Riske rağmen anne olmak ister miydiniz?

Çok üzüldüm konuyu okuyunca ama mantıklı bakarsak duruma: Yeni doğmuş masum bir bebeğin annesiz kalma olasılığı bu kadar yüksekken sırf o duyguyu tadabilmek için çocuk yapmak bencillik olur gibi geldi bana. Siz çocuk özleminizi koruyucu annelik yaparak ya da evlat edinerek bir nebze de olsa bastırabilirsiniz ama annesi ölen bir çocuk kendisine yeni bir anne bulamaz. 29 yaşındayım hala anneme ihtiyacım var 40 yaşında da olsam anneme ihtiyacım olacaktır ki el kadar bebeği düşünün.

Evlat icin bu riski goze alırdım evlat icin bu riski göze almazdım.Bana birsey olursa o annesiz büyüyecek ihtimali ile asla ama asla bu riski gize almazdım.Evladımı babasina bile emanet edemem.Evladim için daha cok dikkat ediyorum sağlığıma.Ölmekten hic korkmadım ta ki anne olana kadar.Evlat edinmenizi tavsiye ederim hem buyuk sevap.Tabi oncelikle insallah iyileşirsiniz de dileğimiz bu oncelikle

Yapmazdım.
Öleceğim korkusundan değil o yavruya o vicdan azabını yaşatmamak için.
Allah korusun bir aksilik olsa ve sizin başınıza bir iş gelse o minicik beden anneye ihtiyacı olan zamanda kimlere sığınacak.
Ve aklı ermeye başladığında kendisini nasıl suçlu hissedecek ve mutsuz bir yaşam sürecektir.
Bu arada Rabbım acil şifalar versin, inşallah gönlünüzün muradı nasip olur.

Bu eski bir konu ama.. Tekrar gündeme gelmesinde bir sebep mi var?

Evlatlik alabilirsiniz mesela

Ben de 6aylık hamileyken doktorumun yönlendirmesiyle kardiyolojiye gittim ve kalbimde mitral kapak yetmezliği olduğunu öğrendim. Hergün kan sulandırıcı ve kalp ilacı içtim hala da içiyorum. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Benımde kalbim az sorunludur ve böyle bir durumda asla riske atmazdım kendimi.. Gercekten sahiplenilecek o kdar cok cocuk var ki , hiç olmazsa biri kurtulmuş olur o hayatından :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…