Riske rağmen anne olmak ister miydiniz?

Sağlıklı insanların bile gebelikte sağlığı bozulabiliyor. Gebelik şekeri, tansiyon, kolesterol yükselmesi hep gebelikte olağan karşılanan şeyler artık. Bu riskler kalp hastalığı ile birleşince zor olabilir. Siz sağlıklı olasınız ki bebeğinizi de büyütebilesiniz. Ben gebeliği sizin şu aşamanızda tercih etmezdim. Ama yaşınız gençse, vaktiniz varsa, tedavi şansı varsa beklemekten zarar gelmez.

Hakkinizda hayirlisi olsun secim sizin
Ama ben risk daha en basindan var ise asla anne olmam, evlatlik alirim koruyucu aile olurum vs vs. illa dogurarak anne olunur diye bir sey yok ki

Uzak bir akrabamiz seninle benzeri bir durumdaydi o ne olursa olsun olsemde doguracam dedi olmuyordu birde tup bebek yaptirdilar 7 aylikken bebegi alindi kuvezde yasadi iki ay annesi bir hafta yogun bakimda kaldi ama kurtuldu bebegini kucakladi olede bilirdi bu sizin karariniz bir bebegi annesiz birakmakda zor belki sizde akrabamiz gibi kurtulursunuz bunu allah bilir allah yardimciniz olsun gercekden cok guzel bir duygu

Ben sizin yerinizde olsam kendimden ziyade, dogacak yavrumu dusunurdum. Size birsey olursa evladiniza kimse annesi gibi bakamaz..

Karar vermesi cok zor bir durum ama insan herseyi dusunmeli, en kotu ihtimali goz onune aldigimizda annesiz bir bebek olarak kalma ihtimali de var. Mutlaka olumlu ornekler de vardir, ayni durumu yasayip cocuk sahibi olan insanlarda vardir. Sadece dogum sirasinda degil hemilelik sirasinda da kalbe cok is dusuyor. Hakkinizda hayirlisi olsun. Rabbim hayirli olani nasip etsin.

12 sene önce bir arkadaşımızın eşi kalp hastasıydı. Doktorun yasaklamasına rağmen hamile kalmıştı. Hamileliğini yatarak geçirdiği halde doğumdan 3 gün sonra vefat etmişti. Eşi perişan,ailesi perişan,bebek perişan. Çok çok üzülmüştük o dönem. Bebek bir onun bir bunun elinde kalmıştı . 1 sene sonra yeniden evlenmişti. Hatta üstüne 2 tane daha çocuk yaptı. Ama o yavru anne sıcaklığını hissedemeden,doyamadan anasına yarım kaldı. Düşündükçe halen içim acır. Yani demem o ki kalp bu şakaya gelmez. Risk almayın. Evlat edinin en güzeli. Hem kendi hayatınızı hemde bir bebeğin hayatını kurtarmış olurusunuz.

C
cok üzüldüm, tabi ki hayat devam ediyor bazi insanlar daha kolay atlatıp Yen'i düzen kuruyor bazıları da senelerce kimseyi sevemiyor. Konu sahibi yerinizde olsam sağlığımı riske atmam evlat edinmek te güzel tek fark bence vücudunuzda taşımamış olmanız biyolojik olmaması bu da anne baba olmaya asla engel değil. Annelik kalpte biter illa beden de degil.

su an olmasa bile uc dort sene bekleyip sonra dusunurdum bu riski almayi.hamilelik boyunca surekli kontrolle belki ustesinden gelinebilir. ama ciddi bir raddedeyse hastaliginiz ilerde kimsesiz bir cocugu sahiplenebilirsiniz.

Gireceğim risk ölümle mi kıyaslanıyor..
Saçmalamayın.
Ya siz ya bebeğiniz, belki hiçbirinize bişi olmayacak ama sakat doğacak daha mı iyi..
Girmeyin lütfen böyle birşey altına..
Bir yıl uzun bir süre değil ki..

Sağlığınız düzelir umarım en kısa sürede..

Kesinlikle riske girmeyin can bu sonucta sız dunyaya bır can getırmek ıcın dogum yapıcaksınız ama rabbımde sızın canınızı sıze emanet etmıs. Bu yuzden once tedavı olun yıne rısklı olursa evlatlık edının

Olum riski varsa bence almayın o bebek annesiz kalırsa yavrum benim.

çok zor bi karar.önce tedavi edilmesi mümkün değilse ve ilaçlarla kontrol edilemiycek bi rahatsızlıksa bi kaç yıl daha beklerdim.ve değişik doktorlara da giderdim bu süreçte.sonrasında gözümü karartabilirdim

Evlat sahibi olmak çok güzelde bi de onu annesiz bırakma ihtimali var o yüzden düşünmezdim.Tabiki kime ne zaman ne olacağı belli olmaz ama bile bile lades de denmez 2 evladım var Allah bağışlasın ve maalesef annemi kaybettim bunları düşünerek yazdım

Almazdım. Sız dogumda olursenız o cocuk ne olacak , yanı aldıgınız rısk nedır tam olarak . %50 buyuk oran
Ancak bır tanıdıgım bu sekılde 1 kere ikiz , sonuncuda tekız olmak uzere 3 tane cocuk dunyaya getırdı .

Bizim komşumuzun eski eşi bu şekilde risk alıyor ama vefat ediyor. Adam başkası ile evleniyor, evlendiği kadından da çocukları oluyor ama olan o çocuğa oluyor. Annesini tanıyamadan büyüyor.
Gerek yok bence.

Ben riske girerdim. Hamilelik bir kadının hayatındaki en güzel süreç bence. Sonucu ne olursa olsun kendi çocuğumu taşımak ve doğurmak isterdim. Sağlıklı olan kişiler bile doğumda ciddi problemler yaşıyor ya daölebiliyor. Ya da doğumdan kısa bir süre sonra. Hiçbir şey belli olmaz.

Ben risk almazdım sanırım..

Bir öğrencimin annesinin kalp rahatsızlığı varmış, öğrencime doğum yaptıktan sonra vefat etmiş.. Öğrencim ikinci çocuk, ilk çocuktan sonra sakın bir daha düşünmeyin demiş doktorlar ama olmuş ikinci çocuk da. İlk çocuk öğrencimi reddetmiş hep annem senin yüzünden öldü diye. Öğrencim ise hep travmalı bir ruh haliyle..

Velhasıl, bu olayı sizi üzmek için anlatmadım, olumsuzluk konuşmayı da sevmem.. Doktorlar diyorsa bir şey, vardır bildikleri.. İyice araştırın derim. Ve öncelik her zaman anne sağlığı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…