Resmen paranoyak oldum.

Peki bunu savunan insanların sundukları çözüm ne ? Aşı yoksa başka bir şey olmalı herhalde,yoksa öyle doğaya mı salalım diyorlar ?
Çok garip gerçekten.
Çözümleri yok.
Aşıya düşmanlar sadece.

Yan etkiye odaklanırsak muz kabız yapar, erik ishal.
Yemekten vazgeçiyor muyuz?

Bu aşılar bağışıklığı güçlendirmek için var ve yan etkilerin görülme oranı çok düşük.
Doğum kontrol haplarının yan etkileri; tam ölmelik mesela. Ama kullanan çok.

Evet bu hastalıklar aşıyla kontrol altına alınmadığı sürece biz asi yaptırsak da tekrar bize dönecek.
Bu göçle gelen hastalıkların şu an bizi etkilediği gibi.
Tamam yan etkileri olduğu doğru ama terazinin hangi kefesi ağır basıyorsa ona göre hareket etmek zorundayız. Çocukları okula gondermeyip evde eğitim versinler o zaman. Sonuçta içinde yaşadığımız toplumu da düşünmek zorundayız.

Evet cogu asisiz geldi ve turkiyede yillardir yillardir gorulmeyen/cok nadir gorulen hastaliklari ulkeye tasidilar.
Beraberinde asi karsiti ablalarimiz da olunca bu hastaliklar yayildikca yayildi, benim kizim 2012 dogumlu ve bizimkilerin dogdugu donem, artik tturkiyede gorulmedigi icin asi takviminde olmayip, yurt disindan ithal (!) Edilen bu guzide hastaliklar nedeniyle evimize saglik bakanligindan gelip ek cocuk felci vs asilari yaptilar.
Tabi ki cocuklari suclamiyorum, ama bu hastaliklarin yayilmasina neden olan ne kadar yetkili varsa el ayak agiz olsunlar da 1 hafta ac susuz 40 derece atesle yatmak neymis gorsunler.

Çok geçmiş olsun. Çok haklısınız. Ben de başıma gelmesinden çok korkuyorum. Geçen bacaklarında kırmızı kırmızı noktalar oluştu. Nasıl telâşlandım. Allah tan onemli değilmiş, karınca ısırığı olabilir dedi doktor. Insanın aklı çıkıyor birşey olacak diye

Kendi adıma aşıya bayılıyor muyum? Hayır.
Sebebi aşı konusunun tartışmaya açılmaması ve şeffaf bir konu olmaması.
Bu insanlar ve bazı doktorlar da bu boşluk yüzünden bugün bu durumda bence.
Şeffaflık önemliymiş demek. İnsanlara bu ne anlar eczacılık eğitimi mi aldı tıp mı okudu, yaptırsın geçsin diye muamele edersen, o boşluğu tatlı tatlı dolduracak birileri çıkar..
Adam çıkıp tek tek anlatıyor. Sayfa sayfa yazılar yazıyor. Doktorsa doktor, profesörse o da profesör.
Aileler aşı yaptırın diyenlerin fikrini nezaket çerçevesinde alamadığı için, sayılar artıyor.
Hala bu aşı tartışmalarında dikkatimi çeken aşıyı savunan kişilerin ne münasebet biz bunu savunmak zorunda bile bırakılmamalıydık. Aileler ne anlar, zorunlu olmalı, hatta mahkeme kararı ile olmalı tavrı.
Bilgilendirme ve eğitim şart. Böyle kazanamayacaklarını ben görüyorum.
Sayının artması da bunu gösteriyor zaten

Evet sağlıkçılar şeffaf olmalı ve açıklamalı.
Ancak şöyle bir sıkıntı var bence: google doktorluğu.
Biliniyor ki çoğu doktor ve özel hastaneler ilaç üreticileriyle maddi çıkarları olan gizli anlaşmalar yapıyorlar.
Yani sağlık sektörünün güvenilmez oluşu; açıklamaları değersiz kılıyor.
Sonuç; google sayesinde herkes doktorculuk oynuyor.
Olan çocuklara oluyor.

Doktor arkadaşlarım var.Yıllardır kökü kuruyan görülmeyen birçok hastalığın yeniden

hortladığını söylüyorlar.

Bu kendi ülkene yapılacak en büyük kötülük.Ekonomi, eğitim v.s. yıllar içinde bir şekilde

toparlanır ama bu Suriyeli meselesi yıllar içinde daha büyük bela olacak.Çoluğumuzun

çocuğumuzun geleceğini rrezil ettiler.

Ha onlar da insan diyenlere alsanıza evinize diyorum.Yurtiçine almak evine almak, sınırda

insani yardımdı çözüm.Geçmiş olsun.

Ben düzgün bir egitim planlansa azalacagını düşünüyorum yine de.
Evet ulaşılabilir her bilgi insanlarda her şeyden anlarım cahil güveni verdi maalesef.
O zaman bu bilgi yerine hangi bilgilerin bilimsel kaynak olduğunu ve ona nasıl ulaşacaklarını öğretsinler
Yada bunları derleyip bir kitapçık oluşturulsun. Kısa filmler, kamu spotları çekilsin
Öncesi sonrası karşılaştırmalarının üzerinde durulsun.
Aşı olmadan önceki Bebek ölüm oranları anlatılsın.
Çocuk felci geçirip sakat kalan insanlar çıkartılıp bu hastalığı önlemek varken bu hale gelmek neden diye gözlerine sokulsun.

Hiç biri yapılmadı.
Bunun yerine aile sağlığı merkezinde baskı yapan hemşire/doktorlar var ve ters tepiyor.
Çünkü aile diyor ki, o doktor tabiki ısrar edecek, bana yaptığı aşıdan para kazanıyor, performans alıyor :) iş bu boyuta gelince kimseye laf anlatamazsınız zaten.

Yazık bu ülkenin gelecek nesillerine. Her gün daha kotu günlere uyaniyorlar.

Tesekkur ederim...
Esimin abisi cocuk doktoru, 20 yillik hekimim, bugune kadar sadece kitaplardan gordugum turlu turlu hastaliklarla karsilasiyorum diyor adam.
Yani doktorlarimizin bile tanimadigi hastaliklarla geldiler.
Oysa biz bir avrupa ulkesine yerlesmek istedigimizde asi karnesinden detayli saglik raporuna kadar bir dunya tefteferruatla ugrasiyoruz, bize gelen elini kolunu sallaya sallaya geliyor, insan hayatinin bizdeki kadar degersiz oldugu bir ulke ne gordum ne duydum.

Bizim insanımız doktordan daha doktor, avukattan daha avukat, öğretmenden daha öğretmen olduğu sürece bu durumun eğitimle düzeleceğini sanmıyorum (keşke olsa) herkes her şeyi biliyor, çok ilginç.

Malesef haklısınız. Umut etmek istiyorum ama elimde hicbir sebep yok. Keşke her seyin düzeleceğine dair ufacık bir inancım kalsaydı. Sadece günü kurtarıyoruz.

Bu şekilde hissetmekte haklısınız falak türkiyede büyük bir kesimde artık aşı yaptırmıyor maalesef. Kendi çocuklarını tehlikeye attığı gibi başkalarının çocuklarınıda tehlikeye atıyorlar

Ben asi yapturmayan aileleri daha az zannediyordum

Bence de herkes yaptırmalı çocuklarının aşıları tam oldguu halde bı iki sene önce kollarında tuhaf göz göz yaralar oluşmuştu ama ateş falan yoktu

Cildiye ye götürdüğümde doktor söylenerek yine mi dedi

Kremle ve bı kaç ilaçla atlattık Allah tan izi kalmadı

Ama iğrenç iç bulandırıcı bı yaraydi ve çevremde de ilk kez karşılaştık

Çok geçmiş olsun. Bu tarz şeyleri her geçen gün daha çok duyuyorum. Endişe verici gerçekten.

Evet haklısınız. Ben hiç anlamıyorum nasıl rahat edebildiklerini

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…