Rezil olduk galiba

Kızlar 1 ay önce evlendim konularımı bilenler bilir. Eşimle bu 1 ay içinde bi kere şiddetli bir tartışma yaşandı. Yani bağırış çağırış anlamında şiddetli diyorum asla dayak vs olmadı. Ben tartışırken sinirlenip gecenin bi yarısı evden gitmek istediğim için eşim beni tutmaya çalıştı bırak vs diye bağırdım ağladım falan yarım saat sürdü tartışma gecenin 3 ünde. Apartmanları biliyorsunuz eminim gürültü gitmiştir komşulara.

Neyse konuya geleyim. Ben yurtdışında müstakil bir evde büyüdüm. Yeri geldi annemle kardeşlerimle de tartışmalar yaşadım her evde olduğu gibi. Oradaki komşularımız bizi bildikleri için bunları umursamazdı, yüzümüze vurmazlardı herşey olduğu gibi devam ederdi. Eşimle tartışmamızın ardından sakinleşince konuştuk anlaştık olabilir yeni evlendik alışmaya çalışıyoruz benim üzerimde annemler yurtdışına dönecek yalnız kalacağım diye zaten bi baskı vardı, düğün öncesi görümcelerle yaşanan olaylar falan da cabası. Şuan çok güzel gidiyor evliliğimiz çok şükür.

Neyse asıl konuya geleyim sabah markete gittim. Ev sahibinin babası yaşlı bir dede tanışmışlığımız var. Nasılsın amca falan dedim dış kapıda karşılaştık . Sen kimsin kızım falan dedi hatırlamadı beni biraz aklı başında değil sanırım yaşlılığından dolayı. Bende biz yeni evlendik taşındık ya amca senle de tanışmıştık dedim. Hemen üst kattayız dedim. O kattaki adamın karısı ne oldu ya dedi. Efendim dedim kavga etmişler karısını dövmüş dedi ben yerin dibine girdim. Yok amca biz değiliz o başka birileridir dedim uzatmadan içeri girdim . Eşimi böyle bi duruma düşürdüğüm için çok üzgünüm çünkü sakin olmam için bana yalvardıkça durmak durulmak bilmemiştim. Apartmanda yaşamaya hiç alışkın olmadığımdan da olayların nereye varacağını pek düşünemedim. Demek ki binada bişeyler duyuldu ve yalan yanlış yayıldı herkese . Eşim bu insanların yüzüne bakıyor kirayı vs vermeye gidiyor karşılaşıyor adamlar kayınbabamın tanıdıkları zaten. Kısacası kendimi çok kötü hissettim içim içimi yiyor insanlar hakkımızda ne düşünmüştür eşim hakkında ne düşündüler diye. İnsanlarda nasıl bi algı oluşmuştur ? Bide bunlarla aramızda iki daire var duymaları pek mümkün değil sanırım üst kattakiler yetiştirdi. Türkiye’de genel olarak insanların dedikoduya aşırı düşkün olması beni benden alıyor zaten. Kimseye fırsat vermeye gelmiyor. Kötü hissediyorum kendimi çok utandım. Eşime bu durumdan bahsetmeyeyim değil mi?
Pardon ama benim de komşum kadın gecenin üçü nde bırak bırak"diye haykırsa ben de komşuma derim acaba bişey mi oldu polisi arasak mı diye. Bu dedikodu değil. Kaldı ki o saatte o ses tüm binada duyulmuştur.
Bundan sonra bu kadar abartmayın.

Sizin şu mantığınıza göre üst kattaki veya alt kattaki veyahutta yan dairedeki komşu sabah erken saatte veya geç saate makineyi çalıştrsa, bangır bangır müzik dinlese, çocukları ağlasa veya bağırsa, afedersiniz eşiyle sev...ken sesleri gelse o da kimseyi ilgilendirmez.. 🙄🙄
Çocukların evlerinde özgürce hareket etmeleri ben mutlu ediyor, çoğumuz çalışan insanlarız istediği saatte makine açabilir en fazla kaç dk sürebilir ki, müzik dinleme konusunda sevdiğim birkaç şarkıyıda çalarsa ben de eşlik ederim, eşiyle özel durumuna gelince hava da aşk kokusu var demek ki

Çocukların evlerinde özgürce hareket etmeleri ben mutlu ediyor, çoğumuz çalışan insanlarız istediği saatte makine açabilir en fazla kaç dk sürebilir ki, müzik dinleme konusunda sevdiğim birkaç şarkıyıda çalarsa ben de eşlik ederim, eşiyle özel durumuna gelince hava da aşk kokusu var demek ki
Anlıyorum 😂

İlk aydan evi terlemeye calışmışsın. yapma, alışkanlık yapar. Evliliğimin ilk 6 ayı kavga tartısma ile geçti benimde cunku türlüt türlü huylarımızı aynı eve girince görüyoruz tartısma ların cogu bu yüzden ama zaman la biter. Biz kavga edince cok sinirlendiysek ayrı odalarda takılırdık. sakinleşen gelirdi odaya yani bu olay böle cozulurdu. sesimizi cıkarmazdık birdaha olay kapanırdı.

Apartmanda gece o saatte çıt sesi duyulur en ince ayrıntısına kadar tüm bina duymuştur tartışmanizi. Ses yalıtımları berbat oluyor genelde. Apartmanda yaşarken diğer dairelerin gaz çıkarma sesleri bile gelirdi wc den kaçtım kurtuldum. Yeni evlisiniz dikkat edin bunun dedikodu ile alakası yok. Kimse gecenin bı yarisi bagirti çığlık sesleri ile uyanmak istemez. Amca da siz olduğunuzu biliyordur da kırmadan uyarmak istemiştir kendince.

Banyodan bazen kufur sesi duyuyorum kimseye söylemedim ama ağzı bozuk diye aklıma kazındı benim ne bileyim çok itici ..uzun süre kavga sesi çıkmasın, on yargiyi kırmak çok zor ama yapacak bir şeyin yok artık

Ben de yeni evliyken sudan sebepten bağır çağır bir kavgamız olmuştu. Komşular gelmişti sakinleştirmeye. Sonra o komşularla kanka olduk 😂 insan sakinleşince daha iyi anlıyor.

Evlenene kadar ben de müstakil in cin top oynayan bi evde büyüdüm ama apartmanda yaşayınca özellikle de gece 3te sesin her yere gidebileceğini düşünerek hareket ediyorum. Sanırım öfke kontrol probleminiz var. Bundan sonra dikkatli olursunuz

Türkiye’de genel olarak insanların dedikoduya aşırı düşkün olması beni benden alıyor zaten. Kimseye fırsat vermeye gelmiyor.
Hastayım şu yurt dışında bir dönem yaşayanların Türkiye şöyle Türkiye böyle diye genelleme yapmasına

Daha önceki konunuzu da hatırlıyorum. Kendinize bir iyilik yapın ve uzman desteği alın. Yoksa daha pek çok kez eşinizi rezil etme durumunu yaşarsınız.

Dedikodu ile alakasi yok, gecenin 3unde bu kadar gurultuyu duymayan kalmaz,kimsenin yetistirmesine gerek yok. Hatanizi fark etmissiniz bundan sonra daha dikkatli olursunuz.

Soylemeden gecemeyecegim,yurt disinda bu tarz kavgalari hic duymadim,mustakil evde oturuyoruz diye adam bogazliyorlarmis gibi gurultu yapana aninda polis cagrilir hatta. Bu memleketle alakali bir konu degildir.

Daha 1 aylık evlilikte gecenin üçünde bağırış çağırış olmuş. Bekarkende böyleydim diyorsunuz. Geçimsiz bir insansınız demek ki. Türkiyede ki insanlar dedikoducu da siz normal mısınız. 11 senelik evliyim. O kadar sesler yükselecek kadar nefret ediyor olsam ayrılırım. Anlaşamıyorsanız ayrılın. Birlikte yaşama kurallarını öğrenin hem ev içinde eşinizle hem de toplum içinde. Keşke polisi arasalardı.
Bir de şaka gibi ordaki komşular bizi bilirdi diyorsunuz 🤣 yanı sürekli kavga oluyordu evinizde bağırış çağırışlar ve onlar bunu kabullenmişti. Ayda 1 böyle kavga ederseniz bunlar da mecbur alışır merak etmeyin..
Eşinize üzüldüm bu arada

Bu kavga ediş tarzını degiştirmek zorundasiniz, simdi yeni olunca unutursunuz ama biraz yıllar geçsin mahcubiyet devamlı hale gelir..Öfke kontrolü insan hayatindaki en onemli şeylerden birisi her türden ilişki için şart..Eşim kavga anında kendine hakim olamaz çok bagirir ama ben duyulmasın diye çekinirim komşulardan çunku rezil oluyoruz..Her sefer içinde daha fazla öfke birikiyor insanın..Hele cocuk olunca korkuyor bagirştan agliyor onun o korkusu insanin içini dagliyor...Bi an önce dogru iletişimi ve olgunca tartišmayi ögrenin gerekirse uzman yardimi şart.Herkese rezil olmuşsunuz ki o saatte zaten her sey duyulur..1

Kızlar 1 ay önce evlendim konularımı bilenler bilir. Eşimle bu 1 ay içinde bi kere şiddetli bir tartışma yaşandı. Yani bağırış çağırış anlamında şiddetli diyorum asla dayak vs olmadı. Ben tartışırken sinirlenip gecenin bi yarısı evden gitmek istediğim için eşim beni tutmaya çalıştı bırak vs diye bağırdım ağladım falan yarım saat sürdü tartışma gecenin 3 ünde. Apartmanları biliyorsunuz eminim gürültü gitmiştir komşulara.

Neyse konuya geleyim. Ben yurtdışında müstakil bir evde büyüdüm. Yeri geldi annemle kardeşlerimle de tartışmalar yaşadım her evde olduğu gibi. Oradaki komşularımız bizi bildikleri için bunları umursamazdı, yüzümüze vurmazlardı herşey olduğu gibi devam ederdi. Eşimle tartışmamızın ardından sakinleşince konuştuk anlaştık olabilir yeni evlendik alışmaya çalışıyoruz benim üzerimde annemler yurtdışına dönecek yalnız kalacağım diye zaten bi baskı vardı, düğün öncesi görümcelerle yaşanan olaylar falan da cabası. Şuan çok güzel gidiyor evliliğimiz çok şükür.

Neyse asıl konuya geleyim sabah markete gittim. Ev sahibinin babası yaşlı bir dede tanışmışlığımız var. Nasılsın amca falan dedim dış kapıda karşılaştık . Sen kimsin kızım falan dedi hatırlamadı beni biraz aklı başında değil sanırım yaşlılığından dolayı. Bende biz yeni evlendik taşındık ya amca senle de tanışmıştık dedim. Hemen üst kattayız dedim. O kattaki adamın karısı ne oldu ya dedi. Efendim dedim kavga etmişler karısını dövmüş dedi ben yerin dibine girdim. Yok amca biz değiliz o başka birileridir dedim uzatmadan içeri girdim . Eşimi böyle bi duruma düşürdüğüm için çok üzgünüm çünkü sakin olmam için bana yalvardıkça durmak durulmak bilmemiştim. Apartmanda yaşamaya hiç alışkın olmadığımdan da olayların nereye varacağını pek düşünemedim. Demek ki binada bişeyler duyuldu ve yalan yanlış yayıldı herkese . Eşim bu insanların yüzüne bakıyor kirayı vs vermeye gidiyor karşılaşıyor adamlar kayınbabamın tanıdıkları zaten. Kısacası kendimi çok kötü hissettim içim içimi yiyor insanlar hakkımızda ne düşünmüştür eşim hakkında ne düşündüler diye. İnsanlarda nasıl bi algı oluşmuştur ? Bide bunlarla aramızda iki daire var duymaları pek mümkün değil sanırım üst kattakiler yetiştirdi. Türkiye’de genel olarak insanların dedikoduya aşırı düşkün olması beni benden alıyor zaten. Kimseye fırsat vermeye gelmiyor. Kötü hissediyorum kendimi çok utandım. Eşime bu durumdan bahsetmeyeyim değil mi?
Yeni binaysa yeni binalarda ince tuğla kullanıldığı için arada 10dairede olsa bütün apartman herşeyi duyuyor, naklen yayın.
Olmuşla ölmüşe çare bulunmazmış.
Eşine söyleyip söylememek konusunda sen bilirsin de.
Gecenin 3ünde de kimsenin kimseyi rahatsız etmeye hakkı yok.
Bizim apt.da var biri sağolsun gürültüsünden uykumuzdan sıçrayarak uyanıyoruz

Mevzu apartman yada müstakil evde yaşamanız değil. İstersen dağ başında yasa. Küçük kavgaları bu kadar büyütüp gece yarısı evi terk etmeye kalkmak hiç normal değil. Psikolojik destek almalisin bence. Yoksa böyle evliliğin çok yıpranır. Bı şeye sinirlendigin yada üzüldüğün zaman şunu düşün. Ben bu olayı üç gün sonra hatırlayınca bu kadar uzulcekmiyim. Büyük ihtimalle hayır olcak cevabın. O zaman olaylara tepki göstermeden önce biraz dusunmelisin. Yasin küçük sanırım. İnsan yaş aldıkça hareketleri tavırları sakinlesiyor

Burada suç dedikoducu Türk insanı ve apartman hayatı değil sadece sensin

Back
X