Çok ilginç, görülen rüyaların çıkıyor olması, rüyada aldığın bir darbenin bir hafta boyu ağrıyabilmesi...
Hadi omzun tutulmuştur, onun ağrısı rüyana yansımıştır denebilir belki böyle bir açıklama yapılabilir ağrı için ama çıkan rüyalar nasıl açıklanır bilmiyorum,ortak bilinçten bilgi alma, koparma gibi...
Benim rüyalarla zorum olduğundan (Çok rüya görürüm, hayra yorarım), denk geldikçe okudum bunlarla ilgili, dini kaynaklarda da açıklamaları var. Çok yorum, bilgi, görüş var, işte insan hangisine nasıl inanmak istiyorsa inanıyor, ben altında genelde mantığa dayanır bir açıklama arıyorum ama elbette şu hayatta her şey mantıktan ibaret de değil, rüyalar, insan beyni bir sır.
Benim de çıkan rüyalarım oldu ilginçtir ki. En net olanlardan biri, oğlumu, cinsiyeti belli değilken, henüz ona hamile iken rüyamda görmemdi. Kız bebek olacak diye düşünüyorduk nedense, öyle doğuyordu içimize, hamileliğimin ilk haftaları...
Sonra bir rüya gördüm; rüyamda deniz kenarındayım, denizden çıkıyorum, sahilde bir bebek 2-3 yaşlarında, saçları hafif uzun sarı, arkası dönük, ayakta bekliyor. Ona yaklaşmaya başlayınca yüzünü döndü bana, bir gülümsedi ki mıh gibi yüzü hafızama kazındı, gözler hafif çekik, saçlar sarı işte, güleç bir erkek çocuk, beni bekliyor.
Sonraki haftalarda öğrendik ki bebeğimin cinsiyeti erkekmiş. :)
Bu rüyayı göreli 3 sene oldu, oğlum 3 yaşında ve rüyamda gördüğüm aynı yüz diyebilirim. Gülünce yüzünün aldığı aynı ifade, sarışınlığı, saçlarını da bu sene kestirdik daha, uzundu, gözlerinin çekikliği, bakışı, aynı. :)
Bu rüyayı unutamıyorum, hiç görmediğim, bilmediğim birinin yüzünü net görmem ve o kişinin oğlum olması... Bunu hangi mantıkla açıklayabilirim bilmiyorum.