Riske rağmen anne olmak ister miydiniz?

caneem

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ekim 2014
180
385
103
Merhaba güzel hanımlar,
1 yılımız daha dolmadı evleneli. Benim bazı sağlık problemlerim var. Kalple ilgili ve bu yüzden doktorum hamile kalıp doğum yapman riskli diyor. Başka doktorlara da gittim ve hepsi böyle konuşuyor. Yüzde ellinin üzerinde ölüm riski var diyorlar. Benimse içim gidiyor çocuk görünce. Eşim de acayip sever çocukları. O kesinlikle istemiyor risk almamızı. Asla seni riske atmam diyor.
Siz olsanız napardınız? Böyle düşünün biraz, kendinizi benim yerime koyun. Evlat için bu riski alır mıydınız? Allah ne yazmışsa o olur deyip doğurur muydunuz, yoksa hiç bu işe girmez miydiniz?

bir sene az bır sure bıraz daha muddet verın kendınıze ve oyle karar verın ben Allah ne derse o olur duşuncesındeyım ama sonuçta sağlık ciddi bir konu...

hamilelik çok zorlayıcı bir süreç değil esasında.dogumda epidural sezeryan felan olur genel anastezi almadan olabilir ben denerdim ama sonrası onu annesiz bırakma olayı beni daha çok düşündürürdü.

Risk almazdım
Bu durumda evlat edinme konusunu düşünmek bence daha mantıklı

hamilelik çok zorlayıcı bir süreç değil esasında.dogumda epidural sezeryan felan olur genel anastezi almadan olabilir ben denerdim ama sonrası onu annesiz bırakma olayı beni daha çok düşündürürdü.

Hamilelik esnasinda kalbin yükü en az yuzde elli oraninda artar hatta gizli kalp rahatsizliklari bu yüzden gebelikte asikar hale gelebilir olay anestezi seklinden ibaret degil..

Konu sahibi senin yerinde olsam sagligim elvermeyecekse asla dusunmezdim. Tamam icim giderdi belki ama ne bileyim gider evlat edinirdim hem bi çocuğun dunyasinin aydinlanmasina vesile olurdum. Kalp bu,sakaya gelmez.

Dinlenerek sonrasında sezaryenle olmuyor mu diyolar? Benim de var kalbimde sıkıntı, sezaryenle doğum yaptım, ama durumu derecesi farklı olabilir tabii biz ne desek boş

Sen çocuk sahibi olmuş olacaksın ama Allah korusun bebeğin annesiz kalırsa? Böyle bi vebalin altına sokma kendini...
Arkadaşlar yazmışlar. Evlat edinebilirsin. Bence yani şahsi fikrim bu...
Hakkınızda hayırlısı olsun...

Dinlenerek sonrasında sezaryenle olmuyor mu diyolar? Benim de var kalbimde sıkıntı, sezaryenle doğum yaptım, ama durumu derecesi farklı olabilir tabii biz ne desek boş

Canim kalp hastaligi var kalp hastaligi var tamamen hastanin fonksiyonel kapasitesine bagli.
Bi hastalik vardir atiyorum denir ki gebelik tolere edilebilir,biri vardir diyelim ki hastanin fonksiyonelkapasitesini 2den 4e dusurur kimi de vardir gebelik kontrendikedir yani asla dusunulmemeli ki islam dini bile kurtaja cogu durumda cevaz vermezken bu konuda verilir.

Canım allahım şifa versin ama doktorlar %50nin üzerinde ölüm riski var diyorsa kesinlikle bu riski almamalısın. hem kendin için hem de bebeğin doğduktan sonra sana bir şey olursa bebeğin için.
ben senin yerinde olsaydım evlat edinirdim. eğer içinde çocuk sevgisi varsa önemli olan doğurmak değil anne olmayı bilmek.
bence sen güzel bi anne olursun. bunun için doğurmana gerek yok.
sevgiye ilgiye muhtaç o kadar çocuk var ki.

tabi ki insan oncelikle kendi bebegini kucagina almak ister, ama sizin durumunuzda olsaydim sanirim evlat edinirdim. cunku o bebegi dunyaya getirdiginizde size ihtiyaci olacak. allah korusun size birsey olsa omur boyu annesiz yasamaya mahkum olacak o yavrucak. Esiniz evlat edinme konusuna sicak bakiyor mu? Siz boyle bir secenek dusunuyor musunuz yoksa ya kendi bebegim ya da hic mi diye dusunuyorsunuz?

Eger minik bir yetime kalbinizde yer acabilirseniz, ona bir aile bir yuva kazandirirsaniz onunla birlikte saglikli mutlu bir omur gecirebilirsiniz..

Yani konuyu islam dinine nasıl getirdin çözemedim ama okursan benim de zaten herkesin farklı olduğunu bizim ne desek boş olduğunu görürsün

%50 düşük bir oran değil

her gebelik riskli ama daha başlamadan %50 ölüm riski var diye başlarsan stresle o daha da artar

annesiz bir dolu bebek var onlara anne olun

ne olur düzenli de korunun

zira Allah verdi doğurayım demenin sonunda annesiz bebeklere bir yenisi daha eklenebilir

Bu kadar yüksek riskli biri doğum yapsa , Allah korusun o doğurduğu çocuk anasız kalsa , kocasının bir anda dünyası değişse, arkasından konuştuklarında 'ne olursa olsun doğurcam dedi, Allah ne yazdıysa o diyordu 'deseler , bu ne cahillik, böyle bencillik olur mu , bu çocuğun günahı ne derdim.Böyle bir durumda çocuk diye tutturmanın anlamı yok bence

Hamileyim, dogum sirasinda degil dogumdan sonra ortaya cikmasi muhtemel ciddi bir sorunum var.
Ilk dogumumdan sonra oldu tekrarlayabilir dedi dr. Ikincisi icin doktorlarla konusma firsati olmadan hamile kaldim.
Cok korkuyorum, hicbir sey olmayabilir de (insallah) ya da cok ciddi durumlar da ortaya cikabilir.
Ne diyecegimi bilemedim sana o yuzden. Yuzde 50 uzeri oldukca yuksek bir risk.
Allah yardimcin olsun, evlatlik dusunebilirsin bence de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…