Sabah sabah içimi dökeyim dedim. .

ben de çekmedim zaten , çektim gittim ...
en ıyısı ben bu yenı gelınlerı anlamıyorum gercekten delı olmak lzım bunu kabul etmek ıcın. para felan bırıktırmek ıcınmış ben aynı evın ıcınde para bırıktıremı gormedım. ordada yıyıp icecen mecbur alınıyor

kesinlikle katılıyorum annemi düşünüyorumda ayakkabım yırtık diye evli kardeşimi arayacak asla böyle bir şey yapmaz asla....ama işte bu tarz insanlarda var demekki...

Var cnm maalesef benim kendi annem de var o tarz huylar
Resmen kardeşimi sömürmeye çalışıyor yazık aciyorum kardesime

Bende yeni evli zamanlarımda arkadaşımla dertleşmiştim, ailesi para istiyor diye. Vermesekte sinirlerimiz bozuluyor demiştim. Kendi kv sinin istanbulda dükkanı ve iyi yerden bir kaç evi olduğunu ve bunlardan kira aldığı halde yurtdışındaki oğlunu arayıp "kıyma alamıyoruz, et yiyemiyoruz vitamin eksikliği çıktı" diye kendini acındırmasını duyunca gözlerim böyle oldu Eşinle ağız birliği yapıp paramız yok diyin. Yani ısrarla yüzsüzce isteyen insanları anlamıyorum. Açlıktan ölsem de kimseden 5 lira isteyemem ya utanırım.

Kimsenin içi bilinmez belki kayınınız öyle istiyordur. Kaldı ki manevi yönden rahat olmak çok daha önemli bence.
bence de manevi olarak rahatlık daha onemlı
hayır ben zaten ayrı yaşama yanlısıyım
benım eltim beraber oturuyor da (karsılıklı daıreler ama yeme içme ısınma bir yerde dolayısyla kaynanam eltıme sabah yataktan kalkınca yüzünü yıkamaya gırer bır daha gece pijamalarını giymeye kendi evine gecer yemekler eltimde yenir ısınma da eltımde kaynanam evınde dogalgazı yakmaz eltımde yanar ay sonu faturaları kayınpeder oder yemeklık kayınpeder alır onlarda kurus kurus para bırıktırır ,belkıde o evden kacmak ıcın yıllarca gıdım gıdım bırıktırıyorlar bılemıyorum ser verrı sır vermezler ama biriktirdikleri paralarla bence büyük bi darbe vuracaklar )
bu sekılde para olarak yardımları oluyor ve '' bal tutan parmagını yalar'' diyerek kendilerince haklı bir acıklama yapıyorlar( biz yarı oldugumuz için yanlarındakiler öncelikli ayrıcalıklı oluyor )
bende bana dokunmasınlar da yedıklerı ballar helalı hos olsun dıyorum
ben yasayamam ole her dakka dıp dıbe

para bırıktırıyor ama özel hayat 0. eşinle bır ozel muhabeg edemez baş başa yemek dahı yiyemez . ben esımın yanında salonda uzanıp tb ızlerım boyle basıt seylerı yapamaz. genclıgınde bunları yapöadıktan sonra parayı ne yapayım.

ozaman o anne baba senıde dogrurken dugun masrafını karsılasın... borca sokmasın. ac degılerkı görgusuzluk bu.
Oktmuşlar öğretmen olmasına vesile olmuşlar. Hanımefendi hangi aile imkanı olduğu halde çocuğunun düğününü yapmaz ki. Belliki imkanları o düzeyde değilmiş. Ben konu sahibini haksız görmüyorum. Sadece yorum abartılı. Şahsi ihtiyaçlarınız için aramayın. Yok yaa. Kadın kimsen bot istesin. Komşulardan falan mı?

parası var alsın olmazsa alırsın bır bot.bunların yaptıgı arsızlık. o ünı 4 yıl 30 yıl masraf edılmıyor. her ıkı cocugumada dogdu an hesap actım dugun ünı hersey parayla. asla cocugumun ılk evlendıgı seneler borc sıkıntısı cekmesını istemem. bizde allah aılemdede kvdemlerdene razı olsun hersey karsılandı. ben boyle anne babaları anlamıyorum.gücün yettı kadar cocuk dogur be düzgun ımkanlar sagla... okadar borc varken para ıstemek neylerıne?!

Benim dedem de aynısını yapar. Bir oğlu karı koca çalışıp iki kuruşun hesabını yaparlar diğer oğlu üç kuruş kazandığıyla gider son model telefon alır, gezmesinden tozmasından kısmaz, karısı akşama kadar komşu komşu gezer. Buna rağmen eşi çalışan dayımdan para alır gider lüks içinde yaşayan dayıma yardım yapar. Millet onlara çalışıyor sanki. Herkes hesabını bilsin. Bir taraf çok kazanıyor diye onu hayrat olarak görmemeli kimse. Durumun kötüyse son model telefon almayıverirsin ki onun parasıyla evdeki herkesin botunu mantosunu kazağını bilmemnesini zaten rahat rahat alırsın.

eşin ailesine rest çekmediği sürece sen daha çok üzülürsün. madem eşin ailesine biraz düşkünse sende evine pahalı eşyalar al kendine güzel kıyafetler al eşinin yaptığı gibi sende kendi ailene para gönder. kaynanana gönderecek para kalmasın

yeni evlisiniz ve düğün borçlarınız kredileriniz varmış .kendinizi toparlayana kadar anlayışlı olabilirlerdi.Hem hiçbirisininde size faydası olmamış....telefonmuş ayakkabıymış botmuş yani sırasımı şimdi bunların..Yalnız sana tavsiyem şu eşinle bu konuyu sakın konuşma birdaha..Konu dallanıp budaklandıkça haklıyken haksız duruma düşersin..Ve onun ailesi kıymetli olur ..arada sırada sen de..Annenin babanın ayakkabısı yokmuş sevaptır alalım debe..ayakkabı bot almak sizi fakirşeltirmez..hem onun annesi babası yapacak tabiyki..fakat gereksiz ihtiyaçlarını karşılamak telefon gibi mesela...çok saçma..bu resmen sizi enayi yerine koyuyorlar demektir...bunlara müsade etme..yani kısacası neye izin verip vermeyeceğini bil...

Umarim kaynim in yaptigi sizin kayniniz yapmaz

Hanımefendi zaten benim ''düğünümüzü yapmadılar'' diye bi şikayetim yok. Şu an paşa paşa da borçlarımızı ödüyoruz. Bu benim için daha iyi. Çünkü minnetimiz yok. Ama istekler bitmiyor. Evet öğretmen oldu eşim. Ama atanır atanmaz eşime 15 - 20 bin tl kredi çektirip bi güzel harcadılar. O para ne oldu bilmiyorum. Beni de ilgilendirmiyor. Bundan sonrası ilgilendiriyor ama. .

Ben onu başka sert bir yoruma yönelik yazdım. Bundan sonra ailesine yapacağı yardımlarda elbette sizden de onay alacak. Ben aksini düşünmüyorum. Benim eleştirdiğim nokta; aramasınlar muhattap olmasınlar havada uçuşuyor. İnsan ailesinden vazgeçemez. Bu kolay mı. Sizde istediklerini yapmak zorunda değilsiniz eşinizin hatrı için mecburen alttan alaaksınız. Eşiniz zaten kim haklı kim haksız biliyor. Siz bunu her fırsatta başına kalkarsanız otomatik olarak ailesini savunma moduna geçebilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…