- 17 Kasım 2015
- 3.982
- 3.556
- 83
- 37
en ıyısı ben bu yenı gelınlerı anlamıyorum gercekten delı olmak lzım bunu kabul etmek ıcın. para felan bırıktırmek ıcınmış ben aynı evın ıcınde para bırıktıremı gormedım. ordada yıyıp icecen mecbur alınıyorben de çekmedim zaten , çektim gittim ...
asla ızın vermeyın senın rıskını cokuk cocugun rızkını nıye verıyor? sen calıs eltın yatsın para yesın?! oyle adamın totosuna tekmeyı basarımben vermiyorum da eşim yufka yürekli.
kesinlikle katılıyorum annemi düşünüyorumda ayakkabım yırtık diye evli kardeşimi arayacak asla böyle bir şey yapmaz asla....ama işte bu tarz insanlarda var demekki...
bence de manevi olarak rahatlık daha onemlıKimsenin içi bilinmez belki kayınınız öyle istiyordur. Kaldı ki manevi yönden rahat olmak çok daha önemli bence.
para bırıktırıyor ama özel hayat 0. eşinle bır ozel muhabeg edemez baş başa yemek dahı yiyemez . ben esımın yanında salonda uzanıp tb ızlerım boyle basıt seylerı yapamaz. genclıgınde bunları yapöadıktan sonra parayı ne yapayım.bence de manevi olarak rahatlık daha onemlı
hayır ben zaten ayrı yaşama yanlısıyım
benım eltim beraber oturuyor da (karsılıklı daıreler ama yeme içme ısınma bir yerde dolayısyla kaynanam eltıme sabah yataktan kalkınca yüzünü yıkamaya gırer bır daha gece pijamalarını giymeye kendi evine gecer yemekler eltimde yenir ısınma da eltımde kaynanam evınde dogalgazı yakmaz eltımde yanar ay sonu faturaları kayınpeder oder yemeklık kayınpeder alır onlarda kurus kurus para bırıktırır ,belkıde o evden kacmak ıcın yıllarca gıdım gıdım bırıktırıyorlar bılemıyorum ser verrı sır vermezler ama biriktirdikleri paralarla bence büyük bi darbe vuracaklar )
bu sekılde para olarak yardımları oluyor ve '' bal tutan parmagını yalar'' diyerek kendilerince haklı bir acıklama yapıyorlar( biz yarı oldugumuz için yanlarındakiler öncelikli ayrıcalıklı oluyor )
bende bana dokunmasınlar da yedıklerı ballar helalı hos olsun dıyorum
ben yasayamam ole her dakka dıp dıbe
Anneye babaya bu denmez canım. İnsanlar evlatlarını arayamayacaksa kimi arasınlar :)resmen kullanıyorlar...eşin düzgünce herkesin ayrı evi ve masrafı var kimse beni şahsi istekleri için aramasın demeli..
ozaman o anne baba senıde dogrurken dugun masrafını karsılasın... borca sokmasın. ac degılerkı görgusuzluk bu.Anneye babaya bu denmez canım. İnsanlar evlatlarını arayamayacaksa kimi arasınlar :)
Oktmuşlar öğretmen olmasına vesile olmuşlar. Hanımefendi hangi aile imkanı olduğu halde çocuğunun düğününü yapmaz ki. Belliki imkanları o düzeyde değilmiş. Ben konu sahibini haksız görmüyorum. Sadece yorum abartılı. Şahsi ihtiyaçlarınız için aramayın. Yok yaa. Kadın kimsen bot istesin. Komşulardan falan mı?ozaman o anne baba senıde dogrurken dugun masrafını karsılasın... borca sokmasın. ac degılerkı görgusuzluk bu.
parası var alsın olmazsa alırsın bır bot.bunların yaptıgı arsızlık. o ünı 4 yıl 30 yıl masraf edılmıyor. her ıkı cocugumada dogdu an hesap actım dugun ünı hersey parayla. asla cocugumun ılk evlendıgı seneler borc sıkıntısı cekmesını istemem. bizde allah aılemdede kvdemlerdene razı olsun hersey karsılandı. ben boyle anne babaları anlamıyorum.gücün yettı kadar cocuk dogur be düzgun ımkanlar sagla... okadar borc varken para ıstemek neylerıne?!Oktmuşlar öğretmen olmasına vesile olmuşlar. Hanımefendi hangi aile imkanı olduğu halde çocuğunun düğününü yapmaz ki. Belliki imkanları o düzeyde değilmiş. Ben konu sahibini haksız görmüyorum. Sadece yorum abartılı. Şahsi ihtiyaçlarınız için aramayın. Yok yaa. Kadın kimsen bot istesin. Komşulardan falan mı?
Yok ki nasıl verelim istesin dursunlar ne onun ailesi ne benim ailem öncelik benim çocuklarım ufak tefek şeyler yapılır ama borca giremem..ümreye gidecekse bana ne bundan kurus verme herkes enayi ariyor
eşin ailesine rest çekmediği sürece sen daha çok üzülürsün. madem eşin ailesine biraz düşkünse sende evine pahalı eşyalar al kendine güzel kıyafetler al eşinin yaptığı gibi sende kendi ailene para gönder. kaynanana gönderecek para kalmasınGünaydın hanımlar. .
5 aydır evliyim. Eşimle çok şükür hiçbir sorunum yok. Aramız iyi. .
Ama ailesi alttan alta beni yine huzursuz etmeye başladı. Yine diyorum çünkü önceden çekincelerimin olduğu konu ben işe başlayınca yeniden hortladı hortlayacak sanki. .
Eşimin ailesi benden uzakta bir şehirde yaşıyor. Benim ailem de uzakta. Bu şekilde bir şikayetim yok. Özellikle eş ailesinin uzakta olması bana avantaj gibi geliyor. Neyse.
Düğünümüzde ailesi hiçbir yardımda bulunamadı. İğneden ipliğe her şeyi eşim yaptı. Bunun için kredi çekti. Ben de işe başladım ve beraberce ödeyeceğiz inşallah. . Bu borçtan yana da sıkıntım yok.
Eşim öğretmen. Ailesine evlenmeden önce çok yardım etti. Tabi ki de yapacak. Evlendik, annesi sanki başta eşimi bi yokladı, ''Bana para yolla, size düğünde şu masrafı yapmıştım'' diye. (bu olaydan sonra özellikle soğudum.) Eşim de ''anne neyi nasıl yollayayım'' demişti. . Zaten ben de çalışmıyordum.
Ben işe başladım ve ağır şartlar altında olsa da çalışıyorum. Eşime yardımcı olmak ve kimseye muhtaç olmamak için. Ben işe başladığımdan beridir annesi ''yok yok'' diye başladı yine. Eşime söylüyor yani durum yok diye.
Tamam yine sözüm yok diyeceğim ama kendime yediremediğim şeyler var.
Bi erkek kardeşi var ve evli. Onlar beraber yaşıyorlar kaynanayla. Kardeşi çalışıyor. Geçenlerde kardeşi eşimden kendisi için birkaç bin lira kredi çekmesini istedi. Eşim bana sordu, ''ya bizim acil ihtiyacımız çıkarsa ne olacak? hem üzerine zaten bi kredi var, ya bunu da ödeyemezse diye bi de bunu mu düşüneceğiz'' dedim ve hayır dedim. . Çünkü zaten eşimin üzerinde ailesi için çektiği yüklü bi kredi miktarı var. 100 bin küsür kadar. Bi de şimdi kardeşi bunu istedi.
Geçenlerde yine kardeşi eşimden kartıyla kendisine telefon almasını istedi. Benim yüzüm düştü ama bi şey demedim. Eşim de müsait olmadığı için o gün alamadı. Kardeşi bi şekilde halledip o gün aldı. Beyefendinin o gün alması lazımmış da. .
Dün telde konuşurken eşime ''oğlum ayakkabım yırtık ama idare ediyorum işte, baban da hasta, onun da botu delik'' falan demiş. Eşim de ''kardeşime söyleyeyim de alsın onlara hemen'' dedi. Sanırım parasını ben veririm diyecekti. Ben hemen ''kardeşin son model telefon alıp kullanmayıverseydi, alsaydı ya, para çok demek, kimse kusura bakmayacak ! '' dedim ve konuyu kapattım. .
Bi de kv benle de konuştu sonra ''15 tatil geliyor ya, gözlerim yollarda. Önceden oğlum gelirdi, şimdi o da yok'' diye dert yanıyor bana. Oğlu kaç yıldır zaten farklı şehirde. Sanki ben aldım elinden. . ''Huzurunuz olsun da aman gelmeyin'' demiyor da. .
Kızlar kusura bakmayın uzun oldu ama huzurlu yuvamın huzurunun bu tür şeylerle kaçmasını istemiyorum
Umarim kaynim in yaptigi sizin kayniniz yapmazGünaydın hanımlar. .
5 aydır evliyim. Eşimle çok şükür hiçbir sorunum yok. Aramız iyi. .
Ama ailesi alttan alta beni yine huzursuz etmeye başladı. Yine diyorum çünkü önceden çekincelerimin olduğu konu ben işe başlayınca yeniden hortladı hortlayacak sanki. .
Eşimin ailesi benden uzakta bir şehirde yaşıyor. Benim ailem de uzakta. Bu şekilde bir şikayetim yok. Özellikle eş ailesinin uzakta olması bana avantaj gibi geliyor. Neyse.
Düğünümüzde ailesi hiçbir yardımda bulunamadı. İğneden ipliğe her şeyi eşim yaptı. Bunun için kredi çekti. Ben de işe başladım ve beraberce ödeyeceğiz inşallah. . Bu borçtan yana da sıkıntım yok.
Eşim öğretmen. Ailesine evlenmeden önce çok yardım etti. Tabi ki de yapacak. Evlendik, annesi sanki başta eşimi bi yokladı, ''Bana para yolla, size düğünde şu masrafı yapmıştım'' diye. (bu olaydan sonra özellikle soğudum.) Eşim de ''anne neyi nasıl yollayayım'' demişti. . Zaten ben de çalışmıyordum.
Ben işe başladım ve ağır şartlar altında olsa da çalışıyorum. Eşime yardımcı olmak ve kimseye muhtaç olmamak için. Ben işe başladığımdan beridir annesi ''yok yok'' diye başladı yine. Eşime söylüyor yani durum yok diye.
Tamam yine sözüm yok diyeceğim ama kendime yediremediğim şeyler var.
Bi erkek kardeşi var ve evli. Onlar beraber yaşıyorlar kaynanayla. Kardeşi çalışıyor. Geçenlerde kardeşi eşimden kendisi için birkaç bin lira kredi çekmesini istedi. Eşim bana sordu, ''ya bizim acil ihtiyacımız çıkarsa ne olacak? hem üzerine zaten bi kredi var, ya bunu da ödeyemezse diye bi de bunu mu düşüneceğiz'' dedim ve hayır dedim. . Çünkü zaten eşimin üzerinde ailesi için çektiği yüklü bi kredi miktarı var. 100 bin küsür kadar. Bi de şimdi kardeşi bunu istedi.
Geçenlerde yine kardeşi eşimden kartıyla kendisine telefon almasını istedi. Benim yüzüm düştü ama bi şey demedim. Eşim de müsait olmadığı için o gün alamadı. Kardeşi bi şekilde halledip o gün aldı. Beyefendinin o gün alması lazımmış da. .
Dün telde konuşurken eşime ''oğlum ayakkabım yırtık ama idare ediyorum işte, baban da hasta, onun da botu delik'' falan demiş. Eşim de ''kardeşime söyleyeyim de alsın onlara hemen'' dedi. Sanırım parasını ben veririm diyecekti. Ben hemen ''kardeşin son model telefon alıp kullanmayıverseydi, alsaydı ya, para çok demek, kimse kusura bakmayacak ! '' dedim ve konuyu kapattım. .
Bi de kv benle de konuştu sonra ''15 tatil geliyor ya, gözlerim yollarda. Önceden oğlum gelirdi, şimdi o da yok'' diye dert yanıyor bana. Oğlu kaç yıldır zaten farklı şehirde. Sanki ben aldım elinden. . ''Huzurunuz olsun da aman gelmeyin'' demiyor da. .
Kızlar kusura bakmayın uzun oldu ama huzurlu yuvamın huzurunun bu tür şeylerle kaçmasını istemiyorum
Oktmuşlar öğretmen olmasına vesile olmuşlar. Hanımefendi hangi aile imkanı olduğu halde çocuğunun düğününü yapmaz ki. Belliki imkanları o düzeyde değilmiş. Ben konu sahibini haksız görmüyorum. Sadece yorum abartılı. Şahsi ihtiyaçlarınız için aramayın. Yok yaa. Kadın kimsen bot istesin. Komşulardan falan mı?
pekı o 100 bini siz cektınız onlar ödüyorlar oylemı
Ben onu başka sert bir yoruma yönelik yazdım. Bundan sonra ailesine yapacağı yardımlarda elbette sizden de onay alacak. Ben aksini düşünmüyorum. Benim eleştirdiğim nokta; aramasınlar muhattap olmasınlar havada uçuşuyor. İnsan ailesinden vazgeçemez. Bu kolay mı. Sizde istediklerini yapmak zorunda değilsiniz eşinizin hatrı için mecburen alttan alaaksınız. Eşiniz zaten kim haklı kim haksız biliyor. Siz bunu her fırsatta başına kalkarsanız otomatik olarak ailesini savunma moduna geçebilir.Hanımefendi zaten benim ''düğünümüzü yapmadılar'' diye bi şikayetim yok. Şu an paşa paşa da borçlarımızı ödüyoruz. Bu benim için daha iyi. Çünkü minnetimiz yok. Ama istekler bitmiyor. Evet öğretmen oldu eşim. Ama atanır atanmaz eşime 15 - 20 bin tl kredi çektirip bi güzel harcadılar. O para ne oldu bilmiyorum. Beni de ilgilendirmiyor. Bundan sonrası ilgilendiriyor ama. .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?