Ya normalde böyle bir şeyi başkasından duysam asla inanmazdım belirteyim çünkü çok güç inanması gerçekten.
Annemlerin 8 sene çocukları olmuyor, tedavi görüyorlar bir yandan işte gezmedikleri doktor kalmamış diyeyim artık, en son gittikleri doktordan fayda buluyorlar. Bu işin tedavilik, tıbbilik kısmı.
Bir de rüyalı, ilginç kısmı var;
O sıralar, kapı kapı geziyorlar tabi, çaresizlik hisleri de ağır bastığından, tabi işin maneviyat boyutuna da giriyorlar. Dua eden, elma yazan vb. insanlarla da görüşmüşler. Bunlardan bir tanesi annemi etkilemeyi başarmış, anlatıyordu işte kadın rüyalar dualar üzerine duruyordu ve doğru tahminleri vardı diye.
Neyse bu kadın anneme demiş ki (Açık açık yazmam ban sebebim olabilir, elimden geldiğince üstü kapalı yazacağım), "Buraya ziyarete git, şu şu duaları oku, Allah'tan dile, yanına taş al, bebeğin olunca taşı yerine bırak" filan.
Aslında çok bilindik bir yer, şu an da taş alınması yasaklanmış, hurafe işte. Ama olacağı varmış demek ki, tesadüf müdür artık bilemem; sonrasında bana hamile kaldığını öğreniyor.
Tedavi sürecinde yataktan kalkmaması tembihleniyor filan, tabi doktorla devam...
Sonrasında ben doğuyorum; biraz büyüyorum sanırım 2 yaşını çıkmadan vücudumda yaralar oluşmaya başlıyor.
Hangi doktora götürdülerse net sebebi bulunamıyor, belki o zamanın yetersizlikleri sebebiyle bilemeyeceğim, krem mrem veriyorlar ama göz göz yaralar açılmaya devam ediyor vücudumda. Taş büyüklüğünde diye tarif ediyordu annem "Aldığım taşlar gibi". Tabi annem unutmuş gitmiş taş maş olaylarını.
Bir gün annemin komşusunun kızı, sabah bizim kapıya dayanmış "X teyze bir rüya gördüm, anlatmam lazım sana" diye.
Annem de diyor işte hayırdır, annem de o sıralar sıkıntıdan uyuyamıyor filan benim halim ne olacak, nasıl geçecek, ne hastalığı var kızımın vb. düşünüp duruyor, korkuyor.
Neyse komşu kızı (12-13 yaşlarındaymış bu kız da o zaman) diyor ki "X teyze, Gangsta nasıl, iyi mi? Hastalanmış" diyor, annem de "Evet sağ ol kızım" filan... Sonra devam ediyor "Sen emanet taş aldın mı x teyze, ben bir rüya gördüm, sen taş almışsın, onları geri götürünce iyileşecekmiş Gangsta" diyor. Annem şok.
Kadın bana anlatırken bile şok, kaç sene geçmiş üzerinden artık, unutamamış.
Sonra babamı aramış işte apar topar böyle böyle, gidelim.
Sonra arıyor taşları, eksik var. E 2-3 sene geçmiş, taşlar nerede kim bilir.
Artık ne yapılabilir, başka bir taş bırakılabilir, işte bakıyorlar eksik taşın yerine taş alıyorlar rastgele, yasin-i şerif okuyorlar, sonra taşları alıp götürüp yerine bırakıyorlar. Sonrasında benim yaralar yavaş yavaş geçiyor.
Artık nasıl bir tesadüftür nedir bilinmez, belki krem iyi geldi belki başka bir şey ama ilginç yani ne diyeyim, manevi kuvvet midir nedir ne değildir bilmiyorum.
Tövbeler olsun, konu sır kapısına döndü ya. Anlatmasa mıydım :/
Bu da anlatılmazdı ya neyse artık.