Kazanç getirmediği aylarda maaşlarımız karşılıyor ama diyelim ki birimiz işten çıktık,o zaman ucu ucuna yeter,çok zor olur.Bebek düşündüğümüz için bu ihtimali gözardı edemem.
Vinç satılabilir ama ev gibi değeri artan bişey olduğunu sanmam.Bir de borcu bitmeden satılabiliyor mu onu bilmiyorum.
Bir de aylık kazancı sürekli değişecek,mesela bir ay 10bin getirdi,bir ay 20 bin getirdi,3-4 ay hiç getirisi olmadı gibi. İyi kazanç getirse onu bankaya koyup kazanç getirmediği aylar borç bununla da ödenebilir belki ama bu da bir varsayım işte.
bizde de dükkan kredisini kendi ödeyecekti hesapta, her ay gidip tıpış tıpış benim maaşla yatırdık 12 ay boyunca kredileri... kötü ihtimali göz ardı etme. vinçten tek kuruş gelmeyecek gibi yapın planınızı hiç değilse... dediğim gibi dükkan bize tek kuruş kazandırmadı ve yatırdığımızın ancak 2/3ünü geri alabildik. ortak mı ne durumda?? ikinci şubesini açtıKazanç getirmediği aylarda maaşlarımız karşılıyor ama diyelim ki birimiz işten çıktık,o zaman ucu ucuna yeter,çok zor olur.Bebek düşündüğümüz için bu ihtimali gözardı edemem.
Vinç satılabilir ama ev gibi değeri artan bişey olduğunu sanmam.Bir de borcu bitmeden satılabiliyor mu onu bilmiyorum.
Bir de aylık kazancı sürekli değişecek,mesela bir ay 10bin getirdi,bir ay 20 bin getirdi,3-4 ay hiç getirisi olmadı gibi. İyi kazanç getirse onu bankaya koyup kazanç getirmediği aylar borç bununla da ödenebilir belki ama bu da bir varsayım işte.
Ağır basan taraf, "Sabit maaşla 5 yıldır ne uzadınız ne kısaldınız, bu şans ayağınıza geleceği için bir türlü ev alıp almamaya karar veremediniz. sizin için hayırlısı bu risk alın" diye bas bas bağırıyor. Ama biz hayatımızda hiç böyle bir risk almamıştık,o yüzden karışıkçok iyi araştırın. bu işi yapan başka kişilerden fikir alın derim.ayrıca içinizdeki sesi dinleyin. bir taraf mutlaka ağır basıyordur
Bende bu vinç sondaj kazıklama makinelerinin iyi kazandırdığını duydum. Saatlik para kazanıyor sun. Hatta bir ev yapmak için bu kazıklama yapmak için kullanılan makine kirası nı duyunca dudağım uçukladi nerdeyse:) ama ortağa dikkat edin inşaat sektörü dolandırıcı doluHayat ne tuhaf...
Önceki dönemlerde, ev fiyatları artıyor para mı biriktirelim,kredi mi ödeyelim diye konu açıyordum. Başka bir zaman, para biriktiremiyorum çok gereksiz harcama yapıyorum,bir yere ödeme yapmamız lazım diye dert yanıp sonra yine bir çözüme varamıyordum...
Evet bizim bir yerlere ödeme yapmamız lazım,bu hala aklımızda ama hiç koca vinç alıp onun borcunu ödeyeceğimiz aklıma gelmemişti, hatta biri söylese afedersiniz bir tarafımla gülerdim yani. Şaka gibi dimi, bildiğiniz vinç almaktan bahsediyorumEşim inşaat işinde, bir mühendislik firmasında çalışıyor,şantiyelerdeki personellerin evraklarıyla ilgileniyor. Vinç kiraladıkları adam eşime büyük vinç almak istediğini söyleyip ortaklık teklif etmiş.Kendisine ait ufak vinci verip 170 bin tl lik büyük vinç alacak.
Toparlamam gerekirse, ben çalışıyorum,eşim de çalışıyor. Ek olarak bir vincimiz ve onun borcu olacak. Bize düşecek ödeme kısmı 85 bin. 2 yılda aylık 3buçuk-4 bin civarı ödeyeceğiz. Vincin aylık getirisi bu borcu karşılıyormuş,hatta adamın söylediğine göre çoğu zaman üstüne çıkıyormuş.Eşim "daha bir kaç ay önce bize fatura kesti 20 bin lira ödedik adama" dedi. "Patronuna danışsan,sonuçta senden daha eski tanıyorlar" dedim. Geçen gün sormuş,onlar da "bu işte para var bence ortak ol" demişler.Ama benim kafamda acabalar var,sonuçta babana bile güvenme derler.Bir de hadi belgelerle faturalarla iş yapıyoruz adam güvenilir diyelim,her ay iş yapabilecek mi,garantisi yok ki. Bu işleri yapan tanıdıklarınız var mı? Bizi neler bekliyor?
egerkı bır evınız yoksa su an , aylık 3-4 bın odeme durumunuz varsa vınce par ayatırıp rısk almaktansa , ev alın derım...Hayat ne tuhaf...
Önceki dönemlerde, ev fiyatları artıyor para mı biriktirelim,kredi mi ödeyelim diye konu açıyordum. Başka bir zaman, para biriktiremiyorum çok gereksiz harcama yapıyorum,bir yere ödeme yapmamız lazım diye dert yanıp sonra yine bir çözüme varamıyordum...
Evet bizim bir yerlere ödeme yapmamız lazım,bu hala aklımızda ama hiç koca vinç alıp onun borcunu ödeyeceğimiz aklıma gelmemişti, hatta biri söylese afedersiniz bir tarafımla gülerdim yani. Şaka gibi dimi, bildiğiniz vinç almaktan bahsediyorumEşim inşaat işinde, bir mühendislik firmasında çalışıyor,şantiyelerdeki personellerin evraklarıyla ilgileniyor. Vinç kiraladıkları adam eşime büyük vinç almak istediğini söyleyip ortaklık teklif etmiş.Kendisine ait ufak vinci verip 170 bin tl lik büyük vinç alacak.
Toparlamam gerekirse, ben çalışıyorum,eşim de çalışıyor. Ek olarak bir vincimiz ve onun borcu olacak. Bize düşecek ödeme kısmı 85 bin. 2 yılda aylık 3buçuk-4 bin civarı ödeyeceğiz. Vincin aylık getirisi bu borcu karşılıyormuş,hatta adamın söylediğine göre çoğu zaman üstüne çıkıyormuş.Eşim "daha bir kaç ay önce bize fatura kesti 20 bin lira ödedik adama" dedi. "Patronuna danışsan,sonuçta senden daha eski tanıyorlar" dedim. Geçen gün sormuş,onlar da "bu işte para var bence ortak ol" demişler.Ama benim kafamda acabalar var,sonuçta babana bile güvenme derler.Bir de hadi belgelerle faturalarla iş yapıyoruz adam güvenilir diyelim,her ay iş yapabilecek mi,garantisi yok ki. Bu işleri yapan tanıdıklarınız var mı? Bizi neler bekliyor?
Evimiz var canım, bu vinçten para kazanmak istediğimiz için risk alsak mı diyorum.Yani her ay 3-4bin vereceğiz diye bir durum yok,kiralayan olunca borcunu kendi karşılamış olur.2 yıl sonra da hepten biz kazanırız diye düşündüm. Yani adam dese ki borç bitene kadar borcu siz ödeyeceksiniz,hadi ordan derdimegerkı bır evınız yoksa su an , aylık 3-4 bın odeme durumunuz varsa vınce par ayatırıp rısk almaktansa , ev alın derım...
tıcaret ısının sagı solu bellı olmaz sakata gelmeyın buyuk paralar soz konusu...
Eşimle arası iyi olduğu için teklif etmiş, özellikle ortak aramıyor biz kabul etmezsek tek alacakmışAdamın yerinde olsaydım madem 85 bin elimde var, kalanını da kredi çeker hiç ortak falan bulaştırmazdım kendime. Madem o kadar getirisi var kısa sürede borcunu kapatıp gayet rahat yaşamak varken, niye ortaklarla uğraşmak ister ki bir insan.
Hiç bulaşmayın bence
O detaylar da var evet :) Adam vinç operatörü olduğu için maaşını eksiltip kalan parayı bölüşecekler.Vinç bakım giderleri,iş makinası parklarının kirası falan hiç bilmiyorum ki, bugün buluşup konuşacaklardı. Bu kısımları da hatırlatayım eşim sorsun.Sağol canım :)Sanırım vinci ortak alacak ve firmalara kiralayacaksınız.Burada önemli olan vincinize iş bulup bulamayacağınız.Vinç boşta yatarsa sıkıntı olur.Ayrıca vinç operatörlerinin maaşları yüksek olur ortağınız aynı zamanda vincin operatörümü eğer öyleyse kazançtan ayrıca maaş alır sanırım vincin aylık kirası ne kadar, vinç boşta yatarsa iş makinası parklarının kirası ne kadar bunları hesaplamak gerekir.Birde vincin bakım giderleri aylık ne kadar bunlar hep vinç sahiplerini ilgilendiren giderler.
Eşimle arası iyi olduğu için teklif etmiş, özellikle ortak aramıyor biz kabul etmezsek tek alacakmış
Ne demek istediğinizi anlamadım? Aylık 3-4 bin lirayı iş yapmadığı aylar ödeyeceğiz, böyle zamanlar çok da olabilir.O yüzden risk diye görüyorum.Biraz daha açık yazar mısınız?Aylik 3 4bin ödeyecekseniz bir vince bence durumunuz gayett iyidir. Şaka mı anlamadım? Bazi aylar üstüne çıkıyor diyorsunuz sonucta iki katini getirecek demiyorsunuz ki risk alasiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?