Burs bulamayinca da munkun degil.Almanyada doktora ne kadar? Norvecte 3 yil. Orda da 3 yilsa ilerde orda yapmak daha mantikli
Esim ilk tanistigimizda almanyaya kesin olarak yerlesecegini soyledi. O yuzden gelmez. Ayrica gelirsem ben tek gelicem ve o zaman kesin bosaniyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?