- 22 Şubat 2017
- 1.659
- 1.666
- 83
- Konu Sahibi Goktemaviyuz1
-
- #1.261
Sirtina birsey bagla ya da pijamana dik sirt ustu gelince yatamayip yan donersin yine mecbur.uyku apnesindede oyle yapiyorlar ya ordan aklima geldiBende su ictikten sonra daha cabuk cikariyorum diye suyu bile icesim gelmiyo artik yontemim ye yat yoksa bulanti bulanti en sonunda cikiyo. Kizlar bende hem midesi kazinan hemde bulananlardanim cok ilginc geliyo bana :)
Bu arada sirt ustu yatmayi sormusunuz. Bebeklerin plasentasi genelde bizim arkamiza bagli oluyor ve biz sirt ustu yattigimizda bebek bunun uzerine gelmis oluyor ve baglar uzun sure boyle kesilirse sikinti olabilir hem beslenme hem oksijen alimi icin diye. Ama maalesef ki bende uyandigimda kendimi sirtustu buluyorumuzun yatiyorum galiba ki karnimda hafif agri hissediyorum bunu duzeltmem lazim biran once
Kızlar ya ben işten döndükten sonra sağ bacağımın ağrısına dayanamıyorum yürüyemeyecek kadar ağrıyor dinlenince geçiyor ama çok zorlanıyorum napsam bilmiyorum sanki kalçamdan bacağıma vuruyo gibi
Cevabın için teşekkür ederim kan testlerinde kalsiyum normal değerdeydi ama yine de doktora soracağım çünkü çok zorluyor beniÖncelikle geçmiş olsun, benim ilk hamileliğimde de bacak ağrısı yaşıyordum doktor bana kalsiyum ilacı verdi doğuma kadar kullandım. Sende doktoruna danış istersen. Benim kullandığım kalsiyum ilaç calcimax, bir bardak soğuk suda eritip içiyordum günde bir defa.
İnsallah bel fitigi degilsindir. Bende fitik baslangici var 3 tane belimde. o vuruyor bacagima ayak bilegime kadar sanci sanci veriyor. Boyle sanki bilekten yukarisini ovsam gececek gibi dedigin gibi bende dinlenince geciyorKızlar ya ben işten döndükten sonra sağ bacağımın ağrısına dayanamıyorum yürüyemeyecek kadar ağrıyor dinlenince geçiyor ama çok zorlanıyorum napsam bilmiyorum sanki kalçamdan bacağıma vuruyo gibi
Ben her gun coraspirin iciyorum benimki ignelik degilmis.Günaaydın,
Oksapar iğne kullanan var mı? Hamileliğin başından bu yana her sabah kullanıyorum
Keşke uzun süre tek tarafa yatmak mümkün olsa en fazla 1 saat yatıyorum sonra uyuşuyor ağrıyor solum ben birseye dikkat ettim bebek sıkıntıya girdiğinde seni rahatsız ediyor bir şekildeYapılan araştırmalar hamileliğin ileri evrelerinde sağ tarafa yatmanın ölü doğum riskini artırdığını gösteriyor. Araştırmacılara göre, sırt üstü ya da sağ tarafa yatmak, bacaklardaki ana damarlardan kalbe olan kan akışını azaltıyor ve bu da anne karnındaki bebeği etkiliyor. Hamilelik döneminde en ideal uyku pozisyonu, sol tarafa yatmak!
Hamilelik dönemi bazı zorlukları da beraberinde getiriyor. Bunun başında uyku problemleri geliyor. Nelere dikkat etmeniz gerektiğini ise Ferti-Jin Kadın Sağlığı ve Tüp Bebek Merkezi Klinik Direktörü, Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Seval Taşdemir anlatıyor…
SOLA DOĞRU YATMAK ÖDEMİ AZALTIR
“Öncelikle yatağınız sert olmalıdır. Gebeliğin ilerleyen haftalarında sırt üstü ve yüz üstü yatmakta zorlanabilirsiniz. Sol tarafa yatarak dizleri kıvırmak ve bacakların arasına yastık koymak size bebeğinize en iyi yatış pozisyonunu verecektir. Bu yatış şekline ‘SOS' pozisyonu denmektedir. Bu yatış şekli plasentaya en uygun şekilde beslenme imkanı sağlamaktadır ve böbreğin rahat çalışmasını sağlar ve vücutta özellikle eller ve dizlerde oluşabilecek ödemi azaltır.
Geçtiğimiz yıllarda Yeni Zelanda’da da yapılan bir araştırma, hamileliğin son döneminde sağ tarafına ya da sırt üstü yatan anne adaylarının ölü doğum yapma riskinin iki kat yüksek olduğunu ortaya çıkardı. Sırtüstü yatmak gebelikte uygun bir pozisyon değildir. Rahimin sırtınıza yapacağı ağırlık ağrılara sebep olabilir, bağırsakların damarlara uygulayacağı baskı kan akımında sıkıntılara ve hemoroide sebep olabilmektedir. Aynı zamanda yüzüstü yatmak da rahime ve bebeğe baskı uygulayacağı için uygun değildir. Ayrıca erken doğum tehdidi veya plasenta yetmezliğinin olduğu durumlarda, anne adayının gündüzleri de istirahat etmesi gerekebilir. Bu tip istirahatlerde anne adayının sol tarafının üzerine yatması önerilir
Sİzinle haftalarımız aynı bunu bende çok merak ediyorum benim de var çünküKızlar merhaba .
Şu sıralar benim bir anda dahada çok gelen sarı akıntım olmakta . Siz de böyle bir durum var mı ve hafif bir kokusu var . ? 12. Haftada gidecem doktora . Bu önemli bir durum mu ?
İnşallah cevap veren olur. Normal mi anormal bir durum mu bilemedim . Baska herhangi bir belirtim yokSİzinle haftalarımız aynı bunu bende çok merak ediyorum benim de var çünkü
Benim de yok tam idrar kültürü falan yaptırdım çıkmadı bıseyİnşallah cevap veren olur. Normal mi anormal bir durum mu bilemedim . Baska herhangi bir belirtim yok
Enfeksiyon olabilir belki doktoruna bir sor istersen ya da nornal birseydir.Kızlar merhaba .
Şu sıralar benim bir anda dahada çok gelen sarı akıntım olmakta . Siz de böyle bir durum var mı ve hafif bir kokusu var . ? 12. Haftada gidecem doktora . Bu önemli bir durum mu ?
Geçen hafta testlerim yapılmıştı bir şey çıkmamıştı . O zaman da vardı . Ama şimdi bir anda fazlaca gelince ne oluyor acaba diye düşündüm . Inşallah enfeksiyon olmaz : (Enfeksiyon olabilir belki doktoruna bir sor istersen ya da nornal birseydir.
Benim de yok tam idrar kültürü falan yaptırdım çıkmadı bısey
Kızlar usutmuste olabilirsiniz enfeksiyon da olabilir kesin birşey söyleyemeyiz malesefGeçen hafta testlerim yapılmıştı bir şey çıkmamıştı . O zaman da vardı . Ama şimdi bir anda fazlaca gelince ne oluyor acaba diye düşündüm . Inşallah enfeksiyon olmaz : (
Enfeksiyon çıkmadı tahlildeKızlar usutmuste olabilirsiniz enfeksiyon da olabilir kesin birşey söyleyemeyiz malesef
Normal olduğunu okudumGeçen hafta testlerim yapılmıştı bir şey çıkmamıştı . O zaman da vardı . Ama şimdi bir anda fazlaca gelince ne oluyor acaba diye düşündüm . Inşallah enfeksiyon olmaz : (
Çok iyi canım enfeksiyon olmamasıEnfeksiyon çıkmadı tahlilde
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?