Yok bakmıyorum, fatura işliyorum, fatura kesiyorum, ödeme listesi, ürün maliyeti, maaş hesapları, avans, cari mutabakat, çek senet tahsilat işlemleri diğer şirket masrafları, giderlerinin takibi ne bitmiş, ne alınacak, ne ödenecek ve evrak dosyalama falan filan..
Bu patron milletinde muhasebeciysen her işi yapmak zorundasın gibi bir algı var. Sekreter çaycı temizlikçi yemekçi bile olabiliyorsun. Eski patronum bunların hepsini isterdi bir de yaptığım işi beğenmezdi çok yavaşsın derdi sinir olurdum. Başka iş bulup kurtuldum. Sizde iş arayın bir yandan.
Siz bu ayak işlerini de kabul edince adam kendi aklınca he bu ise muhtaç katlanıyor demek ki vurun abalıya yapıyor.Bende biliyorum olmaması gerektiğini ama sonradan söylendi, bende onu düşünüyorum sabahtan beri mazlumu hatta dedim hani Kemal sunalın bir filmi vardı diye adı aklıma gelmedi.
önce kendi işinizi bulun, diğer tarafla anlaşın ihbar süreniz zaten kısa, patronunuzada bilgi verin,diğer taraf ihbar süresi boyunca beklemeyi kabul etmezsede,ihbar süresi kadar parayı maaşınızdan kestirip çıkabilirsiniz.Arayacağım, acaba diyorum konuşsam mı siz eleman, bende iş bakayım kendime diye? Çünkü iş bulsam ve çıkmak istediğimi söylesem eleman bulana kadar kalmamı da isteyebilir? Paldır küldür olmasın, herkes razı olsun niyetindeyim ama bu sefer de buraya 3 günde eleman bulunursa garantisi yok hiç bir şeyin ve her şey risk..
Sen şirkette çalışıyorsun o zaman?
Öyleyse kesinlikle daha zor orda patronla geçinmek.
önce kendi işinizi bulun, diğer tarafla anlaşın ihbar süreniz zaten kısa, patronunuzada bilgi verin,diğer taraf ihbar süresi boyunca beklemeyi kabul etmezsede,ihbar süresi kadar parayı maaşınızdan kestirip çıkabilirsiniz.
muhasebe olarak sadece ön muhasebe yapabiliyorsanız maalesef başka yerde bu maaşı alamayabilirsiniz,genelde asgari ücret veriyorlar
Bende biliyorum olmaması gerektiğini ama sonradan söylendi, bende onu düşünüyorum sabahtan beri mazlumu hatta dedim hani Kemal sunalın bir filmi vardı diye adı aklıma gelmedi.
şuan içinde olduğunuz mali durumu bilemem, ama illaki iş bulabilirsiniz, o yüzden bu denli enerjinizi kemiren biyerde durmayın derim.Paldır küldür bırakmayım diyorsunuz, ama işverenler maalesef bu denli iyi niyetli değil çok gördüm pat diye işten çıkarılanları2 sene önce 2 bin alıyordum, ara verdim çocuktan dolayı hatırı sayılır şirketlerde ön muhasebe 3 aşağı 5 yukarı aynı. Kaldı ki genel muhasebe alanında da çalıştım beyanname kısmını mali müşavir yapıyordu ben hazırlık aşamasına getiriyordum. Maaşı az tutan tecrübeyi de az istiyor ve ya yetiştirilmek üzere diyor oraları eliyorum zaten.
Şark bülbülü filmi :)
--
Kusura bakmayın ama ben sizin yerinizde olsam, ne kadar zorda kalırsam kalayım böyle bir işte çalışmazdım.
İş ortamlarında huzur, paradan daha önemlidir bana göre..
Psikolojiniz bozuluyor, aldığınız paraya değiyor mu?
üstelik 2500 alıyormuşsunuz, bu para o kadar az ki yaptığınız o işlere göre...
şuan içinde olduğunuz mali durumu bilemem, ama illaki iş bulabilirsiniz, o yüzden bu denli enerjinizi kemiren biyerde durmayın derim.Paldır küldür bırakmayım diyorsunuz, ama işverenler maalesef bu denli iyi niyetli değil çok gördüm pat diye işten çıkarılanları
Ah canım ya patronun mali müşavir galiba? stajer misin? emin ol sadece muhasebe piyasasında insana böle öküz gibi davranıyolar. Başka hiçbir iş yerinde rastlanmaz. Adamlar yanlış anlamayın ama herşeyin en alt kademesinden gelmişler, şimdiki nesil okumuş etmiş ama geçmiş smmm neslinde çoğu üniversite bile okumamış yada dışardan okumuş, sm iken 1 kıytırık sınavla smmm olmuş veya camiadaki büyüklerin elini eteğini öperek bi yerlere gelmiş tipler. Hepsi için demiyorum elbette. Çok düzgünleri de var. Ama büyük çoğunluğu tarif ettiğin gibi çay kahve getir götür ile bu noktaya geldiği için insan psikolojisini kendi dünyalarından ibaret sanıyolar. İmkanın varsa iş alanını değiştir ben öyle yapmıştım, çok da memnunum şu anki hayatımdan bin şükür. Üzüldüm durumuna ciddenŞuan karnıma kramplar giriyor. Sabah sabah neye uğradığımı şaşırdım. Daha kapıdan girdim günaydın dedim, işe patronun eniştesiyle birlikte geliyoruz adamın dediği saatten 15-20 dk önce ben hazır beklerim onu orada, trafik vardı geciktik. Senden dolayı mı geç kalıyorsunuz eniştemden mi dedi? Trafik vardı dedim başladı söylenmeye, yok erken çıkın 9' da iş başı mı olur? Peki dedim, eniştesine de söyledi. Oradan bana hala saydırıyor ama yapılan ödemelerin cari' den düşüp düşmediğimi görecekmiş bundan sonra, işlediğim faturaları kontrol edecekmiş,günde kaç tane fatura işliyor muşum? edin dedim hala bağırıyor.
Küçük bir detay; Hep böyle günde kaç kez aynı şey yaşanıyor sayısını unuttum? Başka şeye kızıyor, benim açığımı arıyor bana patlamak için.
Ne oluyor ya dedim sabah sabah en sonunda, bir açığımı mı gördünüz? Şalterlerim attı resmen, tüm motivasyonum yerle bir, az daha ağlayacaktım kendimi zor tuttum. Bir hışımla çıktım odasından çantamı fırlattım, oturdum hemen liste çıkardım. Listeyi önüne koydum baktı, ses yok. Bakması bir şey değil, baksın kontrol etsin zaten ama bu şekilde mi söylenir? Sanki istemiş ama ben yapmamışım. Çocuk değilim ben, kocaman kadınım.
Kız çocuğu dedi bir kaç kez küçük gösteriyorum diye? Yok ayakta uyuyor muşum.. Böyle deli dolu ol diyor. Bir önceki elemanını tarif etti resmen ki diğer kızlarda söyledi zaten onun gibi ol demiş sana resmen diye. Herkesin karakteri farklı, ayrıca burası iş yeri, oyun oynamaya gelmiyorum ben buraya, beni çalışmamla değerlendirsinler isterim, yapımla değil.
Muhasebenin haricinde çay demliyorum, bulaşık yıkıyorum, gelene gidene çay, kahve veriyorum. Bana çorba koy, çay ver, sigara al, ağrı kesici al. Cumartesi günleri koca ofisi temizliyorum 3+1 ev formunda kocaman bir toplantı salonu sil süpür, toz al. Araya muhasebe işi giriyor, çay kahve giriyor. Bunu baştan söylemediler, işe başladıktan 3 gün sonra söylediler.
Çok yoruluyorum ama hiç bir işimi de aksatmıyorum, ertelemiyorum hatta geç çıkıyorum birikmemesi için çünkü başka türlü yetiştiremem. Sabah 8:30 akşam 7 cumartesi 1-2-3 Allah ne verdiyse..
Moralim alt üst, çantamı alıp çıkmamak için kendimi nasıl zor tuttum anlatamam.. Ne yapacağım, nasıl davranacağım bilmiyorum?
Patronlarınızın, müdürlerinizin size olan tavrı nasıl? İş hayatı hep böyle mi? Birilerinin kum torbası olmak demek mi? Kaldıramayan ben miyim merak ediyorum..
Ah canım ya patronun mali müşavir galiba? stajer misin? emin ol sadece muhasebe piyasasında insana böle öküz gibi davranıyolar. Başka hiçbir iş yerinde rastlanmaz. Adamlar yanlış anlamayın ama herşeyin en alt kademesinden gelmişler, şimdiki nesil okumuş etmiş ama geçmiş smmm neslinde çoğu üniversite bile okumamış yada dışardan okumuş, sm iken 1 kıytırık sınavla smmm olmuş veya camiadaki büyüklerin elini eteğini öperek bi yerlere gelmiş tipler. Hepsi için demiyorum elbette. Çok düzgünleri de var. Ama büyük çoğunluğu tarif ettiğin gibi çay kahve getir götür ile bu noktaya geldiği için insan psikolojisini kendi dünyalarından ibaret sanıyolar. İmkanın varsa iş alanını değiştir ben öyle yapmıştım, çok da memnunum şu anki hayatımdan bin şükür. Üzüldüm durumuna cidden
Benim bir arkadaşıma (çay kahveyi bırak) perde yıkatmışlar leğende. Ofisin perdelerini yıkamış kızcağız. İşte stajerleri çok eziyolar, insanlık dışı geliyor bana. Son model arabalarla sokakta hava atacaklarına az harcayıp, temizlik çay işlerine ihtiyacı olan bi garibanı alıp istihdam etsin ya nerdee. Boş beyinli tiplermesleğimizin görüdüğü kıymet bu işte ,
hem şirketin muhasebisin tut hem çay koy hem toz hem temızlık yap ,
yaptıgın işi bu kadar aşağı çekme bence
Çok para derdinde değilim huzurum olsun, işim sabit olsun az alayım mutlu olayım sabah işe stresle gelmeyim.
Sabah sabah yaşadığım olaydan da anlaşılıyor nasıl geldiğim..
Yine bir şirkette finans yatırım türü işler canım ama cidden çok düzgün insanlarla çalışıyorum. İthalat ihracat firmalarında da çalıştım. Muhasebe sektöründe dil bilen yok, bilsen de hiçbir işine yaramıyor o sektörde. O yüzden devam edeceksen yabancı dilini ilerleterek öne çıkabilirsin, çok daha rahat ortamlarda çalışırsın. Bir de uluslararası eğitim seminerleri, otellerde düzenlenen platformlar filan olur, katılır kendini geliştirirsin, o imkanları sağlayan firmalara başvurmaya çalış. Sığ patronlarla bir adım bile ileri gidemiyor insan. Yok 1 dk geç kaldın, yok aç bakıyım tüm gün programa ne işledin... Küçük insanlar canımYok mali müşavir değil, şirkette çalışıyorum ben. İş alanı derken farklı bir iş mi yapıyorsunuz bende düşünüyorum çünkü ara ara..
Hamilesin çok dşye yapıyordur. Ne vicdansız insanlar var.canım kaç yaşındasın orada ne kadar daha çalışmayı planlıyosun? benm patronumda öyle ama ben doğumdan sonra çalışmayı düşünüyodum hatta doğuma kadar çalışmayıda. şuan 32.haftam olduğu gibi çıkıcam işten. mobbing yapıyo resmen ve bizimkide öyle. sürekli uyku modundan çık, saçın başın dağılmış hamilelikte saldın kendini vs. bigün benim görünüşüm sizi ilgilendirmiyo yaptığım işe bakın dedim kesti sesini. ama iş bul kurtul oradan derim sürekli strestli bi yerde çalışmak çoook zor..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?