- Konu Sahibi piramses1982
-
Zaten destek almanız gerektiğini de söyledik bende öyle düşünüyorum. Ama ciddiye almaz gibi gitsemde fayda etmez Şeklinde konuşmanız ne tavsiye etsek boşmuş gibi düşündürüyor.Allahtan sizler gibi dalga gectigimi dusunyor olmak yerine, cok ciddi anlamda hasta oldugumu farkeden ve profesyonel yardim almam gerektigini belirten ve hatta uzman isimleri veren kisiler oldu.
Cok sukur ki sayfada sayfada yazimi goren uzman bir psikologa denk geldim de, olayin vahametini gorup bana yardim eli uzatti.
Grip olursunuz ilac alinca gecer. Ancak, psikolojik olarak bitmisseniz ve bunun farkinda degilseniz, iste o zaman benim gibi bocalarsiniz.
@derinsular a buradan tekrar tesekkurlerimi ve saygilarimi iletiyorum
Ya sen niye doktorayi almanya da yapmiyorsun onu qnlamadim. Madem basarilisin kabul edilmek zor degil. Bende yurtdisinda tamamladim yuksek ogrenimimi. Ayrica almanya da okul ucrti de yok diye biliyorum. Bakarsin burstur grant ddir bisiler cikar. Napcan tr deki doktorayi, duvara asarsin artikNeresinden baslasam...basarili bir ogrenci olup, cok iyi bir universiteyi dereceyle bitirdim, ardindan almanyada master, ardindan turkiyede doktoraya basladim. Tam 5 senede, 2 kere hoca degistirsem de bir turlu tamamlayamadim doktorayi, benim gibi bir suru birakan oldugu icin dert etmedim. neyse ozel sektore girdim. Bu sirada esimle tanistik evlendik.Hayallerimi susleyen Almanyaya tasindik.ne onun isi var, ne benim isim, devletten yardim geliyor. Resmen sinirlerim bitti, kafayi yedim, adama da kafayi yedirttim, o sakin adam bana tokadi bile basti sonunda (tokadi savunmuyorum, ama gercekten delirttim adami) ve istanbula paldir kuldur gittim.ama bosanmak amacim olmamisti.maalesef gidince isler cok karisti, ailem zaten esimi sevmiyordu, bu donusum onlara firsat oldu, telefonla gorusmemizi yasakladilar. Zorla bosanma davasi acildi. Resmen daha beter kafayi yedim. Esimi istiyorum diye agladim ama nafile. O siralarda tabi psikologa gitmeye basladim. Birsz sakinlesmeye basladigim bir donemde, tamamlayamadigim icimde uhde kalan doktoram icin beni gaza getirdi, yeni bir universiteye basvurdum ve kabul aldim. O kadar ama o kadar sevincliydim ki, bir daha esimin adini agzima almiycam diyordum. Ama 2 gun gecti, yine "esimi de Almanyayi da kaybettim" diye kafayi yemeye basladim. En sonunda araya araci koydum, esimle baristik ve atladim geldim almanyaya.
Esimle sorun yok. Geldikten 3 hafta donrasina kadar hersey superdi. resmen bana delirdi diyeceksiniz ama bu sefer de "Allahim doktorami kaybettim" diye aglamaya basladim!!!
Doktora dedigin minimum 5 yil (benim basvurdugum programa gore) esim gidersen kesin bosanicaz diyor, hakli cunku birimiz orda birimiz burda boyle evlilik mi olur. Adam 48 yasinda ben 36, e tabi cocuk da istiyor. Birarada degilken nasil olacak?
Gidersem esimi kaybediyorum. Birlikte mutlu ciftleri gordukce resmen kafayi yiycem. Hayalini kurdugum Almanyayi kaybediyorum. Ve yine yurtdisinda yasayan kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, o hayalini kurdugum doktorami kaybediyorum. Ve yine doktorasini bitirmis kisilere ozenerek kiskanarak bakicam.
Kalirsam, ne zaman is bulacagim belli degil. Yillarca surunup delirebilirim de.
Gelirsem, doktorayi da bitiremezsem, hepten deliririm.
Korkunc bir durumdayim.
Evet resmen delirdim.
Karar ver arkasimda dur diyeceksiniz biliyorum. Yapamiyorum.
Hangi secimi yaparsam resmen aptallik yapacagimi gormuyorum.
Annem, kariyerimi birakip gitmeme cok uzgun.
Bir baskasi, yahu almanyadasin daha ne istiyorsun diyor....
Ben resmen bittim
Konu sahibi tedavi olmadığı sürece ne Almanya'da ne Türkiye'de doktora yapabilir, başlasa da bitiremez zaten.Ya sen niye doktorayi almanya da yapmiyorsun onu qnlamadim. Madem basarilisin kabul edilmek zor degil. Bende yurtdisinda tamamladim yuksek ogrenimimi. Ayrica almanya da okul ucrti de yok diye biliyorum. Bakarsin burstur grant ddir bisiler cikar. Napcan tr deki doktorayi, duvara asarsin artik
Tedavim başladı....iyi de şimdi de hiçbirsey umursamayan birine döndüm! Amaç yok, hedef yok, öylesine yaşıyorum, beyin devrelerim tamamiyle yandı da böyle mi oldum? Bırakın doktorayi Almanya'yı, hiçbir hedef kalmadı yahu! uyanıyorum, kursa gidiyorum, günlük ev işleri, parti time is, sonra yat uyu....hani hedefim? Yok, hiçbirsey umurumda değil artık!Konu sahibi tedavi olmadığı sürece ne Almanya'da ne Türkiye'de doktora yapabilir, başlasa da bitiremez zaten.
Normal insan için bile kolay değil doktora süreci.
İlaç kullanıyor musunuzTedavim başladı....iyi de şimdi de hiçbirsey umursamayan birine döndüm! Amaç yok, hedef yok, öylesine yaşıyorum, beyin devrelerim tamamiyle yandı da böyle mi oldum? Bırakın doktorayi Almanya'yı, hiçbir hedef kalmadı yahu! uyanıyorum, kursa gidiyorum, günlük ev işleri, parti time is, sonra yat uyu....hani hedefim? Yok, hiçbirsey umurumda değil artık!
Tükendim galiba
Evet, başlattı. Dozu çok düşük verdi. 2 haftadan fazla oldu başlayalı.İlaç kullanıyor musunuz
Bence iyi geliyorEvet, başlattı. Dozu çok düşük verdi. 2 haftadan fazla oldu başlayalı.
Psikolojim düzelecek derken, bu sefer de komple kısa devre yaptım galiba!
Psikiyatriste gidiyorum. Artık ilaçtan mıdır nedir, bildiğiniz amacsiz oylesine yaşayan birine dönüstum, galiba beyin devrelerim tam yandı, ya da elektrikler kesildi!Yahu bi sakin olun. Okurken ergen biri sandım sizi. 36 yasındaymıssınız. Önce bı ne ıstedıgınıze karar verin sonra uygulayın. Ama önce kesinlikle psıkologa gorunmenız lazım. Ayrıca ne almanyaymıs arkadaş. Eşiniz ıcın degıl de Almanya da yasayamayacagım diye uzulmussunuz bence
Hayir ilacin iyi geldiginin bi gostergesidir bu zamanla duzelip hedefinize konsantre olacaksiniz su an boyle dusunmeniz iyiye gittiginizin bir isareti zamanla bu umursamazlik geciyo gercekten normal bi insan gibi dusunmeye basliyosunuz tecrubeyle sabitEvet, başlattı. Dozu çok düşük verdi. 2 haftadan fazla oldu başlayalı.
Psikolojim düzelecek derken, bu sefer de komple kısa devre yaptım galiba!
Bırakın cildirmayi, tepkileri neredeyse sıfır olan birine dönüstum. Daha bugün çok sakin bir şekilde "aman ya, sanki doktorasız çok iyi kariyer yapan arkadaşın yok, al işte online doktora buldun, çalış para biriktir ve yap işte!" derken buldum....aşırı bosvermislik mi oldu, yoksa sakinleşip alternatifleri mi görmeye başladım? Bu kadar üç noktalarda Gide gele kısa devre yaptım galibaBence iyi geliyor
Çünkü doktora eş arasında çıldırmak üzereydiniz
Tam gerçek düşüncem, İstanbul'daki doktoram olursa artık çok geç olur....ama şu ruh halindeyken de yanlış karar alacağım kesin.Hayir ilacin iyi geldiginin bi gostergesidir bu zamanla duzelip hedefinize konsantre olacaksiniz su an boyle dusunmeniz iyiye gittiginizin bir isareti zamanla bu umursamazlik geciyo gercekten normal bi insan gibi dusunmeye basliyosunuz tecrubeyle sabit
Uzun zamandir saglikli dusunemediginiz icin kararsiz endiseli mutsuz su an pozitif olmaya basladiniz hepsi bu zamanla hepsini yoluna koyuyosunuz emin ol ayrica gercekten amacsiz olsaydiniz bu umursamazligi sorgulamazdiniz oyle degil mi zaman sadece biraz zamana birakin su aralar karar almak icin cok erkenTam gerçek düşüncem, İstanbul'daki doktoram olursa artık çok geç olur....ama şu ruh halindeyken de yanlış karar alacağım kesin.
İşin komik tarafı, öyle umursamiyorum ki, öyle amacsizim ki, bugün markette çalışırken koliyi taşırken "ya bak bu işi de sevdim, acaba herşeyden vazgeçip burda full-time çalışsam mi , hem eve de çok yakın" diye düşünce aklımdan geçti durdu. Tövbe tövbe yahu, ey hayat, yardım et biraz bana!
Bence bu noktaya gelmeniz iyi olmuş bir iki ay sonra kendi açtığınız konuları okuyunca inanın fark edersinizBırakın cildirmayi, tepkileri neredeyse sıfır olan birine dönüstum. Daha bugün çok sakin bir şekilde "aman ya, sanki doktorasız çok iyi kariyer yapan arkadaşın yok, al işte online doktora buldun, çalış para biriktir ve yap işte!" derken buldum....aşırı bosvermislik mi oldu, yoksa sakinleşip alternatifleri mi görmeye başladım? Bu kadar üç noktalarda Gide gele kısa devre yaptım galiba
O zaman madem burdayım, sakin sakin dil kursuna gitmeye, akşam üstleri de yine sakin sakin markette çalışmaya devam....Uzun zamandir saglikli dusunemediginiz icin kararsiz endiseli mutsuz su an pozitif olmaya basladiniz hepsi bu zamanla hepsini yoluna koyuyosunuz emin ol ayrica gercekten amacsiz olsaydiniz bu umursamazligi sorgulamazdiniz oyle degil mi zaman sadece biraz zamana birakin su aralar karar almak icin cok erken
Aynen dilinizi gelistirmeye odaklanin baska kararlar icin henuz erken bi kac aya sizde farkedeceksiniz gecmis olsunO zaman madem burdayım, sakin sakin dil kursuna gitmeye, akşam üstleri de yine sakin sakin markette çalışmaya devam....
Ben sakinleştim ya, eşim sevgi dolu biri oldu! Bugün acikinca, arada yerim diye markete sandviç bile getirdi!Ve evliliğinde nasılsın gözlemlenen tam zamanı derim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?