zeyascimmmm
dun derin leptin hormonu diye bir seyden bahsetti. ben iyice arastirdim onu. leptin hormonu yag yakmada cok onemliymis. bu leptin hormonu genellikle aksam saatlerinde aktiflesiyor. gece saat 2de en maksimum salgilandigi saat.
leptin hormonunun aktif calismasini saglamak icin. sekeri tamamen kesmelisin. ekmegide az yemelisin.
ve saglikli dogal yaglardan kacinmamalisin, yani margarin yerine gercek tereyag. normal zeytinyaginin yerine. soguk sikilmis zeytinyagini korkarak degil bol kullanmamaz oneriliyor.
yesil yaprakli sebzelerde ve yumurtada leptin hormonunu harekete geciriyor.
ha canim bide, insulin yuksek oldugu zaman leptin hormonu calismiyor.
yani sekeri kisitlamak cok onemli.
insulin dusuk oldugu zaman, leptin hormonu daha calisiyor. yani yag yakman hizlaniyor ;-)
bu hafta bu defikletimi uugula, insallah haftaya super kilo vetirsin.
canım ozaman bu hafta şekerli hiç birşeyi ağzıma sürmüyorum diğerlerini yapıyorum ekmek 1dilim yiyorum zaten bakalım ne olcak sağol desteğin için
oleyyy. haftaya duello yapalimmi :-D bende uygulicam bunu.
her sabah yedigim 2 haslanmis yumurtama bol zeytinyagi dokucem .
hemde bagirsaklar yumusar hihoooyyttt :)))
Yapalım canım:13: ama sen çok dişli bir rakipsin yaaa
normalde bu kadar disli degildim zeyas. gecen haftada kilo veremedim. ondan bu hafta iyi gitti. bide derinle valentin iyi gaz verdi bana, sagolsunlar :)))
sadece yemeyerek olmuyor onu anladim, sana iyi gelen seyleri yemek kilo verme faslini hizlandiriyor. kan grubuma uyumlu besinleri tuketmeye calistim. su ve yesil cay icmekte baya faydali oldu.
bu haftada zeytinyagini menume eklicem bakalim haftaya ne olucak.
üfff çok canım sıkkın kızlarrrr neden az kilo veriyorum beeeeenbugün sabah 1 yumurta domates zeytin peynir 1 dilim ekmek yedim öğlen 1 bardak süt içtim şuanda 1 dilim armut yiyorum akşamada balık yapcam ekmeksiz yemeyi düşünüyorum
normalde bu kadar disli degildim zeyas. gecen haftada kilo veremedim. ondan bu hafta iyi gitti. bide derinle valentin iyi gaz verdi bana, sagolsunlar :)))
sadece yemeyerek olmuyor onu anladim, sana iyi gelen seyleri yemek kilo verme faslini hizlandiriyor. kan grubuma uyumlu besinleri tuketmeye calistim. su ve yesil cay icmekte baya faydali oldu.
bu haftada zeytinyagini menume eklicem bakalim haftaya ne olucak.
zeyascimmmm
dun derin leptin hormonu diye bir seyden bahsetti. ben iyice arastirdim onu. leptin hormonu yag yakmada cok onemliymis. bu leptin hormonu genellikle aksam saatlerinde aktiflesiyor. gece saat 2de en maksimum salgilandigi saat.
leptin hormonunun aktif calismasini saglamak icin. sekeri tamamen kesmelisin. ekmegide az yemelisin.
ve saglikli dogal yaglardan kacinmamalisin, yani margarin yerine gercek tereyag. normal zeytinyaginin yerine. soguk sikilmis zeytinyagini korkarak degil bol kullanmamaz oneriliyor.
yesil yaprakli sebzelerde ve yumurtada leptin hormonunu harekete geciriyor.
ha canim bide, insulin yuksek oldugu zaman leptin hormonu calismiyor.
yani sekeri kisitlamak cok onemli.
insulin dusuk oldugu zaman, leptin hormonu daha calisiyor. yani yag yakman hizlaniyor ;-)
bu hafta bu defikletimi uugula, insallah haftaya super kilo vetirsin.
canım ozaman bu hafta şekerli hiç birşeyi ağzıma sürmüyorum diğerlerini yapıyorum ekmek 1dilim yiyorum zaten bakalım ne olcak sağol desteğin için
Semo tebrikler :13: Umarim bu hafta hepimiz icin cok daha güzel olur
Sabah girdim tam yazacakken acil çıkmam gerekti.Misafirimi bugün yolcu ettim gelsin bakalım önümüzde ki hafta....Ben bu bütün hafta geçtiğimiz haftasonu geri aldığım 2 kiloyu vermeye çalışmakla geçirdim.Sonuç olarak kaçamaklarımla birlikte sadece 1.600 gramını verebildim.Bu sabah 68.400 dü kilom...Çok çabuk kilo alan bir yapım var maalesef bir de 15 gündür az yiyip birden darı ambarına düşmüş tavuk gibi olunca vahim sonuç kaçınılmaz oldu ya neyse toparladım kendimi çok şükür...
0 kan grubusun benim gibi.... glütene karşı zayıf vücudumuz, bu yüzden mümkün olduğu kadar protein ağırlıklı beslenmek gerekiyor Zeyas...Hiçççççç problem etme.Her geçen gün daha iyi olacak yaza kadar vereceğiz sadece moralini bozma canım ok?
semocum ben bunu canan karatay dan okudum burayada yazayı eklyim mutlaka okuyun
İnsülin direncinin kırılması çok önemli çünkü:
İnsülin yağları depo eden hormondur. Az ve sık yediğimiz zaman sürekli yağlar bu depoya gönderiliyor.Yemek yediğimiz zaman insülin seviyemiz yükselir ve 2 saat sonra düşmeye başlamasıyla acıkma hissi ortaya çıkar.İyi bir bir kahvaltı yaptığımız zaman bütün gün acıkmayız.O sırada leptin hormonu devreye girer ve kendi vücut yağlarımızı ara öğün olarak kullanır.Yani leptin candır.yemekler arasında 4-5 saat olmalı ki salgılansın.Sık sık yediğimiz zaman karaciğer ve pankreas yorulur.
insülin direnci kırılınca göbek, basen yağları eriyecek.Yalnız bu yağlar yılların birikimi olduğu için bir anda gitmez.Zamanla yediklerinize dikkat edip kilolarınızı vereceksiniz. Aç kalarak kilo verilmez!
ara öğün yapmamanızı tavsiye ederim devamlı birşeyler yemeyin ben dünki direnci böyle kırdım
Zeyas ve semo size katilmayi düsünüyorum. Bu hafta ekmeksiz sekersiz protein takilacagim. Zeyoscum benim bildigim karatayin bu diyetinde ekmek yok bulgur, veya bugday haslama var. Yani tam bugday dahi olsa UN yok. Ve ekmek yerine cig badem, findik, ceviz yeniyor. Dediginiz gibi kaymaga kadar dogal, vucut icin kailiteli yaglari tüketmek serbest. Ve bol bol yumurta, peynir, et. Ve günde sadece herhangi BIR TANE meyve diye biliyorum. Meyveyi tüketmemenin ise daha iyi olacagini söylemisti karatay. Kiz kardesim 54 kilo ve ara ara bir hafta bunu uyguluyor ve kilosunu cok rahat koruyor. Bu diyetle kilo verme sikintini asacagini düsünüyorum zeyas!
hu huu nerdesiniz kizlar
Burdayiizzz
Dünkü koca kacamaktan sonra bugün sabah bir saat yerine 1,5 saat yürüdüm3 kuru kayisiyi kaynatip simdi ictim ve yarim elma yedim.
Öglenleyin yumurta+yer fistik , aksama da yogurt+meyve yemeyi düsünüyorum.
Gelecek cumartesiye kadar seker (ben en az bir meyve yiyorum) veee karbonhidrat (ekmek, pirinc vs.) yokbakalim basarabilecek miyim :18:
disarda mi yuruyosun cnm. Kosu bandim var hic sevmiyorum o kadar eriniom ki onda.. 10 dk dayanamiom
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?