Rüya ile gerçek hayatı karıştırıyor olabilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Eski evimizde otururken kizkardesimle altli ustlu ranzalarda yatardik. Bir gece uyandim boyle zaten ustte yatiyorum. Kendimi gordum tavandan uyuyan halime bakiyordum. Sonra bedenimin ustune dustugumu hissettim acayip zamanlardi. Ruya gorurdum ruyada oldugumu bilirdim. Istedigimi yapabiliyordum, yuksek binalardan atliyordum nasilsa olmem diye. Istedigim kisileri ruyama getiriyordum. Ruyamdaki kisilere bu benim ruyam, istemezsem yaprak bile kipirdamaz diye boburleniyordum tabi benimki lucid dreaming dedikleri sey. Guzel ve keyifli olsa da sabah uyandigimda tir carpmis gibi hissediyordum bas agrisi kas agrisi. Oyle gene bitti gitti. Sizinki daha farkli olsa da belki bir psikologa gorunmek iyi olur acinizdan.
Yorgunluk harici supermis.

Bir de paylaşılan rüya diye bir şey varmış.
Bunun üzerine de sanırım lise dönemlerimde ufak bir araştırma yapmaya çalışmıştım ama bilgim pek yok açıkçası, rüyaları anlatan bir kitap bulup kurcalamıştım; hatırlamıyorum.
Onu da neden araştırma ihtiyacı hissettiğimi söyleyeyim; kuzenimle aynı rüyayı gördük.

Dedemin vefatının üzerinden sanırım 1-2 ay belki ancak geçmişti, zamanını hatırlayamayacağım yalan olmasın ama dedemin vefatının ardından gördüğüm bir rüyaydı, o zamanlardaydı. Kuzenim bize kalmaya gelmişti çünkü annemler, teyzemler hala taziye ziyaretleri ile ilgileniyorlardı (Dedemin çok tanıdığı, eşi dostu vardı, baş sağlığı dilemeye gelenlerin ardı arkası kesilmemişti, annemler de anneannemi yalnız bırakmamak ve yardım etmek için dönüşümlü olarak dedemlerdelerdi)

Her ne ise, akşam yattık uyuduk; rüyamda dedemi ve kuzenimi gördüm, kuzenim kahve pişiriyordu fincanlara doldurduk vb. o kısım karışık, sonra tepsiye koymuşuz fincanları servis edeceğiz; misafirimiz kim bilmiyorum bizim eve birileri gelmiş, içeriye götürüyorum ki 3 kişi koltukta yan yana oturuyor, belki de tek dedemdi bilmiyorum çünkü yanındakilerin yüzünü göremedim, var-yok gibi beyazlıklardı, dedem de bildiğim dedemdi yani, kahveyi sunmak için gidiyorum, kuzenim kapıdan dönüyor; dedem ters ters bakıyor, korktum. Öldüğünü hatırladım rüyada, "Dede neden öyle bakıyorsun, seni kıracak bir şey mi yaptım?" diyorum cevap yok. Sonra uyandım ezanla.

Baktım kuzenim de uyanmış "Gangsta rüyamda dedemi, seni gördüm" diyor. Dedim "Ben de gördüm"...Anlattık birbirimize. "Dedemi gördüm, yanında birileri vardı, korktum kapıda kaldım, sen kahve sundun; çok sinirli bakıyordu" filan diye anlattı ki aynı rüya.

Dedemin cenazesine 4-5 gün gidememiştim, gittiğimde duramamıştım.
Severdim dedemi, ancak cenazesine katılmadım, çok sarsılacağım diye kaçtım.
Bu yüzden, bilinçaltım "Deden sana küstü" gibi bir oyun mu oynadı, ölümüne de çok üzüldün etkilendin zaten, ondan rüyanda gördün diyorum. Ama kuzenimin aynı rüyaya dahil olması, gecenin bir vakti beraber uyanmamız ve "Kuzen, dedemi, seni gördüm rüyamda" deyip anlatması-anlatmam... Bu, uykuda nasıl paylaşıldı bilmiyorum.
Ruyayi cozen oomadi mi buyuklerden ?Gercekten rüyalar sırlı gibi. Ben hep ruhlarin geceleri bulustuğuna inanirim. Ben ruyalarda daha cok yorulurum zaten. 2 tarafya gezmek gibi cok sacma ama yoksa neden yorulayim. Rualarla ilgili bir bolum varmi bu forumda acaba. Orada ruyalar uzrine konusuruz. Burada heyecan yapan arkadsslar olabiliyor. Neticede 20 yil oncedi hayatim kabusken ruyalar anlaminda sonrasinda bu ruya deuip yonetebiliyorum da. Korkmuyorum deyip kafa tutuyorum bazi gorunmezlere anla.

Ruyayi cozen oomadi mi buyuklerden ?Gercekten rüyalar sırlı gibi. Ben hep ruhlarin geceleri bulustuğuna inanirim. Ben ruyalarda daha cok yorulurum zaten. 2 tarafya gezmek gibi cok sacma ama yoksa neden yorulayim. Rualarla ilgili bir bolum varmi bu forumda acaba. Orada ruyalar uzrine konusuruz. Burada heyecan yapan arkadsslar olabiliyor. Neticede 20 yil oncedi hayatim kabusken ruyalar anlaminda sonrasinda bu ruya deuip yonetebiliyorum da. Korkmuyorum deyip kafa tutuyorum bazi gorunmezlere anla.

Anneme anlattık sabah, "Dua edin, dua istemiştir dedeniz" dedi yani ne diyecek kadın.

Konuşulabilir, benden yıllık malzeme çıkar; hatta bazen uykuya dalmadan önce, önceki gördüğüm rüyaları sayar uyurum.
Şunu gördüm, şöyle bir tane gördüm, şöyle vardı şöyle hissetmiştim, böyle görmüştüm birinde filan... 30 küsur kadar rüya hatırlarım, uyuyakalırım içlerinden birinde. :) Çocukluğum da dahil, çok var hatırladığım rüya.

Sizin gündüz vakti dediğiniz zaman muhtemelen kerahat vaktiydi,yani tam böyle gündüzün artık kaybolmaya yüz tuttuğu vakittir.gunesin hafif hafif batmaya başladığı vakit.
Aynen kerahat vakti uyunulmazmis,kerahat vakti uyuyupta aklını yitirmeden kalkan şükretsin diye hadis vardı sanırım

Bende evimde hep uyurken sesler duyardım,eşim öyle bişey yok dese de,uzunca bi süre çoğu zmn aradım o sesleri
bir gün kerahat vakti eşim işteyken yatağıma uzandım kestireyim diye uyku çökmüştü,dalmışım ama fısır fısır birilerinin seslerini duyuyorum yine, odada konuşuyorlar ama resmen çince gibi abuk subuk bıdır bıdır biseyler, hemde izlendiğimi hissediyodum,o sıra da arkamda birinin olduğunu hissettim,ilk defa yakaladım galiba dedim

bı anda hışımla arkamı dönmemle cüce, çirkin, başında değişik yeşil bi şapkası olan,yüzü kıllı bı adamla göz göze geldim ama bildiğimiz cüceydi o şey,o en fazla bir saniye göz göze gelip kalmamizi hiç unutmam, sonra şaşırdı sanırım, çok çok aşırı bı hızla kapıya ışınlandı gibi oldu resmen, üç tane cüce adam odanın kapisindaydi,bana bakiyokardi, sonra odadan çıktılar:KK57: ben o şokla kalktım hemen kapıdan, antreye salona balkonlara fln girip çıktım aradım yoklardı

Buna 4 yıl oluyor sanırım o günden sonra baya yalnız kalamadim evde hocalar vs çok uğraştı annem eşim kayınvalidem falan,ama bidaha görmedim öyle cüceleri şükür, geldi geçti kerahat vakti uyuduguma bulmuştum bı nevi bu durumu, o günden sonra da hiç kerahat vakti uyumadım

Anneme anlattık sabah, "Dua edin, dua istemiştir dedeniz" dedi yani ne diyecek kadın.

Konuşulabilir, benden yıllık malzeme çıkar; hatta bazen uykuya dalmadan önce, önceki gördüğüm rüyaları sayar uyurum.
Şunu gördüm, şöyle bir tane gördüm, şöyle vardı şöyle hissetmiştim, böyle görmüştüm birinde filan... 30 küsur kadar rüya hatırlarım, uyuyakalırım içlerinden birinde. :) Çocukluğum da dahil, çok var hatırladığım rüya.
Sen de ben de rahat yuzu gormek yok desene. Çok eglenceli ruyalara sozumuz yok tabii. Bence acalim biyle bir sayfa 😄

Aynen kerahat vakti uyunulmazmis,kerahat vakti uyuyupta aklını yitirmeden kalkan şükretsin diye hadis vardı sanırım

Bende evimde hep uyurken sesler duyardım,eşim öyle bişey yok dese de,uzunca bi süre çoğu zmn aradım o sesleri
bir gün kerahat vakti eşim işteyken yatağıma uzandım kestireyim diye uyku çökmüştü,dalmışım ama fısır fısır birilerinin seslerini duyuyorum yine, odada konuşuyorlar ama resmen çince gibi abuk subuk bıdır bıdır biseyler, hemde izlendiğimi hissediyodum,o sıra da arkamda birinin olduğunu hissettim,ilk defa yakaladım galiba dedim

bı anda hışımla arkamı dönmemle cüce, çirkin, başında değişik yeşil bi şapkası olan,yüzü kıllı bı adamla göz göze geldim ama bildiğimiz cüceydi o şey,o en fazla bir saniye göz göze gelip kalmamizi hiç unutmam, sonra şaşırdı sanırım, çok çok aşırı bı hızla kapıya ışınlandı gibi oldu resmen, üç tane cüce adam odanın kapisindaydi,bana bakiyokardi, sonra odadan çıktılar:KK57: ben o şokla kalktım hemen kapıdan, antreye salona balkonlara fln girip çıktım aradım yoklardı

Buna 4 yıl oluyor sanırım o günden sonra baya yalnız kalamadim evde hocalar vs çok uğraştı annem eşim kayınvalidem falan,ama bidaha görmedim öyle cüceleri şükür, geldi geçti kerahat vakti uyuduguma bulmuştum bı nevi bu durumu, o günden sonra da hiç kerahat vakti uyumadım
Ben de oyle bir durum yasamistim. Korkudan ölüyordum desém yeridir. Evde bir ben gordum. Ay bu konuya asla yazamam. Bsska bir konu acilirsa soz yazarim. O izlenmek hissi bile yetiyorkrn gormek. Artik uyumam sag ol bilgi icin.

O cüceden ben de gordum yatagimin başinda bana bakiyorken ama ben oyle hişimla filan kalkamadim cunku hareket edemiyordum. Yüz detaylarini da net goremedim dolayisiyla ama kucuk burusuk suratli biseydi. 😮

Boyle seyleri insanlara anlatmam normalde ama ne kadar cok yaşayan varmis meger

Evde onları arayabilecek gücü nasıl buldunuz kendinizde çok şaşırdım.

Ben de 3 sene boyunca hep sırt üstü yattığım dönemde halk dilinde karabasan, bilimsel adı uyku felci olan şeyi yaşadım. Sırt üstü olayının da şöyle bir açıklaması var, tam hatırlayamadım ama organların sırt üstü yattığındaki konumu uyku felcine yol açıyormuş, çok şaşırmıştım ilk duyduğumda fakat yan yatmaya alışınca bir daha yaşamadım
Evet ben de sırtüstü yattığım zamanlar, hep kabusla uyandığım için ufak bir internet araştırması yapmıştım. Sanırım dediğiniz gibi bu pozisyonda uyku felci daha çok yaşanıyormuş. Bir de ben uyku felci yaşadığım zamanlar da hep o an bulunduğum ortamda o an o saniyede olurum ve tam uyanacağım zaman yanımda olduğunu sandığım kişi üzerime saldırır. Bu kişi de hep annem oluyor rüyamda 😂 hayır kadıncağızla maşallah aramızda çok iyidir ama, rüyalarımda hep kötü enerjileri onun silüetine bürünmüş görürüm. Neden böyle anlamadım gitti. Acaba diyorum bilinçaltımda annemden korkuyor muyum aslında 🤔🤔

Bunu gerçekten nasıl başardınız, okurken ben korktum..
Ben de oyle bir durum yasamistim. Korkudan ölüyordum desém yeridir. Evde bir ben gordum. Ay bu konuya asla yazamam. Bsska bir konu acilirsa soz yazarim. O izlenmek hissi bile yetiyorkrn gormek. Artik uyumam sag ol bilgi icin.
Yiaaa ama lütfen anlatın 😂 siz anlatırsanız ben de anlatıcam söz 😉

facebookta 'the secret' adlı bır grup var .. orada aktıfım bende.

burda kı coğu yorumcuya da o sayfayı arastırsın dıyorum..

iletişime gecılmış olablırı dıyıp kacıyorum.

Coxuklugum boyu evde hep tektim annem calisan biriydi dolayisiyla ne yasasam kimse inNmazdi cocuk diye birgun evin kolidorunda duran dikis kutusundan disariya cikmis iplik makarasinin var gucuyle ipliklerin acildigini makaranin yuvarlandigini gordum asla ve asla inandiramadim kimseye mutfakta ters donen cay bardagimi dersiniz ne bileyim sokaga cikardim boynumda evin anahtari annemi bekleddim sokakta gece vardiyasindan donmesini..Ruyalar daha masum sanki bi de cocuksun diye inandiramazdin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X