Sabah sabah içimi dökeyim dedim. .

Cimrilik değil empati kuramamak hiç değil bunun adı HAKSIZLIĞA GELEMEMEK ve ENAYİ YERİNE KOYULMAKTAN NEFRET ETMEK.

Yahu ben hiç anlamadim zaten evladimin uzerinde benden sebep milyarlarca kredi borcu var insan utanir be. Bunun adı evet CİNGENELİK. Evet DUYGU SÖMÜRÜSÜ. yok ayakkabimiz delik de falan.. Diğer ogullari son model telefonla gezecek anasi bot parasini benden isteyecek Allahtan korksunlar azicik

kesinlikle katılıyorum annemi düşünüyorumda ayakkabım yırtık diye evli kardeşimi arayacak asla böyle bir şey yapmaz asla....ama işte bu tarz insanlarda var demekki...

Keşke durumumuz iyi olsa. Yok ki. Ben evlendiğimizden beri bekarlıktan getirdiğim kıyafetlerimi giyiyorum. Eşime de söylemiyorum ki alamayınca gücenmesin diye. Sorun bizde de olmaması ve bunu bilmeleri. Düğün yapmak çok zor iş çünkü. Ve hayır kırılmadım. .

Sonunda biri beni anladı. Teşekkür ederim. .

2 kişi çalıştığınız için ,eve 2 maaş geliyor,durumları iyidir diye düşünmüşlerdir.

anladım.. ama ana baba ne yapacaksın?? elinden yettiğince yardımcı olsun.. o da onun ayıbı olsun.. dediğim gibi ama kredi falan çekmeyin.. zaten ona bulaşan çıkamıyor işin içinden..

kesinlikle katılıyorum annemi düşünüyorumda ayakkabım yırtık diye evli kardeşimi arayacak asla böyle bir şey yapmaz asla....ama işte bu tarz insanlarda var demekki...

Ya ışte mevzu tek delik bot değil. Ana babanın hakkını sırtında taşısan onlari odeyemezsin ama bu dusuncesizlik. Bu fırsatçılık ne koparirsam kar diye bakiyorlar bazıları maalesef evet.

Sonunda biri beni anladı. Teşekkür ederim. .

rica ederim. Diğer iki arkadaş da anlamış sizi. Haksızlık etmeyin onlara :)

Ayrıca belki beni yadirgayacak olanlar olabilir ama bu sadece eş ailesi değil.. Yani biri emrivaki ile bişey isteyince ben çok itici buluyorum. İsterim ki ben anlayayim ihtiyacini hissettirmeden karsilayayim. Ama hep bana hep bana olunca insanın sartelleri atıyor

Sanki farklı konuda yazışmıştık
Farklıydı kültürleriniz ve eşim ailesi gibi değil filan diyordun
Bizde çok yenisin inşallah hep böyle gider demiştik sanırım bikaç kişi, hatırlayamadım gerisini

Şu ah ah 15 tatil geldi ama oğlum gelmedi kısmına takılmadım, normaldir
Her hafta görüşünce bile kimisi diyo bunu, oğulları 5 yaşında çocukta isteyince annesine gidemiyomuş gibi : )
Ama para pul mevzularıda aile yapısına bağlı
Ben çok ufak miktar isteğe bağlı sigorta ödüyordum, son iki yıl kalmışken evlendim. Annem dedi ki biz kendimiz öderiz, artık kendi yuvan var.
Anlatabildim mi ? Onlarda oğlan bizim okuttuk ettik tabi bize bakacak kafası var, 100 yıl geçse değişmez. Eşinde öyle büyümüş ve 'bot delik' demek iyi bir vicdan yaptırır adam su çekiyo karda kışta hani boru mu ? Yardım etmek ister, sen bir iki laf sokuşturunca da ilerde daha çok çatışmanıza sebep olacak maalesef. 100 bin küsür krediye anlam veremedim hem çok miktar ( ev alınır yahu peşinat verdikten sonra ) hemde üstüne hala istemek bencilce bence..

Evet doğru hatırladınız. Benim zoruma giden şu an bu borçla çocuk yapmak bile bize hayal. Onlar çocuklarını evlerinde güle oynaya kendileri büyüttüler. Eş çalışmıyor. Bense ilerde çocuğum olduğunda kendi çocuğuma bakamayacağım bile. .

Haklısınız. .

Aynen öyle maalesef durum bu. Ama eşime bir şey söylemeyeceğim. .

resmen kullanıyorlar...eşin düzgünce herkesin ayrı evi ve masrafı var kimse beni şahsi istekleri için aramasın demeli..

Ben o konuda ona hiç karışmayacağım. Sanırım o da benim gibi olanları görüyordur ya da umarım görür.

Ben kadınların çalışmasından yanayım
Ama seni anneyken çalışmak mutsuz edecekse çalışma
Kocanda ailesine serpecek para bulamaz böylece
Kayınvalide evinde oturan eltiylede kıyasa girme boşver, ev ev üstüne olmaz hele de çok kültür farkı varmış sizin aranızda.

anladım.. ama ana baba ne yapacaksın?? elinden yettiğince yardımcı olsun.. o da onun ayıbı olsun.. dediğim gibi ama kredi falan çekmeyin.. zaten ona bulaşan çıkamıyor işin içinden..

Yok asla çektirmem. Diğer dediğinizde de haklısınız. .

valla kendi borcunuz bitmeden kimse yardim talep etmesin herkes kendi yagsinda kavrulsun sonuc olarak sizde kimseden yardim beklemiyorsunz

ama esinizede sakin kizmayin annesi o

benim annem bana öyle bise dese yok ayakabim yirtik botum delik yokda olsa yaratir verirdim parayi

Eşinde saf mı nedir
Azcık annesinden taktik kapsın
Ah ah anne sorma ben tek çalışıyorum eşim daha yeni işe girecek bi dünya da düğün ve eşya borcu duruyo, zaten 100 krediyi de biliyosunuz desin
Siz yine iyisiniz, kardeşim babam çalışıyo ev kendinizin kredi yok kira yok sizde desin ( ev onların mı bilmiyorum gerçi ama 100 bin kredi eve gitmiştir herhalde başka ne için çekilir bu kadar rakam ? )

Bingoo !! Ev. .

Eşinin kredi çekesi varsa bu kez size ev alın
Ne güzel iş oğlum hem bize ev alsın hem arada ayakkabı şu bu ne ihtiyacım varsa karşılasın
Başka kimsesi de yok değil, beraber yaşadıkları oğlu dururken sizden istiyo ayıp
Ama tabi buna dur demesi gereken kişi eşin, çoluk çocuk olunca geçim şimdikinden 2 kat daha zor benden demesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…