Sabah uyanamazsin - olmemi diledin sacmaligi?

Anasi kilikli desem cok mu varos olurum?
Annesi de boyleymis hala da boyle.
Alinsin gucensin evden kacar gidermis gece gunduz farketmeden.
Kayinpeder cok cekmis, bikac gun gelmedigi olurmus.
Armut dibine dusuyor iste.
Demek ki ciddi bir problem olsa adam tamamen arazi olcak :işsiz:

Ay ne itici :63: Allah size sabir versin gercekten. Bu ergence davranisa karsi boyle saglam durusunuz icin de ekstra hayran kaldim size :super::KK68:

Şimdi kesin linç edilirim , ama eşinize evde huzur vermezseniz eve gelmek istememesi normal.Siz kendiniz de söylüyorsunuz kıytırık bir şey için tartıştık diye.Kıytırık bişey için tartışılmış , sabah erken kalkıcak adam da , belki de uzamasın diye yatmayı bahane etti.Tüm gün görmediniz madem eşinizi ve 5 dk ayırmasını istiyorsunuz kıytırık bir sebepten tartışmanızın anlamı ne ki? Tartışmaya Zaman harcamasaydınız 5 dakika değil daha çok vaktiniz olurdu eşinizle geçireceğiniz ve huzurunuz da kaçmazdı.Eşimle boş bişey için tartışmış olsak ve dur uyuma 5 dk yok mu bana dese kusura bakma da benimle 5 dk senin için bu kadar önemliyse benimle boş bişey için tartışarak zamanımızı harcamasaydın der gider uyurum yani.

Bir de çiftlerin "akşam zaten mecbur gelecek eve" rahatlığına erişmesi ilişkileri laçkalaştırıyor bana kalırsa.Ki gelmemiş eşiniz de eve bakın.

Eşinizin eve gelmemesi evet çok kötü ama eve gelse de tartışmaktan çekindi belki de.Biraz sakin olsanız iyi olur ilişkiniz için bence.

Abartmis esim bana boyle birsey dese bilirim hangi anlamda dedigini ölmemi isteyecek hali yok baska seyleri yanlis anlasinda bundan olay mi cikar 5 dk duruverseymis ya hem ergenler gibi tripler evden kacma arkadasda kalma durumlari hos degil bence oda biliyordur ne anlamda dediginizi ama cani action istiyo heralde

Şimdi kesin linç edilirim , ama eşinize evde huzur vermezseniz eve gelmek istememesi normal.Siz kendiniz de söylüyorsunuz kıytırık bir şey için tartıştık diye.Kıytırık bişey için tartışılmış , sabah erken kalkıcak adam da , belki de uzamasın diye yatmayı bahane etti.Tüm gün görmediniz madem eşinizi ve 5 dk ayırmasını istiyorsunuz kıytırık bir sebepten tartışmanızın anlamı ne ki? Tartışmaya Zaman harcamasaydınız 5 dakika değil daha çok vaktiniz olurdu eşinizle geçireceğiniz ve huzurunuz da kaçmazdı.Eşimle boş bişey için tartışmış olsak ve dur uyuma 5 dk yok mu bana dese kusura bakma da benimle 5 dk senin için bu kadar önemliyse benimle boş bişey için tartışarak zamanımızı harcamasaydın der gider uyurum yani.

Bir de çiftlerin "akşam zaten mecbur gelecek eve" rahatlığına erişmesi ilişkileri laçkalaştırıyor bana kalırsa.Ki gelmemiş eşiniz de eve bakın.

Eşinizin eve gelmemesi evet çok kötü ama eve gelse de tartışmaktan çekindi belki de.Biraz sakin olsanız iyi olur ilişkiniz için bence.

Savundugunuz dusunce tam erkeklerin savunacagi cinsten.

Eve gelmesin ama gunu gelir misliyle ona bunu iade ederim.
Ben onun icin sehiri birakin ulke degistirdim.
9 senedir tek basima kimim kimsem olmadan iki cocuk buyuttum calistim cabaladim.
Nobeti gorevi eksik olmaz, yeri geldi evin erkegi de oldum.
Gecen yaz 8 ay gurbette iki cocukla kaldim,sinir disi gorevi ciktigi icin.
Gik demedim.
5 dk yi babamin hayrina istemedim, oglumun okuluyla ilgili birsey sormam gerekiyordu.
Ben omur vermisim 5 dk si benim icin yoksa hele bide eve gelmiyorsa o bunun bedelini oyle boyle cikaririm ondan.
Onun eve gelmeme sebebi huzur olmadigindan degil,benimle yuzlesmekten cekindiginden olur ancak.
Birde annesinin senelerce babasini ayni politikayla bezdirmesini ornek aliyor olabilir.
Ben kotu bisey demek istemedim, keske deseydim de bu olanlari haketseydim.

9 senedir tek basima kimim kimsem olmadan iki cocuk buyuttum calistim cabaladim.
Gik demedim.
5 dk yi babamin hayrina istemedim, oglumun okuluyla ilgili birsey sormam gerekiyordu.
Ben omur vermisim 5 dk si benim icin yoksa hele bide eve gelmiyorsa o bunun bedelini oyle boyle cikaririm ondan.
Onun eve gelmeme sebebi huzur olmadigindan degil,benimle yuzlesmekten cekindiginden olur ancak.
Birde annesinin senelerce babasini ayni politikayla bezdirmesini ornek aliyor olabilir.
Erkeği kadını yok bunun.Ben olaya sizin aksinize objektif bakıyorum ama siz sadece kendi açınızdan baktığınız için beni erkek bakış açısıyla suçluyorsunuz.Sizi tanımıyorum neden eşinizi ya da sizi savunayım ki? Yani çok saçma değil mi?

Bir de onun için şunu yaptım bunu yaptım demenizi de doğru bulmadım.Onun için değil kendiniz ve onun için yani ikiniz için ülke değiştirdiniz.Siz ömrünüzü karşılıksız mı verdiniz ya da karşılıksız mı değiştirdiniz ülkenizi?

Sınır dışı göreve gitti demişsiniz , o da sizin için çalışıyor farkında mısınız mesela bunun? Sizin ve çocuklarınızın rızkı için.

Sizinle yüzleşmekten neden çekinip eve gelmiyor eşiniz? Huzursuzluktan çekiniyor aslında sizinle yüzleşmekten değil.

Size ilişki dersi vermiyorum , çok agresifsiniz.Açıkçası cevap da vermek istemiyordum ama kendimce yazmak istedim uygulayın ya da uygulamayın kendiniz bilirsiniz elbet.

Her ilişki kendine özgüdür , anne babasının ilişkisini neden karıştırıyorsunuz ki? Bu şekilde davranırsanız eşiniz de inat eder.Bakın onun eve gelmemesini ona iade ederim diyorsunuz hâlâ.Aynı şekilde davranarak farklı sonuçlar alamazsınız ve olayları tırmandırırsınız.Size bol şans.

Gik demedim.
Bunda haklısın,kötü örnekler çok etkiliyor.
Dedem rahmetli çok küsermiş.Babam da küser,evde küs gezer,kendi söyler, en basit söze alınır.
Bu huyunu hiç sevmiyorum.Biz artık evlendikte,annem uğraşıyor işte.Evden ayrılınca daha iyi anladım ne çekilmez huy olduğunu.Tabii babamız,her türlü kabulümüz,ama kv kp yapsa zoruma giderdi,bu yüzden onlara da bunun ışığında biraz daha hoşgörülü bakıyorum.

herkes beddua seklınde algılamıs sanırım bı ben cumleyı tam anlamıyla anlamısım
ben sabah uyuyakalırsın ınsallah anlamında anladım ılk etapda
bırde uslubunuzdan da esınız hangı anlamda soyledıgınızı anlamıs olması gerektı aslında

ıletısım sorunu olmus oncesınde baska seylerde olmus bu ustune gelmıs oyuzden ters anlamıs gıbı hanı patlama noktası olmus gıbı fakat ne olursa olsun ne sebepten olursa olsun haber vermeden gıdıp arkadasta kalmak falan cok cocukca ınsanın bı gülesi tutar siniri bozulur hanı cocuk gıbı... ne sacma sey ... o anlamda demedım bıle dıyememıssınız kendınızı ıfade etme sansınız bıle olmamıs

bıraz gıtmek ıcın bahane aramıs sankı fazla cıtkırıldım gıbı. sıkıntılı.

Türkçe işte nereye çeksen o tarafa gidecek bir cümle kurmuşsunuz.

Ama eşim bana bunun için trip atsa ben gülme krizine girerdim sanırım .

Gözümün önünde şöyle belirdiniz eşiniz kapıda dudak bükmüş "sen benim ölmemi istedin." Siz koridorda elinizde merdane "gel buraya geeeeel"

Çok dizi izliyorum galiba.:KK53:

Affedin bence çünkü uykusu varsa cidden cümleyi yanlış algılamış olabilir.

herkes beddua seklınde algılamıs sanırım bı ben cumleyı tam anlamıyla anlamısım
ben sabah uyuyakalırsın ınsallah anlamında anladım ılk etapda
bırde uslubunuzdan da esınız hangı anlamda soyledıgınızı anlamıs olması gerektı aslında

ıletısım sorunu olmus oncesınde baska seylerde olmus bu ustune gelmıs oyuzden ters anlamıs gıbı hanı patlama noktası olmus gıbı fakat ne olursa olsun ne sebepten olursa olsun haber vermeden gıdıp arkadasta kalmak falan cok cocukca ınsanın bı gülesi tutar siniri bozulur hanı cocuk gıbı... ne sacma sey ... o anlamda demedım bıle dıyememıssınız kendınızı ıfade etme sansınız bıle olmamıs

bıraz gıtmek ıcın bahane aramıs sankı fazla cıtkırıldım gıbı. sıkıntılı.

Beddua etmek istesem direkt sabaha cikma insallah derdim lafi dolandirmadan, oyle de patavatsizim.
Yok firsat birakmadi bisey demeye :/

ya kavga sonrası bu cümlenin söylenmesi daha da ters tepmiştir, yanlıs anlamasını anlarım. anlık gerililir vs. ama siz gidip gönlünü almaya calısıp,kendinizi ifade ettiyseniz..bunun üstüne gidip arkadasta kalması. ilginç
haklıyken haksız konuma düşmek böyle bişey olmalı. alttan almazdım yerinizde olsam,öyle at gibi gitmeye benzemez
yalnız size bişey diyim mi, erkekler böyle sanırım yani çocuk gibi küsmeye meyilli . yani ben henüz sevgilimde göremedim ama alın işte daha 15 dakika önce babam koltuğa çay dökmüş annem buna sinirlendiği için sesini yükseltti anlık. yeni yıkanmıştı. babam küsüp odaya çıktı:KK51:
demek istediğim erkekler cocuk gibi..ama bana kalırsa evden gitmeyi öyle alışkanlık haline getirmemesi için gelince durumu belirtin

2-3 kere sabah erken uyanicam diyince aman iyi uyu ama insallah uyanamazsin dedim..
Ya cidden oyle mi geliyor kulaga :))
Cok kirgin zaten.
Ben oyle dusunmedim soylerken diyorum.
Yalan soyluyorsun diyor.
Benim yuzum cok yumusak, daha bi kere zamanim yok demedim.
Belki oyle yapmak daha iyi olurdu
Valla bencede biraz ağır olmuş sabaha uyanamazsın demen. Ölmesini dilemişsin resmen bide kötü birşey demedimki diyosun. Ayrıca şuanda bile üstüne atlayıp zıplamaktan bahsediyosun belliki öfkeli birisin. Sana vakit ayırmaması kızmakta haklı olduğun bir konu ama haklıyken haksız duruma düşürmüşsün kendini. Oda sana birşey söyliyceği zaman kıçını döner vaktim yok derdin kapağı kapardın böylece. Şimdi ayıkla pirincin taşını.

O manada söylememiş olabilirsiniz ama cümlenin ilk çağrıştırdığı şey, eşinizin anladığı şekilde bir beddua olarak duruyor.
Alınganlık edebilir de, "Vay beni gırdın al gırdın gırdın gaddemmıt" tarzında evi terk etmeler filan... Erkeğin de nazlısı hiç çekilmiyor. Siz de ona göre koyun tavrınızı.

Bugün de biz eşimle atıştık; kim önce ölürse mezarına ne dikecek vasiyeti üzerine. Ne kadar gerzekçe değil mi? :işsiz:
Kabir ziyareti yapalım, bir iki fidan-çiçek neyim dikelim dedik. Girdik mezarlığa, sağa sola mezarlara bakıyorum taşlarını okuyorum vs. Bi mezara da biri yasemin çalılığı ekmiş. Öyle güzel tutmuş ki sarmış tüm mezarı mis gibi yasemin kokar. Ben de pek severim yasemin çiçeğinin kokusunu. Eşime de gayri ihtiyari "X, senden önce ölürsem vasiyetim olsun, bu mezardaki gibi bi yasemin ek benim mezarıma da, her yeri yasemin koksun. Ne güzel baksana" filan dedim. "Ben bu gidişle senden önce ölürüm" diyor bana çatıyor yine durduk yere. :110:

"Ölünce mezarına dikmemi istediğin bi şey var mı bari, söyle de bileyim" dedim, "Kazık dik, soranlara da rahmetli kazık yemeye bayılırdı, çok severdi kazığı dersin" dedi. "Bi şeyi de ciddiye alsan da adam akıllı sohbet etsek, şurada birlikte yaşlanmayı ölümü konuşsak olmaz mıydı?" derken.. Öyle atıştık. Durduk yere olaya bak.

Sizinki de bu hesap.

O manada söylememiş olabilirsiniz ama cümlenin ilk çağrıştırdığı şey, eşinizin anladığı şekilde bir beddua olarak duruyor.
Alınganlık edebilir de, "Vay beni gırdın al gırdın gırdın gaddemmıt" tarzında evi terk etmeler filan... Erkeğin de nazlısı hiç çekilmiyor. Siz de ona göre koyun tavrınızı.

Bugün de biz eşimle atıştık; kim önce ölürse mezarına ne dikecek vasiyeti üzerine. Ne kadar gerzekçe değil mi? :işsiz:
Kabir ziyareti yapalım, bir iki fidan-çiçek neyim dikelim dedik. Girdik mezarlığa, sağa sola mezarlara bakıyorum taşlarını okuyorum vs. Bi mezara da biri yasemin çalılığı ekmiş. Öyle güzel tutmuş ki sarmış tüm mezarı mis gibi yasemin kokar. Ben de pek severim yasemin çiçeğinin kokusunu. Eşime de gayri ihtiyari "X, senden önce ölürsem vasiyetim olsun, bu mezardaki gibi bi yasemin ek benim mezarıma da, her yeri yasemin koksun. Ne güzel baksana" filan dedim. "Ben bu gidişle senden önce ölürüm" diyor bana çatıyor yine durduk yere. :110:

"Ölünce mezarına dikmemi istediğin bi şey var mı bari, söyle de bileyim" dedim, "Kazık dik, soranlara da rahmetli kazık yemeye bayılırdı, çok severdi kazığı dersin" dedi. "Bi şeyi de ciddiye alsan da adam akıllı sohbet etsek, şurada birlikte yaşlanmayı ölümü konuşsak olmaz mıydı?" derken.. Öyle atıştık. Durduk yere olaya bak.

Sizinki de bu hesap.
:DKazık iyiymiş:))
Ya ben yasemin çiçeğini bilmeden görmeden daha çok severdim de bahçeme diktim,çok baygın kokuyoro_O
Şöyle uzaktan rüzgar estikçe koksa daha yi sanki,değişeyim bari yerini:KK51:

:KK70:Kazık iyiymiş:))
Ya ben yasemin çiçeğini bilmeden görmeden daha çok severdim de bahçeme diktim,çok baygın kokuyoro_O
Şöyle uzaktan rüzgar estikçe koksa daha yi sanki,değişeyim bari yerini:KK51:

Ben çok severim, çocukluğumu hatırlatır bana hanımeli ve yasemin kokusu. Bilmiyorum yasemin ağır kokmaz, ya da cinsine göre fark eder mi? Akşam sefası çok ağır, yağsı kokar mesela. Yasemin o kadar değil bence.

Ben çok severim, çocukluğumu hatırlatır bana hanımeli ve yasemin kokusu. Bilmiyorum yasemin ağır kokmaz, ya da cinsine göre fark eder mi? Akşam sefası çok ağır, yağsı kokar mesela. Yasemin o kadar değil bence.
Ağır değil de,nasıl diyeyim,hani çaktırmadan laf sokanlar gibi belli etmiyor kendini ama,bişey var bişey var diyorsun:DBalkonun dibinde olunca çay içerken bile,ne kattım ya ben bu çaya diye düşünüyorsun,anlatabildimmi bilmem:D

omg cocugu olan adam eve gelmiyor mu? cok kötü bir huy. kadin kapidan kova erkek bacadan girmeli ne demek gelmiyom ben?

Back
X