• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Resmen asiri kararsizim ve cok kotuyum!!!!!Delirme Noktasindayim

.....gecirdigim kaza sonunda yuzum yamuk kalinca, hickimsenin beni asla begenmeyecegini bildigimden, yalniz kalmaktan olesiye korktugumdan yanindayim.
Ve bir de, cevresi tarafindan cok cok sevilen ve beyefendi biri, ve tum cevresi "boyle bir adama sahip oldugun icin cok sanslisin, harika biri " diyorlar. Peki bunu nasil degerlendiriyorsunuz? Elestirmek icin sormuyorum, cidden cevredekilerin bu sozleri hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Öncelikle geçmiş olsun. Yüzünüze her ne olursa olsun ki ben bunu da bu ruh haliyle büyüttüğüzü düşünüyorum bu adam sizi ne için seçti peki bunu düşünsenize.madem bu kadar kötüsünüz. Benim görüşüm değil bu belirteyim. Niye yalnız kalasınız. İlk mesajınıza da anlaşılıyor önce ruhunuzu tamir edin. Kendinize değer verin sevin. Şöyle söyleyeyim ben böyle biriyle evleneceğime yalnız kalmayı tercih ederim. Etrafındaki kişiler böyle bir adamı övüyorlarsa ya yiyicidir derim ya da başka bir menfaatleri vardır.ki sosyal ortamın da gayet eğlenceli ve şahane bir adam da olabilir. Ama bir eş, partner olarak öyle olmadığı aşikar. 6 ay boyunca telefonum yoktu irtibata geçemedik dediniz. Sizi gerçekten seven bir adam, geleceğe sizinle devam etmek isteyen bir adam bir bilet alıp gelemezmiydi. Yine siz adım atmışsınız. Kadın erkek farketmez eşler öncelikle yuvaları için, çocukları için şu zamanda bu kadar çalışırken sizin eşinizin ben başımın çaresine bakarım demesi bile sizi ailesi olarak göremediğini en büyük kanıtı. Sizi üzmek için demiyorum bunları sadece yalnız kalıcam korkusuyla kendinize yazık etmeyin. Tabi bu söylediklerim buradan anlattıklarınız üzerine yazılan şeyler. Ayrıca Almanya da İngilizceyi yeterli gören uluslararası şirketler var diye biliyorum. Böyle bir şirkette bu potansiyelle yine iş bulursunuz. Sadece zorlayın, başvurular yapın tabi eğer gerçekten orda kalmayı istiyorsanız. Hem orda kalıp hem burda doktora yapamazsınız. Kocanızdan bağımsız olarak ilk önce buna karar verin. Türkiyeden ya da ordan vazgeçmeyi bir hazmedin. O yol da ilerlerken eş meselesini de hale yola koyarsınız. Önce kendinizi dinleyin ve sakinleştirin gerisi halledilir. Mutlu olacağınız işi yapın, yalnız kalsanız da ancak böyle huzur bulursunuz.

mandira filozofu olmus o artik. Cocuk yaparsa da cocuk parasina guveniyordur. Her cift ayni olmak zorunda degil. Kendinizi strese sokmayin. Esinizi degistiremezsiniz, onu da sıkmayın. Yavas yavas dil ogrenip, denklik alirsiniz, isterseniz basit islerde calisabilirsiniz. Zamana birakin. Esinizi seviyorsunuz små esinizle gobeginiz bir kesilmedi. Ilerde sevgi kalmazsa bosanirsiniz. Akisina birakin derim. Sosyal yardimlar iyi kotu yetiyorsa delirecek bir durum yok.

.....gecirdigim kaza sonunda yuzum yamuk kalinca, hickimsenin beni asla begenmeyecegini bildigimden, yalniz kalmaktan olesiye korktugumdan yanindayim.
Ve bir de, cevresi tarafindan cok cok sevilen ve beyefendi biri, ve tum cevresi "boyle bir adama sahip oldugun icin cok sanslisin, harika biri " diyorlar. Peki bunu nasil degerlendiriyorsunuz? Elestirmek icin sormuyorum, cidden cevredekilerin bu sozleri hakkinda ne dusunuyorsunuz?
Birinci derece yakınım bir erkek böyle.
Çevresinde örnek gösterilen,beyfendi bir adam ana karısının çektiklerini ne siz sorun, ne ben söyleyeyim.
Bu tiplere 'el iyisi,ev ağası' denir, bizim memlekette.
Benim için eşimin benimle,oğlumuzla ve kendi anne-babasıyla olan ilişkisi ve iletişimi önemli ve belirleyicidir.
Benim ailemle olan ilişkisinde bile beklentim yüksek değildir,onlarla kan bağı yok çünkü,saygısızlık etmesin,evimize geldiklerinde güleryüzle davransın,ailemle olan ilişkime müdahale etmesin yeterli benim için.
Bu üç madddede sorun yoksa gerisine takılmam.

Turkiyede doktora yapsan nolucak. Dogru düzgün kadro mu var. 40 kusur yasinda issiz olursun yine.

Kal almanyada. Meslegin varmis. Yuksek lisansli kimya muhendisiymissin. bir is bul çalış. Kocan degismez bundan sonra.
Ayrilmayi da dusunmuyorsun madem.Sen kendi basinin caresine bakmaya calis. En azindan senin bi kazancin olur, ileride emekliligin olur.

Cocuk da yapmayin çünkü hem sen hem esin bir cocugun sorumluluğunu alacak olgunlukta gorunmuyorsunuz. Devlet el koyar bebege mazallah iyice bozulur psikolojin.

Ne kadar dağınık bir kafa,bir yasam.
Doktorayı bitirmeyi neden istiyorsunuz?
Etiket için mi akademi kariyer için mi?
(Kaldı ki Tr'de araştırma görevlisi için yaş sınırı 35 diye biliyorum,yani geç kaldınız sanirim)

Bitirirseniz size ne faydasi olacak?
İs tecrübeniz yok sanırım,ne zaman nereden başlayacaksınız?
Koca için herkes gerekeni söylemiş zaten.
Bence burada yazılanları tekrar tekrar okuyun kendinize bir an önce çeki düzen verin.

Almanyanin neresi hayal sana? Ben 16 senedir almanyada yasiyorum su an inkanim olsa bir dakika düsünmen Türkiyeye dönerim. Hemde devletten geci iyorsunuz nasil bir hayal bu anlamadim? Türkiyede doktora yapip yasamak varken almanyada devletten gecinmek?

Niye Almanya'da doktora yapmıyorsunuz? Master'ı da orada yapmışsınız, kabul almanız çok kolay olur.

Bir de çok merak ettim, iş okul vs olmadan oturum izni nasıl aldınız? Ben erkek arkadaşım nasıl gelecek diye bin bir takla atıyorum da...

Evlili

Evlendigimizin 3.ayinda buyuk bir trafik kazasi gecirdim ve kalici sakatligim var, yuzumde kalici hasar var. Esimden ayrilirsam, hicbir sekilde bir baskasi benimle ilgilenmez. Omur boyu yalniz kalirim. Ve esim, evlenmeden onceki guzel halimi de bildigi icin asla sorun etmiyor, devamli iltifatlar ediyor.
Kisaca, ayrilirsam ilelebet yalniz kalicam.
Ve almanya... evet avrupada yasama ozentisi olan biriyim. Donersem, avrupada yasayan herkesi delice kiskanicam....
Bence asıl sorununuz kıskanmak ve her şeyde gözünüzün gönlünüzün kalması, enteresan...

Kazadan sonra yaşadığınız sorunlar nedeniyle eşinizden ayrı kalmak istemiyorsunuz. Bu çözümleyemediğiniz bir sorun anlayabiliyorum sizi. Bunun için yardım almanız şart. Ancak, eşiniz de çalışmıyor(kısmen çalışıyor) siz de çalışmıyorsunuz. Nereye kadar? Eşinizin emekliliğinden bahsetmişsiniz peki sizin emeklilik durumunuz? Almanya’da pekala bir iş bulabilirsiniz.

Türkiye’de phd yi size bu kadar düşündüren nedir? Arkadaş çevresinde phd yaptım demek mi? Phd iyidir güzeldir de özel sektörde önce tecrübe önemlidir. Akademik kariyer yapmak inanın düşündüğünüzden bin beş yüz kat daha zor. Bu yolu düşündüyseniz bu ruh halinizi beşle çarpın öyle bir karmaşa içinde kadro kovalarsınız.

Zaten kayıt dönemi de bitti bu neyin doktorası neyin kazanması anlamadım. Vizeler bitti sıra finallerde...Kazanmış olduğunuz sınavı emin olun istediğinizde tekrar kazanırsınız. Almanya’dan, eşinizden bağlarınızı koparmadan eşinizden ayrı kalıp doktora yapmayı unutmalısınız.

Yerinizde olsam işe girmeyi orada sosyalleşmeyi denerdim. Baktım olmuyor işler düzelmedi eşimden boşanıp tr ye dönerdim.

Almanya'da universite yok mu? Neden orada doktora yapmiyorsunuz? Tubitak bursuyla ya da baska yurt disina burs veren kurumlar araciligiyla da Almanya da doktora yapabilirdiniz. Hala da gec degil. Doktora icin de yaş sınırı yok ki...Ben doktora yaparken cocuk yaptim. Bir de calisiyordum ustelik. Yani cocuk da yaptim kariyer de. Siz once ne istiyorsunuz ona karar verin. Ve sukredin. Sanirim sukretmeyi unutmussunuz...

Sartlarim cok kotu diyemem. Evimizin yeri guzel, ev de cok sukur iyi. Ama tabi job centerdan gelen para belli. Oldurmuyor, surundurmuyor, ucu ucuna yetiyor.
Bu job centerin en iyi tarafi su anda almanca kursumu karsilayacak olmasi ve is basvurulari icin kocluk hizmetini saglamasi.
Ama is bulmam gerekiyor....para kazanmam gerekiyor....istanbulda durumu iyi olan bir aileden geliyorum ve su anda avrupa sevdamdan burdayim....
Iyi bir is bulana kadar dayanmalinmiyim, yoksa hadi doktoraya mi demeliyim? Gidersem avrupaya bye bye....kalirsam doktoraya bye bye ...
Beynim yaniyor beynim....
Doktorada ne aşamadasınız? Yani yüzdünüz de kuyruğuna mı geldiniz? Eğer öyle değilse neden bu telaş? Tekrar kazanamayacağınızdan mı korkuyorsunuz? Eşiniz diyorsunuz da onunla da iletişimiz kopmuş anladığım kadarıyla...

İyi de siz eşinizi sevmiyorsunuz.
Onunla olma nedeniniz,kazadan kalma hasarınız ve Almanya sevdanız.
Bu iki sebep eşinize olan sevginizin önüne geçmiş.
Şimdi olmasa bile ileride boşanırsınız,sevgisiz nereye kadar giderki.

Genç bir kadınsınız.
Bana kalırsa ailenizin yanına dönüp psikolojik destek alın.
Doktora ise doktora yapın.
Karşınıza yeniden biri çıkar,yaşı yaşınıza daha uygun, çalışan dik duran bir adam mesela.
Hem belli mi olur,o da Alamancı olur belki :)
Hayat bu.

48 yaşına gelmiş hâlâ bir baltaya sap olmamış,olmaya da niyeti olmayan bir adam uğruna yaban ellerde harap olmazdım ben olsam.
Siz şuanda Almanya'da "yaşamıyorsunuz" çünkü.

Ayrıca Tr de akademik kariyer düşünüyorsanız kelli-felli bir tanıdığınızın olması lazım, var mı? Yerinizde olsam Almanya'dan dönmem, dil kursuna devam eder aynı zamanda iş ararım. Doktora için de Almanya'da başvuru yaparsınız aynı şekilde. Denemeden peşin hükümlü olmayın. Türkiye'ye dönmek istemiyorsanız doktoraya devam etmenin de bir anlamı yok zaten. Ders aşamalarınız bitti mi? Tezinizi yazmamışsanız kaybedeceğiniz fazla bir şey de yok. Asıl ömür yiyen tez çünkü. Kafanız normalleşene kadar profesyonel yardım alın, çocuk konusu sakın ha bence. Bir de hamilelik psikolojisiyle iyice kafayı yersiniz yoksa.

Ne kadar dağınık bir kafa,bir yasam.
Doktorayı bitirmeyi neden istiyorsunuz?
Etiket için mi akademi kariyer için mi?
(Kaldı ki Tr'de araştırma görevlisi için yaş sınırı 35 diye biliyorum,yani geç kaldınız sanirim)

Bitirirseniz size ne faydasi olacak?
İs tecrübeniz yok sanırım,ne zaman nereden başlayacaksınız?
Koca için herkes gerekeni söylemiş zaten.
Bence burada yazılanları tekrar tekrar okuyun kendinize bir an önce çeki düzen verin.
Öğretim görevlisi olabilir ama tabi ki kişisel bağlantılar gerekiyor.

Back
X