Resti çekmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Velvette

💪🏋️‍♀️
Kayıtlı Üye
12 Mart 2013
37.829
51.656
798
Hani bazen tak eder rest çekersiniz ya? Nasıl emin olup arkasında duruyorsunuz mesela bunun? Çünkü ihtimaller var, resti çekmeseniz diğer ihtimaller de olabilirdi.

Olay çok uzun uzadıya anlatamayacağım, sığmaz, çok uzun. Bir insan var hiç güven vermiyor size diyelim, tekin bir tip de değil, gizli saklısı var ailesiyle işiyle ilgili, bir ileri iki geri gidiyor, yoruldunuz artık, sizi umursamadığını da çok derin hissediyorsunuz "kendine çeki düzen ver" deyip resti çeker misiniz? Yoksa düzelmesini bekler misiniz? Ki halihazırda 1 sene boyunca kendisine hiç müdahale etmemiş, onun yolunu denemişsiniz, değişimi beklemişsiniz, bir değişir olup yine aynı moda bağlamış, bu bir döngü haline gelmiş.

İnsanların değiştiklerini çok gördüm ancak kendi istekleriyle. O yüzden aklımın bir köşesinde şu soru işareti var, olayın akışına müdahale ederek kötü mü yaptım? Müdahale etmesem değişir miydi bir gün? Yoksa sizi rahatsız eden şeyleri söylememek daha mı kötü?

Uysal kadın olmanın huzur vereceği düşüncesiyle hareket ediyordum, karşımdaki insandan "çok zararsızsın" sıfatını alana kadar da kötü bir şey olarak düşünmemiştim. Bu "çok zararsızsın", benim ona tavır koymamam, yumuşak davranmamdan kaynaklı bir laf, biliyorum.

Erkeğin söylediklerine "tamam" diyen, bekleyen uysal bir kadın olmak mı yoksa yeri geldiğinde "bundan hoşlanmıyorum düzelmiyorsan kendin bilirsin" deyip kendini ortaya koyup kararı karşıya bırakmak mı?

Her insanın köşeleri vardır, köşelerinize dokunan insanlara resti çekmenizi öneririm. Uysal kadın olmak bir yerden sonra kendinizi kısıtlamaya neden olur.

mutsuzdum, kapana kısılmış hissettim, çektim ben de
dünyadaki bütün insanları kurtarmak zorundaymışım gibi bir sorumlulukla ihtimallere kafa yormak canımı sıktı
merak ettim rest çekme konusunda nasıl davranıyor kk kadınları diye

İhtimaller hep var , o yüzden de pişmanlıklar var.

Rest çeksen , keşke düzelmesini bekleseydim diye pişmanlık...

Rest çekmesen derdi çeksen , çektiğin derde pişmanlık...

Kimsede garanti veremez sana.

Benim düsturum restleşme pozisyonu almadan müdahale etmek , ufak ufak çaktırmadan , işleye işleye yavaş yavaş:)

İhtimaller hep var , o yüzden de pişmanlıklar var.

Rest çeksen , keşke düzelmesini bekleseydim diye pişmanlık...

Rest çekmesen derdi çeksen , çektiğin derde pişmanlık...

Kimsede garanti veremez sana.

Benim düsturum restleşme pozisyonu almadan müdahale etmek , ufak ufak çaktırmadan , işleye işleye yavaş yavaş:)

Nasıl mesela o yavaş yavaş işleme olayı?

Kendimi onu düşünerek rahatlattım. 1 sene bile boş oldu bu insanı değiştirmeye harcamama

Karşıdaki insan istemedikten sonra boş çünkü.

evet narsist bir insanla karşı karşıyayım
Bazen bu yönde eğilimlerimin olduğu şüphesini duyuyorum.
Şimdi benim de hayatımda biri var, adamda aşırı bir "ben" sevgisi var. Ama benden hiç memnun olmaz, sürekli bir şeylerimden şikayetçidir, sürekli tekliflerle gelir. Sürekli duvara ( bana ) toslar. Kendi kendine rest çeker, ama restini hiç görmediğim için fark eden bir şey olmaz. Kuyruğunu kıstırıp baştan başlar. Öyle manasız bir ilişkimiz var.
Rest ancak gören kişi karşısında işe yarar. Benim gibi umursamıyorsa bir halta yaramaz. O yüzden 2 seçenek kalır. Ya bunu çekeceksin ya bu diyardan gideceksin.
O sebeple ben de başkalarına rest çekmem. Gittiği yere kadar götürürüm. Baktım ekşimiş mi olay? Gideceği yer de yok... O zaman vazgeçerim. Güzel vazgeçerim ben.

Kaybetmekten korkan insana rest çekilir. Çünkü kendini düzeltir en azından çabalar. Ortada rahatlık varsa yani zararsızsın demesi gibi nasılsa yapamaz rahatlığı varsa büyük risk olur. Bence rest çekilmeli. İyi de olsa çekip gitse de sonuç resti çekenin lehine oluyor. Düzelirse amenna, düzelmemişse uzamamış oluyor. Şu sözü de çok seviyorum akılma geldi şimdi,

- İnsanlarla arana mesafe koyman gerekir. Hissediyorlarsa yanına geleceklerdir. Gelmiyorlarsa, doğru mesafeyi buldun demektir.

Şimdi benim de hayatımda biri var, adamda aşırı bir "ben" sevgisi var. Ama benden hiç memnun olmaz, sürekli bir şeylerimden şikayetçidir, sürekli tekliflerle gelir. Sürekli duvara ( bana ) toslar. Kendi kendine rest çeker, ama restini hiç görmediğim için fark eden bir şey olmaz. Kuyruğunu kıstırıp baştan başlar. Öyle manasız bir ilişkimiz var.
Rest ancak gören kişi karşısında işe yarar. Benim gibi umursamıyorsa bir halta yaramaz. O yüzden 2 seçenek kalır. Ya bunu çekeceksin ya bu diyardan gideceksin.
O sebeple ben de başkalarına rest çekmem. Gittiği yere kadar götürürüm. Baktım ekşimiş mi olay? Gideceği yer de yok... O zaman vazgeçerim. Güzel vazgeçerim ben.
Aynı ben :deli:

Erkeğin söylediklerine "tamam" diyen, bekleyen uysal bir kadın olmak mı yoksa yeri geldiğinde "bundan hoşlanmıyorum düzelmiyorsan kendin bilirsin" deyip kendini ortaya koyup kararı karşıya bırakmak mı?

Zararsızsın diyen bir adam bundan hoşlanmıyorum düzelmiyorsan kendin bilirsin diyerek resti çeken kadın ister.
Tabii hayatım sen bilirsin, sen nasıl istersen öyle olsun diyen, giydiği her kıyafete sana herşey yakışıyor diyerek fikri yokmuş gibi davranan kadın istemezler hayatlarında.

Resti çekme zamanın gelmiş just, uysal kadın mısın sen? Gerçekten karakterinde uysallık mı var yoksa karşındaki için mi kendini törpüleyip ödün veriyorsun? O senin için çabalamazken üstelik, karakterini yeniden şekillendirmeye değecek mi bari?
Yapma sakın, ki sen mesleki açıdan benden çok daha iyi değerlendirebilirsin bu ilişkiyi ama terzi kendi söküğünü dikemez durumu yaşıyorsun sanırım.
Sağlıklı değil bu yaşadığınız ilişki.

sadece kendini sevmekten farklı bir şey bu şahısınki, merak etme sen
tek kriter o değil yani
gitmiyordu, akmıyordu, çektim ben de
üzüldüm açıkçası biraz da, durgunlaştım
kontrolü elimden bırakmadım şu an dağılmış değilim
Beklerken yoruldum resmen, değişecek diye ummaktan yoruldum
Çok defa da elimi uzattım, çözebilmek için
ama herkesin kurtarıcısı da ben değilim...

Benziyoruz demek :)
Bir de sonucuna katlanamayacağın işlerin altına girmemek lazım. Bu rest çekenlerin çoğu içi sızlaya sızlaya boyundan büyük laflar, ithamlarda bulunurlar. Kumar oynuyorlar aslında, kazanamama durumunda fena içerdeler ama bak! O ihtimalde ne yapacaklarını bilmezler. Ya biterse desen mesela, manasız bir şekilde yok saymayı seçerler. Sanki düşünmeyince, adam resti görüp kendine çeki düzen verecek...
O yüzden ben bir adamı kafamda bitirmişsem vazgeçerim. Onsuz da yaşayacağımın teminatını kendime çoktan vermişimdir, risk yoktur ortada. Bunu çoğu kişi umursamazlık olarak yorumlasa da aslında çokça umursayan biriyimdir.

Restler bence çoğu zaman ters tepiyor.
Ancak su kosulda isleyecegini düşünüyorum:

Insan gibi anlatırsın tinlamaz
Beklersin degisecegim der degismez
Bu durumda ayriliktan onceki son yol rsst cekmektir..
Ya degisirsin ya da bu is biter dersin
Tabi bundan sonra geri adim.atmamak lazim
Çünkü uc seçenek var ya umursamayacak (bu durumda kaybetmeyi zaten cok onemsemiyodur)
Ya degismis gibi yapacaktir bi süre (bu değişim bi yerden patlarsa o dakika birakmak lazim o kisiyi)
Ya da gercekten kaybetmek istemiyordur ve gerekeni yapar.

Ama degisim hakkinda sunu söyleyebilirim
Kisi degisimin gerekli olduguna inanmali
Dsaridan zorlamayla değişmez mi degisir ama o dış gücün etkisi azaldığında veya baskisi kalktiginda fire vermeye baslar

sadece kendini sevmekten farklı bir şey bu şahısınki, merak etme sen
tek kriter o değil yani
gitmiyordu, akmıyordu, çektim ben de
üzüldüm açıkçası biraz da, durgunlaştım
kontrolü elimden bırakmadım şu an dağılmış değilim
Beklerken yoruldum resmen, değişecek diye ummaktan yoruldum
Çok defa da elimi uzattım, çözebilmek için
ama herkesin kurtarıcısı da ben değilim...
Bak işte adım atmışsın artık, bundan sonrasında kendin mutlu olmaya bakacaksın. Sonuçta onlayken mutsuz oluyordun değil mi?
Adama git derken, elbet bir şekilde yolumuz kesişir, tamamen kopmayız, kopmamalıyız gibi bir ümit beslediysen, besliyorsan o zaman fena. O umudu geç olmadan öldür derim. Beklentiler adamı mahveder çünkü.

Nasıl mesela o yavaş yavaş işleme olayı?

Kendimi onu düşünerek rahatlattım. 1 sene bile boş oldu bu insanı değiştirmeye harcamama

Karşıdaki insan istemedikten sonra boş çünkü.

Değişmesini talep etmek yanlış yol , genelde ters teper .

Değişmesi gerektiğine kendi inanacak ,aslında sen onu yönlendireceksin ama o kafasına dank edip bu kararı kendi verdi sanacak ; yani somut olay olsa daha net örneklendirilebilir aslında .

Olay biraz psikolojik baskı. Komut yok , emir yok , yap ya da yapma yok.

Sen yaptırıyorsun ama kendi akıl etti sanıyor

Benziyoruz demek :)
Bir de sonucuna katlanamayacağın işlerin altına girmemek lazım. Bu rest çekenlerin çoğu içi sızlaya sızlaya boyundan büyük laflar, ithamlarda bulunurlar. Kumar oynuyorlar aslında, kazanamama durumunda fena içerdeler ama bak! O ihtimalde ne yapacaklarını bilmezler. Ya biterse desen mesela, manasız bir şekilde yok saymayı seçerler. Sanki düşünmeyince, adam resti görüp kendine çeki düzen verecek...
O yüzden ben bir adamı kafamda bitirmişsem vazgeçerim. Onsuz da yaşayacağımın teminatını kendime çoktan vermişimdir, risk yoktur ortada. Bunu çoğu kişi umursamazlık olarak yorumlasa da aslında çokça umursayan biriyimdir.
Düşüncelerini seviyorum, çoğu zamanda aynı düşünüyoruz. Şuan içinde bulunduğumuz ilişki ve tutumda aynı. :)
Çok çabuk kabullenirim vazgeçmeyi. Nasıl yapıyorum bilmiyorum ama bitti diyorsam içimde herşey bitiyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X