Rezil oldum..

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Aa ben tamamladiktan sonra evlendi diye dusunmustum esiyle evlendiginde ilkokul mezunuydu ve evliyken mi daha ortaokula baslamis
Tamam egitim birebir denk olmali diye dusunmuyorum ben ama bu fark cok fazla ablalarindan önce anlatilan gibi bir adam ilkokul mezunuyla evlenmez zaten hangi ortamda denk gelecekte anlasacakta evlenecek. Konu sahibinin kocasi da bi garip, konu sahibinin bu kadar gkzunde buyutmesi de normal o zaman.

Büyük bir sabırla izah etmişsin ama konu sahibi bunu yaşamadığı için asla anlamayacak.

Hayır açık lise öğrencisiydim tanıştığımız da .

Hayır açık lise öğrencisiydim tanıştığımız da .

Maddi yetersizlikten mi aciktan okudunuz insan neden ortaokula liseye gitmez ki. Hadi herkes universiteye gitcek diye bisey yok meslek yaparsiniz ama onda da staj oluyo grup odevleri oluyor etkinlikler tartismalar filan yani siz gencligi nerde kimlerle yasadiniz ki? Evden okurken calisiyor muydunuz?

Diğer okuduğum bölüm de 4 yıllık. Bunu size özelden yazmama rağmen buraya böyle bi yorum yapmanız iyi niyetli değil. Neyse siz bilirsiniz bişey demiyorum size artık
Ay neden kötü niyetli olayım bana iki bölüm yazdınız lisans üstüne 2 yıllık okuduğunuz bölüm son okuduğunuz olduğuna göre, bir başka mesajda işim var dediğinize göre o alanda iş yapıyorsunuz demektir. Bu anlam çıkıyor. Aöften bende bölüm bitirdim gayette kolay yani okuması, örgünle eş değer değil örgünün stajı hocası her şeyi ayrı emek.
Hemde sizin üniden okudum aöf yani ne eğitimi Allah aşkına okulu bilmesem

Bacım bitirdim de burda beğenmiyorlar örgün olmadığı için
Açıköğretim bölümlerinin birçoğu sınavsız olarak da okunabiliyor. Puanları çok düşük ve sınav soruları cevaplarıyla birlikte internette paylaşılıyor. Yapmayın lütfen! Klasik sorular ile test arasında dağlar kadar fark var. Ben Almanca öğretmeniyim. Alman dili ve edebiyatı, dil bilim, eğitim bilimleri eğitimi aldım. Şimdi sizin ezberleyip bitirdiğiniz bölüm ile benim bitirme tezi yazarak bitirdiğim bölüm bir mi? Bunu düşünmeniz bile çok tuhaf.

Büyük bir sabırla izah etmişsin ama konu sahibi bunu yaşamadığı için asla anlamayacak.
Yok hala ama örgünle denk görülmüyor diyor.
E denk değil çünkü
Bir de bunun üç üniversite bitirdim ben! Versiyonu var. Hepsi açıktan garip gurup bölümler toplasan bir düzgün okul etmez. Zaten nerede 3 okul okudum ben diyen görsem biliyorum ki açıktan falan böyle saçma sapan diploma koleksiyonu yapan bir tip.
Burada da hala aslında denk de insanlar beğenmiyor sanmaya devam eden biri var.
Ama işte bu inat, bu ben bilirimcilik de ordan geliyor zaten

Ailem göndermedi.

Bu arada bundan 2 sene önce hobisine aşçılık okudum aöften. Sınava bile girmeden girdim hatta ikinci üniversite hakkıyla. Sınava bile girmeden giriliyor çünkü. O kadar basit bir olay. Örgün liseden mezun olmak bile daha zordur. Ders notları ve geçmiş sorular internette geziyor zaten. Patatesi koysan sınava geçer. Bu kadar basit bir şeyi de örgün lisans eğitimle bir tutamam yani

Mezuniyet olarak ilkokul, büyük ihtimalle eş isteği ile açıktan okumaya başlamış. Eş ailesi eğitime önem veriyor ve gerçekten de arada bayağı uçurum var.

Bende aynı şeyi anlatmak istedim, insanlar hobisine okuyor hatta onun okuduğu okulda okudum eğitim falan hikaye yani gelse biri bana anlatsa x yerden mezunum çok eğitimliyim diye güler geçerim ciddiye bile almam
Mesela bizim burda bi kız ailevi sebeplerden hep açık okudu ama kız istiyo aile berbat zar zor okudu atandı, sonra yüksek yaptı evini arabasını aldı 30larında yeni evleniyor daha. Bir sürü ülke gezdi (ailesi para kazanınca kesti sesini) böyleside var böyle dese tamam

Bir de bu ben bilirimcilik de esasında cehalet bana göre. Ben iki sene aşçılık okudum ama gastronomi eğitimi almadım, uzman değilim. Aynı eğitimi de almadım. Ben sadece genel bir mutfak bilgisi kitapları okudum. Haliyle ben hiç bir zaman aşçılık okudum ben, ben biliyorum demedim demem. Mutfağa kendi çapında ilgili biriyim ama bir gastronomi uzmanı da değilim.
Bu kendini bilmektir.
Ben de kalkıp herkese 2 üniversite bitirdim ben desem aşçıyım ben desem gülerler yani. Gülsünler de

Konu sahibi siz de boşuna kompleks yapmayın bence bunu. Kendinizi aşağı çekmeye başta siz hazırsınız. Belki de öyle bir düşünceleri yok, sizin kuruntunuz. Ben köklü bir üniversiteden mezunum, yüksek lisans da var. Arkadaşlarım var lise mezunu olan, aklımın ucundan bile geçmiyor, vay eğitimsizler demiyorum hiç. Açıköğretimle diğerlerini bir tutmanız da akıl tutulması. AÖF sınavlarında salon başkanı/gözetmen olarak görev alıyorum. Soruları inceliyorum sınav esnasında. Bizim lisede verdiğimiz eğitime göre çok alt seviyede. O soruları biz sorsak öğrencilerin hepsi 100 alır geçer. Üniversite de aynı şekilde. Auzef bile basit diğer örgün kurumlara göre. Bu yalnız basitlik meselesi de değil. Üniversitede zorunlu seminerler, konferanslar, staj ve geziler olur. Mecburen alınan eğitim daha kalitelidir. Birçok alanda sosyalleşilir, hayata dair fikirler oturur. Kampüste otururken bir bakarsınız bir yazar, bilim insanı, sanatçı vs. gelmiş, söyleşisine katılır aydınlanırsınız. Hiç unutmayacağınız deneyimleri o 4-5 senede yaşarsınız. Kocanın evinde senede birkaç kere kalkıp bilmem ne meslek lisesi binasına sınava giderek alınan diploma nasıl aynı seviyede olabilir? Aöf’e saygım sonsuz bu arada, çevremde birçok kadını yönlendirmişimdir. Ne olursa olsun okumak iyidir. Takdir ederim imkanlarını zorlayıp okuyan kadınları. Ama sapla samanı da karıştırmamak lazım.

Örgün eğitim almadığım için benimle bu üslupta konuşunca Eğitimli gelişmiş İnsanlar mı oluyorsunuz ?
Ben yazdıklarının hiç birinde örgünle açık denk demedim zaten. Bir tane yazımı bulun gösterin. Hatta saygı duyuyorum tabi ki eşit değil dedim..
Sadece o iki kişi sanki bakkaldan almışım gibi görüyor dedimm
Sizinde onlardan farkınız yok demek ki işinize geldiği gibi anlıyorsunuz yazdıklarımı konuma yorum yapmazsanız sevinirim.

Ben zaten bir görmüyorum . Hiç bi yerde de yazmadım bunu. Benim hayat şartlarım bu kadarini okumaya müsaade etti.
Hiç tercih etmeyedebilirdim okul bitirmeyi. Bence kendimizi sürekli olarak geliştirmeliyiz hayatımızın her alanında. Her fırsatta.

Pardon üslubumda ne var? Güler geçerim evet çünkü biliyorum bende okudum orda. Sizde her yerde üni mezunuyum eğitimliyim diye kasmaya devam edin, burada yorumlar sert gelebilir ama unutmayın ki sizi tanıyan insanların belkide yüzünüze vuramadıkları bunlar.
Ben benden kaç gömlek üst eğitim almış insanlarlada aynı masaya oturur sohbetimi dinletirim, istenirim o sohbette siz bi dönün kendinize öz eleştiri yapın bence.

Ama konu sahibi de gazete görse kenardan okuyor ve eşiyle tarih konusunda filan hep tartışıyorlar. Siyaset desen var espritüeller de eşi de zaten herbokolog böyle bir hayat okulunda bence başka bir öğretime ihtiyaç yok

Siyaset kısmı beni bitirdi zaten

Direkt öyle demiyorsunuz ama öyle düşünüyorsunuz. Örgün okumadım, açıktan okudum diye üniversite, diploma sayılmıyor mu diyorsunuz mesela.
Ben de eğitime önem veriyorum ama okul kampüs v.s o kadar çok önem vermiyorum. Bazıları aynı bölümü okuduğu halde sırf üniversite adından dolayı diğerini yeriyor mesela
Evet Tarih bölümünü Ankara Üniversitesi’nde okuyanla açıktan okuyan denk değildir ve Ankara’daki diğerini gayet yerebilir çünkü gereksizdir, eğitim seviyesi de düşüktür. Zaten devlet de anladı yaptığı hatayı, kontenjanları azaltıp bölümleri kapatmaya başladılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…