Resmen paranoyak oldum.

benimde aklima o geldi artik asi yaptirmamak moda... avrupadada yaptirmiyorlar ondan hastaliklar geri geliyor

Şimdi burda aşıların ne kadar zararlı olduğunu anlatmaya gelir türk anneleri, suriyeli anneleri mumla aratırlar.

Paronayaklığınız genel olsun, ırkla değil. Çözümde çocukları uzak tutmak değil, bol bol ıslak mendil bulundurup en kısa zamanda elleri ayakları yüzü sabunlayıp yıkamak ve tabiki aşıları tam yaptırmak.

Maalesef aşılarda yer alan cıva ile ilişkili olarak otizm tehlikesi olduğuna ilişkin bir laf atılmış bir zamanlar ortaya, daha sonra yalanlanan bir makaleden elde edilen bir sonuç nedeniyle. Bu yüzden insanlar aşıdan uzak duruyorlar ancak artık cıva içermeyen aşılar üretiliyor. Aşıdan kaçınmak son derece yanlış.

Kızlar eşimin dayısı 68 yaşında. İki yaşındayken bir gece inanılmaz ateşlenmiş ve sabah kalktığında topallamaya başlamiş. Meğerse çocuk felci geçirmiş. O zamanlar aşı da yapılıyormuş tabi. Hep anlatırdı adamcağız.

Ben su çiçeği ne benzettim sizinkini ama. Onun döküntüleri böyle karın sırt yoğunlukta olur. Birinin çok ağır geçirme sebebi aşısı tutmamış olabilir.

Anneler özellikle aşi yaptırırken dikkat edin. Bir kol ya da bacaktan aynı anda sadece bir aşı çeşidi yapilabilir. Birden fazla yapılırsa aşılar tutmaz. Benimkilerin birinde öyle yapacakken uyardım hemşireyi doktorum istemiyor böyle dedim. Surat yaptı biraz ama farklı uzuvdan yaptı aşıyı. Buna mutlaka dikkat edin. Mesela su çiçeğinin tutmama sebebi bu cocugunlukla.. Aşılı olan hafif geçirir 5-10 dokuntuyle. Yoğun geçirenler aşısı tutmayanlardir.

El ayak ağız hastalığı da var çoktandır. Viral zaten. Çoğalmasının sebebi bence göçmenlikten ziyade anaokullarının yoğun olması. Genelde o yaş grubu geçirir. Altıncı hastalık, beşinci hastalık bunlar da viral. On yıl önce benim büyük çocuğum da altıncı hastalık geçirdi. Bir yaş öncesi olur bunlar da genelde. Eşyadan mikrop taşınmaz. Yoksa doktor ve hemşire yakınları sürekli aşırı hasta olurdu. Mama sandalyesi vs. den ancak ishal yapıcı mikrop alabilir.

Aşı konusu evet maalesef yaptırmayan çoğaldı. Bunun da yaygınlıkta etkisi var ama en çok şehirlerin nüfusunun fazlalığı etken. Mesela köyde ya da kırsalda kalabalık olmayan yerlerde büyüyen çocuklar bu tür salginlarla karşılaşmadığı için bulaşıcı hastalıklarin çoğunu geçirmez. Bu insanlarlar örneğin su çiçeğini yetişkinlikte genelde çocuklarından kapar.

Ben de kar zarar hesabını düşünerek yaptırıyorum aşılarını. Aşı yaptırmayanlar yurtdışına çıktığında ne yapacak ayrıca çok merak ediyorum. Çünkü aşı kartı soruluyor. Ve yapilmayan aşıları mecburen o zaman yapılıyor. Aşı yaptırmayan bir ailenin çocuğu menenjit mikrobu aldığında ne yapacak mesela? Ne kadar tehlikeli. Felç durumu bile var. Bunu nasıl göz ardı edebiliyorlar mantığım almıyor. Çok araştırdım ben de ama sonuçta yaptırmadığimda bu vebali alamam diye düşündüm. Mesela çiçek hastalığı aşı ile yok olmuş bir hastalık. Ha şu da var. Labaratuvar ortamında bir mikrop üretilir sonra da aşısı yapılır satılır vs. Böylesi bir çarkın da içindeyiz maalesef. Bunu kimse inkar edemez. Bize düşen tedbir sonrası takdir. Ben böyle düşünüyorum. Doğrusunu Allah bilir. Elimizden bu kadarı geliyor.

Benim yavrumun sucu ne de yarin asisiz cocuklarla ayni ortamda bulunacak ?
Ne bicim insanlar var ya modern modern modernliginiz batsin

Çocukların bağışıklıklarini güçlendirmek lazım. Oğlum el ayak agiz hastaligina yakalandığında bağışıklığıni güçlendirmek icin zinco şurup vermişti doktor. Bu aralar da propolisi çok duyuyorum onu denemeyi düşünüyorum. Ev yapımı kefir ve sirke içirmek de bağışıklığı guclendiriyormus

Evet bağışıklığı güçlü tutmak en kolay çözüm. Elimizden geleni yapıyoruz ama korku var yine de

Elimizde ıslak mendille gezince çözüm olacaksa hiçbir asiyi yaptırmayalım o zaman. Siz bunun işe yarayacağına gerçekten inanıyor musunuz?

Elimizde ıslak mendille gezince çözüm olacaksa hiçbir asiyi yaptırmayalım o zaman. Siz bunun işe yarayacağına gerçekten inanıyor musunuz?
Aşıları tam yaptırıp ıslak mendil gezinle dedim, okumadınız mı? Doktorlar başka tavsiye veriyor mu? Bol bol el ayak yıkanmasını öneriyorlar.

Aşıları tam yaptırıp ıslak mendil gezinle dedim, okumadınız mı? Doktorlar başka tavsiye veriyor mu? Bol bol el ayak yıkanmasını öneriyorlar.
Ben aşısı olmayan virüslerden bahsediyorum. Konumda da belirttim. Siz de okumamissinz sanırım.

Teşekkürler. Dra goturdum onlar da el ayak agiz hastaligi dedi aşılarını farkli kollara yapti oysaki iki uc asi yaptirdigimiz zamanlarda bilemedim simdi

Parkla ilgisi yok ki..benim oglum 2 yasta kreste kapti el.ayagi..temasla geciyormus..kreste suriyeli yoktu ozel bakimlı bir kresti..avm de bir yere dokunmus olabilir..markette oyuncakcida vb..dokunmustur..berbat bi hastalikti acikcasi ilaci yok 1haftada geciyor..sonra bizim kolejde oldu tum.sınıfım gecirdi tek tek ...okulda suriyeli yok...doktor suriyeden geldi hortladi diyor..savas goç dalgasiyla geliyor hastaliklar bu olagan ..yapacak sey bol bol el yikamak
.

Ben aşısı olmayan virüslerden bahsediyorum. Konumda da belirttim. Siz de okumamissinz sanırım.
Aşısı olmayan viruslere karsi yapilacak bir sey yok...Temizlige dikkat etmek tek cozum ve de sogan sarmisak v..yani guclu bunyede hastalik hafif geciyor..bu kadar detayli dusunursek cok korkariz..

Benimde çocuğumun bütün aşıları tam.
Suriyelilerde yok çevremizde.
Ama el ayak ağız hastalığı kaptı kızım 2gün hastaneden yattık.
Yani tek sorumluları onlar diyemeyiz ama doktor bana da onlardan tekrar geri geldi ülkeye dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…