- 3 Haziran 2011
- 2.539
- 5.187
- 358
Mehrim kadar olanini vermeyip geri kalanini vermeyi dusunuyorum eğer isterlerse. Dini olarak mehrimi vermek zorunda degilim zaten. Ben bu isi buyuklere tasiyamam. Gercekten ailem cildirir su an anlatamiyorum ama iyi seyler olmaz eminimÜtopik bakışları kenara atın. Yaşlı insanlar eve ihtiyaçları var anladım ama sizde unutmayın kız evlatlar ana babaya daha düşkündür. Onlar çıkarsın versin. İnsanlar çiğ süt emmiş. Bir bakıyorsunuz çok sevdiğiniz kocanız ya sizi aldatıyor, ya dövüyor ya da köle gibi kullanıyor. Ben aile ilişkilerinin iyi olması taraftayım. Ancak para meselesi herkesin durumunu bozuyor. Çünkü siz elsiniz ve kocanız yoksa dış kapının dış mandalısınız. O iyi insanların içinden bir canavar çıkıyor ki burası bu tip hikayelerin beşiği. Yani on kere düşünün bin kere düşünün. Bir kere verdikten sonra geri alamazsınız. Hem unutmayın üç günlük dünya parasız dönmüyor. Hem unutmayın her yerde hakkınız olarak size verilen altınlarınızı (dinen, hukuken) vermek zorunda değilsiniz. Ara buraya yazdığınıza göre vermem derseniz o evde büyük kavgalar olacak. Verirseniz de çok bi şey değişmeyecek gelecekte yine bu konudan büyük kavgalar olacak. O nedenle bu meseleyi büyükler ligine taşıyın diyorum. Aksi taktirde bu mevzu sizi aşar. Mücadele edemezsiniz. Hakkınız vermek zorunda değilsiniz ama eşiniz ve ailesiyle baş edecek pozisyonda da değilsiniz. Aileniz uygun görmüyor altınları vermeyi diye ailenizi ya da sizi bir kenara atacaksa zaten evlilik kurumunuz sağlam değil. Ki siz arabasını veriyor diye onu kenara atıyor musunuz? Maalesef hayat adil değil. Kadın her yerde bu durumda seçeneksiz bırakılıyor. Sizin vermekten başka çareniz olmadığından verirseniz de bütün neşeniz kaçacağından bırakın büyükler çözsün meseleyi.