Resmen paranoyak oldum.

Less-is-More

Nirvana
Pro Üye
Anneler Kulübü
21 Nisan 2018
8.232
30.286
548
36
Lütfen konumu ırkçılık boyutuna taşımayın, amacım kesinlikle o değil.
Dün veli toplantısı vardı çalıştığım okulda. Öğretmenler odasında beklerken bir öğretmen arkadaşımın iki yaşındaki oğlunu görünce aklıma geldi, rota aşısını yaptırıp yaptirmadigini sordum. Derken diğer arkadaşlarla bu hastalıklar, virüsler muhabbeti açıldı. Bir tanesi çocuğunu falanca yerdeki parka götürmüş ve sonrasında çocukta ordan kaptığı bir virüsle asla düşmeyen bir ateş, ellerinde ve vücudunda kızarıklıklar oluşmuş. Doktora gitmişler ve doktor el ayak hastalığı demiş. Aslinda turkiyede artık olmadığını ama suriyelilerin bu hastalığı tekrar getirdiğini söyledi. Bunun üzerine başka bir arkadaş da çocuğunu parka götürdükten sonra zehirli ishal olduğunu ve üç gün hastanede yattığını söyledi. Ve yine başka bir arkadaş da yine çocuğunu parka götürdükten sonra gözünün mikrop kaptığını söyledi.
Arkadaşlar suriyelilerin yoğun olduğu bir yerde yaşıyorum. Evet parklarda sürekli onlar var. Ben çocuğumu parka götüremiyorum artık. Çünkü zaten hem sıra gelmiyor hem de bu duyduklarim beni paranoyak etti. Sanki her yerde virüsler geziyor gibi hissediyorum. Bunun sebebi kesin onlar diyemem ama merak ettiğin bir şey var. Bu çocuklar asi oluyor mu? Yeni doğanlar olsa da onların abileri ablaları asi oldular mi? Ben çocuğuma bütün aşılarını yaptırıyorum çünkü gerekli olduğuna inanıyorum ama henüz zamanı gelmemiş ya da vücudunun tanımadığı, bizim ülkemizde olmayan bir virüsle karşılaşırsa ne olacak? Allah korusun zehirli ishal ölüme kadar götüren birşey. Nereye kadar koruyabirim onu?

Devlet kamplarda kalanlara gerekli sağlık hizmetlerini veriyor diye biliyorum.
Ancak şehirdekiler denetimsiz maalesef.

Ayrıca bizim çok bilinçli(!) Türk annelerimiz de artık aşı yaptırmıyor.

Tek etken Suriyeliler diyemeyiz bence.

Ben aşılandıklarını düşünmüyorum.

El ayak ağız her sıcak havanın salgını. Hani aşısı vs olan bir şey zaten değil.
Kızımın rota dışında aşıları tam, rota virüsü de kaptı. 8 aylıkken tatilde oldu. Serum bile almadan atlattı.

Evet bir de o durum var. Asi yaptirmayanlar nasıl koruyacaklar çocuklarını çok merak ediyorum.

Geçmiş olsun, iyi kolay atlatmış.
Peki daha önce görülen birşey miydi bu hastalık? Ben ilk kez duydum. Bir adi bile yok.

Evet bir de o durum var. Asi yaptirmayanlar nasıl koruyacaklar çocuklarını çok merak ediyorum.
İnanın çok fazlalar.
5 kuzenim var, toplam çocuk sayısı 9 ve hepsi aşısız.
Reddediyorlar aşıyı.

Anlam veremiyorum gerçekten. Asiyla yok edilen hastalıklar tekrar tureyecek
Anlatıyorum ama yok anlamıyorlar.
Annelerini konuşturuyorum. Eskiden aşı yaygın değilken çocuk hastalığından ölen bir sürü bebek hikayesi anlatılıyor.
Yok, işe yaramıyor.

https://eksisozluk.com/suriyeli-multecilerin-cocuk-felcini-hortlatmasi--4118849

İlk geldiklerinde aşıları yoktu.
Kamplardakilere zaten yapılıyor.
Sehirdekiler için de kapı kapı gezip kızamık ve çocuk felci aşıları yapılmaya çalışıldı.
Toplum sağlığı merkezinde çalışan arkadaşımdan biliyorum. Hamileydi o zaman, kapı kapı gezip aşı yapıyordu.

El-ayak-ağız hastalığının aşısı yok yalnız. Onu söyleyeyim.
ve Önceden de çocuklar geçiriyordu. Yaygınlaşma sebebi Suriyeliler olabilir mi onu bilmiyorum. Ama 97 doğumlu ve 2005 doğumlu kardeşlerim geçirdi. Ve neredeyse tüm yeğenlerim. Yaşadığımız yerde Suriyeli Yok.

Suriyelilerle tekrardan görülmeye başlanan hastalık kızamık oldu. Belli sayının üzerinde vaka olunca bir dönem 9. Aylık zorunlu aşı olmamasına rağmen yapıldı.

Evet toplum sağlığı 3 milyonluk göç ile etkilenir.
Ama şu an sadece göç etkilemiyor.
On binleri bulan sayılarda aileler aşı yaptırmıyor.
Büyük ilaç şirketlerinin oyunu olduğunu, zararlı olduğunu, yan etkileri yüzünden istemediklerini söylüyorlar.
Bunu savunan doktorlarla daha da bir körükleniyor.
Eğer bu konuda endişeli iseniz, bu daha büyük bir problem. Giderek artan sayı ile ne ile karşılaşacağımız belli değil.
Çünkü aşı toplumsal bağışıklık da sağlar. Aşısız çocuklar varsa sizin yaptırdığınız aşının koruyuculuğu düşer.

Büyük ilaç şirketlerinin oyunu olduğunu, zararlı olduğunu, yan etkileri yüzünden istemediklerini söylüyorlar.
Bunu savunan doktorlarla daha da bir körükleniyor.

Peki bunu savunan insanların sundukları çözüm ne ? Aşı yoksa başka bir şey olmalı herhalde,yoksa öyle doğaya mı salalım diyorlar ?
Çok garip gerçekten.

Peki bunu savunan insanların sundukları çözüm ne ? Aşı yoksa başka bir şey olmalı herhalde,yoksa öyle doğaya mı salalım diyorlar ?
Çok garip gerçekten.

Bağışıklık sistemi.
Savunan doktorlar bırakın vücudunuz kendi işini yapsın diyor.
Aşıların içerdiği ağır metaller var (bu doğru)
Ve özellikle canlı aşıların yan etkileri çok fazla (bu da doğru)
Ama kar-zarar hesabı yapıldığında hangi cesaretle? Onu bilmiyorum işte
Çocuk felci mesela. Aşı sayesinde Yok edilen bir hastalıktı.
Ve engel bırakan bir hastalık. Genelde topallayan 50+ insan görürseniz sebebi büyük ihtimal budur.
Ama aile Reddediyor
Savunması; çocuk felci açısının ilk yan etkisi çocuk felci hastalığı.
Bu bilgi doğru. Çünkü canlı aşı. Hatta aşı yapılan bir kaç gün çocuğun dışkısının bulaşmaması için kendinize de dikkat etmeniz gerekiyor.
Ama çocukları aşılayıp b.klarıyla oynatmıyoruz sonuçta...
Yani milyonda bir ihtimali diğer ihtimallerden büyük görüyorlar.

Çok afedersiniz ama merak ettim,neden yaptırmıyorlar ?
Zararlıymış, otizm ve felce sebep oluyormuş.
Kandırılıyormuşuz, hiçbir faydası yokmuş.

Halbuki aşılar sayesinde çocuk hastalıkları görülme oranı azaldı ya da hafif atlatılıyor. Bunu dikkate alan yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…