sabah sabah...

Keşke benim de bu şehirde yemeğe gelebilecek akrabalarım olsa da arayıp size yemeğe geliyoruz deseler.. Başımla beraber ! Yesek içsek eğlensek hep beraber.. Aaah ah, bazen insanları anlamak çok zor..
Verdiğiniz tepki biraz abartılı geldi bana.. Ama sizin hayat görüşünüz tabi ki..

Aynen naparsın hayat görüşü

Keşke diğer yorumlarıda okusaydın 11 yıldır nie ilkkez geldiklerini anlardın :))))

Keşke diğer yorumlarıda okusaydın 11 yıldır nie ilkkez geldiklerini anlardın :))))

bu da bir kk repliği sanırım. "keşke diğer yorumları da okusaydın"
20 sayfa olsa hepsini okumak zorunda mıyız yorum yapmak için.
Sen yazsaydın madem neden gelmediklerini de ben sormasaydım.

çok kaprislisiniz bence.
sanki 11 aile yemeğe gelecek gbi tepki vermişsiniz.
bu zamanda herkes çalışıyor ve herkesin bebeği , çocuğu var , herkes yoruluyor
bunlar evliliklerin gerektirdiği şeyler
siz evinize gelecek misafire çay çok bile onlara diyorsunuz
fikirleriniz çok garip geldi açıkcası

Bende tavrinizi anlamis degilim. Ne var ki 1 salata, corba yapmakta? Belki o insanlar size yakinlik göstermek icin yemege geliyorlar herseyin 1 ilki vardir hayatta. Bence siz rahata alismisiniz misafir agirlamak zor geliyor..

Aynen.
Bana da çok garip geldi düşünceniz.
Ne var gelseler anlamadim ki.
Çok mu cimrisiniz ?

Hayat paylaşınca güzel laa laaa repliği milat mı oldu ne?
10 yıl başka ilde yalnız olduktan sonra insanlar size gelmek istemiş,bir adım atmışlar bunu bu kadar abartmanın manası nedir? Bir tek çalışan ve çocuğu olan siz değilsiniz. Hayata bu kadar kapris fazla bence.
Karşı tarafın yemeğe geleceğiz demesi biraz abes olmuş olabilir patavatsızlık olabilir ama bir ayıbı bir ayıp yaparak siz daha da kötü etmişsiniz.

Misafir berekettir .Evin bereketi artar denir. Misafir eve 10 bereketle gelir 1ini alır 9unu ev sahibine bırakır derler büyüklerimiz.

Dört duvar arası yalnızlık sizin tercihiniz tabii. Duvarları yıkmak da örmek de sizin elinizde Sınavınızda da başarılar.

benim bildiğim misafir " müsaitseniz çaya geleceğiz" falan der.

yemek için ev sahibi çağırır. biz kimseye yemeğe gelelim demedik bu güne kadar.

ben de hoşlanmazdım da bu yemeğin parası için değil elbette, cimrilikle ne alakası var.

ama yemeğe geleceğiz diyene de çaya gelin diyemezdim herhalde

Son düzenleme:
Siz kocanıza dua edin.
Çoğu adam cingar çıkarır size o sofrayı hazırlatırdı.
Hergün kvye hizmetçilik yapan köle gibi çalıştırılan onca kadın var.
Kocan yapcaksın dese yapcaktın.

biraz abartmıyo musun
11 yıldır ilk kez diyosun yani gelsinler bi kere sen de aradan çıkarmış olursun
hatta yemek yapmak istemiyosan pide filan da yaptırıyolar mesela misafire öyle birşey yaptırın
tamam direk kendileri söylemeleri hoş değil ama demişler bi kere nolucak ki sürekli yaparlarsa sen de tepkini verirsin

herşeyi sorun yapma artık boşa strese giriyosun
normalde eşin konusunda sen haklısın ama ben artık gerçekten eşine acıdım yani
cidden eşin sakin sabırlı bi adammış

ayrıca çaya çağırsanız da birşeyler hazırlamayacak msın
mesela biz 3-4 çeşit hazırlarız haber verip te geliyolar çünkü
onları hazırlamak ta baya vakit alıyo
önlerine bi çay koyup gidince de arkadan dedikodu yapılıyo bi çay bi kuru pasta koymuş diye hatta geçen gün böyle bi konu da vardı

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşın son zamanlarda açtığı konulara bakılırsa şu anda en son yapmak istediği şeyin eşi ve ailesine hizmet etmek olduğunu düşünüyorum.Çokda haklı.

Hayat felsefenizde ciddi sorunlar olduğunu düşünüyorum.
Bunu söyleme sebebim misafir istememeniz değil yorumlara da verdiğiniz kinayeli ve agresif cevaplar..

Karı koca '' ayakları alışmasın '' demenizden misafir anlayışınız ortaya çıkıyor.

Ama ben yıne de yazmak istedim ; insan insana her zaman gerekir derler..
Yıllarca ayrı bir şehir de çekirdek aile hayatı sürmüşsünüz,insanlar sizi rahatsız etmek istememiş, şimdi fırsat çıkmış sizinle yakınlaşmak istemişler ama sanırım yanlış yapmışlar çünkü sizin insana ihtiyacınız yok onlar bunu fark edememişler sanırım çaya geldıklerınde fark ederler artık.

bazen hayır demek gerekiyo biz herkese boyun eğdikte neoldu bi tanesinden vefa görmedik konu sahibi iyi yapmışın arkadaşım .

bide insan çağrılmadan yemeğe geliyoruz demez yani çaya gelir

Eşinize tebrikler. bunu sorun edip düşünmeyin bile bence, eşiniz gereken müdaheleyi yapıyor zaten.

bazen hayır demek gerekiyo biz herkese boyun eğdikte neoldu bi tanesinden vefa görmedik konu sahibi iyi yapmışın arkadaşım .

bide insan çağrılmadan yemeğe geliyoruz demez yani çaya gelir

o bazen hayır demeleriniz 11 yılda bir gelen misafire mi denk geliyor.. inşallah bu hayat felsefenizi! çocuklarınıza aşılamazsınız..
sanki insanlar evlerine yerleşmeye gidiyor. 1 akşam yemeği yaw..

Son düzenleme:
Konu sahibi arkadaşın son zamanlarda açtığı konulara bakılırsa şu anda en son yapmak istediği şeyin eşi ve ailesine hizmet etmek olduğunu düşünüyorum.Çokda haklı.

ama o sorun yaşadığı kişiler kayınları ve kayınpederiydi
bu eşinin kuzeni ve olaylarla bi ilgisi yok heralde yoksa yazardı
eşiyle sorun yaşıyo olabilir ama şu an yanında olmayı seçtiğine göre o da fedakarlık yapacak mecbur

Son düzenleme:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…