- 21 Nisan 2018
- 8.232
- 30.286
- 548
- 36
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Evet bir de o durum var. Asi yaptirmayanlar nasıl koruyacaklar çocuklarını çok merak ediyorum.Devlet kamplarda kalanlara gerekli sağlık hizmetlerini veriyor diye biliyorum.
Ancak şehirdekiler denetimsiz maalesef.
Ayrıca bizim çok bilinçli(!) Türk annelerimiz de artık aşı yaptırmıyor.
Tek etken Suriyeliler diyemeyiz bence.
Geçmiş olsun, iyi kolay atlatmış.Ben aşılandıklarını düşünmüyorum.
El ayak ağız her sıcak havanın salgını. Hani aşısı vs olan bir şey zaten değil.
Kızımın rota dışında aşıları tam, rota virüsü de kaptı. 8 aylıkken tatilde oldu. Serum bile almadan atlattı.
İnanın çok fazlalar.Evet bir de o durum var. Asi yaptirmayanlar nasıl koruyacaklar çocuklarını çok merak ediyorum.
Evet bir de o durum var. Asi yaptirmayanlar nasıl koruyacaklar çocuklarını çok merak ediyorum.
Anlam veremiyorum gerçekten. Asiyla yok edilen hastalıklar tekrar tureyecekİnanın çok fazlalar.
5 kuzenim var, toplam çocuk sayısı 9 ve hepsi aşısız.
Reddediyorlar aşıyı.
Anlatıyorum ama yok anlamıyorlar.Anlam veremiyorum gerçekten. Asiyla yok edilen hastalıklar tekrar tureyecek
Ben yine de üzülüyorum.Acımasızca gelebilir ama başkasının düşünmediği, ihmal ettiği çocuğunu biz düşünecek değiliz.
Lütfen konumu ırkçılık boyutuna taşımayın, amacım kesinlikle o değil.
Dün veli toplantısı vardı çalıştığım okulda. Öğretmenler odasında beklerken bir öğretmen arkadaşımın iki yaşındaki oğlunu görünce aklıma geldi, rota aşısını yaptırıp yaptirmadigini sordum. Derken diğer arkadaşlarla bu hastalıklar, virüsler muhabbeti açıldı. Bir tanesi çocuğunu falanca yerdeki parka götürmüş ve sonrasında çocukta ordan kaptığı bir virüsle asla düşmeyen bir ateş, ellerinde ve vücudunda kızarıklıklar oluşmuş. Doktora gitmişler ve doktor el ayak hastalığı demiş. Aslinda turkiyede artık olmadığını ama suriyelilerin bu hastalığı tekrar getirdiğini söyledi. Bunun üzerine başka bir arkadaş da çocuğunu parka götürdükten sonra zehirli ishal olduğunu ve üç gün hastanede yattığını söyledi. Ve yine başka bir arkadaş da yine çocuğunu parka götürdükten sonra gözünün mikrop kaptığını söyledi.
Arkadaşlar suriyelilerin yoğun olduğu bir yerde yaşıyorum. Evet parklarda sürekli onlar var. Ben çocuğumu parka götüremiyorum artık. Çünkü zaten hem sıra gelmiyor hem de bu duyduklarim beni paranoyak etti. Sanki her yerde virüsler geziyor gibi hissediyorum. Bunun sebebi kesin onlar diyemem ama merak ettiğin bir şey var. Bu çocuklar asi oluyor mu? Yeni doğanlar olsa da onların abileri ablaları asi oldular mi? Ben çocuğuma bütün aşılarını yaptırıyorum çünkü gerekli olduğuna inanıyorum ama henüz zamanı gelmemiş ya da vücudunun tanımadığı, bizim ülkemizde olmayan bir virüsle karşılaşırsa ne olacak? Allah korusun zehirli ishal ölüme kadar götüren birşey. Nereye kadar koruyabirim onu?
Bende çok üzülüyorum gerçekten :-(Ben yine de üzülüyorum.
İnanın çok fazlalar.
5 kuzenim var, toplam çocuk sayısı 9 ve hepsi aşısız.
Reddediyorlar aşıyı.
Büyük ilaç şirketlerinin oyunu olduğunu, zararlı olduğunu, yan etkileri yüzünden istemediklerini söylüyorlar.
Bunu savunan doktorlarla daha da bir körükleniyor.
Acımasızca gelebilir ama başkasının düşünmediği, ihmal ettiği çocuğunu biz düşünecek değiliz.
Peki bunu savunan insanların sundukları çözüm ne ? Aşı yoksa başka bir şey olmalı herhalde,yoksa öyle doğaya mı salalım diyorlar ?
Çok garip gerçekten.
Kesinlikle öyle. Ama ucu bizlere de dokunabilir işte. Ne kadar değişik hastalıklar duyuyoruz her gün. Ayrıca bu hastalıklar gelecekte tekrar bize dönecek.Acımasızca gelebilir ama başkasının düşünmediği, ihmal ettiği çocuğunu biz düşünecek değiliz.
Zararlıymış, otizm ve felce sebep oluyormuş.Çok afedersiniz ama merak ettim,neden yaptırmıyorlar ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?