- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.972
- 798
- Konu Sahibi Less-is-More
-
Çözümleri yok.Peki bunu savunan insanların sundukları çözüm ne ? Aşı yoksa başka bir şey olmalı herhalde,yoksa öyle doğaya mı salalım diyorlar ?
Çok garip gerçekten.
Yan etkiye odaklanırsak muz kabız yapar, erik ishal.Bağışıklık sistemi.
Savunan doktorlar bırakın vücudunuz kendi işini yapsın diyor.
Aşıların içerdiği ağır metaller var (bu doğru)
Ve özellikle canlı aşıların yan etkileri çok fazla (bu da doğru)
Ama kar-zarar hesabı yapıldığında hangi cesaretle? Onu bilmiyorum işte
Çocuk felci mesela. Aşı sayesinde Yok edilen bir hastalıktı.
Ve engel bırakan bir hastalık. Genelde topallayan 50+ insan görürseniz sebebi büyük ihtimal budur.
Ama aile Reddediyor
Savunması; çocuk felci açısının ilk yan etkisi çocuk felci hastalığı.
Bu bilgi doğru. Çünkü canlı aşı. Hatta aşı yapılan bir kaç gün çocuğun dışkısının bulaşmaması için kendinize de dikkat etmeniz gerekiyor.
Ama çocukları aşılayıp b.klarıyla oynatmıyoruz sonuçta...
Yani milyonda bir ihtimali diğer ihtimallerden büyük görüyorlar.
Evet bu hastalıklar aşıyla kontrol altına alınmadığı sürece biz asi yaptırsak da tekrar bize dönecek.İlk geldiklerinde aşıları yoktu.
Kamplardakilere zaten yapılıyor.
Sehirdekiler için de kapı kapı gezip kızamık ve çocuk felci aşıları yapılmaya çalışıldı.
Toplum sağlığı merkezinde çalışan arkadaşımdan biliyorum. Hamileydi o zaman, kapı kapı gezip aşı yapıyordu.
El-ayak-ağız hastalığının aşısı yok yalnız. Onu söyleyeyim.
ve Önceden de çocuklar geçiriyordu. Yaygınlaşma sebebi Suriyeliler olabilir mi onu bilmiyorum. Ama 97 doğumlu ve 2005 doğumlu kardeşlerim geçirdi. Ve neredeyse tüm yeğenlerim. Yaşadığımız yerde Suriyeli Yok.
Suriyelilerle tekrardan görülmeye başlanan hastalık kızamık oldu. Belli sayının üzerinde vaka olunca bir dönem 9. Aylık zorunlu aşı olmamasına rağmen yapıldı.
Evet toplum sağlığı 3 milyonluk göç ile etkilenir.
Ama şu an sadece göç etkilemiyor.
On binleri bulan sayılarda aileler aşı yaptırmıyor.
Büyük ilaç şirketlerinin oyunu olduğunu, zararlı olduğunu, yan etkileri yüzünden istemediklerini söylüyorlar.
Bunu savunan doktorlarla daha da bir körükleniyor.
Eğer bu konuda endişeli iseniz, bu daha büyük bir problem. Giderek artan sayı ile ne ile karşılaşacağımız belli değil.
Çünkü aşı toplumsal bağışıklık da sağlar. Aşısız çocuklar varsa sizin yaptırdığınız aşının koruyuculuğu düşer.
Çok geçmiş olsun. Çok haklısınız. Ben de başıma gelmesinden çok korkuyorum. Geçen bacaklarında kırmızı kırmızı noktalar oluştu. Nasıl telâşlandım. Allah tan onemli değilmiş, karınca ısırığı olabilir dedi doktor. Insanın aklı çıkıyor birşey olacak diyeEvet cogu asisiz geldi ve turkiyede yillardir yillardir gorulmeyen/cok nadir gorulen hastaliklari ulkeye tasidilar.
Beraberinde asi karsiti ablalarimiz da olunca bu hastaliklar yayildikca yayildi, benim kizim 2012 dogumlu ve bizimkilerin dogdugu donem, artik tturkiyede gorulmedigi icin asi takviminde olmayip, yurt disindan ithal (!) Edilen bu guzide hastaliklar nedeniyle evimize saglik bakanligindan gelip ek cocuk felci vs asilari yaptilar.
Tabi ki cocuklari suclamiyorum, ama bu hastaliklarin yayilmasina neden olan ne kadar yetkili varsa el ayak agiz olsunlar da 1 hafta ac susuz 40 derece atesle yatmak neymis gorsunler.
Yan etkiye odaklanırsak muz kasız yapar, erik ishal.
Yemekten vazgeçiyor muyuz?
Bu aşılar bağışıklığı güçlendirmek için var ve yan etkilerin görülme oranı çok düşük.
Doğum kontrol haplarının yan etkileri; tam ölmelik mesela. Ama kullanan çok.
Evet sağlıkçılar şeffaf olmalı ve açıklamalı.Kendi adıma aşıya bayılıyor muyum? Hayır.
Sebebi aşı konusunun tartışmak açılmaması ve şeffaf bir konu olmaması.
Bu insanlar ve bazı doktorlar da bu boşluk yüzünden bugün bu durumda bence.
Şeffaflık önemliymiş demek. İnsanlara bu ne anlar eczacılık eğitimi mi aldı tıp mı okudu, yaptırsın geçsin diye muamele edersen, o boşluğu tatlı tatlı dolduracak birileri çıkar..
Adam çıkıp tek tek anlatıyor. Sayfa sayfa yazılar yazıyor. Doktorsa doktor, profesörse o da profesör.
Aileler aşı yaptırın diyenlerin fikrini nezaket çerçevesinde alamadığı için, sayılar artıyor.
Hala bu aşı tartışmalarında dikkatimi çeken aşıyı savunan kişilerin ne münasebet biz bunu savunmak zorunda bile bırakılmamalıydık. Aileler ne anlar, zorunlu olmalı, hayta mahkeme kararı ile olmalı tavrı.
Bilgilendirme ve eğitim şart. Böyle kazanamayacaklarını ben görüyorum.
Sayının artması da bunu gösteriyor zaten
Evet sağlıkçılar şeffaf olmalı ve açıklamalı.
Ancak şöyle bir sıkıntı var bence: google doktorluğu.
Biliniyor ki çoğu doktor ve özel hastaneler ilaç üreticileriyle maddi çıkarları olan gizli anlaşmalar yapıyorlar.
Yani sağlık sektörünün güvenilmez oluşu; açıklamaları değersiz kılıyor.
Sonuç; google sayesinde herkes doktorculuk oynuyor.
Olan çocuklara oluyor.
Yazık bu ülkenin gelecek nesillerine. Her gün daha kotu günlere uyaniyorlar.Doktor arkadaşlarım var.Yıllardır kökü kuruyan görülmeyen birçok hastalığın yeniden
hortladığını söylüyorlar.
Bu kendi ülkene yapılacak en büyük kötülük.Ekonomi, eğitim v.s. yıllar içinde bir şekilde
toparlanır ama bu Suriyeli meselesi yıllar içinde daha büyük bela olacak.Çoluğumuzun
çocuğumuzun geleceğini rrezil ettiler.
Ha onlar da insan diyenlere alsanıza evinize diyorum.Yurtiçine almak evine almak, sınırda
insani yardımdı çözüm.Geçmiş olsun.
Çok geçmiş olsun. Çok haklısınız. Ben de başıma gelmesinden çok korkuyorum. Geçen bacaklarında kırmızı kırmızı noktalar oluştu. Nasıl telâşlandım. Allah tan onemli değilmiş, karınca ısırığı olabilir dedi doktor. Insanın aklı çıkıyor birşey olacak diye
Bizim insanımız doktordan daha doktor, avukattan daha avukat, öğretmenden daha öğretmen olduğu sürece bu durumun eğitimle düzeleceğini sanmıyorum (keşke olsa) herkes her şeyi biliyor, çok ilginç.Ben düzgün bir egitim planlansa azalacagını düşünüyorum yine de.
Evet ulaşılabilir her bilgi insanlarda her şeyden anlarım cahil güveni verdi maalesef.
O zaman bu bilgi yerine hangi bilgilerin bilimsel kaynak olduğunu ve ona nasıl ulaşacaklarını öğretsinler
Yada bunları derleyip bir kitapçık oluşturulsun. Kısa filmler, kamu spotları çekilsin
Öncesi sonrası karşılaştırmalarının üzerinde durulsun.
Aşı olmadan önceki Bebek ölüm oranları anlatılsın.
Çocuk felci geçirip sakat kalan insanlar çıkartılıp bu hastalığı önlemek varken bu hale gelmek neden diye gözlerine sokulsun.
Hiç biri yapılmadı.
Bunun yerine aile sağlığı merkezinde baskı yapan hemşire/doktorlar var ve ters tepiyor.
Çünkü aile diyor ki, o doktor tabiki ısrar edecek, bana yaptığı aşıdan para kazanıyor, performans alıyor :) iş bu boyuta gelince kimseye laf anlatamazsınız zaten.
Malesef haklısınız. Umut etmek istiyorum ama elimde hicbir sebep yok. Keşke her seyin düzeleceğine dair ufacık bir inancım kalsaydı. Sadece günü kurtarıyoruz.Tesekkur ederim...
Esimin abisi cocuk doktoru, 20 yillik hekimim, bugune kadar sadece kitaplardan gordugum turlu turlu hastaliklarla karsilasiyorum diyor adam.
Yani doktorlarimizin bile tanimadigi hastaliklarla geldiler.
Oysa biz bir avrupa ulkesine yerlesmek istedigimizde asi karnesinden detayli saglik raporuna kadar bir dunya tefteferruatla ugrasiyoruz, bize gelen elini kolunu sallaya sallaya geliyor, insan hayatinin bizdeki kadar degersiz oldugu bir ulke ne gordum ne duydum.
Bu şekilde hissetmekte haklısınız falak türkiyede büyük bir kesimde artık aşı yaptırmıyor maalesef. Kendi çocuklarını tehlikeye attığı gibi başkalarının çocuklarınıda tehlikeye atıyorlarLütfen konumu ırkçılık boyutuna taşımayın, amacım kesinlikle o değil.
Dün veli toplantısı vardı çalıştığım okulda. Öğretmenler odasında beklerken bir öğretmen arkadaşımın iki yaşındaki oğlunu görünce aklıma geldi, rota aşısını yaptırıp yaptirmadigini sordum. Derken diğer arkadaşlarla bu hastalıklar, virüsler muhabbeti açıldı. Bir tanesi çocuğunu falanca yerdeki parka götürmüş ve sonrasında çocukta ordan kaptığı bir virüsle asla düşmeyen bir ateş, ellerinde ve vücudunda kızarıklıklar oluşmuş. Doktora gitmişler ve doktor el ayak hastalığı demiş. Aslinda turkiyede artık olmadığını ama suriyelilerin bu hastalığı tekrar getirdiğini söyledi. Bunun üzerine başka bir arkadaş da çocuğunu parka götürdükten sonra zehirli ishal olduğunu ve üç gün hastanede yattığını söyledi. Ve yine başka bir arkadaş da yine çocuğunu parka götürdükten sonra gözünün mikrop kaptığını söyledi.
Arkadaşlar suriyelilerin yoğun olduğu bir yerde yaşıyorum. Evet parklarda sürekli onlar var. Ben çocuğumu parka götüremiyorum artık. Çünkü zaten hem sıra gelmiyor hem de bu duyduklarim beni paranoyak etti. Sanki her yerde virüsler geziyor gibi hissediyorum. Bunun sebebi kesin onlar diyemem ama merak ettiğin bir şey var. Bu çocuklar asi oluyor mu? Yeni doğanlar olsa da onların abileri ablaları asi oldular mi? Ben çocuğuma bütün aşılarını yaptırıyorum çünkü gerekli olduğuna inanıyorum ama henüz zamanı gelmemiş ya da vücudunun tanımadığı, bizim ülkemizde olmayan bir virüsle karşılaşırsa ne olacak? Allah korusun zehirli ishal ölüme kadar götüren birşey. Nereye kadar koruyabirim onu?
Ama işte onların yüzünden salgınlar, biten hastalıklar yine çıkacak. Bizim de sorunumuz oluyor sonunda.Acımasızca gelebilir ama başkasının düşünmediği, ihmal ettiği çocuğunu biz düşünecek değiliz.
En azından acımasızca olduğunu biliyorsunuzAcımasızca gelebilir ama başkasının düşünmediği, ihmal ettiği çocuğunu biz düşünecek değiliz.
Çok geçmiş olsun. Bu tarz şeyleri her geçen gün daha çok duyuyorum. Endişe verici gerçekten.Ben asi yapturmayan aileleri daha az zannediyordum
Bence de herkes yaptırmalı çocuklarının aşıları tam oldguu halde bı iki sene önce kollarında tuhaf göz göz yaralar oluşmuştu ama ateş falan yoktu
Cildiye ye götürdüğümde doktor söylenerek yine mi dedi
Kremle ve bı kaç ilaçla atlattık Allah tan izi kalmadı
Ama iğrenç iç bulandırıcı bı yaraydi ve çevremde de ilk kez karşılaştık
Evet haklısınız. Ben hiç anlamıyorum nasıl rahat edebildikleriniBu şekilde hissetmekte haklısınız falak türkiyede büyük bir kesimde artık aşı yaptırmıyor maalesef. Kendi çocuklarını tehlikeye attığı gibi başkalarının çocuklarınıda tehlikeye atıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?