• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Riske rağmen anne olmak ister miydiniz?

Merhaba güzel hanımlar,
1 yılımız daha dolmadı evleneli. Benim bazı sağlık problemlerim var. Kalple ilgili ve bu yüzden doktorum hamile kalıp doğum yapman riskli diyor. Başka doktorlara da gittim ve hepsi böyle konuşuyor. Yüzde ellinin üzerinde ölüm riski var diyorlar. Benimse içim gidiyor çocuk görünce. Eşim de acayip sever çocukları. O kesinlikle istemiyor risk almamızı. Asla seni riske atmam diyor.
Siz olsanız napardınız? Böyle düşünün biraz, kendinizi benim yerime koyun. Evlat için bu riski alır mıydınız? Allah ne yazmışsa o olur deyip doğurur muydunuz, yoksa hiç bu işe girmez miydiniz?
1 sene az 3 sene ustune gebeyim bende . sagliginiz daha onemli ya size bisey olurda cocuk oksuz kalirsa

Yasli bir akrabamiz var, gencliginde sizin gibi kalp rahatsizligi varmis ve bir cocuklari olmus ama hep anlatir hamileliginin cok uzun kismini hastanede yatarak gecirmis. Hakkinizda hayirlisi olsun tavsiye babinda hicbir sey diyemiyorum tamamen sizin karariniz...

Çok riskli ve zor bir hamilelik geçirdim.

Dişlerim, saçlarım döküldü, yutak borum yandı, doğumdan altı ay sonrasına kadar sol kolum tutmadı vs vs vs..

Bebeğim için değerdi ama ölüm riski olsa kalkışmazdım. Ölürüm diye değil bana bir şey olursa bebeğim ellere kalır, ortaya kalır diye.. Çünkü kimse bir annenin yerini tutamıyor.

Maddi durumunuz varsa tr'deki en iyi riskli kadın doğjmculara perinatologlara vs danışın şansınızı zorlayın ama bir bebeğin annesiz bırakma ihtimali varsa bu işe girişmeyin. Derim ben...

Bi akrabamız vardı, sizin durumunuzda, ona da doktorlar aynısını söylemişti, ama o bu riski göze aldı, 30 yaşındaydı, doğumda vefat etti:KK61:yavrusunu, kızını hiç göremedi, bebeği anneanne büyüttü... Baba kızıyla pek ilgilenmedi, bir yıl sonra yeniden evlendi. Çok zor bir durum geride kalan bebek için o yüzden risk alma derim, evlat edin

hamilelik çok zorlayıcı bir süreç değil esasında.dogumda epidural sezeryan felan olur genel anastezi almadan olabilir ben denerdim ama sonrası onu annesiz bırakma olayı beni daha çok düşündürürdü.

Risk sadece doğum anında değildir. Yani gebelik boyunca artan kan hacmi dolayısıyla kalp daha fazla kan pompalar ve daha yoğun çalıştığı için kalp kasları daha sağlam olmalı. Benim fikrime gelince.. Ben yine de denerdim galiba ya konu sahibi

Annelik sadece doğurmakla olan bir şey değil ki.Neden evlat edinmeyi düşünmüyorsunuz.Dünyada anne şefkatine,sıcak bir yuvaya ihtiyacı olan yüzlerce çocuk var.

Ben size bir şey olursa bebeğe kim bakar diye düşündüm hemen.Evlat edinmek en mantıklısı bence.

Merhaba güzel hanımlar,
1 yılımız daha dolmadı evleneli. Benim bazı sağlık problemlerim var. Kalple ilgili ve bu yüzden doktorum hamile kalıp doğum yapman riskli diyor. Başka doktorlara da gittim ve hepsi böyle konuşuyor. Yüzde ellinin üzerinde ölüm riski var diyorlar. Benimse içim gidiyor çocuk görünce. Eşim de acayip sever çocukları. O kesinlikle istemiyor risk almamızı. Asla seni riske atmam diyor.
Siz olsanız napardınız? Böyle düşünün biraz, kendinizi benim yerime koyun. Evlat için bu riski alır
Hayatınızı yaşamaya bakın çocuk düşünmek sizin için çok erken bence

Merhaba güzel hanımlar,
Siz olsanız napardınız? Böyle düşünün biraz, kendinizi benim yerime koyun. Evlat için bu riski alır mıydınız? Allah ne yazmışsa o olur deyip doğurur muydunuz, yoksa hiç bu işe girmez miydiniz?
Benimde tanıdığım bir Bayan var kalbiyle ilgili sıkıntısı olan ama onun durumu cok ciddi.Doğum yaptı çok riskliydi göze aldı o.Şimdi iyiki diyor.Tabi ki bende risk alırdım.Allah yardım eder Nasıl olsa ona bırakırsanız gerisini olmuş bilin Allah'ın izniyle.

Eğer bebeğim için bir risk olacaksa o riske asla girmezdim.

Ama söz konusu kendim isem hiç düşünmem evladım için canımı verebileceğim gibi evlat sahibi olmak için de canımı ortaya koyardım.

Çünkü artık teknoloji öyle bir ilerlediki kontrol altında tutularak epidural sezeryan yapılabilir diye düşünüyorm.

Nasil mi getirdim yukarıda birileri yazmis farkettiysen allah ne derse en sonunda o olur zaten mantiginda bir seyler. Sence cok mu alakasiz?
Bana alıntı yapman alakasız en azından, ben dini açıdan yorum yapmam, yapanları da okumadan konudan çıktığım için alakasını anlamadım

Eğer habersiz hamile kalmış isem alırdım risk ama aksi taktirde almazdım eşimde müsaade etmez di...

Bana alıntı yapman alakasız en azından, ben dini açıdan yorum yapmam, yapanları da okumadan konudan çıktığım için alakasını anlamadım

Senin soyledigini desteklemek icin yazmistim. Kusura bakma o zaman, senin prensiplerini bilemedik naparsin

Asla dusunmeyin, n'olur, çok yakın bir dostum yaşadı, drlarin uyarılarına rağmen sonuç annesiz ve baba ilgisinden de mahrum çocuklar, insanın içi gidiyor, yazık günah..

Korunurken hamile kalsam hayırlısı buymuş der o riski alırdım ama bile bile yapmazdım ben yerinizde olsam..
Konu sadece sizin canınız değil bir bebeğin hayatı çünkü..

Herseye ragmen hamile kalirdım Allah'ın mucizesi bitmez .. Allah var gam yok tevekkul ederdim ..
Bu tevekkül değil, tedbirsizlik... Deveni bağla öyle tevekkül et demiş Allah resulu... Allah kulunu tecrübe eder, kul Allahı tecrübe edemez, dur bakayım zaten gücü herşeye yeterdi diye bir anlayış sakat bir anlayış...
Ve bu durumda öksüz bırakılan çocuk anne babadan sikayetci olacaktır, ve dahi Allah da sana emanet vücudu niye yerinde kullanmadın diye soracaktır, kildan ince kılıctan keskin sirat işte bu, bu dünyada ince dusunup ince yaşamak lazımdır,.

Daha yeni evlisin, bence bir süre bekle, tıp da bir gelişme olur belki, yada hastalığında. Eğer o zamanda olmuyorsa evlat edinebilirsin. Biraz kendinize zaman tanımalısınız...

asla düşünmem.
allahın mucizesi var düşüncesiyle böyle bir şeye atlamak çok gereksiz.

Canım Allah yasatmasın dgumda olsen cocuk sahıbı olmus mu olacaksın ?hem o ccuga annesız buyumenın acısını ve eksıtlıgını yasatmak ıyı bı fıkır mı

su dandık dunyada anneye ne kadar ohtıyac duyuluyr bılırsın ellı yasında bıle olsa anneye ıhtıyacın olyo senın evladın kıme naz yapacak kıme trp atacak kıme kek yap canım cektı dıyecek

Uvey anne ellerınde dayak yıyerek buyuyebılır ... ılerde evden bıran evvel gtsn dıye evlendırılmeye calısılabılır okutulmaz evde ev ısı yaptırırlar eve bunlar anasız ccukların basına gelıyr dye bı kural yok ama bı cocuga annesı kadar kımse sefkat besleyemez baba ısteyken uvey anne acımıyr klay degıl oyle dguraymda olursem oleyım demek sen evlat sahıbı olacaksın dıye o evlat neden anasız buyusun bu acımasız dunyada

Sevgıye ac guzel sze ac guleryuze hasret gzu yaslı bı evlat bırak arkanda dogur dogur !!!

Back
X