Riske rağmen anne olmak ister miydiniz?

Kıbrısta taşıyıcı annelik var diye biliyorm. Genler size ve babaya ait sadece bebek döllendikten sonra tüb bebek gibi düşünün size değil de bi başkasına naklediliyo. Rabi ücreti vardır biraz. Araştırın derim.

İyi de derdiniz çözümsüz değil ki sadece pahalı. Para biriktirip yurt dışında (kanuni olarak haklarınızın maksimum korunduğu ülke hangisiyse) taşıyıcı annelik hizmeti veren bir kliniğe gidersiniz. Sizin yumurtanız ve eşinizin spermi embriyo haline getirilip tüp bebek yöntemiyle taşıyıcı anneye yerleştirilir. Doğumdan sonra bebeğinizi alıp gelirsiniz. Pahalı mı, pahalı. Zor mu, zor. Ama duyulmamış bir şey değil. Hollywood starları bazen vücutları bozulmasın diye bile bu yöntemi tercih ediyormuş. Ki sizinki sağlık sorunu.

Bence hiç üzülmeyin. Para biriktirmeye, ülke ve klinik araştırmaya başlayın.

+1

Hastalığın tehlikeliymiş asla risk alma taşıyıcı annelik fikri verilmiş ama zor bir yöntem. Evlat edinmek çok daha mantıklı geliyor bana.

Benim romatizmal rahatsızlığım var. Bana da doktorum çocuk meselesi seni zorlar dedi. Kemiklere zarar vericek. Doğumdan sonra ağır komplikasyonlar yaşayabileceğimi söyledi. Eşim de aynı seninki gibi hiç olmasın moduna girdi. Evlat edinmek kendi açımdan mantıklı ama daha erken. Biraz daha rutin hayatım olunca düşünücem.

hormonların etkisiyle gebe kalmaya özeniypr olabilirsin ama o riski alma biraz daha mantıklı düşünmeye zorla kendini.

Kalp problemim yok ama ileri yaşımdan dolayı benim ve bebek için epey risklerim var.
Bir kere denedim bebeğim yaşamadı ve öldü.O acıyı tekrar yaşamam dedim ama dayanamadım ve tekrar hamile kaldım.
Sürekli Doktor kontrolündeyim ve o bahsettiğin risk şu anda 21 haftalık oldu.
Ama doğumun olacağı zamanı hiç düşünmek bile istemiyorum.
İnşaAllah herşey yolunda gider ve bebeğim sağlıkla doğar.
Daha dün gece "şayet doğum da bana bişey olursa oğlumuza iyi bakacağına söz ver" dedim eşime.
Şu anda sadece minik ayaklarıyla karnıma attığı tekmelerin tadını çıkarmaya çalışıyorum ve ilerisini zerrece düşünmüyorum açıkcası.
İnşaAllah hakkında hayırlısı neyse o olsun kardeşim.
Ama ben inanıyorum ki sen hamile kalırsan Rabbim sana o bebeği sizi de eşinize bağışlayacak.
KUN FE YEKUN
OL DER OLUR....
Tıp çok ilerledi herşeyin çaresi var iyi bir doktor bulun ama sizin durumunuz fa bebek sahibi olmuş birini bulun önce ve onun doktoruyla görüşün derim.

Benim de Romatizmal rahatsızlığım var.
İltihaplı eklem romatizması var tüm eklemlerim de mevcut kalbime kadar vuruyor.
Önce pelisilin ve antibiyotik tedavisi oldum gebelikten önce kan sulandırıcı kullanmaya başladım ve gebeliğim boyunca da hala kullanıyorum.
Şimdilik herşey yolun da inşaAllah hayırlısı ile güzel sonuçlanır.
Darısı başınıza

Hamileliğin de özenilicek bi yanı yok bu arada fazla hormonlarınıza kapılmayın.. Çok böyle duygusal falan anlatıyolar toz pembeymiş gibi ama yok öyle bişey.

Canım ya allah bağışlasın bebişiniz sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah. Şu an bi sıkıntın yoksa sonra da olmaz belli ederdi az buçuk. :)

Bende ankilozan spondilit var şu suna pekuysalın rahatsızlığından omurgam eğriliyor. Muhtemelen senin el ayak parmaklarında eğrilikler olmuştur zaten bilirsin.
Gebelikten sonra ne olacağı pek belli olmuyormuş. İlerlemesi durabilirmiş bir anda kamburlaşabilirmişim de herkeste farklı seyrediyormuş. Ben şimdi sürekli spor yapıyorum omega 3 d vit magnezyum alıyorum kemiklerim için. Depo yapıyorum kendime ilerisi için :)
Şu an çocuk hevesim yok. Yani kırıldı daha doğrusu. Üzülmüyorum da amaaan diyip geçtim bu meseleyi şimdilik. Konu sahibi gibi kafama takılmıyor.Eşim hiç hiç istemiyor. bana çocuk lazım değil sen iyi ol diyor.
Cesaret edebilir miyim gelecekte bilmiyorum iyi bir doktor bulup biraz destek isticem :) ama olmazsa üzülmicem bunu biliyorum :)

hamilelik çok zorlayıcı bir süreç değil esasında.dogumda epidural sezeryan felan olur genel anastezi almadan olabilir ben denerdim ama sonrası onu annesiz bırakma olayı beni daha çok düşündürürdü.

Hamilelik saglikli bi insanda bile kalp sorunlari yaratabiliyor. Dogum sonrasi saglikli kalbin bile hamilelik surecinde gecirdigi degisiklikler sonucu iflas ettigini biliyorum. Fiziksel olarak biz hissetmesekte fizyolojik olarak degisiklikler cok. Doktor yuzde 50den fazla risk demis kendi karari hanimefendinin

Çok geçmiş olsun canım Rabbim şafi ismiyle şifalar versin hepimize.
Benim çok şükür hiçbir kemiğim de eğrilme vs olmadı.Aksine 40 yaşında olmama rağmen 25 yaşında ki bir kızın fiziksel görüntüsüne sahibim
Haftanın en az 4 günü taze balık yerim sütümü yoğurdumu ayran sebze Meyve yemeyi ihmal etmem zaten.
Yaşadığım yer deniz kenarında bir köy ve burada çok rahat ve mutluyum.
5 yıl önce buraya temelli geldiğim de gerçekten hastaydım ama şimdi Maşallah çpk iyiyim.
Deniz havası orman herşey taze ve organik epey iyileştim.
İlk geldiğimde hemen bebek istedim ama bebeğim epey büyüdükten sonra yaşamadı ve öldü.
Bakalım bunda ne olacak bilmiyorum?
Benim yaşım artık geçti şu anda oğlumu sağlkkla kucağıma aldım aldım...
Yoksa bir daha şansım olmayacak.
Hayırlısı neyse o olsun inşaAllah.

Aramızda 12 yaş kadar varmış ben 28im :) Bende de 33 35 gibi bişeyler olur belki şimdi o nedenle rafa kaldırdım daha erken. Bak bana da moral oldun 40 a kadar yolum var. :)

Benim yaşantım biraz ağır ilk mesajımda o yüzden dedim hayatım biraz daha rutine oturunca düşünüyorum diye. Deniz kenarında nerdesin merak ettim. :)Nemli hava bana dokunuyor biraz. Ailem de deniz kenarı bir ilçede yaşıyor. Orda çok yağmur yağıyor ben rahat edemiyorum. Kendim istanbuldayım. İstanbul havası da berbat ediyor. Hele yağmurlu dünden beri ağrı kesicilerle duruyorum. İşim ağır ve çok uzak evime. Sabah 5te kalkıyorum akşam 8de evde oluyorum ben. Mesaiye kaldığım oluyor sabahladığım oluyor. Eşimin işi desen ayrı bir dünya benden beter. Biraz unumuzu eleyelim biz yani.

Yemeklerme ben de dikkat ederim. Akşamları somon yapmak hem pratik oluyor hem omega 3 deposu. :)

İleride seninki gibi daha sakin bir işim ve yaşantım olmasını umuyorum. Bu şartlarda zaten düşünemiyorum hiçbir şey..

risk almamak daha mantlıklı.ilk önce senin sağlıgn onemlı.çocugunun annesınz kalması dahada vahım olur.kendını suclar benı dogrmasydı yaşardı felan dıye.bence doktorunuzu dınleyın

50 bin €

Benim arkadasimin annesine de dr dogurma riskli demiş.Onunda kalp sorunu varmis ama dinlememis dogum yapmis.Sonuc ne biliyormusun arkadasim annesini hic tanimiyor.yapma sakin onun neler cektigini ben biliyorum

Bu arada benimde bebegim olmuyor malesef ama ben artik yeter diyorum ve tedaviyi birakiyorum.Bir sure dinlencem sonra olmazsa evlatlik dusunuyorum yasim 34 bu arada

Dünyaya gelecek bebeğin annesiz kalma ihtimali o kadar acı ki. Kim bilir kimlerin ellerinde oradan oraya sürüklenecek. Esin tekrardan evlenip bebeğinin varlığını bile unutacak anneanne veya babaanne eline kalacak çocuk çok acı bir yakinimizin başına geldi bu.
Oysa anne babası dünyada olmayan bir bebeği kimsesiz bir yavruyu evlat edinmek...
Bence 2.yi düşünün.

Merhaba ,
Kalp sorunum yok bildiğim bir hastalığımda yoktu ama doğum sonrası gerçekten ölümden döndüm emboli yaşadım. Karnımdayken haşa taparcasına sevdiğim çocuğumu unuttum.can öyle kiymetliki o kadar i kimsenin aklına gelmez.bilincaltimda istemeden bebeğimi suçladım.ona yansıtmamaya anne olmaya çalıştım ama yapamadım.ilk 3 ayında doğru düzgün kucağıma alamadım ben hastanedeydim yoğun bakımdaydım eve geldim ona sabir gösterecek gucumde yoktu.onu kollarımda taşıyacak dermanimda yoktu kollarımı kullanamıyordum bile.gecelerce annem kardeşim teyzelerim onlar baktılar hem bana hem bebeğime ağlayarak. Ona süt veremedim şimdi hep hastalanıyor o hastalandıkça o kadar uzuluyorumki.ben çok istedim süt vermeyi ama sütüm ilaçlardan zehire dönmüştü. Bunların hepsi beni adım adım yıktı bugün psikolojik tedavim halen devam ediyor.onu çok seviyor ve Allaha şükrediyorum. Bazen düşünüyorum ölseydim ne olacaktı bu yavru.ama sunuda düşünüyorum onun omrunude benim ölümümüde yazan ancak rabbidir.hayatta ne olacağını kimse bilemez.simdi bana ikincisi yasak.ama halen düşünüyorum acaba diye oğlum kardeşsiz ne yapar bu hayatta diye gidip geliyorum.hayat çok garip. Sana sadece su kadarını söyleyebilirim kaderde ne varsa o olur.ama bazen ölmesende can cananin onu ne geçiyor anne olmak gerçekten cok çok zor hele sen hastayken.ama dünyanın en güzel duygusu en büyük şükürü .sadece paylaşmak istedim.karar sadece sana ait

Bu arada benimde bebegim olmuyor malesef ama ben artik yeter diyorum ve tedaviyi birakiyorum.Bir sure dinlencem sonra olmazsa evlatlik dusunuyorum yasim 34 bu arada
Allahım hayırlısını versin amin canım hakkınızda

Riske rağmen çocuk sahibi olmak istemem çünkü ya onu annesiz ya ben evladımı kaybedebilirim onun için herşeyde vardır bir hayır deyip Rabbime şükür ederim çok özlem çekiyorsamda bi evlada okadar boynu bükük yavrucaklar var yurtlarımızda 1 tanesini evladım kabul eder onu güzelce yetiştiridim Rabbime iyi kul vatana millete yararlı olsun diyede iyi bir İnsan yetiştirirdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…