Resmen paranoyak oldum.

İnanın çok fazlalar.
5 kuzenim var, toplam çocuk sayısı 9 ve hepsi aşısız.
Reddediyorlar aşıyı.
Tam da bunu söyleyecektim grill,
Bu çok bilmislerin çocukları bulaşıcı bir hastalığa yakalanıp , aşıları olmadığı için hayatlarını kaybettiğinde sorumlusu kim olacak ?

Asi yaptirmamis hasta bir cocuk gelip sizin ası yaptirmıs cocugunuzu hasta edebiliyorsa aşı ise yaramamis demektir .Zaten mantığa aykırı .
Yeni hastaliklar vs.de devletin sorunu yapilabilecek birşey varmı yok .
Konu da sapitıp gidecek BAN'a doğru.
Allah sonumuzu hayretsin .
Buda bu yüzyılda Türkiyenin cektiği çile .

Ayni sekilde bizde 6.hastalik kaptik. Bizimki park yasinda degil henuz. Mama sandalyesi yada alt değiştirme unitesinden kapmistir dedi doktor.

Cocuklarimin butun asilari yapildi yapilacak
Bu asi karsitligi nerden cikti bilmiyorum
Asi yaptirmayanlarin sayisi arttikca virusler guclenecek ve asilu cocuklarda hastalanabilecek
Neymis icinde civa varmis
Butun asilarin icindeki civayi toplasan bi levregin icindeki anca ediyor
Ki zaten vucut bunu tolare edebiliyor
Biktim bezdim vallahi su cok bilmis annelerden ve onlari fistekleyen , agiz birligi olmayan doktorlardan

Benim yakınım da küçükçekmece cennet mah. de oturuyor. Orada da suriyeliler yoğunlukta. Hastalıklar artmış durumda. O da çocuğunu parka götürmüyor ki çocuk 4 yaşında.

Tam da bunu söyleyecektim grill,
Bu çok bilmislerin çocukları bulaşıcı bir hastalığa yakalanıp , aşıları olmadığı için hayatlarını kaybettiğinde sorumlusu kim olacak ?
Tabi ki ya doktor ya da hastaneyi ihmalle suçlayacaklar.

El ayak ağız hastalığı su çiçeği virüsünün benzeriymiş. Su cicegi asisi bir yere kadar koruyabiliyormus. Iki kere gecirdik. Biri yogun agiz yarasi seklindeydi. Doktorun soyledigi bu. Asisi yok diyen arkadaslara hitaben yaziyorum. Biz de bitmis bir virüs suriyeliler yüzünden hortlamış. Ilk geçirdik tekrar etmez dediler. Fakat virüs değişime uğradığı için tekrar kaptı kızım. Yaşadığımız yerde iki kez parka götürdüm ikisinde de kaptı götürmüyorum parka götüremiyorum daha doğrusu korkudan.

Aslında toplum sağlığı müdürlüğü ekip yolluyor eğitim için sandığınız gibi değil yani. Sadece aşı konusunda da değil üreme sağlığı da dahil bir çok konuda eğitim programları var ve gerçekten de uygulanıyor bunlar. Yeri geliyor camide,yeri geliyor kahvede, yeri geliyor okulda ama mutlaka oluyor. Ama işte insan her zaman kolay olana kaçıyor. Örneğin aşı yaptırmayan aile çocuğunu sağlık ocaklarına götürmek zorunda kalmıyor nasılsa zararlı diye. İnsan her zaman olumsuz olanı görmeye daha meyillidir. Aşıdan dolayı bir çocuk etkilensin hemen o aşı kötü vs diye yayılacak ve birçok aile yaptırmayacak hatta en eğitimlileri bile.

Bunlardan her yerde var.. sadece Turkiyede degil.asi karsiti kesim yani.. olay ne biliyo musun? Bu hastaliklarlarin yayginlasmasi bu sekilde. Mesela 1 aylik cocugun asisi olmuyo henuz ya da mesela 1. Asiyla 2. Asi ayni degil farkli hastaliklara karsi bu asilar. 1. Asiyi yaptiripta ise yaramayan bi hastalikla karsilasirsa hastalanir bence. .. asili bi cocuk ise hafif atlatirken asisiz olan olebiliyo

Benim oğlum 1 kere denizden kaptı. 9 yıldır bi tatile gidelim dedik geldiğimiz gün ateşlendi burnumuzdan geldi el ayak ağız hastalığı çok kötü birşeymiş. Bunun ırkçılık la ilgisi yok. Senelerdir olmayan hastalık yine hortladı. Ben çok parka götürmedim çocuğumu bu yıl. Ya çok sakin biryere gittik, yeşillik piknik alanı parkı olmayan topla vs oynadı. Yada çok erken saatlerde gittik. Benim oturduğum yerde de çok varlar ve az park olduğu için kalabalık öyle parkları tercih etmedim. Avm deki parklara da götürmedim. Bu kışta götürmeyi planlamıyorum.

Ben de devlet hastanesine muayeneye goturdum cocuklari aleeji testi icin normal muayene gerekiyormus götürmez olaydim cocuklar el ayak agiz hastaligina yakalndi allahim 2 hafta ne cektim bir ben bilirim 4 cocugum hepsi de oldu oglum cok agir gecirdi butun vucudu sirti tum karin bolgesi elleri ayaklari yara icinde kaldi ve iki el tirnagi 3 ayak tirnagi düştü hastalik gectikten sonra yani baya zor atlattik tam sicak zamanlardi terlerdi teeledikce kaşııp aglardi hastaligin getirdigi huysuzluk da cabasi terlemesin die tum vucudunu pudralardim cocuk bir oyle rahat ederdi öyle öyle atlattik
Ve ben hastaligi kaptigi cocugu gordum biz muayene olurken odaya girdi kucuk bebekti her yeri kipkirmizi dr kadina kizdi getirme sanaa cocugu hastaneye demedim mi die..

Herhangi bir bilgilendirme bana ulaşmadığı için bilemiyorum tabi :)
Belki itiraz edenler için vardır.

Ama en azından üreme sağlığı konusu için söyleyeyim, Arka arkaya 3. Sezaryen doğumuma hazırlanıyorum. 2 si planlı biri plansız
Kimse gelip bilgilendirme falan yapmadı.
2015,2017, 2019 hatta belki de 2018 gibi sıklıktan
bahsediyorum :)
İmkanlarım ve sağlığım bunu kaldırabilecek durumda ama bundan haberdar olduklarını sanmıyorum :)

Sanırım önceliği köylere veriyorlar. Sağlık hizmeti alması daha zor olan sosyokültürel seviyesi düşük olan yerler ilk amaç. Ama haklısınız her yere ulaşmalı eğitim. Umarım ilerleyen zamanlarda eğitimsiz tek bir insan kalmaz da artık bu konuları konuşmayız. Bu arada hayırlı olsun yeni bebişiniz şimdiden :)

Teşekkür ederim :)

Aşı konusunda köydeki bir insanın hizmet ayağına gittikten sonra itiraz edeceğini Pek sanmıyorum.
Genelde itiraz edenler her şeyi ben bilirim, sağlıklı çocuk yetiştirmek istiyorum diyen, gayet modern şartlarda yaşayan, büyük şirketler ve acımasız sağlık sektörüne kafa tutacak kader bilinçli olduğunu düşünen aileler :)

Ama bir yerden başlanmış olması ve yapılıyor olması umut vaat ediyor tabi :) sevindim.

Evet öyle ailelere de el atmak lazım tabi. Köylerde zihniyet biraz farklı ama onlar da direniyor yani öyle anlatıyorlar bana da. Siz bizi kısırlaştıracaksınız düşüncesini aşmaya çalışıyor devlet köylerde. Bakalım hayırlısı hepimiz için :)

Anlatıyorum ama yok anlamıyorlar.
Annelerini konuşturuyorum. Eskiden aşı yaygın değilken çocuk hastalığından ölen bir sürü bebek hikayesi anlatılıyor.
Yok, işe yaramıyor.

Ne cesarettir anlamıyorum, çocuk bu direnci ne ki zaten, hangi akılla gelişiyor bu aşı karşıtlığı
77 doğumluyum, Almanya'da tüm aşılarım yapılmış, Türkiye'ye gelince de aşılanma olayımız devam etmiş tüm kardeşler, hiç bir sağlık sorunu yaşamadık bu aşılarla ilgili, uzun dönemde düşünülürse hani 41 yaşıma geldim =) Yıllardır milyonlarca çocuk aşı olarak büyüdü ne zararı görüldü ki. Çocuk hastalıkları ölümcül ya da kalıcı sakatlıklar bırakabilecek riskler taşırken nasıl bir zihniyettir ki çocuğunu böyle ateşe atabiliyor şaşkınlık içindeyim. Suriyeliler konusu dehşet boyutlara ulaştı zaten, nasıl çözülür bilemiyorum, Allah korusun tüm çocukları

İnternet çağında cehalet hala devam ediyor maalasef.
Amin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…