resmen istenmiyoruz

ben evimin özel eşyasını kendim yerleştirmek istediğim ve kimseye de sergilemek istemediğim için tüm çeyizimi kendim yerleştirdim, kayınvalidem yardıma gelmek istedi bi kaç defa her defasında gerek yok dedim kibarca reddettim, kendileri düğüne geldiklerinde gördüler evi. şahsen hiç istemedim gelin görümce elti kaynana hep bir arada olmak, eşyalarımın, havlularımın pijamalarımın zartımın zurtumun görülmesini, ellenmesini. bana anormal gelmedi gelininizin davranışı.

yok cnm anaromal niye olsun herkesin görşüne saygım var.tüm iç çamışarlarını aldıklarında bizzat aldı gösterdiki ben açma istersen dedim özelindir dedim olur mu dedi biz arkadaşız.kaldıki ben zaten göstermese dahi karıştırmam elememki ne isterse onu yapardım kaldıki yaptırmasa bile yanında olmak önemliydi benim için.

bence hiç muhatap olmayın. hatta abi ya da kardeş o da aynı fikirdeyse ikisini de hayatınızdan atın. düğünlerine de misafir gidip gelin.

Gayette açıkça gelmenizi istemediklerini belli etmişler abartmanıza gerek yok.Hic anlamıyorum zaten başkasının evini yerleştirmeye görümce ve kayinvalidelerin neden bu kadar hevesli olduğunu

boşverin daha iyi size iş kalmamış :)
ciddiyim bu konuda, ne kadar içli dışlı olursanız o kadar sorun yaşarsınız, bırakın ne yapacaklarsa kendileri yapsın halletsinler, siz sonradan misafir gibi uğrayıp görün.
inanın burda öyle konular gördüm ki, börek yapıp götürseniz yaptığınız böreği beğenmediği için nefret kusacak gelinler var, o yüzden mesafe gibisi yok.

Kendi ceyizimi hatırladım. Erkek tarafı 7 sülale gelmişti. Hic bir işe dokunmadilar, hepsi ikram getirmis, masa açtı sofrada 5 saat oturdular neyse dedik, çeyiz bizim diye herhalde karışmak istemiyorlar.
Bir arkadaşımın da erkek tarafı çeyiz almaya gelmemis, sadece damat gelmiş. Kıyamet kopmuştu. Kac yil oldu evleneli, cocugu var hala ceyizimi almaya gelmediler dul kadin gibi gittim vs diyor. Bunlar cok anlamsiz ve takılmaya gerek olmayan şeyler. Onlar temizlesin, dizsin, siz de bi gun gider ohh yeni gelin evi mis gibi bakar gelirsiniz. Evi dağınık görmeyin diyerek cok nezaketli bi açıklama yapmışlar bence, biz sizi istemiyoruz demelerini beklemissiniz ama o zaman emin olun ilk kıyameti kiparan siz olurdunuz. Bunlar detay seyler, düğün önü kafa karıştırıp gençleri de yormayin

ben ddüşündem neyse onu söylediğim için açık olmalarını bekledim sanırım.hani dolanmaçlı yoldan uzatmaktansa direk söylemek benim tarzım.tabiki sizde haklısınız herkes benim gibi olmak zorunda değil.ben hiç bir şekilde bir daha konusunu açmam zaten onlara en güzel zamanları keyiflerini çıkarsınlar.

İstememişler demek ki kız tarafı olarak kendileri yapmak istemişler. Bizde erkek tarafı öyle şeye karışmaz kız tarafı gider çeyizini serer. Erkek tarafı da yiyecek bir şeyler hazırlar. Ama sizinkiler onu da istememiş. Yapacak bir şey yok. Bence o kadar takılmaya gerek de yok. Adetler belli bir düzen için olur ama günden güne her adet krize dönüşüyor.benim ne çeyizim oldu ne çeyiz serme derdim oldu.kıydık nikahı tuttuk evi yavaş yavaş eşyamızı alıp yerleştik. Dört beş ay sonra düğün oldu, dört beş ay sonra da aileler geldi yorganla yastıkla havluyla filan bir sürü ıvır zıvır. Halbuki hiç gerek yoktu.ama ne oldu böyle çeyiz serme vs krizlerimiz olmadı.

Yo gayet de konusunu açacak gibi duruyorsunuz. Onların en keyifli zamanları diyecek olsaniz ortalik karistirmazdiniz. Bin tane sey yazmışsınız ya. Yok bütün arkadaşlarını çağırdı beni çağırmadı, yok evi dağınık görmeyin dedi, yok gec haber verdi, yok üç vesait, yok taksi.
Kız havlusunu nevresimini dolaba koyacak iste, hepsi bu kadar altı üstü. Huzursuzlanmaya gerek olacak bisey degil

konusunu açıcak olsam açarım derim zaten saklamam.burdaki kişilere tabiki cevap yazıcam boşuna konu açmadım.burda paylaştım zaten herşeyi.paylaşmasaydımda bu tip şeyler için kendi canımı sıkarım ancak başkasının mutluluğuna engel olucak davranış sergilemem.

Bence haklisiniz. Gelmenizi istemiyorsa ya da gerek duymuyorsa hic cagirmasaydi. Böyle gelemeyeceginiz bir zamanda cagrilmak bence de dalga gecer gibi. Ben de hic yapmadım bu tarz seyler, 2 tane abim evlenirken onlarda da gormedim. Yaptilarsa da bizi cagiran olmadi bilmiyorum artik. Boyle olunca sorun da olmuyor ama hem gel de hem de gec haber ver. Ona sorsan bir de der ki cagirdim bak gelmediler. Bir seyi yapıyorsa düzgünce yapsinlar, yapmiyorsa da yapmasin. Burda ama gelini kotulerken kendinize destekci bulamazsiniz bosuna boyle konular acmayin
Ben de onceden hep kayinvalideler suclu derdim kiiii küçük abim evlenene kadar. Ama takilmayin çünkü nasil başlıyorsa oyle gidiyor. Siz umursamayın, üzülmeyin. Gelin hanim ne kadar sizi dahil etmek istiyorsa o kadar dahil olun. Erkek kardesiniz mutlu olsun da gerisi onemli degil.

aynen bende bunu anlatmaya çalıştım.gelinimizide kötülemedimki aslında yaptıklarına anlam veremedim.destek zaten hiç beklemedim herkesin görüşüne saygım var.tşk ederim yorumuzun için.

Her kelimesine katılıyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…