- 7 Kasım 2013
- 13.434
- 31.575
- 598
- Konu Sahibi meredithgrey
-
Dertleşebileceğiniz birileri var mı,arkadaş dost gibi. Ben eşimle de paylaşırım sıkıntılarımı ama ana gibi de yar olmaz,onla konuşsam dünyayı bile kurtaracak kadar güç bulurum kendimde. Birileriyle dertleşin yüzyüze, rahatlatır bence sizi. Bir de anneniz konusunda neden bunalıyorsunuz,sizi o mu bunaltıyor? Bence hastalanırsa ya da Allah geçinden versin kaybederseniz asıl o zaman zor duruma düşersiniz.Bence eviniz yakın daha sık gidin,arayın haftada 1 gün az bence.
Yazdıklarınızı okudum zaten. Ben de sizin şartlarınızdan daha zor çalışıyorum,penceresiz bir yerde ve tek başıma.Öğle aram bile yok ya çıkıp alıp geri geliyorum,ya da sipariş veriyorum.Sabah 2 saatlik trafikte geliyorum,akşam çoğu zaman doluluktan binemiyorum bile,bebeğime de hasret kalıyorum.Bir kaç ay daha sabretmek zorundayım,annemle dertleşmesem bana mantıklı öğütler verip desteklemese çoktan kaçmıştım o derece bunalıyorum bazen.Size de bunu tavsiye ettim neden ters tepki verdiniz ki.Bir kere daha konu açmıştınız, annenizi fazla aramıyordunuz bundan sitem ediyordu sanırım(yanlış da hatırlıyor olabilirim) Ne diyim başka yorumum yok,istediğiniz gibi anlayabilirsiniz.Yazdım neden bunaldığımı. Neden hayal kırıklığı yaşadığımı. Annem ölsün de demedim zaten ben de biliyorum bu söylediklerinizi.
Anneniz demek ki sizden daha çok bunalımda, tek evladı da sizsiniz.Annemle dertleşemiyorum hanımefendi sorun orada zaten. Neden dertleşemediğimi de yazdım annem değişti eski güçlü kadın değil dedim. Ben balayındayken bavul yapmış babamı terk edecekti balayımdan zevk alamadım aklım kaldı. Sanki bunları belirtmemişim gibi akıl vermeniz garibime gidiyor sadece. Yoksa terslenmedim üslubum öyle olduysa özür dilerim.
olur böyle ara ara. dertler bunlarsa geçer. Allah daha büyük dert vermesin. hem burası kalabalık bir sürü arkadaşın vardır. bir şey söyleyeyim mi: benim en iyi arkadaşım eşim. senin de maşallah seni dinleyen bir eşin varmış. sana cevap verse, eleştirse inan daha kötü olurdu. bence ideal olan.
biraz zaman geçmiş. umarım toparlamışsındır?
anneler de bazen çocuk oluyorlar. halbuki biz olgunluk bekliyoruz onlardan. aman benimki de seninkine benzer. he de geç.
Bence sizin konunuz annenizle ilgili problem değil onun üzerinde durulmuş biraz..Ve bilemem tabi ama annenizle ilgili art niyetle bir yorum yaptığınızı düşünmüyorum..Burada sadece sıkıntılı dönemleriniz çakışmış..Anneninizin durumu da kötü ve sonuç olarak aklınız ona da takılmış, kendiniz de sıkıntılı olmanızın yanında..İyice içinize oturmuş.. Ben bu yalnızlık konusunda sizi çok iyi anlıyorum..Benim de iş yeri ortamım tamamen erkek..Ve 6 ay oldu yeni taşındığım yerde henüz bir çevre edinemedim..Gidecek gelecek, dediğiniz gibi şöyle kız muhabbeti yapacak kimse yok..Ki bence de bir bayan için bu ihtiyaç :)) Canınız bu sebepten sıkkın olabilir..Çünkü ben de aynı şeyleri yaşadım bir süre, eşimi çok sevip çok huzurlu olmama rağmen..Bir çözüm buldum muuu, hayır.Kabullendim sadece :) Şuan için değiştirecek bir durumum yok, akışına bıraktım. Ancak bunu tavsiye edebilirim.Sıkıntıların üzerinde durmayın.Anın keyfini çıkarmaya çalışın, ben öyle yapıyorum..Bakın ne güzel eşiniz de çok iyiymiş.Şansınızın farkında olur bence :))
dönem dönem oluyor öyle..
havalardan mı bilmiyorum.. sonbahar depresyonu diye bişi var..
bazı şeyler üst üste gelince de fark etmeden sebepsizmiş gibi sanki sıkılıyor insanın içi..
ama aslında birikim.. mesela sizde işyerindeki sıkıntılar, annenizle olan sıkıntınız.. hepsi üst üste gelmiş..
bence dönemsel bişi gibi.. geçer diye düşünüyorum.. yani ben ne zaman böyle hissetsem bir şekilde bir zaman sonra değişti duygularım..
bu aralar size keyif veren şeyler yapmaya çalışın bir..
ne biliim günün 1 saatiniz sadece kendinize ayırıp kahve eşliğinde kitap okumak, mis kokular eşliğinde uzuunn banyo ve bakım seansları.. ( bunlar benim hoşuma gidenler tabii :) ) aslında alışverişi seviyorsanız o da iyi gelebilir, ama ben kilomdan hoşnut olmadığım için mesela.. bana o cazip gelmiyor... :)
bende annemle aynı sitede oturuyorum ve haftada bazen 15 gün bir ayda görüşüyoruz. tel de konuşuyorum günlük. ama tek çocuk olduğunuz için herhalde kendini yalnız hissetti . babayla da sorunlu olunca size sardı
bana göre sizin tek ihtiyacınız olan rahatsız edilmemek kendi halinize bırakılmak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?