- 15 Nisan 2017
- 318
- 165
- 23
- 41
- Konu Sahibi KELEBEK_ADASI
-
ortada dolduruşa gelicek bir durum yokki.hiç aranmadım ben kalkıpta niye çağırmıyorsun diye ararmam açıkcası.annem aracı ondan öğreniyorum ben bu durumları kız tarafından arayan kimse olmadı beni.Gelin hanım sizin arkadaşınız ise o zaman bunu ona sormak zor değildir ? Aranızda bir samimiyet vardır elbette... Gelmenizi istememişler apaçık belli ama teyit etmek istiyorsanız gelin hanıma sorun.... Dolduruşa geliyor sanki ?
Neden olmasın ? İlla herşey Arap saçı olacak değil ki dolduruşa gelmesi için .. kızın tarafından birisi sizi sevmeyip laf demiş olamaz mı ? Şu kulaklarım dünyanın en iyi kv'si için fazla yüz verme gelip gitmesin diyeni duydu .... Arayıp neden çağırmadn diye sormak yerine, arayıp naptınız ev yerleşti mı çeyiz çıktı mı bize de keşke erken haber vermiş olsaydınız vs gibi cümleler ile ağzındaki lafı alabilirsiniz. Kaldı ki o sizin arkadaşınız ....ortada dolduruşa gelicek bir durum yokki.hiç aranmadım ben kalkıpta niye çağırmıyorsun diye ararmam açıkcası.annem aracı ondan öğreniyorum ben bu durumları kız tarafından arayan kimse olmadı beni.
aslında adet olsun olmasın inanki bende umursamam sadece saygıdır bana göre çünkü bizim kalabalığımız yok ve hiç bir şeye karışmadık bu zamana kadar arada problem de yok anlam veremedim.kafama takmıyorum zaten önemli olan onların mutluluğu ama hem çağırmayıp hem şu gün bu gün gelin demeleride garip.sonuçta tabiki ev dağınık olucak mana vericek halimiz yokki.Herkesin adeti farklı tabi. Ben bu gelenek görenek meselelerinden hoşlanmadığım için sadece annemle babamla taşıdım. Karşı tarafa sadece bilgi vermiştim onlar zaten bu durumdan memnun oldular. Kalabalık olmadan tertemiz derdim ceyizimi. Kimse karışmadan.
Ben olsam takmazdim kafama. Diğer konularınizi okumadım ama belki böyle olmasını istemiştir. Bilemedim.
Keşke bu saçma sapan adetler zorunluluklar kalksa. Kimse kirilmasa kirmasa..
bu dediğiniz konuları zaten konuştuk 1 hafta önce kadar sanırım.sorada haber bekledim ben.Neden olmasın ? İlla herşey Arap saçı olacak değil ki dolduruşa gelmesi için .. kızın tarafından birisi sizi sevmeyip laf demiş olamaz mı ? Şu kulaklarım dünyanın en iyi kv'si için fazla yüz verme gelip gitmesin diyeni duydu .... Arayıp neden çağırmadn diye sormak yerine, arayıp naptınız ev yerleşti mı çeyiz çıktı mı bize de keşke erken haber vermiş olsaydınız vs gibi cümleler ile ağzındaki lafı alabilirsiniz. Kaldı ki o sizin arkadaşınız ....
yok cnm takmadım ben ne takıcam yahu anlam veremedim sadece .bizde ordu değiliz ki 4 kişiydik alt tarafı.tabiki giderim bende istesem ben orda değilimki.kapıdan kovacak hali yok herhalde.kendi tarafı asıl ordu gibi ki orası beni hiç ilgendirmez.Ayyy ne çok takıyorsunuz ya çeyiz evden çıkarken olsanız ne olur olmasanız ne olur. Artı adamlar yine aramışlar nezaketen çok görmek isteyen kişi taksi bulur giderdi. Çeyiz sererken cümbür cemaat orada olup ayak bağı olmaya gerek var mı? Ayrıca istenmemekle alakası yoktur kendinizi dolduruşa getirmeyin kız belki farkında bile değildir. Off vallahi Türk halkı olarak bu düğün işini ne kadar gözümüzde büyütüyoruz.
Neyin haberini beklediniz ? Ben bişey mi kaçırdm ?bu dediğiniz konuları zaten konuştuk 1 hafta önce kadar sanırım.sorada haber bekledim ben.
çeyiz konusunu 1 hafta önce kadar konuşmuştuk akabinde haber bekledim ne zaman gidicek diye.Neyin haberini beklediniz ? Ben bişey mi kaçırdm ?
Ayyy ne çok takıyorsunuz ya çeyiz evden çıkarken olsanız ne olur olmasanız ne olur. Artı adamlar yine aramışlar nezaketen çok görmek isteyen kişi taksi bulur giderdi. Çeyiz sererken cümbür cemaat orada olup ayak bağı olmaya gerek var mı? Ayrıca istenmemekle alakası yoktur kendinizi dolduruşa getirmeyin kız belki farkında bile değildir. Off vallahi Türk halkı olarak bu düğün işini ne kadar gözümüzde büyütüyoruz.
büyütmedimki ben anlam veremedim sadece ve paylaşmak istedim.1 hafta öncesine kadar çeyiz konusunu konuşup sonrada çağırlmamak bana ayıp geldi açıkcası benim de fikrim bu.Kesinlikle katiliyorum sana, ne var bu kadar buyutucek anlamadim ... arkadasinsa sende arayabilirsin, illa kotu niyet aricak birsey yok ... herhangi bi saygisizlikta goremedim ben.
yok cnm ne takıcam dediğim gibi olanların mutlu olması benim için önemli.İlla gelmeyin demesine gerek yok istememişler demekki bellide etmişler yani kız tarafı halleder sizde beklenti içine girmeyin takmayın yaniii nasıl istiyorlarsa öle yapsınlar. madem arkadaşınız aranızda illa samimiyet vardır cok alındıysanız sorun.
Tamam ben de diyorum ki arayıp evi düzenlediler mı işleri yetiştirdiler mı bahanesiyle öğrenin niyetlerini... Biz de gelmek istiyorduk ama yetişemedik çok kısa sürede haber verdiniz kusura bakma vs gibi cümleler kurabilirsiniz... Arkadaşınız ile düşman olmaya ne gerek var anlamıyorum ? O sizi aramıyorsa siz arayın onu belki bişeye kırıldı?çeyiz konusunu 1 hafta önce kadar konuşmuştuk akabinde haber bekledim ne zaman gidicek diye.
yok cnm takmadım ben ne takıcam yahu anlam veremedim sadece .bizde ordu değiliz ki 4 kişiydik alt tarafı.tabiki giderim bende istesem ben orda değilimki.kapıdan kovacak hali yok herhalde.kendi tarafı asıl ordu gibi ki orası beni hiç ilgendirmez.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?