sabah sabah...

Daha neler neler yazmışsınız benim için bütün herkese tenezzül edip cevap yazdıkları içüüüün çooook tişikürler...elleriniz dert gmrmesin...bi idan edilmediğim kalmış

Bu kadar şeyi çayın yanına yapacağınıza yemek yapsanız daha kolay olurdu hani bebeğiniz var diye vaktiniz yoktu ağırlamayamazdınız ne değişti bebek varken çiğköfte yapmak elde börek açmak daha zor değil mi gövde gösterisi mi yapmak istiyorsunuz onlara karşı yoksa buradayazılanlara karşı mı doğru olmadığına karar verdiniz davranışınızın. O kadar ağağırlamak istemeyen sizi değiştiren nedir ama unutmayın sırf laf etmesinler diye birşeyler hazırlayıp surat yapacaksınız hiç değmez.madem yapabiliyorsunuz neden burda yapamam diye söylüyorsunuz ki

Valla size yaranılmıyo napim çok üstüme geldinis vicdan yaptım

bu kadar şeyi yapacaksan zaten yemek te yapsan olurmuş yani hem onları kırmamış olurdun niye üşendiğini cidden anlamadım
çünkü yemek yapmak daha kolaydı bence bunlara göre

Son düzenleme:
Valla size yaranılmıyo napim çok üstüme geldinis vicdan yaptım

Yaa tabi tabi. Valla burada yazılanlara kinaye olarak yazdığınızı düşünüyorum çünkü en başta bebeğim var çalışıyorum deyip iki çeşit yemeği hazırlayamayacağını söyleyen siz şimdi saatler içinde bir enerjiye geliyor bir günde evinizin kalan temizliğini yapıp çiğköfte elde açma börek vs.yapacağınuzı söylüyorsunuz yani abartı oluyor bu da nedenn konu açıp oyaladınuz insanları o zaman madem yapabilecek maharetiniz var neden bahane üretiyorsunuz keşke gerçek olduğuna inanabilsek daha saatler önce eşim söyler çaya beklediğimizi diyordunuz.

konu sahibi bizimle dalga geçiyo galiba
espri mi yapıyo laf mı sokuyo anlayamadım
son sayfadaki yazdıkları tuhafıma gitti

cok ayıp başta eşinize ayıp insanlar değer vermiş gelmek istemişler eşinin hatırı için bir gün yorulcaktın en fazla eşin ne kadar mutlu olurdu benim için fedakarlık yaptı derdi değmezmiydi buna onları sevmeseniz bile bence yemeğe almalıydınız.eşin fazla anlayışlı ama bu anlayış bir gün bitebilir dikkat edin derim.

valla bizim evde çaya gelen misafirin önüne bile yemek koyulur
yok tokuz deselerde zorla oturtulur etrafında fıldır fıldır döneriz onu ister mi bunu ister mi diye baş tacı ederiz
size 11 yılda ilk defa yemeğe gelecekler (ki ben olsam şimdiye kadar kendim kırk kere davet etmiştim) ve amma somurtmuşsunuz yani

Mesajı okuyunca pc başında verdiğim tepki neyse aynısını yazıyorum
Vur dedik öldürdün. Menüye bak. Bi' çay bi' bisküvi ile gönderir eve dedim ama şaşırttın.

Bunu alışkanlık haline getirene elbette 'müsait değilim' denir, denmeli. Bende derim
Ama 11 yılda bir ilk kez gelecek insanlara bugün gelme yarın gel, o da yemeğe olmaz çaya olsun denmesi ayıp bence
Bunu da marifetmiş gibi anlatmanıza çok şaşırdım konu sahibesi
Yurt dışında kalıp kültürümüzü kaybetmenize vermek istiyorum, zira bizde misafirin başımızın üstünde yeri vardır berekettir vs.

8-10 kişi ne ki
Burası Türkiye
Daha fazlası da gelir
Ama umduğunu değil bulduğunu yerler merak etme, afilli sofralar beklemezler
İkramlık ta yanında getirirler eli boş gelmezler, korkun olmasın
Güler yüz, hoş sohbet kafidir. Bunu da göstermezsen zaten korkma, kimsenin ayağı alışmaz.

Son düzenleme:

sımdı bu durumda 11 yıldır evlısın ılk zamanlaar cagırman lazımdı
ama neden 11 yıl sonra gelsınlerki tobe yarebbi

bana yemek yapmaktansa pasta vs yapmak daha kolay geliyor nedense ölçülü oldugu belli bir sürede piştiği için galiba...yemege gelicez derlerse elim ayagıma dolanıyor tuzu az mı cok mu yaglı mı salcalı mı insanların damak tadı farklı oluyor sonuçta ama pastada öyle bir sorun yok ... 1,5 yıldır evleyim eşimin ailesinin oldugu ilçedeyiz ve oldukça kalabalık bir aileye sahipler....sağolsunlar hep kayınvalidem yemekli alır bana bırakmaz calışıyor ve baska memleketten damak tadı farklı diye bende çaya alıyorum hep...ama sana yemeğe gelcez diyen olursa da asla çaya gekin diyemem buyrun derim kayınvalidemden yardım isterim.... yemek daha kolay diyen arkadaslar örnek menü verebilirler mi bana neleryapıyorsunuz yemk tadını tuzunu nasıl ayarlıyorsunuz

yemeği herkes çok mükemmel hazırlayacak diye birşey yok bence
çok beceremiyosan basit şeyler de yapabilirsin misafir beğenir zaten

bi çorba verirsin önden
arasıcak birşeyler olabilir tercihine göre
sarma ya da çeşitli mezeler koyuyolar turşuda konuyo
salata zaten oluyo cacık ta güzel oluyo
brokoli ve havuç ve kereviz salataları güzel oluyo mesela

pilav ve yanına bi ana yemek verilir et ya da tavuk yemekleri köfteli bi yemek
fırında pişirip te koyabilirsin
hatta seviyolarsa fırında somon filan da güzel oluyo

onlar da çeşit çeşit zoru da var kolayı da
en son da sütlü tatlılar ya da hamurişi tatlılar olur
onu çarşıdan alsan da olur zaten

ayrıca misafirlikte çok yemek olunca da iyi olmuyo bence kırmamak için yiyosun sonra rahat oturamıyosun
az ve öz olmalı bence yemekler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…