Sadece empati kurmayı dene
klonlanmışlar bunlar hep aynı sözler ve aynı duygu sömürüsü eşin seni dinliyorsa hiç takma...her telefonda sende yok diye ağla ancak bu şekilde sesini keser ben artık öyle yapıyorum işe yarıyor......eşimde artık farkında dün eşime telefon hediye etmiş işyeri bende onun kullandığı teli alacağım konuşurken telefonum bozuk napacaksın telini diyor eşimde bana verceğini söyledi senin dağ gibi kocan var dedi tabi dumur oldu ama nafile yeni çingeneliklerine engel olmaz asla....Günaydın hanımlar. .
5 aydır evliyim. Eşimle çok şükür hiçbir sorunum yok. Aramız iyi. .
Ama ailesi alttan alta beni yine huzursuz etmeye başladı. Yine diyorum çünkü önceden çekincelerimin olduğu konu ben işe başlayınca yeniden hortladı hortlayacak sanki. .
Eşimin ailesi benden uzakta bir şehirde yaşıyor. Benim ailem de uzakta. Bu şekilde bir şikayetim yok. Özellikle eş ailesinin uzakta olması bana avantaj gibi geliyor. Neyse.
Düğünümüzde ailesi hiçbir yardımda bulunamadı. İğneden ipliğe her şeyi eşim yaptı. Bunun için kredi çekti. Ben de işe başladım ve beraberce ödeyeceğiz inşallah. . Bu borçtan yana da sıkıntım yok.
Eşim öğretmen. Ailesine evlenmeden önce çok yardım etti. Tabi ki de yapacak. Evlendik, annesi sanki başta eşimi bi yokladı, ''Bana para yolla, size düğünde şu masrafı yapmıştım'' diye. (bu olaydan sonra özellikle soğudum.) Eşim de ''anne neyi nasıl yollayayım'' demişti. . Zaten ben de çalışmıyordum.
Ben işe başladım ve ağır şartlar altında olsa da çalışıyorum. Eşime yardımcı olmak ve kimseye muhtaç olmamak için. Ben işe başladığımdan beridir annesi ''yok yok'' diye başladı yine. Eşime söylüyor yani durum yok diye.
Tamam yine sözüm yok diyeceğim ama kendime yediremediğim şeyler var.
Bi erkek kardeşi var ve evli. Onlar beraber yaşıyorlar kaynanayla. Kardeşi çalışıyor. Geçenlerde kardeşi eşimden kendisi için birkaç bin lira kredi çekmesini istedi. Eşim bana sordu, ''ya bizim acil ihtiyacımız çıkarsa ne olacak? hem üzerine zaten bi kredi var, ya bunu da ödeyemezse diye bi de bunu mu düşüneceğiz'' dedim ve hayır dedim. . Çünkü zaten eşimin üzerinde ailesi için çektiği yüklü bi kredi miktarı var. 100 bin küsür kadar. Bi de şimdi kardeşi bunu istedi.
Geçenlerde yine kardeşi eşimden kartıyla kendisine telefon almasını istedi. Benim yüzüm düştü ama bi şey demedim. Eşim de müsait olmadığı için o gün alamadı. Kardeşi bi şekilde halledip o gün aldı. Beyefendinin o gün alması lazımmış da. .
Dün telde konuşurken eşime ''oğlum ayakkabım yırtık ama idare ediyorum işte, baban da hasta, onun da botu delik'' falan demiş. Eşim de ''kardeşime söyleyeyim de alsın onlara hemen'' dedi. Sanırım parasını ben veririm diyecekti. Ben hemen ''kardeşin son model telefon alıp kullanmayıverseydi, alsaydı ya, para çok demek, kimse kusura bakmayacak ! '' dedim ve konuyu kapattım. .
Bi de kv benle de konuştu sonra ''15 tatil geliyor ya, gözlerim yollarda. Önceden oğlum gelirdi, şimdi o da yok'' diye dert yanıyor bana. Oğlu kaç yıldır zaten farklı şehirde. Sanki ben aldım elinden. . ''Huzurunuz olsun da aman gelmeyin'' demiyor da. .
Kızlar kusura bakmayın uzun oldu ama huzurlu yuvamın huzurunun bu tür şeylerle kaçmasını istemiyorum
Sendki sorun kv değil bence,biraz cimrilik var galiba sizde.
klonlanmışlar bunlar hep aynı sözler ve aynı duygu sömürüsü eşin seni dinliyorsa hiç takma...her telefonda sende yok diye ağla ancak bu şekilde sesini keser ben artık öyle yapıyorum işe yarıyor......eşimde artık farkında dün eşime telefon hediye etmiş işyeri bende onun kullandığı teli alacağım konuşurken telefonum bozuk napacaksın telini diyor eşimde bana verceğini söyledi senin dağ gibi kocan var dedi tabi dumur oldu ama nafile yeni çingeneliklerine engel olmaz asla....
Doğru da.Beraber oturan oğluna da sorsan ben bakıyorum,maaşım eve harcıyorum,birazda öteki oğlun sana baksın diyebilir.Kpnin emekli maaşı yok mu?Minnet etmek ne zor birşeyCimrilik değil. Üzerimizde çok fazla borç var. Hepsi de ailesiyle ilgili. Ben yeni çalışmaya başladım ve durum belki toparlayacak belki toparlamayacak. Ama hala beklenti olması beni geriyor.
bu kadar borcun altındayken kredi çekemez ki eşin..
sonuçta memur maaşı belli yani. 100 bin kredisi olan adama hangi banka kredi verir??
elbette aileye destek olunmalı .. ama telefon önemli bir ihtiyaç değilmiş. eşin saçmalamış resmen. onun yerine ailesine bot ayakkabı alabilirdi..
bir de b kredi günah gerçekten.. başkaları için bu vebale girmeye gerek yok.
eşinle oturup enine boyuna konuşacaksın. hayati ve gerçekten ihtiyaç olan şeyler dışında kendimizi sıkıntıya sokmak yok, kredi çekmek asla yok diyeceksin..
yok cnm arkadaş yazıyı tam okumamış galiba aklınca sende var ya ne koparsa kar hatuna ...cimrilik diyenlerin olsunda böyle fırsatçı kv si görelimYa arkadaşlar cimrilik demiş de, diğer oğlu benim yıllardır alamadığım telefonu alıyorsa, ben çalışmaya mecbur kalıyorsam, adam anne babası zordayken gidip kendine 2,500 tl lik telefonu bi günde alıyorsa ve bu benim zoruma gidiyorsa bunun adı cimrilik mi???
Eşim değil, ailesinin durumunu en iyi bilen, ailesinde para yoksa bile en iyi bilecek kişi alıyor kendine telefonu. Eşiyle beraber kv yle birlik yaşayan diğer oğlu. .
Doğru da.Beraber oturan oğluna da sorsan ben bakıyorum,maaşım eve harcıyorum,birazda öteki oğlun sana baksın diyebilir.Kpnin emekli maaşı yok mu?Minnet etmek ne zor birşey
eşinin kartıyla aldı anladım ben..
eğer öylle değilse bir bot bir ayakkabı alsın.. ama ihtiyaç dışı saçma sapan krediler çekmek yanlış olur..
Gerçekten ihtiyaçları varsa sizi zorda koymayacak şekilde yardım edilir bu konuda eşinizin üstüne çok gitmeyin
Ama
Eşinizin ailesi henüz oğullarının evlendiğini ayrı bir yuvası düzeni sorumluluğu olduğunu kabullenememiş oğlan bizim parası bizim diye düşünüyorsa işiniz zor
Eşinizin tavrı önemli. Yoksa siz ne derseniz deyin gizli saklıda olsa yapar birşeyler
Zamane insanlarında zaten g..ünde donu yok,telefon son model.Bana kızmış olabilirsiniz kaynınıza tavır alabilirsiniz,mecbur değilsiniz Ona bakmaya ama kvnin bot istemesi üzerine yaptığınız yorumdan öyle yazdım.İnşallah kırmamışımdır seni.Benim eşiminde diğer kardeşlerden durumu iyi.Hep diyorlar ki Onun durumu iyi biz yardımcı olsun.Kardeş te olsa çekememezlik oluyor.Yok ama çalışıyor. İkisinin de maaşları var. Bi şekilde bi yerden bi maaş alıyorlar ama anlam veremedim ona. Bizde olsa biz yardım edelim diyeceğim ama hem düğünü kendimiz yaptığımız için onun yükü var üzerimizde. Ama evdeki diğer oğlu sürekli gezip yiyip içiyor. Kendine son model telefonlar alıyor. Madem yok nasıl oluyor bu. Ben de buna sinirleniyorum. Bizim durumuz ise ortada. .
Senin anne babanın da bi bota ihtiyacı olsa senden isteseler esin izin vermese üzülmez misin ya anne baba sonuçta onlarda ne bilim sabah sabah duygusal bakıyorum belkide ama istemiyosan esin de arkandaysa huzurunu kaçırma hiç
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?