Gercekten oyle. Biz esimle asla buyuk kucuk hicbir dilenciye para vermeyiz. Bir kere o mama alma tuzagina biz de dustuk. Takip ettik cocugu. Iade edip parasini aldi kasadan.
Yardim edeceksek mutlaka emin oldugumuz insanlara ediyoruz. 3 yildir surekli yardim yaptigimiz bir aile var mesela. Anne baba yok. 19 yasinda bir abla 2 kucuk kardesine bakiyor. Koyde yasiyorlar. Evlerini bile koy halki imece usulu yapmis. Amca dayi falan arada ilgileniyor. Onlara erzak kiyafet okul ihtiyaclarini falan aliriz. Hem yetim sevindiriyoruz hem de gonul rahatligiyla yardim edebiliyoruz. Ortalik sahtekar dolu.
Gecenlerde 2 gunluk tatile sehir disina gitttik. Sahilde yuruyemedik. Cocuklar onumuze cikiyor para istiyor. Yok diyorum. Elimdeki su sisesini istiyor. Suyu ver o zaman diyor. Ama ictim ben bunu diyorum. O zaman elindeki misiri ver diyor. Yedim ama bunu da diyorum. Olsun ver deyip elimdekine saldiriyor. Sonuc olarak misirimi alip kacti. Aklim almiyor. Neden bu cocuklar bu sekilde yasamaya alistirilir ki? Zehir oldu sahil yuruyusu falan bize.
Piknige gittik kiz kiza. Suriyeliler mesken tutmus orayi. Ellerinde posetle masa masa geziyorlar. Masamizdan et alip kactilar. Tehdit eder gibi konusuyorlar. Korktuk bisey de yapamadik. Yanimizda erkek yoktu. Koca koca yapili delikanlilar. Masada tavuk, kofte, kola ne varsa alip gittiler. Sadece sok icinde izledik.
Yasanmaz hale geldi iyice bu memleket