Rüya ile gerçek hayatı karıştırıyor olabilirim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
buda bişey mi.. Ben uyku sırasında yataktan kalkıyorum ve ayak ucuma dogru yürüyorum. yataga döndüğümde kendimi yatakta uyurken görmüştüm.. evlenmeden önceydi. cahil zamanıma geldi sanırım nasıl atlattım bilmiyorum. üzerinde durmadım pek.şuan görsem kafayı yerim herhalde
Yaa boyle cok gordum zamaninda ama ustune durmadim. Okumadan yatmamaya calisiyorum.

Uykudan çıkış aşamaları ile ilgili sıkıntılarınız olabilir. Bir müddet daha aynı şekilde uyanırsanız bir psikologa gitmenizde fayda var. Malum bu durum sağlıklı psikolojinizin bile bozulmasına sebep olabilir.

Hıc bılmıyorm yanı tahmınım su . Asırı yorgundum. Uzun suren bır araba yolculugu yapmıstım. Uyukluyordum yolda. Arabada da oglum var. Yanı o yol o kadar uzadı o kadar uzadı kı sankı bana bır omur geldı. Ben ve oglum eve cıktık sabah karsıydı . Esımde arabayı park etmeye esyaları ınmeye ındı. Bende soyle bı uzanayım dedım salona. Bır anda aradan cok zaman gecmıs gıbı kendımı seyretmeye basladım, vucudumda bır tıtreme ıle basladı karıncalanma dıyeyım. Kendımı havadan gordum cok sasırdım kendımı gorunce saatıde gordum. Eve geldıgım saatten 1 saat sonrasıydı, esımın basına bırsey mı geldı dıye camdan bakmaya bıle gıttım o derece. Neyse sonra ruhum bedenımde uyanınca eve geldıkten sonra sadece 7 dk gectıgını gordum.

Sorun belkıde hep cok uykusuz kalmaktı. Sonrakıller daha farklıydı. Esımle konusuyordum ısıgı actırıyordum esıme korkuyorum bak dıyordum. Yatakta esımle sarıldık opustuk uyuduk. Sonra ben bır uyandım ısık acık ben tekım ve esım salondan hıc gelmemıs bıle yatak odasına. Bunun gıbı bır cok kere oldu 2 haftalık surede en sonunda gunduz bıle evde duramamaya baslamıstım.
Cok korkmustum hıc anlatmak ıstemıyorum devamını
Gelmis gecmiscolsun. Dusunmemek getek bazi seyleri sanki. Kucukken enteresan seyler gordin ys da yasadin mi? Ben de sen gibi korkudan konusmadim kimselere. Misal bir t bozulmustu. Yil 82_83 tam net değilim. Tamirci eve gelmisti. Adam tornavida istemisti. Babam yan odadan getir demisti. Ben gittim tamirci adam o odada. Bana tornavidayi verdi. Ben aldim totrnavidayi yan odaya gittim tamirci orada. Firlattim kactim o kadar hatirliyorum..

Çok ilginç, görülen rüyaların çıkıyor olması, rüyada aldığın bir darbenin bir hafta boyu ağrıyabilmesi...
Hadi omzun tutulmuştur, onun ağrısı rüyana yansımıştır denebilir belki böyle bir açıklama yapılabilir ağrı için ama çıkan rüyalar nasıl açıklanır bilmiyorum,ortak bilinçten bilgi alma, koparma gibi...
Benim rüyalarla zorum olduğundan (Çok rüya görürüm, hayra yorarım), denk geldikçe okudum bunlarla ilgili, dini kaynaklarda da açıklamaları var. Çok yorum, bilgi, görüş var, işte insan hangisine nasıl inanmak istiyorsa inanıyor, ben altında genelde mantığa dayanır bir açıklama arıyorum ama elbette şu hayatta her şey mantıktan ibaret de değil, rüyalar, insan beyni bir sır.

Benim de çıkan rüyalarım oldu ilginçtir ki. En net olanlardan biri, oğlumu, cinsiyeti belli değilken, henüz ona hamile iken rüyamda görmemdi. Kız bebek olacak diye düşünüyorduk nedense, öyle doğuyordu içimize, hamileliğimin ilk haftaları...
Sonra bir rüya gördüm; rüyamda deniz kenarındayım, denizden çıkıyorum, sahilde bir bebek 2-3 yaşlarında, saçları hafif uzun sarı, arkası dönük, ayakta bekliyor. Ona yaklaşmaya başlayınca yüzünü döndü bana, bir gülümsedi ki mıh gibi yüzü hafızama kazındı, gözler hafif çekik, saçlar sarı işte, güleç bir erkek çocuk, beni bekliyor.

Sonraki haftalarda öğrendik ki bebeğimin cinsiyeti erkekmiş. :)
Bu rüyayı göreli 3 sene oldu, oğlum 3 yaşında ve rüyamda gördüğüm aynı yüz diyebilirim. Gülünce yüzünün aldığı aynı ifade, sarışınlığı, saçlarını da bu sene kestirdik daha, uzundu, gözlerinin çekikliği, bakışı, aynı. :)

Bu rüyayı unutamıyorum, hiç görmediğim, bilmediğim birinin yüzünü net görmem ve o kişinin oğlum olması... Bunu hangi mantıkla açıklayabilirim bilmiyorum.
Oglunu gormen gercekten cok tuhaf. Belki de gercelten bazibsir kapilari aciliyor ara sira. Herkese olmasa da.
Ruyalarini anlattikca sirri bozuliyor sanirim. Ben 17 Temmuz depremini 1 hafta once yasadim. Evdekileri ayaga kaldirdim.agla agla ne kotuydu. Dedim Rabbim ya hepimiz kurtulalim ya da olelim. Bu cok aciydi. Ertesi gun balkonda oturuyorum, ruyamin ertesi gunu. Kiracimiz tatile gidecekti. Bir gumburtu tabak canak yikildi . Kadini yoldan cevirdik. Vitrinde ne varsa yerde. Deprem guni bir yasli teyze geldi. Hic unutmam ekmek ve makarna vermistim. Kadin Allah rizasi icin diyordu. Neyse, kadin dua etti cok. O aksama kadar hic uyumadim desem yeridir. O gun geldi ve o kiyamet koptu. Bizim evde bir bardak oynamadi. Komsularin vitrinler hep yikilmis. Istanbuldayiz bu arada. Bir gun de anne kalk amcan oldu dedim. Bunu da uyanikken yasamistim. Nasil bilmem ama. Aradik. Dedigim saatte nefesini vermis. Kayinvalideme de bir ruyami anlatmistim. Iste edim ben kayinvalidem rahmetli kayinpederime gitmisiz. Yani ruyamda adam yasiyor. Oyle guzellll bir yerdi ki ruya gibi. Her yer yemyesildi. Kayinvalidem 85 yaslarinda hastackadin tabi. Kadin ruyamda nasil biliyor musun? Hasta falan degil. Geziyor cok dinc. Eve donecegiz. Baktim geliyor kayinvalidem. Dedim ya ne geliyorsun. Kal burasi sana yaradi. Kocan da burada, kal iste yalniz kalmasin. Geldi bizimle geri. Kayinvalidem az kaldi bulusmaya desene dedi ben şok. Kayinvalidem 10 gun gecmedi rahmetli oldu :KK43: artik yorgunluktan cok gormuyorum. Ruyamda araba kullanmayi cok seviyorum bu arada 😄 ehliyeti alirken hocam sormustu kim ogretti diye. Halbu ki ilk oturmustum direksiyona.

Anladım, çok da yanlış bir şey demedin aslında Newton'un yer çekimi keşfi ile başladı zaten. Bildiğim kadarı ile yer çekimi hiçbir şeye yenilmiyor, zaman da bu yüzden bizim için tek yöne ilerliyor, ilk patlamadan itibaren, yer çekimi ile evren, kendi hafızasını tutuyor. Daha neleri yorumladılar ne yaptılar bilmiyorum baya geride kaldım uzay-fizik üzerine. (Yanlış biliyorsam da düzeltsinler beni) Galaksimiz ortasındaki karadeliğin ispatlandığını bile geçen sene öğrendim sanırım :)))

Bilmiyorum, paralel evren üzerine bir şeyler olabilir, dini olarak kalu bela var mesela açıklamalarda, aslında hepimiz ruhlar aileminde tanışığız, birbirimizi tanıyoruz ama dünyaya gelince unutuyoruz vb. Çok şey var. İlgi çekici.
Merak ettim bakmaliyim bu konuya...kalu bela dedigine...

Gelmis gecmiscolsun. Dusunmemek getek bazi seyleri sanki. Kucukken enteresan seyler gordin ys da yasadin mi? Ben de sen gibi korkudan konusmadim kimselere. Misal bir t bozulmustu. Yil 82_83 tam net değilim. Tamirci eve gelmisti. Adam tornavida istemisti. Babam yan odadan getir demisti. Ben gittim tamirci adam o odada. Bana tornavidayi verdi. Ben aldim totrnavidayi yan odaya gittim tamirci orada. Firlattim kactim o kadar hatirliyorum..
:KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57::KK57:

seneler evvel bana da cok oluyordu bu durum.. ama benimki biraz daha farkli.. mesela teyzeme gidiyoruz eve geliyoruz uzerinden 1 gün geciyor ben oraya ruyamda mi gittim yoksa gercek hayatta mi ayirt edemiyordum..sonra anneme soruyordum biz gercekten gittik mi.. yada ben şöyle bir sey yaptim mi diye sorular soruyordum.. bazende uyanikken rüyada oldugumu saniyordum...beynim bir kac dakikaligina gercekle ruyayi ayirt edemiyordu..bir dönem devam etti bu rüya ile gercek hayati ayirt edemiyordu. sonra kendiliginden gecti ama cok rahatsiz ediciydi.

Ay niye okudum ben şimdi bunları :KK17:gece bebeyi emzirmeye kalkıyorum kesin korkarim simdi .Geçen gece de değişik şey yaşadım. Uyuyorum ama uyanık gibiyim yatak odanın kapısı aralıkmıs bi anda acılmıs ve kendimi görüyorum ayaklarımdan bişey tarafından çekiliyorum çok korkmuştum tövbe bismillah. Hatta eşime bağırdım duymadı beni. Gece nasıl uyucaz bakalim şimdi :KK43::KK43:

Ben de bu tarz şeyler yaşarım en çok da karabasan çok yorgun gunlerde stress yaptığım zamanlarda oluyor uykusuz kaldığım günlerde de oluyor .
Seninkine benzer bir durum ben de yaşadım bebegimle o kadar haşır neşirimki bı gece kanım kaynayarak uyudum resmen yataklarimiz yanyana ve keşke sarılarak kokusuyla uyusam dedim o gece ara ara uyanıp bebegimi kontrol ettim lakin bebeğim yatağında değil benim koynumdaydi acaba dusermi aman dikkat edeyim gibi telkinler vererek her uyanista koynumda olup olmadığına bakip uykuya geçtim sabah oldu uyandım bebeğim yanımda yoktu ödüm patladı yere mi düştü diye ve o saniyelik şeyden sonra bu yaşadığım neydi diye düşünüp gercekmiydi rüya miydi anlayamadım . Sizinkinden farkı ben çok güzel bir şey yaşadım .

Bir de size de oluyor mu bilmiyorum ancak, genelde sırtüstü yattığım yani, yüzüm tavana bakar vaziyette uyuduğum zamanlar hep kabus görüyorum ben. Başlık sahibi yatış pozisyonunla alakalı da olabilir mi acaba diyeceğim ama sizinki kabus görme levelını geçmiş biraz

Oglunu gormen gercekten cok tuhaf. Belki de gercelten bazibsir kapilari aciliyor ara sira. Herkese olmasa da.
Ruyalarini anlattikca sirri bozuliyor sanirim. Ben 17 Temmuz depremini 1 hafta once yasadim. Evdekileri ayaga kaldirdim.agla agla ne kotuydu. Dedim Rabbim ya hepimiz kurtulalim ya da olelim. Bu cok aciydi. Ertesi gun balkonda oturuyorum, ruyamin ertesi gunu. Kiracimiz tatile gidecekti. Bir gumburtu tabak canak yikildi . Kadini yoldan cevirdik. Vitrinde ne varsa yerde. Deprem guni bir yasli teyze geldi. Hic unutmam ekmek ve makarna vermistim. Kadin Allah rizasi icin diyordu. Neyse, kadin dua etti cok. O aksama kadar hic uyumadim desem yeridir. O gun geldi ve o kiyamet koptu. Bizim evde bir bardak oynamadi. Komsularin vitrinler hep yikilmis. Istanbuldayiz bu arada. Bir gun de anne kalk amcan oldu dedim. Bunu da uyanikken yasamistim. Nasil bilmem ama. Aradik. Dedigim saatte nefesini vermis. Kayinvalideme de bir ruyami anlatmistim. Iste edim ben kayinvalidem rahmetli kayinpederime gitmisiz. Yani ruyamda adam yasiyor. Oyle guzellll bir yerdi ki ruya gibi. Her yer yemyesildi. Kayinvalidem 85 yaslarinda hastackadin tabi. Kadin ruyamda nasil biliyor musun? Hasta falan degil. Geziyor cok dinc. Eve donecegiz. Baktim geliyor kayinvalidem. Dedim ya ne geliyorsun. Kal burasi sana yaradi. Kocan da burada, kal iste yalniz kalmasin. Geldi bizimle geri. Kayinvalidem az kaldi bulusmaya desene dedi ben şok. Kayinvalidem 10 gun gecmedi rahmetli oldu :KK43: artik yorgunluktan cok gormuyorum. Ruyamda araba kullanmayi cok seviyorum bu arada 😄 ehliyeti alirken hocam sormustu kim ogretti diye. Halbu ki ilk oturmustum direksiyona.
Ben şok ben iptal hayret dolu gözlerle okudum.

Ben de bi dönem hep olacak şeyleri rüyamda görürdüm.Bebeğimin şimdiki halini daha cinsiyeti bile belli değiilken rüyamda gördüm.Öncesinde saç ve göz rengine kadar hatta eşime anlatmıştım şu an hala şaşırır.Bir keresinde de rüyamda kapının önünde ambulanslar olduğunu alt komşunun öldüğünü görmüştüm öyle de bi samimiyetimiz falan yoktu hakkaten sabah kalktım adam vefat etmiş ambulanslar kapıda millet kapının önünde.Sonrasında rüyamda olgun olgun meyveler görmüştüm hepsi çok güzeldi ve topluyoduk eşimle, o sıra hamileydim.Sabah rüyamı anlattım ananeme, o da doğum anlamına geldiğini söyledi.Daha zamanı bile değildi ama aynı gün doğum yaptım 36 haftalık.

Sonra kaza yapacağımı görmüştüm hatta anneme anlatmıştım gülüşmüştük aynı gün birlikte kaza yaptık.

Kessinlikle araya zaman bile sokmadan hemen psikiyatriste görünmelisiniz. Bu konularda biraz bilgi sahibiyim oyüzden size bulduğunuz ilk randevuya gitmenizi öneriyorum.

Ben şok ben iptal hayret dolu gözlerle okudum.
Bu ne mi. Ben oyle konusurdum gercek olurdu. Eskiden kadinlar kapida otururlardi ya hani mahalle kulturu. Bizim yan komsuya misafir binde bir gelirdi. Kadincagiza "ne oturuyon, misafirlerin geliyor" demistim. 5 dakika gecmedi bir araba dolusu insan gelfldi misafiri. Agzimdan cikiverirdi. Ben fal da bakardim ama sallamasyon. Gercekten inanmam yani. Ne desem cikardi ama geceleri de kabus agirlik. Ve ben 20 yildir fal bakmam.

Ayy fena ürperdim :KK17:

Siz hipnoz olmuşsunuz. Yatagin diger kosesinden kalktiginiz icin lambayi bulamamis ve bu durum; sizi, eviniz disinda baska bir ortamda bulundugunuzu hissetmenize neden olmus. Dogru yerden kalkip lambayi acabilseniz, sikinti ortadan kalkacak. Evinizde olmadiginizi dusundugunuz o anda beyniniz hemen senaryo uretmis. Teyze evi, insaat vsvs. Ve bir yere carparak kendinize gelmis yani ayılmışsınız. Bence de gece lambası kullanın ve odanizin kapisini muhakkak kilitleyerek yatin. Gecenin bir yarisi kendinizi sokakta bulabilirsiniz ve bu durum psikolojiniz acisindan hic iyi olmaz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X