sabah sabah...

yapıyorum zaten. 2 kap yemek için kimsenin kalbini kırmam ben, ağlaşmam..
kimin olursa olsun çocuklara üzülürüm. yazık onlar seçemiyor ki..

evet işte kendi ağzınla söylüyosun insan seçemiyo akraba çevresini oyüzden canımı sıkacak insanlara hayır diyebilmek gerekiyo demedimde neoldu yalan oldu

evet işte kendi ağzınla söylüyosun insan seçemiyo akraba çevresini oyüzden canımı sıkacak insanlara hayır diyebilmek gerekiyo demedimde neoldu yalan oldu

burda konu sahibi sadece kendini değil eşini de düşünmek zorunda onun akrabaları çünkü
adamlar kendileri yemeğe gelmek istemiş doğru değil ama söylemişler bi kere ne deneblir ki daha
mesela senin kuzenin yemeğe gelmek istese ve eşin yemeğe ne gerek var çay ver gitsin dese kırılmaz mısın
ben olsam çok kırılırım

Son düzenleme:
Akşam yemeğe değil size geleceğiz denir ev sahibi yemeğe davet eder yada çayın yanına ikram hazırlar ama asla yemeğe gelene çaya gel demem eğer yemek yapacak vaktim yoksa başka güne davet ederim keşke banada gelen giden çok olsa çok severim misafiri

Bu duyguyu öyle iyi bilirim ki...
zaten o insanları sevseydin ne buraya konu açardın nede sinir olurdun,
gidip en güzel hazırlıkları yapardın...
insana sevmediği birine su bile vermek zor gelir hele ki zorunda kalmışssa...
yapmaya mecbur bırakılmışsa,gözünde büyür de büyür...
sevdiği kişiler olunca da yoktan var etmeye çabalar

Evime gelen düşmanım bile olsa, kapıdan girdikten sonra benim için tanrı misafiridir. Evime gelen kişinin rahat etmesi, açsa karnını doyurmak benim için kesinlikle sorun olmaz, hatta mutlu olurum yemekli misafirim geliyor, evime bereket gelecek, birilerinin karnını doyuracağım sevap kazanmama vesile olacak diye.

Gittiğim kimseleri de bir yere kaydetmem, bana kaç kez gelmişler, ben kaç kez gitmişim, gittiklerimde bana ne ikram etmişler, ben onlara geldiklerinde ne ikram edeyim diye.

Böyle şeyleri düşünmek insanın kalbini karartır miz misafirperverliğinizi gösterin bence ne olursa olsun.

Doğru söze ne denir?

Bazı akrabalarla 40 yılda bir görüşülür. O görüşmelerle anımsarız onları. Ayy gitmiştik ne güzel vakit geçirmiştik. Çok güzel ağırlamıştı vs vs.

Ayakları alışır tabiri de bir o kadar çirkin. Amksat köprüleri yıkmaksa bu haftasonu müsait değiliz biz size haber veririz deyin gitsin o zaman. 10 yıl yalnızlık alışkanlık olmuştur belki..

ayakları alışır tabiri de mi kullanmış bunu kaçırmışım şaşırdım
o insanların yerinde olmak istemezdim gerçekten
resmen istenmeyen misafir konumuna düşmüşler

Son düzenleme:
Yakin gormus aramislar yemege gelecehiz demisler ne var bunda. 11yillik akrabalikta bun sorun etmenize sasirdim. Bgn olmaz su gun isteriz demek cok mu zor. O insanlarin yerinde olmak istemezdim.

Boyle dusunmenize cok sasirdim. 2 kap yemek ikram etmekte ne var ki? Insanlar agziyla yemege geliyoruz demisler, hic reddedilir mi? Misafir on nasiple gelir, birini yer dokuzunu birakir. Ayrica misafir bu, catkapi da gelir, ac olmasa bile yemek verilir bizim kulturumuzde. Biraz iyi niyetli olun, evinizin ve gonlunuzun kapilarini acin insanlara.

ayakları alışır tabiri de mi kullanmış bunu kaçırmışım şaşırdım
o insanların yerinde olmak istemezdim gerçekten
resmen istenmeyen misafir konumuna düşmüşler

Ağızları alışmasınmış.Pardon

Ben bayılırım böyle geliyorum yemeğe diyen misafire. Yalvartana uyuz oluyorum.. Yemeğe gel yok yok çaya geliyim ya yemeğe gel işte. Yok zahmet vermiyim. eeee eşeğin şeyi. yemeğe geliyosan gel yoksa gelme. Bizim diyalogumuz böyle oluyor daha çok

Son düzenleme:

bana da yemeğe geliyoruz dediklerinde ben de çok mutlu oluyorum. neticede herkes herkese bu yakınlığı göstermez. demek ki bizi sevmişler, yakın görmüşler ki yemeğe gelmek istiyorlar derim.. yoksa kimse kimsenin ekmeğine suyuna muhtaç değil..

valla biz de bayılırız misafire ailecek
çat kapı misafiri de çok severim ben güzel oluyo bence ye iç sohbet et daha ne olsun
çaya bile gelseler yemek yapar gibi 5-6 çeşit doldururuz zaten
hiç farketmiyo o yüzden yemek ya da çay misafiri
yalvartanı ben de sevmem öyle çok resmi kasıntı bi durum oluyo sanki ne zahmeti akşam kendimize de yemek yapıyoruz biraz daha çeşit çıkarıcaz sadece
üstelik daha iyi oluyo kendime üşenip uğraşmadığım ama çok sevdiğim yemekleri misafire yapıyorum o sayede yemiş oluyorum

Son düzenleme:
valla ben sorunu anlamadım:44:
zorla dert mi edindiniz kendinize akşam yemeğini?
sinirlenip de konu açtınız

bence de..

yazdiklariniza aynen katiliyorum.

Ben 6 aylik evli oldugum halde üç saatte 10 ksiyi agirlayacak yemekler yapabilirim, ki cok becerikli bi hatun olmadigim halde.

yemek konusunu.cok abarmis konu sahibi.

Hem.ne demek "onlara cay cok bile"

birinin hakkinda boyle bi cumle kursam kendimden utanirim.

misafir berekettir.

yorumları okudukca şok oldum ya
ne var yani yemeğe gelecekler diye.
ne kadar rahata alışkın insanlarsınız bir yemeği bile dert edinebiliyorsunuz sıkıntıya girerim diyorsunuz
hayret ya hayret...

Ya yemekli misafir çaya gelen misafirden daha kolay ağırlanmıyormu:26:
Bendemi bir terslik var yoksa.
(7 aylık hamile halimle ve 3 yaşındakı kızımla 1 hafta eşimin amcasının kızını ve 4 kişilik ailesini yatılı ağırladım
Ve hiçbir yerim eksılmedi)

Ay ben çok severim misafiri
Eve neşe geliyor resmen
Ve yemek yapmayı da seviyorum, hünerlerimi sergiliyorum
11 yıldan sonra bir adım atmışlar işte bu ne güzel
Siz ille 5 çeşit yemek hazırlamak zorunda değilsiniz
Kolay yemekler de yapabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…