Sabah sabah içimi dökeyim dedim. .

Anneye babaya bu denmez canım. İnsanlar evlatlarını arayamayacaksa kimi arasınlar :)

benim dediğim her anne baba için veya her evlat için geçerli değil...konu sahibinin anlattığına göre artık sömürü boyutunda para istemeleri..benimde annem babam var canımı veririm isterlerse..ama ayrı ailelerde kazanilan paranın ortak olmadığının bilincindeler..yeri gelir herkes birbirine destek olur..

Sen daha çok ağlan malısın bence ki zor durumda olan sizdiniz kimse rahat batıp ta elalemin işinde çalışmıyor ihtiyacın var belli ki. Siz bize yardım edin desin eşin. Mesela bu ay doğalgaz çok geldi kesicekler 500 lira lazım acil filan deyin. Sonra ne bileyim banka kredi vermiyor onaylanmadı vs. Bırcumuz olduğu için filan desin. Ezdirmeyin bu kadar. Lükse alıştırıyosunuz onları kendiniz cefa çekiyosunuz bence

Aynen öyle oluyor. Eşim buna müsaade etmez umarım. Yoksa ben kötü olacağım. Şimdilik sadece izliyorum. . Bakalım.

Bunu cimriliğe bağlayan arkadaşları anlayamadım.

İhtiyaç sahibi insanın iki oğlu var birinin üzerine 100 bin borç bırakmışsın zaten.
Git biraz da diğerine ağla da 2500 lük telefon alıp kullanmayıversin.

Şu k.çında donu olmayıp lükssüz yapamayan insanlara ayar oluyorum.

Benim annem hala yırtık ayakkabı giyer de utanır 6 evladı var isteyemez.
Zorla alır giydiririz de niye aldınız gerek yoktu der.

Eline harçlık versek gider bize harcar falan.

Bu da ana o da ana işte ya, deli oluyorum!
Haa bir de onlar daha kıymetlidir ona daha da deli oluyorum!

Ayy konudan çok cimrilik diyen yorumlara acayip sinir oldum. Yahu adama kredi cektirmisler, düğüne hiçbirşekilde yardım etmemisler ve hala para koparma derdindeler. Nasıl vicdansiz aileler var aklım almıyor cidden. Adam 1 öğretmen maasiyla bukadar borç üstüne bir de ev gecindirmeye çalışıyor. Bu oglumuzun artık kendine ait bir evi eşi var diye dusunmuyorlar. Ne kadar acımasızca.
Konu Sahibi arkadaşım dinimize göre kadın çalışmak zorunda değil ve çalışıyorsa da parasini istediği gibi değerlendirebilir. Kimse karisamaz kocasi dahil. Koçani söyle dinimize göre evi gecindirmekle mesul olan erkektir . Senin maaşına güvenerek kimseye paradan vermesin kredi de çekmesin. Eğer ki evdeki vazifelerini görüp hala eli de parası kaliyorsa bırak n3 istiyorsa yapsın ama senin maaşına dokundurtma derim. Tabi bunu uygun bir dille söyle. Sonuçta sen kimsenin ailesi için calismiyorsun eşinle ikimizin kurduğu yeni hayat için çalışıyorsun.

Zor sartlarda calisiyorsam kimsede kusura bakmasin kredi falan cekemem.
Dusunuyorum benim cocugum olsa ondan hicbir sey isteyemem. Benim aileminde benden maddi hic bir beklentisi yok.
Evlenirken bana bir cop almayan insan benden de birsey isteyemez.

Durum şu ki sizi bi tırtıklamayı başarsalar devamı gelicek nabız ölçüyolar resmen. Seni anladım ben canım, sen iyi niyetli olduklarına inansan sorun olmucak da afedersin keriz yerine koymaya çalışıyolar biraz. Bot nereye son model telefon nereye bu ne tezatlık ya, sizde onlara ağlayın madem kredi bitirdi bizi vs vs die. Eşin seni ezmiyosa sözünü dikkate alıyosa en önemlisi bu zaten.

Bot çizme için bence 100-150 lira gönderin ama onun dışında karışmayın başka ihtiyaçlara
Bence haklısınız sonuna kadar

Sizin anne ve babanızın ayakkabilari yırtık olsaydı ve sana söylese lerde almayacakmiydin? Ben senin yerinde olsam alırdım. İleride eşinin içine bir yara bırakma. Telefon konusunda haklısın ama bu ayrı bir olay.

Zaten olay bot alma meselesi değil. . Mesele farklı.

Anneme anlattım olanları, o da aynı senin gibi dedi, ''sen daha çok ağla madem'' dedi . .

Teşekkür ederim ceylinn. . Aynen öyle.

ayakkabı, bot alın, hediye gönderin. kredilere girmeyin. diğer kardeşle beraber oturuyorlarsa bu da önemli bir şeydir, sonra siz bakın da diyebilirler.

oncelikle esiniz durust bir insan, hem size kredi icin onay sorup, hem de onaylamadiginizda arzunuzu bas ustune yaptigi icin... iste bu durustluk sizi onun ailesine karsi koruyacaktir. bunlar oluyor, olacak. esinizin tutumu onemli ki sizin de bundan yana derdiniz yok gorunuyor. sikmayin caninizi.

Diğer oğlunun ne kadar yardım ettiğini nereden biliyorsunuz. Belki sizden çok daha fazla maddi yardım yapıyor. Birde yakın olduğu için görünmeyen ufak giderleri olabiliyor zamanla. Diğer oğulun son model telefon alması sizi ilgilendirmez. Abisinden kartını kullanması sizi ilgilendirir ama işlem olmadıysa böyle bir söz söyleme hakkınız yok. Eşinizin ailesi oğullarından para kopartmak için mi bunu yapıyor (art niyet olarak ) yoksa gerçekten mi yok ?

Eğer ailesinin ihtiyacı varsa eşiniz destek olmalı. Bu sizin aileniz içinde geçerli. Tabi ki ayrı aile oldunuz ama siziyetiştiren ailelerinize sırt çeviremezsınız

Konu sahibini karıştırmadan genele bir şey yazayım: Bazen aileler malını mülkünü evlatlarının üstüne yapıyorlar. Bazıları ise yapmıyor. inanın malı vermeyen daha değerli oluyor.

Annesi çok açık göz bi insan. . Paragöz yani. Parayı çok seviyor. Para koparmak için yapıyor. Yoksa hangi anne evladında olmadığını bildiği halde ona dert yanarak evladının canını yakar?

Onun bu paraya düşkün huyunu bildiğim için de daha çok sinirleniyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…