sabah sabah...

tavrınıza bakılırsa 11 yıldır neden gelmedikleri belli. eğer gerçek hayatta onlara bu şkeilde davranıyorsanız, ben olsam değil 11 yıl bir ömür evinize yemeğe gelmemde çağırmamda. ne var yani yapacağınız bi yemek gelsinler iki güleryüz gösterip ağırlarsnız 2-3 saat bişey.

Bazı arkadaşlar kızmış ama ben bir önceki konunuza da bakarak, eşinize tahammülünüz kalmadığı için onun akrabalarına bir şey yapmak istemediğinizi düşünüyorum açıkçası.

Size kızamıyorum.

Ne sorun yaşanmış olursa olsun, evime gelen insan misafirimdir, çok yüz yüze bakılmayacak bir şey yaşansa gelemezler zaten. Bir yemek hazırlamamak için arkamdan misafirini bir kuru çayla ağırladı dedirtmem. Yemeğe gelicez demek samimi bulmaktan ileri gelir. Kuzenin yerinde olsam, yani ev sahibi beni arayıp yemeğe gelmeyin çaya gelin dese siler, son nefesime kadar da evine bir daha adımımı atmam,ne kadar utanç verici bir şey. Misafir ağırlamak güzel şeydir, berekettir, insani ilişkiler için iyidir, çocuklarınız için iyidir. Bu kadar mesele yapılacak bir şey yok bence.

Bazi arkadaslarin dedigi gibi ben de kasilmadan. beni yormadan yemege gelelim diyen, bana bin takla attirmadan rahat rahat davranan misafiri cok severim...
Sizin uslubunuz ve tavriniz bana cok sivri geldi...
Su acidan bana kalirsa haklisiniz, hic haz etmediginiz insanlarin her yaptigi insanin gozune gozune batar, belli ki kin dolusunuz onlara...
Onceki konularinizdan anlasiliyor zaten, esinize ve ailesine tahammulunuz pek kalmamis...
Fakat o icinizdeki kizginlik sadece size zarar verir, eger hala o kisi ile evli iseniz o zaman o aile ile de gorusmek zorundasiniz, bu sizin seciminiz...
Bu secimi yaptiysaniz da kendinize yakisani yapin, gelen misafire cay bile fazla demeyin, hatta siz olmasi gerekeni gosterin oyle mahcup edin, anlarlarsa ne ala, anlamazlarsa da sizin iciniz rahat eder...
Hayatta bu kadar keskin olmaya gerek yok....

Bir saatir guluyorum su yoruma,cok yasa ya,allah ta seni guldursun.

2 kap yemekten ne olacak Allah aşkına,ne tuhaf bir toplum olduk!
Örf,adet,gelenek,görenek giderek tükeniyor...
Allah ne verdiyse misal...
Bi tarhana pişir bi makarna yap bi turşu çıkar salata yap ama güler yüzle tatlı dille...
İnsanlar demekki samimiyet kurmak istemişler,yemeğe geliyoruz demişler.Belki sizde fazla yorulmayın çalışıyorsunuz çocuğunuz var diye hanımlarıda bişiler hazırlayıp getireceklerdi???
Düşüncenize saygım var tamamen sizi ilgilendirir,ama bana çok itici geldi bu tavır bu haller

siz bu şekil yaparak kendinizi küçük düşürüyosunuz ..onlar sizin yemeyinizi yemekle yükselmicek.... bukadar sorun yaptınız .arkanızdan güldürmeyin kendinizi...:bu sizin kendinize olan saygıdır bence.......

yaptığınız çok ayıp ben gitmedim onlarda gelmesin ne demek yani birkere onlar yemeğe geleceğiz demişler yapsanız ne oluyor misafir ağırlamak zorsa gelin demeseydiniz o zaman iki kap yemek yapmak mı olay gerçekten çok ayıp

Son düzenleme:

bence olay daha çok eşinin akrabası olması
eşiyle sorun yaşadığı için akrabalarını da istemiyo

anlamıyorum bizmi ince düşünüyoruz insanlarmı geniş çözemedim

valla ben evime gelmek isteyen kimseyi geri çevirmem kısıtlı zamanda arasalar bile yaparım
yetişmeyecekse dışardan brşeyler yaptırırm pide lahmacun vs gibi böyle de yapıyolar son anda gelen misafire çok ta memnun kalıyo insanlar

eşiyle sorun yaşasa da böyle davranması yanlış bence sonuçta evli kalmayı kendi seçmiş
olayın üzerinden 1 yıl geçmiş
ömür boyu kin besleyemez
bu sebepten diğer akrabalarına da böyle davranamaz yani
eşine de ayıp oluyo bence adamda bi süre sinirlenip isyan edebilir
ben olsam çok kırılırdım mesela bu tavır karşısında

yani sen evinde ne yaşarsan yaşa gelen insaların şuçu ne resmen saçmalamak bu misafir sizden zaten çok muhteşem bir yemek masası beklemiyor bi çorba yapıp verseniz bile gönülleri olur resmen bu bayanın yaptığı eşşeğe kızıp kürtününü dövmek olmuş çok ayıp

esiniz keske yarina yemegi erteleyecegine bastan yemek icin musait degilse caya bekleriz deseydi,
simdi hem yarina erteleyip hem yarinda yemege gelmeyin caya gelin demek cok ayip olur,
en basta insan kendisine yakistirmaz bunu...
Siz davet etmemissinizki onlar kendileri demisler biz geliyoruz diye birgunde siz dersiniz biz geliyoruz ne bileyim
geri cevirmek bana gore degil..

Hic yapamiyosa disardan bi arkadasin dedigi gibi pide soylersin yanina bi salata ayran o bile yeter yani ama geri cevirmek i ih :100:

Bence mesele size yemeğe gelinmesi değil. Onlarla yüz göz olmak, samimi olmak istemiyorsunuz siz. Bu yüzden siniriniz zıplamış. Yoksa isterse 20 kişi gelsinler insan hiç bir şey yapamazsa çay demler kahvaltılık koyar ortaya yinede doyurur misafirini.

Ayrıca ben sizin yerinizde olsam, geçmişte ne yaşanırsa yaşansın bir güzel ağırlarım. Onları utandırırım.

Valla aralarda yazdıklarınızı okumadımama eşinizin halasının oğlu için tanımıyorum etmiyorum çağırmak zorunda değilim demeniz çok bencilce.çalışıyorda olsanı haftasonu gelecekler en fazla bu hafta müsait değilseniz haftaya gün verirsiniz reddetmeklr ya da bir kuru çay koymakla eşinizi mahcup edersiniz insanlara karşı bugün siz ağırlarsınız sonra onlar neden bu kadar ön yargılısınuz peki empati yapın sizin bi akrabanız yemeğe gelmek istese ama eşiniz benim bir haftasonum var istemem dese hoşunuza gidermi ki bu tavrınızdan sonra eşinizin yerinde olsam bende sizin akrabanızı istemezdim bebek iş bahane bizdr çalışıyoruz misafirde ağırlıyoruz Allaj ne verdiyse maksat ağırlamak

Hay ağzını öpim dicem ama ellerin yazmış kız parnaklarını öpim :))) tamda içimi okumuş beni özetkemişsin....bu arada yarınki mönüm: çay :);çiğ köfte, ıspanaklı patatesli el açması börek,bitli kurabiye,bisküvi li pasta,haşhaşlı revani hadi bana kolay gelsin temizlimin bi kısmınıda yaptım

..........iyi aferin sana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…