Sabah sabah moralim yerlerde..

Bu patron milletinde muhasebeciysen her işi yapmak zorundasın gibi bir algı var. Sekreter çaycı temizlikçi yemekçi bile olabiliyorsun. Eski patronum bunların hepsini isterdi bir de yaptığım işi beğenmezdi çok yavaşsın derdi sinir olurdum. Başka iş bulup kurtuldum. Sizde iş arayın bir yandan.

Sen şirkette çalışıyorsun o zaman?
Öyleyse kesinlikle daha zor orda patronla geçinmek.

Arayacağım, acaba diyorum konuşsam mı siz eleman, bende iş bakayım kendime diye? Çünkü iş bulsam ve çıkmak istediğimi söylesem eleman bulana kadar kalmamı da isteyebilir? Paldır küldür olmasın, herkes razı olsun niyetindeyim ama bu sefer de buraya 3 günde eleman bulunursa garantisi yok hiç bir şeyin ve her şey risk..

Bende biliyorum olmaması gerektiğini ama sonradan söylendi, bende onu düşünüyorum sabahtan beri mazlumu hatta dedim hani Kemal sunalın bir filmi vardı diye adı aklıma gelmedi.
Siz bu ayak işlerini de kabul edince adam kendi aklınca he bu ise muhtaç katlanıyor demek ki vurun abalıya yapıyor.
Ben bir şirkete girmiştim planlama bölümüne 5 6 gün olmuştu iş başı yapalı, neyse patron bir bölümü aradığında 3 kere çalıp telefon acilmazsa bütün fabrikayı toplayıp ne hakaretler.
Tabi bende bilmiyorum.
Neyse bı telaş oldu insanlar toplandı.
Adam bir hakaretler bir hakaretler koca koca adamlar koca koca kadınlar bu hakaretleri yutup gülüyorlardı.
Olay cuma günü oldu.
Pazartesi istifa ettim. Bana hakaret zaten edemez ve bir başkasına da yapılsa bu hakaretleri asla dinleyemem durmam beş dakka dedim.
Ne uğraştılar şirkette kalayım die, kabul etmediler çıkışımı.
Valla en sonunda etmezseniz etmeyin aldım çantamı gidiyordum baktılar olacak gibi değil kabul ettiler çıkışımı.

önce kendi işinizi bulun, diğer tarafla anlaşın ihbar süreniz zaten kısa, patronunuzada bilgi verin,diğer taraf ihbar süresi boyunca beklemeyi kabul etmezsede,ihbar süresi kadar parayı maaşınızdan kestirip çıkabilirsiniz.

muhasebe olarak sadece ön muhasebe yapabiliyorsanız maalesef başka yerde bu maaşı alamayabilirsiniz,genelde asgari ücret veriyorlar

Sen şirkette çalışıyorsun o zaman?
Öyleyse kesinlikle daha zor orda patronla geçinmek.

Evet özellikle de kara düzenle ilerleyen şirketlerde.
Fason takibi elamanı işi yapıyor ama takibi yapmıyor bir nevi nakliyecilik yapıyor, adam ona yaptıramadığı işi benden istiyor. Ben evrak üzerinden ne nereye kaç adet gitmiş, kaç adet gelmiş takip edeceğim bir ürün 5 farklı yere gittiğini düşünürsek günlerimi alır bu benim, anlatıyorum ne kadar vaktini alacak ki diyor? Neden yapayım ben başkasına yaptıramadığı işi? Neden sonrasında ben sıkışayım?

İrsaliyesiz mal çıkmayacak diyor gidiyor kendi elleriyle veriyor neden irsaliye kesmedin diye bana çemkiriyor ve ya orderlerini alıp üzerine yazsaydın diyor takip etseymişim yani, hani dikime çıkmış bir malın sonrasında nelere gideceğini biliyorsun oradan ne eksik göreceğiz yani oldu olacak verin anahtarı da ben bırakayım malı ben alayım da tam olsun. Öyle diyeceğim bir daha aynı şeyi söylerse.

Muhasebe gibi dikkat gerektiren bir işin yanına temizlik işini nasıl yükleyebiliyorlarki.Aslında iki ayrı personel çalıştırması gereken işi sadece sana yaptırıyor.Bende resmi kurumda çalışıyorum memurum.Her yerde her türlüsü var malesef.Iyisiyle de çalıştım,beş para etmeziyle de çalıştım.Allah her daim iyilerle karsılaştırsın.İdare etmek zor çünkü.İnsanın sabrı kaldırmıyor.

2 sene önce 2 bin alıyordum, ara verdim çocuktan dolayı hatırı sayılır şirketlerde ön muhasebe 3 aşağı 5 yukarı aynı. Kaldı ki genel muhasebe alanında da çalıştım beyanname kısmını mali müşavir yapıyordu ben hazırlık aşamasına getiriyordum. Maaşı az tutan tecrübeyi de az istiyor ve ya yetiştirilmek üzere diyor oraları eliyorum zaten.

Temizlik ve yemek isi icin baska eleman bulun boyle yapamiyorum deyip bu isleri bırakın .

Bende biliyorum olmaması gerektiğini ama sonradan söylendi, bende onu düşünüyorum sabahtan beri mazlumu hatta dedim hani Kemal sunalın bir filmi vardı diye adı aklıma gelmedi.

Şark bülbülü filmi :)
--
Kusura bakmayın ama ben sizin yerinizde olsam, ne kadar zorda kalırsam kalayım böyle bir işte çalışmazdım.
İş ortamlarında huzur, paradan daha önemlidir bana göre..
Psikolojiniz bozuluyor, aldığınız paraya değiyor mu?
üstelik 2500 alıyormuşsunuz, bu para o kadar az ki yaptığınız o işlere göre...

şuan içinde olduğunuz mali durumu bilemem, ama illaki iş bulabilirsiniz, o yüzden bu denli enerjinizi kemiren biyerde durmayın derim.Paldır küldür bırakmayım diyorsunuz, ama işverenler maalesef bu denli iyi niyetli değil çok gördüm pat diye işten çıkarılanları

Çok para derdinde değilim huzurum olsun, işim sabit olsun az alayım mutlu olayım sabah işe stresle gelmeyim.
Sabah sabah yaşadığım olaydan da anlaşılıyor nasıl geldiğim..

Bulabilirim, burayı 1 ay da buldum ve o 1 ay da tek iş görüşmesine çağıran yer burası değildi. Bazı yerlerin yolu tersti, araç yoktu, bazı yerlerin ortamını beğenmedim falan derken burası oldu yaşayacağım varmış demek ki.

Ah canım ya patronun mali müşavir galiba? stajer misin? emin ol sadece muhasebe piyasasında insana böle öküz gibi davranıyolar. Başka hiçbir iş yerinde rastlanmaz. Adamlar yanlış anlamayın ama herşeyin en alt kademesinden gelmişler, şimdiki nesil okumuş etmiş ama geçmiş smmm neslinde çoğu üniversite bile okumamış yada dışardan okumuş, sm iken 1 kıytırık sınavla smmm olmuş veya camiadaki büyüklerin elini eteğini öperek bi yerlere gelmiş tipler. Hepsi için demiyorum elbette. Çok düzgünleri de var. Ama büyük çoğunluğu tarif ettiğin gibi çay kahve getir götür ile bu noktaya geldiği için insan psikolojisini kendi dünyalarından ibaret sanıyolar. İmkanın varsa iş alanını değiştir ben öyle yapmıştım, çok da memnunum şu anki hayatımdan bin şükür. Üzüldüm durumuna cidden

Yok mali müşavir değil, şirkette çalışıyorum ben. İş alanı derken farklı bir iş mi yapıyorsunuz bende düşünüyorum çünkü ara ara..

mesleğimizin görüdüğü kıymet bu işte ,

hem şirketin muhasebisin tut hem çay koy hem toz hem temızlık yap ,

yaptıgın işi bu kadar aşağı çekme bence

mesleğimizin görüdüğü kıymet bu işte ,

hem şirketin muhasebisin tut hem çay koy hem toz hem temızlık yap ,

yaptıgın işi bu kadar aşağı çekme bence
Benim bir arkadaşıma (çay kahveyi bırak) perde yıkatmışlar leğende. Ofisin perdelerini yıkamış kızcağız. İşte stajerleri çok eziyolar, insanlık dışı geliyor bana. Son model arabalarla sokakta hava atacaklarına az harcayıp, temizlik çay işlerine ihtiyacı olan bi garibanı alıp istihdam etsin ya nerdee. Boş beyinli tipler

Çok para derdinde değilim huzurum olsun, işim sabit olsun az alayım mutlu olayım sabah işe stresle gelmeyim.
Sabah sabah yaşadığım olaydan da anlaşılıyor nasıl geldiğim..

Bende onu dedim zaten ama sizin huzurunuz da, mutluluğunuz da yok.
Hem hakettiğiniz parayı almıyorsunuz, hem huzurlu değilsiniz.

Yok mali müşavir değil, şirkette çalışıyorum ben. İş alanı derken farklı bir iş mi yapıyorsunuz bende düşünüyorum çünkü ara ara..
Yine bir şirkette finans yatırım türü işler canım ama cidden çok düzgün insanlarla çalışıyorum. İthalat ihracat firmalarında da çalıştım. Muhasebe sektöründe dil bilen yok, bilsen de hiçbir işine yaramıyor o sektörde. O yüzden devam edeceksen yabancı dilini ilerleterek öne çıkabilirsin, çok daha rahat ortamlarda çalışırsın. Bir de uluslararası eğitim seminerleri, otellerde düzenlenen platformlar filan olur, katılır kendini geliştirirsin, o imkanları sağlayan firmalara başvurmaya çalış. Sığ patronlarla bir adım bile ileri gidemiyor insan. Yok 1 dk geç kaldın, yok aç bakıyım tüm gün programa ne işledin... Küçük insanlar canım

Hamilesin çok dşye yapıyordur. Ne vicdansız insanlar var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…