Sivilceli Ciltler Roaccutane kullananlar baksın lütfen.

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

4 sene önce kullanmıştım 5 6 ay kullandım hormon dengesini bozduğu için çok kullanamadım etkisi de oldu diyebilirim.Tek kötü yanı o ilaçdan dolayı kuurulğun etkisi bir türlü geçmiyor.Dudaklarımda nemlendirici olmadan acayip kuruluk rahatsız edici ve nemlendirici olmadan da güne başlamıyorum.Yine de ilaç gerçekten boş bi ürün değil.Kaç mg olacağını doktorun ellerine bırak iyileşme olduğunda kendisi azaltabilir zaten.

cnm dozu fln kafana takma bu konuda kararı verenler doktorlar oluyo. ben 57 kiloyum ama 10mg kullanıyorum günde 1. o hem kilona hemde sivilcelerin durumuna göre deişir. doktorun ne diyosa dogrudur. bu arada dudaklarına hep bepanten sür yoksa çok acır, bide bol su iç. fazladan vitamin fln kullanma sakın, özellikle A vitamini; çünkü bu ilacın içinde zaten a vitamini var. geçmiş olsun cnm, inan tedavi bitince çok güzel olcaksın:)

Merhaba,
Ben Roaccutane kullanmış ve tüm sivilcelerinden kurtulmuş biri olarak yazıyorum :)

Benim cildimin altında pürüzsüz görünmeyi engelleyen isilik gibi sivilceler vardı. Ayrıca çene bölgesinde yoğundu.

Önce Ankara Numune'den bir doktor Roaccutane önderdi. Ama ben korkup kullanamadım, çünkü insanlar binlerce şey söylediler. Karaciğer yetmezliği oluyormuş, çocuğun olmazmış vs vs vs....
Sonra tonlarca krem kullandım. Eritremisin, Nadiksa, Imex, benzamcine ve salisilik asit... hiçbiri fayda etmedi tabiki.. en son yaşlı bir doktora gittim bana yüzümü sebamedle yıkamamı falan söylei. sebamed ne kelime sabun koleksiyonum var evde yani :) sonra ufuk hastanesine gittim, oradaki doktor bana belli bir yaştan sonra bu kremlerin bir işe yaramadığını söyledi ve roaccuatne önerdiç bu sefer hazırlıklıydım kafamdaki her şeyi sordum :) ve ayda 20 mg ile başladım en çok 30 a kadar çıktı en az 10 a indi. 30 olduğunda dahi tek seferde alıyordum hapları..

Evet cildim kurudu, egzama oldu ellerim çünkü nemlendirme alışkanlığım yoktu. bepantene hariç hiç bir şey dudaklarımın çatlaklarını geçirmedi. karaciğer yetmezliği kısmı için ayda bir tahlil yapılıyordu. çünkü roaccutane a vitamini ve karaciğerde depolanıyor. ama ben dikkat ettiğim için değerlerim eskisinden bile iyi çıkıyordu :)

1 yıl sonunda kilo başı 120 mg tamamladım ve tedavim bitti. ptesi kontrole gidicem, kremler fln vereceklerdi tekrar etmesin diye :9

benim tavsiyelerim şöyle:
1- kimseye kulak asmayın kökten çözüm!
2- tahlillerinizi ihmal etmeyin
3- dozu aşmayın (tehlikeliymiş( yani bir gün unutunca ertesi gün 2 tane hap almayın)
4- nemlendiriciyle bütünleşin: ellerim ve yüzüm için Excipial Hidro dudakalrım için bepantene ve neutrogena kullandım.
5- la roche posay effeclair serisi yüz temizleyici kullandım, çok memnundum.
6- kilo x 120 mg'ı tamamlamadan sivilcelerim geçti diye bırakmayın, tekrar çıkar sil baştan
7- güneş koruyucu kullanın: ben hamilton 30 faktör kullandım (önemli olan kıvamı değil :), koruyup korumadığı ve cildinize zarar verip vermediği.. bu açıdan düşük faktör ama sık sık kullanılmalı. yüksek faktör güneş kremi kadar cildinize zarar veren bir şey bulamazsınız)

8- makyaj yapacaksanız mineralli ürünler kullanın
:)
9- belirtilen sürelerde hamile kalmayın

benim duyduğum ama malesef doktorumun bana uygulamadığı nokta şu: tedavi 4-5 ayd biterse daha olumlu sıuç veriyormuş ve nüksetme riski azalıyormuş

yani ben 120 mg x 50 kilo= 6000 mg'ı tamamladım. 20 mg lık kapsüllerde 30 gün kullandım dersek 1 yıl oluyor. onun yerine 40 mg kullanıp 5 ayda bitse hatta 50 mg kullanıp 4 ayda bitse daha iyiymiş. Bunu bana yıllarca roaccutane çalışan bir ilaç mümessili komşumuz söyledi.

son olarak eylül- ekim tedaviye başlamak için en uygunu. inanın yazın güneşten köşe bucak kaçmak hiç güzel değil ayrıca güneşte leke de kalabilir.

ben de çok çok minik benden başka kimsenin göremediği bir leke oldu onun dışında tertemiz, porselen gibi bir yüzüm oldu, kimseye kulak asmayın gerçekten dinlemeyin... abartıyorlar ve bilmeden konuşuyorlar :)

mrb. eski ve yeni halinin fotoları var mı acaba?

Ben de 5 aydır roaccutane kullanıyorum. Acayip dudaklarım kuruyor. Cok zayıfladım.Yüzüm soluk gibi bi şey oldu. Sivilceli halm daha güzeldi diyorum şimdi ki o kadar da çok sivilcem yoktu cok pişmanım. Göz altlarım şiş geziyorum son bir aydır, gören noldu diyor ben de anlamıyorum.Roaccutane kullanıp gözaltları şişen var mı, varsa ilacı bıraktıktan sonra geciyor mu? bir de en sorunlu cenem pütür pütür oldu,sivilce yok ama yara izi gibi izler oluştu, bunlar ilacı bıraktıktan sonra gecer mi?Başına böyle bi şey gelen var mı arkadaşlarr?

benim 4. ayım valla ben çok memnunum sivilcelerim tamamen geçti sanki yüzüme piling yaptırmış gibi oldu akrabalarım bile görünce nurlandınmı die soruyorlar valla :)) dudak kuruluğumada sürekli blistex diye bir krem aldım eczaneden yoğun nemlendirici dudağımdan çıktıkça sürdüm sürekli cebimde bulundurdum hiç bişey olmadı yani iyiki başlamışım . şimdide bi güneş kremi aldım güneş lekesi yapmaması için dışarı çıkarken sürüyorum durum böyle yani

sivilcesiz günler:)))

bende sivilce problemi yaşıyorum yani yüzümde kırmızı şişik şeklinde sivilcelerim yok ama cildim yağlı ve çene bölgemde beyaz beyaz minik noktalar şeklinde butonlar var ayrıca bunlar yanaklarımda da var,burun bölgem siyah noktalı ve cildim de sivilce lekeleri var bütün bunlardan kurtulmak için bende tedavi olmak istiyorum.geçen sene cildiye doktoru tedavi süresince ağda yapmamı yasakladı,nasıl ağda yapmıcam 6 ay boyunca ki,sonuçta bıyık bölgesi yani.saklayamam ki.Bende vazgeçtim ama bu yaz düşünüyrm tedaviyi.eğer ağda yaparsam yüzümde lekelenmelerin olcağını söyledi böyle bir şey doğru mu?kullananlar bıyık bölgesinde sorun yaşadılar mı

Ben cok sorun yaşadım ama bıyık bölgesi ise sadece sorunun ağda yerine iple aldır, o zaman bi sorun olmuyor :))

cnm ben ilk ayımda öyle bi sorun yaşadım .. benim doktorum bana yasak olduğunu söylememişti bende bıyık için ağda yaptım ve dudağımın üstü tamamen soyulmuştu ama hiç bir iz kalmadı diğer yerlerimde kullanıyorum ağda ama oralarda aynı etkiyi yapmadı

hmm teşekkür ederim cevap için.siz memnun kaldınız mı peki şu anda cildiniz nasıl?

hmm teşekkür ederim cevap için.siz memnun kaldınız mı peki şu anda cildiniz nasıl?

evet memnunum hemde çok valla çok yan etkisi olduğunu söylüyorlar ama bende hiç bi belirti yok ki 4. ayım yani sadece tedavi bittikten sonra kalsiyum almamı söylediler valla ben bir yığın krem kullandım benzamycin , sivex, clindoxyl, azitro ne ararsan kullandım yani hiçiri bi işe yaramadı ama şimdi bi tane bile sivilce yok suratımda lekelerimde gitti ama tekrarlamamsı için kullanmaya devam edicem 6 aylık tedaviyi tamamlıcam

çok sorun demişşiniz ne gibi sorunlar?

Ben şu an 5.ayındayım ve hala yüzüm pürüzsüz değil,hala sivilcelerim çıkıyor ki eskiden de öyle çok fazla değildi.Yağ bezesi falan vardı. en kötüsü çenem pütür pütür oldu, yara izi gibi bir iz var şu an önceden böyle bi şey yoktu, göz altlarım şiş geziyorum son bir aydır ve geçmiyor, bu roaccutane'den mi kaynaklanıyor bilmiyorum ama haftaya doktora gidip soracam ayrıca doktorumdan hiç memnun değilim, bana önerdiği kremler ve güneş koruyucusu bile bana yaramıyor. Şu an boyun bölgemden aşağı doğru güneş yanığı gibi bir şey oldu ve de ben güneşe o bölgemi açmadım. ellerim zaten felaket oldu ama şimdi iyi çok şükür. İnanki eski halimle daha mutlu idim, çok pişmanım eskiden bile kendimi bu kadar incelemezdim şimdi kendime takmış vaziyetteyim.Ama bu kadar sıkıntısını çektim bitirim bari diyorum son bir umutla hala düzelmeyi bekliyorum (

çok geçmiş olsun .umarım düzelir.bende korkuyorum iyiki kullanmışım diyenlerde var pişmanım diyenlerde iki arada kaldım:s

Hepimize geçmiş olsun kızlar

Son 21 gün, nihayet bitiyor tedavim.
6 ay oldu çıksa da çıkmasada artık kesicem ilacı düğünüme çok az kaldı etkilerinden kurtulmam lazım bir an önce.
Sonuç mu?
Sonuç gerçekten harika, aynalara küsen ben artık gözümü alamıyorum cildimden.Tek tük sivilce çıkmaya çalışıyor hala ama olsun ben razıyım ona, bütün yan etkilerini yaşamışımdır heralde ama pes etmedim çünkü inanılmaz bi şekilde kafayı takmıştım cildime.
Neyseki bitti, umarım hepiniz kurtulursunuz bu sivilce illetinden

İlaca başladığım ilk günlerden bugüne en çok dudaklarımdaki kuruluktu beni rahatsız eden, hala devam ediyo perişan halde abartmıyorum dudaklarım parça parça oldu adeta hiç bi kreminde faydasını görmedim sadece kuru kalmasın diye habire bastım nemlendiricileri.
Suratımda yanma oldu ilk aylarda kıpkırmızı oluyodum insan içine çıkasım gelmiyodu inanın.
Gözlerimde sulanma oldu, sürekli ağlıyomuşum gibi bi halim vardı (normalde ilaç göz pınarlarını dahi kurutuyo fakat bende ters etki yapmış olucak ki sular seller gibi aktı gözlerim :)
Ellerm ve kollarımda yaralar oluştu.Sanki bi gıdaya karşı alerjik reaksiyon göstermişçesine kabardı,kaşındı ,kızardı..
Eklem ağrısı yapıyo dediler önceleri anlamadım ama 3. aydan sonra farkettim ki benm ağrıların sebebi bu, öyle şiddetli ki hem de eğilip doğrulurken çok zorlanıyorum, kilitlenip kalıyorum bacaklarımı sanki bir taraflara çarpımışm gibi ağrılar var dokununca bile fark edebiliyorum bunu.
En güzel yan etkisi saçlarımın yağlanması durdu :)
Hergün saç yıkayan ben şimdi 1 hafta yıkanmasam yağ yok inanın.

Not: İlk ay 30 mg kullandım,40 mg ile devam ettim son ay yine 30 mg ye düştüm.

Amma çok konuştum kızlar
hadi ben kaçtım görüşleri paylaşmak üzere

benim de cilt sorunum yine tavan yaptı artık çıldıracağım ufff (((8 yakında aslında bitmişti yağlı yiyeceklerden uzak duruyorum ama yine de sivilceden kurtulamıyorum ben de burada kullanılan bir çok üründen hangisini kullansam diye kararsızlığa düştüm

yani ben kurtulayım da isterse 24 ay kullanayım artık gına geldi yani ayrıca saç ile ilgili söylenenler de önemli 1 hafta yıkamayıp yağ olmaması ben 1 gün yıkamayınca yağlanma başlıyor

arkadaşlar ilaci çok mu fazla alıyorum akşam 10 mg sabah 20 mg korkuyorum lütfen birşey yazın..
doktor herkesin kilosuna ve test sonuçlarına göre ayarlar ilacın dozunu benim de 10 mg ve 20 mg ayrıca ben sabah aksam ayrı içmiyorum ikisini de aksam yemeğinden sonra içiyorum halsizlik ve cabuk yorulma hissini en aza indirmek için tavsiye ederim çünkü 24 sattte içtiğiniz toplam doz önemli arka arkaya için fark etmiyo doktorum bana öyle dedi ve 35.deyim :)

kızlar bana doktorum yüzümü nemlendirmek için bioderma sebium hydra önerdi kesinlikle mükümmel sonuç ilk haftalarda pul pul olan cildim simdi rahatladı güneş koruyucu olarak da yine bioderma nin bi ürününü verdi leke de kalmıo yüzümde yag bezelerim vardı dışarı atmıodu şimdi hepsi özgür:) attı hepisn,i kuruma evresindeyim bephantane yi sadece dudaklarınıza sürün çünkü tüylenme yapıo acil şifalar hepimize:)

Bak güzelim önce ilacın tüm yan etkilerini,kaçıncı ayda neler yapabileceğini öğren ondan sonra gel böle konuş tamam mı? Şu sitede bu iki ilacı da kullanan o kadar çk insan var senin gibi cahilce konuşan yok bşka.Bende zoretanin kullanıyorum ve bu ilaç 3.ayda deri altındaki bütün yağları atablmek için birsürü sivlce çıkarıyo ve yüzün sivilce doluo.eski halnden de kötü olabiliyosn.fakat bu sivilceler bika.. güne kalmadan kuruyo, tabii ilacı bırakmadan devam edersen.. Doktorlar boşuna okumadı, onlar bunları biliyo ki sana ona göre 6 ay kullan diyo.Bence herşeyi tam araştrmadan gelip de milletin hevesni kırma !!! Benm birçk arkadaşm kullandı ve şu anda yüzleri inanılmaz güzel.Onlarında bi süre çk çıktı sivilceleri ama senin gibi kafalarına esip bırakmadılar ilacı,sonra sağda solda kötülemediler de ilacı.Kimsenin hevesini kırmaya hakkın yok !

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…