Resti çekmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Amaannn bence boşver. Değmez böyle bir tipe. Daha bir yilda böyle yapan ömür boyu neler yapmaz. Bence sen de böyle söylerdin konu başkasının olsa. İnsan kendisi bu durumun içinde olunca karar veremeyebiliyor neyin doğru olduğuna ama. Ki seni biliyoruz eski durumları, yaşadıklarını anlattığın kadariyla. Daha iyilerini hakediyorsun bence artik.

hahah tabii ki de
dışarıdan bakınca her şey çok net
içindeyken zor
kuş bakışı görmek/görememek gibi :))

hahaha aynen
etrafımdaki insanlar baksa bir konuşmalarımıza
"yok bu just değil, just napıyorsun just" diyebilirler :KK70:
ben çünkü bir şeyi ters gördümse hep koymuşumdur lafımı ya da tavrımı

bir yerde kırdırmışız o kısmı biz :))
çabalamayacağım o çabalasın bakalım :KK53:

acaba sana adını a ile başlayan olarak yalan söylemiş olabilir mi :KK70: şu an ben de bunu düşünüyorum
çünkü feci hazmedemediğim kazıklar var
acısını çıkartmak umuduyla diyorum :))
Valla 2yildir hayatinda biri var gibi gorunmuyor ama yalan konusunda uzman olduğu için güvenemedim ne yalan soyliim:KK70:
Konu açmak için yazdıkların yalanları icerigi bile ayni
Hatta bugün konusu oldu arkadaşıma bütün eski sevgilileri birlessek acaba ne yalanları çıkar baya güleriz dedim:KK70:Tarık Akan'nin öyle bir filmi vardi belki hatirlarsin
Yoksa bana malummu oldu:oha::confused:

Bende bu sorularla savastim zamaninda.
Benim hikayem soyle.
Ben seviyodum ve ondn ayrilmak istemiyordum yalanlarina ragmnen. Cunku benim cok farkli hayallerim vardi. Mutlu olucaktik biz bir omur boyu..
Degismesine cabaladim. Ama bir gun jeton dustu. Ben sanki savasiyodum tum gucumle onun dogru kararlar vermesine. Cok cabaliyodum. Ve bir gun dedimki; savasip savasip zaferi goremeyen multecilere benziycek benim sonum. Belki ona gercek sevmeyi ogreticektim. Belki birgun anliycakti askta birinci kuralin " sadakat" oldgunu. Ama ben öldukten snra ne ise yariycaktiki bu? Ben cefasini cekip adam ediyim, sefasini baska kizlarmi surseydi? Revami bu? Sonum yani gercekten ya ölum olucakti adam ediyim derken cektigim stressten, ya timarhane yada agir hasta.

Vazgectim ben. Bazen vazgecmeli. Bazilari adam olmaz.

Okuduktan sonra baya bir düşünmeme sebep oldu bu konu..
Hep ilginç gelmiştir bana bu rest çekme işi, niye bilmiyorum. Yani ortada rahatsız edici bir durum varsa,anlaşılmıyorsam ya da ben onun mantığına akıl erdiremiyorsam o durumda zaten bir anda herşeyi bitirme yoluna giderim.Ki gittim de geçmişte.
Severken öyle olmuyor denilebilir ama zaten sevmenin de bir matematiği var bence. Gerçekten anlaşmazlık varsa,o aradaki şey bence gerçek sevgi değil. Başka faktörler,belki yalnızlık korkusu, belki alışkanlık vs vs.. Tabiki ilişkilerde sorunlar oluyor ama arada bir uyum varsa sorunun nedenlerini görüp, onu anlıyorsun, neden öyle davrandığını. O da anlaşıldığını gördüğünde,dökülüyor böylece konu çözülüyor.
Rest çekmenin mantığını sanırım çözemiyorum ben kendi içimde, şunu yapmazsan biter, şu değişmezse giderim demek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Hepimiz belli yaşlara gelmişiz, ergenlik çağı haricinde kimsenin kendisi çok istemedikçe değişeceğini sanmıyorum.
Demekki o kişiyle o haliyle değil de, değişebileceği durumdaki haliyle mutlu olabileceğimizi düşünüyoruz. O zaman bu ilişki ne kadar sağlıklı?
Bilmiyorum çok mu düz mantık bakıyorum konuya ama, bence hayat gerçekten çok çok kısa rahatsız olunan şeylerle günleri,ayları veya yılları geçirmek için... Ve inanıyorum ki her insanın kafasının birebir uyuştuğu,sorunları bile oturup konuşunca rahatlıkla çözebileceği kişiler var biryerlerde.
Kimisi 20sinde tanışıyor o kişiyle, kimisi 30 kimisi 40 vs. Yeterki yanımızdakinin o kişi olmadığı açık olduğu halde, günlerimizden yemeyelim...

ay çok sevindim, kusura bakma foruma girmeyeli uzun zaman olmuştu belki unutmuşsundur dedim :))
aslında özelden sormayı düşündüm, sonra gördüm yazını buradan sorayım.

ilk aklıma gelen buydu aslında ama kendimi hiç o pozisyonda hayal edemediğim için empati kuramadım :))
dediğim gibi bende zaten öğrenilmiş bir çaresizlik hissi oluşmuş
"nasılsa takmaz, bu adam şunu yapmaz, bunu etmez" aslında yapıyor da, ediyor da biliyor musun
bir önceki restim 5 ay sürmüştü
hakkaten daha törpülenmiş bu sefer geçen seferkine göre (%50)
yüzsüzlüğünü yine yapıyor ama sert kavga etmiyor benimle, önceden olsa tutamazdık küçük enişteyi
ben iğnelesem de ya kaçıyor ya da sakin cevap veriyor :KK57:
yaptığı hataları bildiğinden midir nedir
haksız çıkacak çünkü
sanki çekiniyor

bunu yumuşayan tavrına bağlamamıştım esasen ben ama
sen söyledikten sonra fark ettim, aydınlandım :KK57:
son 1 aydır herkese
"ben sıkılıyorum ya bu işten, bu nasıl bir adam çok yavan davranıyor vs" demeye başlamıştım
ben aksine daha çok dediğimi yapmadığı %50lik dilimden dolayı sanıyordum
(bunun öncesinde korkunç taviz vermeyen bir adamdı, hiç sıkılmamıştım)
ama hiç aklıma gelmezdi %50lik törpülenmiş kısımdan olabileceği
o kadar uzun zaman bekledim ki törpülenmesini
demek bundanmış

gerçekten haklıymışsın kiliçbaliği! :KK57:
şöyle davran diyorum, tamam deyip davranıyor
bunu yap diyorum yapıyor
bunu söyle diyorum bak böylesi daha güzel, söylüyor :KK57:

edit: esasen bu da bir patoloji. bu kadar boyun eğmeyi istemek, itaatkar olmak sıkıntılı bir ruh hali. ama sanırım bu adamın istediği de o. aşağılanmaktan, horlanmaktan bu kadar hoşlanmasını başka bir şey açıklayamaz. yazarken tiksindim şu an

son bir sorum olacak, sonra azad edeceğim seni :KK36:
ben o tamamen bıktığım noktaya kadar gitmek istiyorum
şu an bu resti çektim, ufak çapta da olsa o da bir rest çekti
sonra yazdığı kendini beğenmiş mesajının üstüne bir şey yazacak oldu sildi :KK53:
iyidir biraz ikilem, gördüm ama.

hangi psikolojik testlermiş onlar? :))
bundan sonraki tavır iletişim kurarsa cevap vermemek mi? yoksa cevap verip kurallarımı dayatmak mı?
nasıl bir yol izlemeliyim? :KK5:

Edit kısmına cevap; Kesinlikle pataloji, aile ilişkileri sağlıklı olmayan bireylerin hükmetme veya hükmedilme arzuları meşhurdur, klasik cevap çocukluğuna inmek lazım. Ben benimkini incelediğimde müthiş sert bir anne ve işlerini bahane ederek başka bir şehre yerleşip eve bayramdan bayrama gelen ama bir çok hatunla fingirdemekten geri kalmayan bir baba ile karşılaştım.

Nasıl bir yol izlemek gerektiğine gelirsek... Eğer devam etmek istiyorsan tamam ama bu yol seni bir yere götürmeyecek. Aradığın kişi o değil.Sadece şu an olduğundan daha çok yorulacaksın. Şu an "ben sıkılıyorum" demene sebep olan şey gitgide büyüyecek ve bir sabah uyandığında duygularının yerinde yeller estiğini fark edeceksin. Kaçınılmaz son.

Yinede olaya deneysel yaklaşayım diyorsan ve kumar oynamaya hazırsan ilk olarak 3-5 gün tam bir sessizliğe bürünüp yeniden yazarsa ve mesaj içeriğindeki amaç "kendini affettirmekse"ona kısa ve öz bir cevap yazman. İçerik şu şekilde olabilir.

-Defalarca konuştuk, ben bu ilişkiye olan inancımı kaybettim.

İkna etmeye çalışacaktır;

- Beni sevmediğini bile bile bu ilişkiyi nasıl sürdürebildim blmiyorum kendime o kadar kızıyorum ki!

Mesaj yazmaya devam eder;

- Kalbimi yeterince kırdın, lütfen beni daha fazla utandırma. (Hayırdır niye utandı ki? )

Hatta, araya değer vermek ve sevmek kelimelerini de sıkıştırırsan çift katlı ekmek kadayıfı olur.

-"Tamam seni sevmiş değer vermiş olabilirim ama ile başlayan bir cümle de hiç fena olmaz.

Cevaplar çok alakasız değil mi? Tamam işte zaten önemli olan bu. Daha önce kendi isteğinle teslim bayrağını çekiyordun ama şimdi onun sözlerinden çok sana hissettirdiklerine konsantre olduğunu gözüne sokacaksın. Ne demiş Oscar Amca "Davranışlar kelimelerden daha fazla konuşur, daha çok şey ifade eder."

Bu zamana kadar sadece konuştuğuna göre gün yüzüne vurma günü...

Kaçışı sağlam yapar ve bu ilişkiden cidden bir umudunun olmadığını büyük harflerle gözüne sokarsan zaten buna inanır.Sonrasında;

Merhaba, nasılsın gibi alakasız mesajlara kesinlikle cevap yok. Ararsa asla açma.Gerçekte senin nasıl olduğunu merak ettiğinden değil, hala bıraktığı yerde olup olmadığını merakından sorarlar bunları.Herhangi bir yerden engellemek de yok. Engellersen hala ciddiye aldığını düşünür zira. Sosyal medyada atarlı giderli paylaşımlar yok ama çoook eğleniyormuş gibi davranmak da yok ters teper,. Tamamen nötr, sanki daha önce hayatında yokmuş, bu kadar karın ağrısını çeken sen değilmişsin gibi hayatına devam et. Tek farkla vermen gereken mesaj şu; "hayatım sensiz daha iyi yani sana ihtiyacım yok" doğru biçimde gelmeyeceksen gelme!!!

Adam bir bakacak ki, tamam hatun rest çekti ama bu ciddi galiba yahu... Hımmm aman be zaten ben de bıkmıştım, dur bizim çocuklarla takılayım bir süre, bir kaç hatun keseyim de incinen egom yerine gelsin... Aradan bir kaç gün geçer, Just instagram da kız arkadaşları ile çekilmiş ve kahkahalarla gülen bir fotoğrafını ekler adamın kafa iyice karışır.

Sonra tekrar tekrar sınar seni, başka bir numaradan aramaya kalkarsa kısa bir iyiyim, teşekkürlerden sonra benim şimdi çıkmam lazım seni sonra arayayım mı deyip kapatıver. Sen nasılsın diye sorma tenezzülünde bulunma, dış kapının dış mandalının nasıl olduğundan sana ne ki?

Ortak arkadaşlar ağzından laf almaya kalkarsa aynı şeyi onlara da belli et. Ya ayrılmışsınız, oluru yok mu diyenlere kısa bir duraksamadan sonra "tamam ben onu çok seviyordum ama -yine bir duraksanır sanki düşünüyormuş gibi- ben böyle iyiyim" de çık işin içinden ki koşa koşa gidip bu kız ciddi desinler.

Özetlersek; karın ağrını belli etme, bu ilişkinin bir yere gitmediğini düşündüğünü ve artık bu şekilde bir şey yaşamak istemediğini kısa cümlelerle anlat. Yazdığın 10 mesajın birine cevap ver ve hemen yanıtlama...

Ne zaman gerçekte istediğin şeyi tam manası ile anla, o zaman bunları ona açık yüreklilikle söyle ve köşeye çekil. Eğer isteklerini söyleyemeyeceksen barışsanız bile çok kısa bir süre sonra muhtemelen bu sefer o terk eder.Ego demiştik...

Hatırla, ilişkinize başlamadan önce sana nasıl davranıyordu ve sen nasıl davranıyordun? Aynı moda dönersen işin kolay.

Dediğim gibi kumar bu, aman nazını mı çekeceğim deyip tamamen bitirebilir. Şu sıra hiç bir şey yazmayıp sotaya çekilebilir. Bu şekilde olursa onunda çaresi var...

Unutma doğadaki erkek canlılara baktığında hepsinin dişilerden daha albenili, daha renkli ve daha güzel olduğunu ve her an kavgaya hazır olduğunu görüyoruz. Sebebi dişilerin ilgisini çekip soyunu devam ettirebilmek için en iyi olduğunu kanıtlayabilmek. İnsan ırkına baktığımızda ise tam tersi toplumumuzda kadın kısmı erkeğin suyuna gitmeli mantığı hakim. Peki sen (ben/biz) erkeğin senin için savaşmasına, o komik aşk dansını yaparak etrafında dönüp durmasına izin vermez de tüm o uyumlu halinle kendini kolay yem haline getirirsen doğasına karşı gelmiş olmaz mısın? Sen hiç doğada erkeği için savaşan dişi gördün mü? O zaman senin için savaşmasına izin ver ve hatta bunu sağla, savaşırsa senindir savaşmazsa savaşan bulunur... Sen kendini bir çekicilik halesi ile kuşat, ilişkiden ümidini kesmiş kırgın kadını oyna yeter.

Bunca çabaya değer mi? Buna da sen karar vereceksin.

Son düzenleme:
Hani bazen tak eder rest çekersiniz ya? Nasıl emin olup arkasında duruyorsunuz mesela bunun? Çünkü ihtimaller var, resti çekmeseniz diğer ihtimaller de olabilirdi.

Olay çok uzun uzadıya anlatamayacağım, sığmaz, çok uzun. Bir insan var hiç güven vermiyor size diyelim, tekin bir tip de değil, gizli saklısı var ailesiyle işiyle ilgili, bir ileri iki geri gidiyor, yoruldunuz artık, sizi umursamadığını da çok derin hissediyorsunuz "kendine çeki düzen ver" deyip resti çeker misiniz? Yoksa düzelmesini bekler misiniz? Ki halihazırda 1 sene boyunca kendisine hiç müdahale etmemiş, onun yolunu denemişsiniz, değişimi beklemişsiniz, bir değişir olup yine aynı moda bağlamış, bu bir döngü haline gelmiş.

İnsanların değiştiklerini çok gördüm ancak kendi istekleriyle. O yüzden aklımın bir köşesinde şu soru işareti var, olayın akışına müdahale ederek kötü mü yaptım? Müdahale etmesem değişir miydi bir gün? Yoksa sizi rahatsız eden şeyleri söylememek daha mı kötü?

Uysal kadın olmanın huzur vereceği düşüncesiyle hareket ediyordum, karşımdaki insandan "çok zararsızsın" sıfatını alana kadar da kötü bir şey olarak düşünmemiştim. Bu "çok zararsızsın", benim ona tavır koymamam, yumuşak davranmamdan kaynaklı bir laf, biliyorum.

Erkeğin söylediklerine "tamam" diyen, bekleyen uysal bir kadın olmak mı yoksa yeri geldiğinde "bundan hoşlanmıyorum düzelmiyorsan kendin bilirsin" deyip kendini ortaya koyup kararı karşıya bırakmak mı?

Çok zararsızın lafı bence ilişki gidişatının kilit cümlesi.
Senin ilişkin aslında sen kendinden ödün vermeye başladığında bitmesi garantilenmiş. Restin arkasında duramayacaksan hiç çekmemeliydin düşüncesindeyim. Çünkü restinin ardında durmazsan o kişinin gözünde "zararsız"mertebesinden"pasif,kendine ve kendi düşüncesine saygısı olmayan,bağımlı" mertebesine geçeceksin.
Bu durumda affına sığınıyorum, ya sen onu köpek edeceksin ya o seni.
Bence her iki ihtimalde de ilişki bitmiştir. İnsan kendi isteğiyle kendi değişmek istemiyorsa hiç bir kuvvet değiştiremez. Nitekim onun yolunu denemeye çalıştığında değişmeye çalışmışsın bak olmamış. Aynı şeyler onun açısındanda yaşanacak. Bundan sonrası zaman kaybı olacaktır.

Hani bazen tak eder rest çekersiniz ya? Nasıl emin olup arkasında duruyorsunuz mesela bunun? Çünkü ihtimaller var, resti çekmeseniz diğer ihtimaller de olabilirdi.

Olay çok uzun uzadıya anlatamayacağım, sığmaz, çok uzun. Bir insan var hiç güven vermiyor size diyelim, tekin bir tip de değil, gizli saklısı var ailesiyle işiyle ilgili, bir ileri iki geri gidiyor, yoruldunuz artık, sizi umursamadığını da çok derin hissediyorsunuz "kendine çeki düzen ver" deyip resti çeker misiniz? Yoksa düzelmesini bekler misiniz? Ki halihazırda 1 sene boyunca kendisine hiç müdahale etmemiş, onun yolunu denemişsiniz, değişimi beklemişsiniz, bir değişir olup yine aynı moda bağlamış, bu bir döngü haline gelmiş.

İnsanların değiştiklerini çok gördüm ancak kendi istekleriyle. O yüzden aklımın bir köşesinde şu soru işareti var, olayın akışına müdahale ederek kötü mü yaptım? Müdahale etmesem değişir miydi bir gün? Yoksa sizi rahatsız eden şeyleri söylememek daha mı kötü?

Uysal kadın olmanın huzur vereceği düşüncesiyle hareket ediyordum, karşımdaki insandan "çok zararsızsın" sıfatını alana kadar da kötü bir şey olarak düşünmemiştim. Bu "çok zararsızsın", benim ona tavır koymamam, yumuşak davranmamdan kaynaklı bir laf, biliyorum.

Erkeğin söylediklerine "tamam" diyen, bekleyen uysal bir kadın olmak mı yoksa yeri geldiğinde "bundan hoşlanmıyorum düzelmiyorsan kendin bilirsin" deyip kendini ortaya koyup kararı karşıya bırakmak mı?

Kimse kimseyi düzeltemez bence ciddi manada onda hiçbi değişim bi yılda olmadıysa öyle de devam eder ki...
Erkek arkadaşıma rest çekmedim öyle bir durum olmadı ama normalde başkalarına rest çekerim mesela ama bunu yapmadan önce göstere göstere karşıdakine son sabrımı da tükettiğini belli ederim.Böylece vicdanıyla yüzleşir ya hata yaptığını bilerek üzülür ve sabrımı tüketebildiği için kendini suçlar ve düzelir ya da kendi karakterinin bu derece çekilmez olduğunu içten içe teyit eder bence..

Gerekli alanlarda sesınızı cıkarmazsanız, gun gelir kendinizi duyurmak ıcın cığlık atmak zorunda kalırsınız. Sizin örneğinizdeki gibi.. Artık kılıçlar çekilmiş.. Bu saatten sonra geri adım atmayın.. Sımdı bırazda onun cabalamasını beklemenız gerekli. Bu reste karsılık yıne yelkenlerı ındırırsenız, bir ömür bu duruma razı oldugunuz anlamına gelır.. Sınırlarınızı gecmelerıne musade etmeyın..

%50 olarak buna döndük diyebilirim
5 aylık restten sonra daha çekingen daha dediklerimi yapan biri oldu
ama %50
ve ben son bir aydır "sıkılıyorum" diyorum herkese
ben bana uyum sağlamadığı %50den olduğunu sanmıştım bunun, önceki hali çok daha kötüydü ondan bile sıkılmamıştım
şu an bir aydınlanma yaşıyorum
bazen burnunun ucundakini görmek ne kadar zor

aslında karşındaki seni ne kadar gereksiz yere suçluyorsa
bir o kadar suçlarsan sen kazanırsın :))
savaş arıyorsan tabii ki.
ben de yapamazdım bu şahısa karşı
ama bir kere gözünü karartınca çorap söküğü gibi geliyor :))

hahaha yok a'ya çok uzak bir harften bu şahıs

ben narsist olduklarında ısrarcıyım :))
resti çoktan çektim
bir huzur kaplıyor ama insanı içini dışa vurunca
susup kabullenmek çok zor
umarım sen de huzuru bulmuşsundur :))

aslında karsindakinin değişmesini isterken sadece benim niye böyle düşündüğünü anlasın ona göre davransın istiyoruz
ama karşıdaki ise bunu her şeye tamam demek olarak algılıyor
ve zaman geçtikçe ya kendi kişiliği kayboluyor ya da o kendi kişiliği baskın gelip en başa dönüyor eskisinden daha anlayışsız olarak

Valla 2yildir hayatinda biri var gibi gorunmuyor ama yalan konusunda uzman olduğu için güvenemedim ne yalan soyliim:KK70:
Konu açmak için yazdıkların yalanları icerigi bile ayni
Hatta bugün konusu oldu arkadaşıma bütün eski sevgilileri birlessek acaba ne yalanları çıkar baya güleriz dedim:KK70:Tarık Akan'nin öyle bir filmi vardi belki hatirlarsin
Yoksa bana malummu oldu:oha::confused:

olmuş olabilir şimdi bilemedim :D

Bende bu sorularla savastim zamaninda.
Benim hikayem soyle.
Ben seviyodum ve ondn ayrilmak istemiyordum yalanlarina ragmnen. Cunku benim cok farkli hayallerim vardi. Mutlu olucaktik biz bir omur boyu..
Degismesine cabaladim. Ama bir gun jeton dustu. Ben sanki savasiyodum tum gucumle onun dogru kararlar vermesine. Cok cabaliyodum. Ve bir gun dedimki; savasip savasip zaferi goremeyen multecilere benziycek benim sonum. Belki ona gercek sevmeyi ogreticektim. Belki birgun anliycakti askta birinci kuralin " sadakat" oldgunu. Ama ben öldukten snra ne ise yariycaktiki bu? Ben cefasini cekip adam ediyim, sefasini baska kizlarmi surseydi? Revami bu? Sonum yani gercekten ya ölum olucakti adam ediyim derken cektigim stressten, ya timarhane yada agir hasta.

Vazgectim ben. Bazen vazgecmeli. Bazilari adam olmaz.

ben de bugün bunu düşündüm kendi kendime
aynen senin gibi düşünüyordum, ben öğretirim ben ederim vs :))
ben kurtarırım, ben düzeltirim, ben iyi ederim mantığı ikili ilişkilerde hiç iyi bir şey değil
yorar çünkü ve gereği de yok
ikili ilişkilerde biraz bencil olmak gerekiyor

Okuduktan sonra baya bir düşünmeme sebep oldu bu konu..
Hep ilginç gelmiştir bana bu rest çekme işi, niye bilmiyorum. Yani ortada rahatsız edici bir durum varsa,anlaşılmıyorsam ya da ben onun mantığına akıl erdiremiyorsam o durumda zaten bir anda herşeyi bitirme yoluna giderim.Ki gittim de geçmişte.
Severken öyle olmuyor denilebilir ama zaten sevmenin de bir matematiği var bence. Gerçekten anlaşmazlık varsa,o aradaki şey bence gerçek sevgi değil. Başka faktörler,belki yalnızlık korkusu, belki alışkanlık vs vs.. Tabiki ilişkilerde sorunlar oluyor ama arada bir uyum varsa sorunun nedenlerini görüp, onu anlıyorsun, neden öyle davrandığını. O da anlaşıldığını gördüğünde,dökülüyor böylece konu çözülüyor.
Rest çekmenin mantığını sanırım çözemiyorum ben kendi içimde, şunu yapmazsan biter, şu değişmezse giderim demek ne kadar mantıklı bilemiyorum. Hepimiz belli yaşlara gelmişiz, ergenlik çağı haricinde kimsenin kendisi çok istemedikçe değişeceğini sanmıyorum.
Demekki o kişiyle o haliyle değil de, değişebileceği durumdaki haliyle mutlu olabileceğimizi düşünüyoruz. O zaman bu ilişki ne kadar sağlıklı?
Bilmiyorum çok mu düz mantık bakıyorum konuya ama, bence hayat gerçekten çok çok kısa rahatsız olunan şeylerle günleri,ayları veya yılları geçirmek için... Ve inanıyorum ki her insanın kafasının birebir uyuştuğu,sorunları bile oturup konuşunca rahatlıkla çözebileceği kişiler var biryerlerde.
Kimisi 20sinde tanışıyor o kişiyle, kimisi 30 kimisi 40 vs. Yeterki yanımızdakinin o kişi olmadığı açık olduğu halde, günlerimizden yemeyelim...

direkt rest çekmek için çekmedim kendi adıma hiçbir zaman
ama bir açıklamışımdır, iki açıklamışımdır
uzlaşmaya çalışmışımdır konuyu açıp
bakmışımdır olmuyordur, damarıma basılmıştır
"eehh" demiş ne halin varsa gör'e bağlamışımdır
paragrafın ilerleyen kısmında da haklısınız
elbette ki öyle birisi var
aşk zannedildiğinden daha sık yaşanan ve daha az "sihirli, peri masalı" bir durum :))

Bence rest zamani gelince yapilacak en guzel sey.
İki turlu de kazanan rest ceken taraf oluyor.
Duzelirse de kazaniyorsun, duzelmezse de daha fazla zaman kaybetmemis oluyorsun.
Ama biz rest cektik diye duzelecek insanlar cikmasin karsimiza, hali hazirda tam bize gore olanlar gelsin artik.

Edit kısmına cevap; Kesinlikle pataloji, aile ilişkileri sağlıklı olmayan bireylerin hükmetme veya hükmedilme arzuları meşhurdur, klasik cevap çocukluğuna inmek lazım. Ben benimkini incelediğimde müthiş sert bir anne ve işlerini bahane ederek başka bir şehre yerleşip eve bayramdan bayrama gelen ama bir çok hatunla fingirdemekten geri kalmayan bir baba ile karşılaştım.

Nasıl bir yol izlemek gerektiğine gelirsek... Eğer devam etmek istiyorsan tamam ama bu yol seni bir yere götürmeyecek. Aradığın kişi o değil.Sadece şu an olduğundan daha çok yorulacaksın. Şu an "ben sıkılıyorum" demene sebep olan şey gitgide büyüyecek ve bir sabah uyandığında duygularının yerinde yeller estiğini fark edeceksin. Kaçınılmaz son.

Yinede olaya deneysel yaklaşayım diyorsan ve kumar oynamaya hazırsan ilk olarak 3-5 gün tam bir sessizliğe bürünüp yeniden yazarsa ve mesaj içeriğindeki amaç "kendini affettirmekse"ona kısa ve öz bir cevap yazman. İçerik şu şekilde olabilir.

-Defalarca konuştuk, ben bu ilişkiye olan inancımı kaybettim.

İkna etmeye çalışacaktır;

- Beni sevmediğini bile bile bu ilişkiyi nasıl sürdürebildim blmiyorum kendime o kadar kızıyorum ki!

Mesaj yazmaya devam eder;

- Kalbimi yeterince kırdın, lütfen beni daha fazla utandırma. (Hayırdır niye utandı ki? )

Hatta, araya değer vermek ve sevmek kelimelerini de sıkıştırırsan çift katlı ekmek kadayıfı olur.

-"Tamam seni sevmiş değer vermiş olabilirim ama ile başlayan bir cümle de hiç fena olmaz.

Cevaplar çok alakasız değil mi? Tamam işte zaten önemli olan bu. Daha önce kendi isteğinle teslim bayrağını çekiyordun ama şimdi onun sözlerinden çok sana hissettirdiklerine konsantre olduğunu gözüne sokacaksın. Ne demiş Oscar Amca "Davranışlar kelimelerden daha fazla konuşur, daha çok şey ifade eder."

Bu zamana kadar sadece konuştuğuna göre gün yüzüne vurma günü...

Kaçışı sağlam yapar ve bu ilişkiden cidden bir umudunun olmadığını büyük harflerle gözüne sokarsan zaten buna inanır.Sonrasında;

Merhaba, nasılsın gibi alakasız mesajlara kesinlikle cevap yok. Ararsa asla açma.Gerçekte senin nasıl olduğunu merak ettiğinden değil, hala bıraktığı yerde olup olmadığını merakından sorarlar bunları.Herhangi bir yerden engellemek de yok. Engellersen hala ciddiye aldığını düşünür zira. Sosyal medyada atarlı giderli paylaşımlar yok ama çoook eğleniyormuş gibi davranmak da yok ters teper,. Tamamen nötr, sanki daha önce hayatında yokmuş, bu kadar karın ağrısını çeken sen değilmişsin gibi hayatına devam et. Tek farkla vermen gereken mesaj şu; "hayatım sensiz daha iyi yani sana ihtiyacım yok" doğru biçimde gelmeyeceksen gelme!!!

Adam bir bakacak ki, tamam hatun rest çekti ama bu ciddi galiba yahu... Hımmm aman be zaten ben de bıkmıştım, dur bizim çocuklarla takılayım bir süre, bir kaç hatun keseyim de incinen egom yerine gelsin... Aradan bir kaç gün geçer, Just instagram da kız arkadaşları ile çekilmiş ve kahkahalarla gülen bir fotoğrafını ekler adamın kafa iyice karışır.

Sonra tekrar tekrar sınar seni, başka bir numaradan aramaya kalkarsa kısa bir iyiyim, teşekkürlerden sonra benim şimdi çıkmam lazım seni sonra arayayım mı deyip kapatıver. Sen nasılsın diye sorma tenezzülünde bulunma, dış kapının dış mandalının nasıl olduğundan sana ne ki?

Ortak arkadaşlar ağzından laf almaya kalkarsa aynı şeyi onlara da belli et. Ya ayrılmışsınız, oluru yok mu diyenlere kısa bir duraksamadan sonra "tamam ben onu çok seviyordum ama -yine bir duraksanır sanki düşünüyormuş gibi- ben böyle iyiyim" de çık işin içinden ki koşa koşa gidip bu kız ciddi desinler.

Özetlersek; karın ağrını belli etme, bu ilişkinin bir yere gitmediğini düşündüğünü ve artık bu şekilde bir şey yaşamak istemediğini kısa cümlelerle anlat. Yazdığın 10 mesajın birine cevap ver ve hemen yanıtlama...

Ne zaman gerçekte istediğin şeyi tam manası ile anla, o zaman bunları ona açık yüreklilikle söyle ve köşeye çekil. Eğer isteklerini söyleyemeyeceksen barışsanız bile çok kısa bir süre sonra muhtemelen bu sefer o terk eder.Ego demiştik...

Hatırla, ilişkinize başlamadan önce sana nasıl davranıyordu ve sen nasıl davranıyordun? Aynı moda dönersen işin kolay.

Dediğim gibi kumar bu, aman nazını mı çekeceğim deyip tamamen bitirebilir. Şu sıra hiç bir şey yazmayıp sotaya çekilebilir. Bu şekilde olursa onunda çaresi var...

Unutma doğadaki erkek canlılara baktığında hepsinin dişilerden daha albenili, daha renkli ve daha güzel olduğunu ve her an kavgaya hazır olduğunu görüyoruz. Sebebi dişilerin ilgisini çekip soyunu devam ettirebilmek için en iyi olduğunu kanıtlayabilmek. İnsan ırkına baktığımızda ise tam tersi toplumumuzda kadın kısmı erkeğin suyuna gitmeli mantığı hakim. Peki sen (ben/biz) erkeğin senin için savaşmasına, o komik aşk dansını yaparak etrafında dönüp durmasına izin vermez de tüm o uyumlu halinle kendini kolay yem haline getirirsen doğasına karşı gelmiş olmaz mısın? Sen hiç doğada erkeği için savaşan dişi gördün mü? O zaman senin için savaşmasına izin ver ve hatta bunu sağla, savaşırsa senindir savaşmazsa savaşan bulunur... Sen kendini bir çekicilik halesi ile kuşat, ilişkiden ümidini kesmiş kırgın kadını oyna yeter.

Bunca çabaya değer mi? Buna da sen karar vereceksin.

Evveet, aynı şekilde aile ilişkileri bozuk biriyle karşı karşıyayım ben de.
Bana zaten silip, engellemek bile zor geliyor :27:
Hem aynı söylediğin şekilde görsün istiyorum ben de hayatımın onsuz da yürüdüğünü :))
Benim hatam, restlerim tuttu hep, geri geldi ancak çok kolay yumuşadım ve kabul ettim
Nasılsa geri geldi diyerek hemen normale döndüm
Oyun oynamaktan esasen hoşlanan biri olmadığım için...
Demek ki oynamak lazım, ben bir denemek istiyorum şahsen sen ne kadar bırak desen de
Bıkayım ben, daha çok sıkılayım ondan
Onun çaresi var derken gidişini kabullenmeyi kastettin sanırım? Çekilirse gitsin zaten

Evrimsel psikoloji diyorsun! Evrimsele inanırım, çok yeni ama çok isabetli bir alan
Ve aynı şekilde söylediklerinde haklısın :KK52:

Kitap falan yazarsan okurum, o derece güzel, sürükleyici bir anlatımın var :))

Kimse kimseyi düzeltemez bence ciddi manada onda hiçbi değişim bi yılda olmadıysa öyle de devam eder ki...
Erkek arkadaşıma rest çekmedim öyle bir durum olmadı ama normalde başkalarına rest çekerim mesela ama bunu yapmadan önce göstere göstere karşıdakine son sabrımı da tükettiğini belli ederim.Böylece vicdanıyla yüzleşir ya hata yaptığını bilerek üzülür ve sabrımı tüketebildiği için kendini suçlar ve düzelir ya da kendi karakterinin bu derece çekilmez olduğunu içten içe teyit eder bence..

aynı şekilde
suçlamasıyla beni bastırmaya çalıştığı ve başarısız olduğu için :))
-ben alınmadım suçu üzerime, senindir hepsi suçun dedim-
bir şaşkınlık yaşaması normal şu an
reddedilmeye de gelemeyeceği için ben işe yarayacağını düşünüyorum
yaramazsa da gitsin yeter içim şişti şurada bile :27:

Duzelirse de kazaniyorsun, duzelmezse de daha fazla zaman kaybetmemis oluyorsun.
Ama biz rest cektik diye duzelecek insanlar cikmasin karsimiza, hali hazirda tam bize gore olanlar gelsin artik.

hele ne oldu, ben sana özelden yazayım bari :KK28:

Olay çok uzun uzadıya anlatamayacağım, sığmaz, çok uzun. Bir insan var hiç güven vermiyor size diyelim, tekin bir tip de değil, gizli saklısı var ailesiyle işiyle ilgili, bir ileri iki geri gidiyor, yoruldunuz artık, sizi umursamadığını da çok derin hissediyorsunuz "kendine çeki düzen ver" deyip resti çeker misiniz?
evet çekerim. neden emin olmayayım rest çekmekten, bu nedenler yeterli.
her dediklerine tamam diyen kadın huzur veriyorsa ben hiç huzur veren bir insan değilim sanırım. ama benim kendi doğrularım, sınırlarım, düşüncelerim var. onu huzurlu edeceğim diye sürekli kendimi huzursuz etmeye gerek olmadıgını düşünüyorum.

Evveet, aynı şekilde aile ilişkileri bozuk biriyle karşı karşıyayım ben de.
Bana zaten silip, engellemek bile zor geliyor :KK53:
Hem aynı söylediğin şekilde görsün istiyorum ben de hayatımın onsuz da yürüdüğünü :))
Benim hatam, restlerim tuttu hep, geri geldi ancak çok kolay yumuşadım ve kabul ettim
Nasılsa geri geldi diyerek hemen normale döndüm
Oyun oynamaktan esasen hoşlanan biri olmadığım için...
Demek ki oynamak lazım, ben bir denemek istiyorum şahsen sen ne kadar bırak desen de
Bıkayım ben, daha çok sıkılayım ondan
Onun çaresi var derken gidişini kabullenmeyi kastettin sanırım? Çekilirse gitsin zaten

Evrimsel psikoloji diyorsun! Evrimsele inanırım, çok yeni ama çok isabetli bir alan
Ve aynı şekilde söylediklerinde haklısın :KK52:

Kitap falan yazarsan okurum, o derece güzel, sürükleyici bir anlatımın var :))

Kastım gidişini kabullenmek değil, o gittiğini sanırken yıldırım hızı ile geri dönmesini sağlamak. Oyunsa oyun, savaşsa savaş!

Bu defa çabuk yumuşama, hatta hiç yumuşama... Annesinden sonra ödül ve ceza veren ikinci kişi konumuna geçtiğinde zaten eteğinin dibinden ayrılmaz, bu kadar da çözümlenmesi basit yaratıklar işte...

Evet doğru, oynamaktan ben de hoşlanmıyorum ve doğruda bulmuyorum ama bazısı da böyle hak etmiyor değil. Sen yeterki olabildiğince relax ol, ağını at ve sabırla bekle yeter.

Bu sadece ilk aşamaydı, daha devamı var... İkinci aşamaya geçecek duruma geldiğinde yeniden konuşuruz zaten. Ben şimdiden eğlenmeye başladım bile ve sen de eğlenmeye bak, farzet ki bir filmde başrol oyuncususun ve rolün bu şekilde davranmayı gerektiriyor. O zaman neyin ne olduğunu daha net görebileceksin.

Kitap konusu için belki bir gün diyorum... Teşekkür ederim...

Hiç rest çekmedim kumar oynamak bana göre değil belirsizlikten de nefret ederim. O yüzden ya devam ederim ya da acabasız bitiririm. Sadece kadın erkek ilişkileri için geçerli değil bu dediklerim tüm insan ilişkilerimde geçerli.

Yorumunuzda kendimi buldum. Çok güzel bir tespit.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X