Sabah sabah içimi dökeyim dedim. .

Katılıyorum.Kendileri bir borcun,kredinin altına girerse kimse isteyemez,istesede bahane hazır.Benimde ödemem var.

evde gelin ve oğlu varmış zaten. yanında yaşayan oğlu para diye ağlamış ama kendine son model telefon almış. ayrıca kp emekli maaşı var muhtemelen. evde çift maaş varken, uzakta, yeni evli ve borçlu evlattan her şeyi istemek de ayıp ama.

Verdiğiniz örnekler yabancı gelmedi hiç. Sizi anlıyorum eşiniz tüm yükü sirtlarken aile ortada olmaz ihtiyac aninda canım oğlum kardeşim olur.
Anlaşılan gercekten ihtiyac degil sizi aramaları eliniz alıştırmak her ihtiyaçlarına.
Dikkat edin eşinizle konuşun sakince..
Ben senin sıkıntını görüyorum ortak olmaya çalışıyorum ama önemli olan önce biziz diye.. başkalarını sirtlamaya kalkarsaniz bu durumda toparlanmaniz zor. Insanlari kirmadan yuz goz olmadan mesafenizi koyun. Esinizde mantikli birine benziyor kendini kullandirmaz umarim. zaten siz de durumunuz old.da ihtiyac halinde yardım edecek birisiniz belli.
Mutlulugunuzu milletin keyfi icin bozmayin derim.
Tebrik ederim tekrar

Konu sahibi baştan sona haklısın aynen bende senin girdiğin tavır içine girerdim.
Ancak anne ve babasının ayağındaki bot yırtıksa bunun için onun bunun aldığı cep telefonu beni ilgilendirmez.
Bu yapmayan çocuklarının ayıbıdır,yok ki yapamıyorlar !!!
Ve bunu eşimden önce ben alırdım,ve hediye ederdim .
Haybeye giden para vermem tabiki de ondan emin olmam gerekiyor,gerçekten ,ihtiyaçları varmı diye !
Bu ARADA buna da takılıp gönül koymayın eşinizi öğretmen olmasına vesile olmuşlar bırakında kendini evlendirsin.
yANİ BİZLERDE HERŞEYİMİZİ KENDİMİZ YAPTIK Düğün salonumuza kadar hatta davetiye yani aklınıza gelecek herşey A^DAN z 'YE

Tabi ki de. . Olsa neden vermeyeyim. Ama durum belli. Çok çok teşekkür ederim.

borç harç olmasa ailesine istediğini alsın göndersin ama konu sahibi yeni evli ve kazançları borca gidiyor. iki kişilik aileyi geçindirmeyen paradan medet ummak insafsızlık bana göre.
elbette ana babanın hakkı ödenmez ama yokken var edemez ki insan. hadi naptı etti, ailesinin her isteğini karşıladı diyelim.
yeni evli çift dağ kadar borçla, kp e aldığı evin kredi borcunu dahi ödeyemez hale gelince, borçlar yüzünden yuvaları bozulursa vebali kimin olur?
anlayışsız ana babanın mı, bütçesini denkleştirmeye çalışan taze çiftin mi?

Çocuk zaten dediğim gibi hayalden öteye gidemeyecek bi durum şu an. . Onun için de ayrı bi birikim yapmamız gerekiyor.

Zaten yoktan var edilmez kısmına tamamen katıldığım için tüm düğün masraflarını eşimle ödememiz beni hiç rahatsız bile etmiyor. .

Çocuk zaten dediğim gibi hayalden öteye gidemeyecek bi durum şu an. . Onun için de ayrı bi birikim yapmamız gerekiyor.
Eşin hala kardeşine son model telefon alıp
Bi de ekstra onun adına kredi çekeyim diye düşünüyosa
Sandığın kadar hayal değil demek ki
Sen hesap kitap yaparken ailesi çatır çatır yiyecek, eşin sayesinde
Yap bi çocuk ( tabi bu olay dışında iyiyseniz yap ) , eşin hesaba kitaba düşsün olmayınca veremez zaten

siz muhtemelen kiradasınız.
kaynınız madem kp aynı evde, kredi ödemesinin en az yarısını onun ödemesi gerekir.
inşallah ödüyordur. yoksa eşinize de size de yazık yani.

Ben de yeni evliyim canım ben evimi isteyerek bekar evimde başladım masraf olmasin vs diye bi ay oturdum evleni 4 ay oldu eksiklerim hep var. Halim yok perdelerim esko evimden otekileri aldik ama malum kredilerle.. ben sakin zamanlarda soyluyorum çünkü esim bana yukleniyor bazen bak diyorum perdeler uymusmu uymamis hayatim ama önemli değil ben huzur istiyorum sadece diye istersen sor yeni evlenen arkadaslarina ne kadar odemisler diye o zaman anliyor ancak haklısın goruyorum idare ediyorsun farkındayım diye. Ama görümcem gelio gelip ne zaman alcaniz hali diyo elli kere soylemedim esime en sonunda soyledim bak ben sana sormuyorum hali alcan mi alcan ni diye kac kere sordu ne diyim abinin parasi yok mu! O niye karışıyor ben esimle mutlu olayim halim seneye de olsa olur (esimin ailesi de yardimci olmadi senin gibi)

Ne kadar muhalefet olan çıkmış ya hu !
Kadın 100.000 lira borç oduyoruz diyor. Yazıyla da yazıyorum 'Yüz bin türk lirası' az mi bu Allasen !
Bir de kaynına bilmem kaç bin liralık telefon alınmasına müsaade etmiş ne cimriliği. Kaynın çalışıyormuş o alsın bi zahmet. Hani derler ya her ailede herşeye koşan, sürekli kullanılan bir salak bulunur diye kusura bakmayın ama onlar esinizi seçmiş bu göreve. Daha fazla girmeyin borca, siz işe girdiyseniz biraz rahatlamak için girdiniz onların keyfi isteklerine kosmak için değil.

Seni haklı buldum,hadi ufak tefek yardımlar olur da

bunlar özellikle de kaynın isteklerde sınırı aşmış

bence eşinde iş bitiyor.bence al karşın açık ve net konuş.şuanki yaptıgınız kaçak dövüş.oldu ben evlencek zırnık yapmıcak ben çalışcam borç içinde yüzcem kv-kp para yolluca yetmicek millet evde kendini yaycak ben çalışıp didincem kaynıma tel alcam para yollucam kredi çekcem yok öyle bir dünya. siz evlendiniz herkezin evi yolu ayrı yarın siiznde çocuklarınız olcak inanın siz isteyin kimsede olmaz.
bu tip insanaları hiç sevmem yok ayakabısı delik yok yırtık duygu sömürüsü bunlar. ben nasıl eşşek gibi çalışıp hayat standartımı yükseltiyorsam herkezde ayağını yorganına göre uzatıp idaresini yapacak.
heleee en sinir oldugum şeyde 1.000 maaaş alıp ama elinde 3,000 tl telefonla dolaşır.bakın o insanlar kendilerini mutlu etmek için kredi çekip neler alıyorlar.sen napıyorsun onları mutlu etmek çalışıyorsun...
ben empat, falan kuramıyorum.çünki onların durumunda sen olman kimse parmagını kıpırdatmaz.almayıversin gezmeyiversin olur.

Arkadaşım şuan ki tavrın çok önemli.çünküüü çok yeni evlisin.eşini karşına al ve kartlarını açık oyna.ona bu durumdan ne kadar rahatsız oldugunu bunları istemediğini uygun ve mantıklı bir dillle anlat.egereki eşin sizi bir aile olarak bir eş olarak görüyorsa zaten bunları ailesine karşı seni hedef göstermeden kendisi uygun bir dille anlatıp bu istelerin ayagını kesecektir.amaaaa tam terside olabilir. saf saf eşim istemiyor işte falan derse işte o zaman cümbüş başlar.eşinin tavrı ve senin bu konu ile eşine yaklaşımın çok önemli canımmm

hıı bide o cimri diyenler kesin evde oturan gruptur.gidin bir çalışın sonra o çalıştıgınızı kv-kp-ve kaynınıza verin ondan sonra konuşalım.şartlar eşit olsun öyle konuşalım yaniiii

Son düzenleme:
100 binlik nasil bir dugundur bu ayol

Henüz maaşınızı almamışsınız şimdiden o maaşın yerini yapmışlar.
Yani aman kendinize harcamayın borç ödemeyin bize verin diye duygu sömürüsü yapmış kv.
Neden çünkü bir akıllı onlar.
Valla hiç iyi niyetli değilim böyle insanlara karşı.
Yok botum delik de bilmem ne hepsi duygu sömürüsü.
Kv o kadar ihtiyacı varsa otursun el işi yapıp örgü örüp satsın kendine bi bot alsın.
Yani ben doğurdum diye evladımın tüm maaşını ben yemeliyim zihniyetidir bu.
Gerçekten evladını düşünen iyi kalpli insanlar evladım huzurlu olsun da ben yırtık giyeyim diye düşünür sabreder.
Zaten öyle anneye de yardım etmek insanın içinden gelir.

Size tavsiyem eşinizle düzgünce konuşun.Çünkü bu ilk maaş tavrınızı şimdi koydunuz koydunuz sonrasında hep bi beklenti olur hep isterler.
Diyelim ki eşiniz sizi dinlemedi sömürülmeye devam etti.O zaman da işten çıkın hemen çalışmayın.
Bizzat kendi ablam ve eniştem yıllarca kredi borç ödediler kv kp yüzünden neler çektiler neler.
Taviz tavizi doğurur.

Konu sahibini eleştirenler aynı durumda olsa nasıl çıkarırlar tırnaklarını hem çalışcak bu kadın borç içinde zaten hem de milletin telefon gibi lüks isteklerini alcak böyle bir dünya yok.

Sana cimri diyenler hem 100.000 TL krediyi odesinler snra ailelerine yardim etsinler. Omrunuzun yarisi bunu odemekle gececek zaten. Memur maasi ne kadar ki. Hadi havuz sisteminden yararlanan bir avukat olsa belki diyecegim. Bunun faizi var ayrica.

Eşiniz klasik anne - baba ve kardeş tarafından yolunmaya müsait kişidir..

Senelerce benim de babamı böyle yoldular.

İşin ucunu başından sıkı tut derim sana. Empati neymiş empati !! Yeni evlisin borç gırtlakta , ayrıca destek oluyorsun eşine.

Kimseyi köstek etme evliliğine arkadaşım.. Sana yazık değil mi ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…