Sabah yıne komsunun cocugunun gurultusune uyandım

Benim alt kat da yapıyor üst katta
Ama şimdi aklıma geldi bundan snr ben de yapacagım aynisini onlar bana sikayete gelsin:)

Alt katim dukkan,ust katim da bos. Oglum 2 yasinda bazen acayip bir sinir harbi yasiyoruz,ne yapsam durduramiyorum gurultusunu. Araliksiz agladigini da bilirim,oyuncaklari yere attigini da,scooterla evin icinde dolastigini da. Elimden geleni yapiyorum, ses olmasin diye. Laftan anlamiyor. Buyuk olsa 4-5 yasinda susar belki bilemiyorum. İnsan anne olarak da caresiz kaliyor ben de memnun degilim ama cocuktan sikayetci olurken bunu da dusunun arkadaslar diyorum. Her cocuk bir degil,durmayan susmayan da oluyor. Bu cocugun terbiyesiz,benim de gerizekali bir anne oldugumu gostermez yani. Yasayinca anlarsiniz

Su vanasını kapat ve kafasını çıkar, üzerine bir not yaz, sabah vananızı takacağım, suyunuz olmazsa belki gece temizlikten vazgeçersiniz diye
Bahçe gibi bir yeriniz varsa bir kavanoz börtü böcek topla kapılarının altından sal
Şalterlerini indir ve kaldırma kolunu kır gece elektriksiz kalsınlar
Aşağı sallanan çamaşırları varsa mürekkep sık su tabancasıyla
Arabalarının lastiklerini indir
Aydınlığa bakan pencereniz varsa oraya denk gelen camın altına yumurta at, erişemesin kokuşsun
Yatak odasının altında darbuka çal, ne de olsa kendi evin istediğin gibi müzik yaparsın :)
Kapı önünde ayakkabı falan varsa teklerini al at çöpe
Canından bezdir yani başka yol yok

böyle okudum. Su tabancası ile mürekkep sıkmak aklınıza nereden geldi :)) korkulur valla:))

Sallanan çamaşıra mürekkep tuttum bunu. Balkonda otururken manzara yerine çarşaf izlemekten biktim. Bir de kurumu yor mübarekler yirmidört saat sallanıyor. Tek iyi yani cam balkonunun erişemediğim üst kısımlarını temizliyor olmaları.

Canm soyle dıyım ust komsunun cocugu benım cocuguma gore cok sakın ama her sabah ben yerlere biseyler calma atma gurultusu yle uyanmama ne hakkı var kı kadın cok umursamaz cocuguna bısey demiyor aldırış etmiyor benım oglum tam tersi asırı hareketlı geveze bır cocuk ama gec sattlerde asla sureklı gurultu yaptırmam sonucta apartmanda oturuyoruz dagda bayırda degıl ha git mustakıle otur yapamıyorsan

Sen bi çocuğuna duru çüşü öğret
Elinden geleni yap, gürültü olmasın önlemlerini al da
Sonra yine gürültü olursa dersin
"Çocuktur yapar" diye
bacım diyesim geliyor..

Bende de bi çeşit mevcut bu gürültü yapangillerden..

Çocukların çıtı çıkmaz anaları babaları tvnin, filmin, müziğin dibine vurur.
5 yaşında çocuğun olduğu evde dışardan geçenlerin penceresine bakacağı kadar bangır bangır 3 saat müzik çalmak nedir ya
Anlayan bi anlatsın

Sonra da yüzyüze gelince "Masraf'cım masraf'cım.. Hakkını helal et, çocuklar çok yaramaz. Hiç durmuyorlar."
"Ablam ne çocuğu, sizin evde çocuk var mı yok mu belli değil. Siz bi dursanız yetecek" diyorum da kime diyorum..

Kardeş Türkçe konuşabiliyor fakat anlayamıyor 6 yılın sonunda ben bi bunu öğrendim

Cocuga yazık :)

Akülü arabaya neden takıldınız bukadar? Mesajlarımdan birinde akülü araba için komşunun uyarılması gerektiğini söyledim zaten. Kimse buna bişey demiyor. Demek istediğim başka bişey ama boşver.

Oyle tabii de aglayan cocugu da susturamadigimiz zamanlar oluyor. Gecenin 2sinde sirf sussun diye arabaya bindirip disari ciktigimi bilirim. Aman kimseye ses gitmesin diye neler yapiyorum. İlla ki duyuluyordur. Her cocuk bir degil ki. Onemli olan ailelerin cabalamasi. Aldirmaz anne babaya elbet sinir olur insan o konuda haklisiniz

Çocuktur yapar da,neyi nerede ne zaman yapacağının ayarını da anne baba yapar.Küçük yaşta "ammaannn oyalansın kendi kendine" diye sabahın körü gecenin yarısında salıvermemek lazım çocuğu.Toplu yaşam alanlarında ikamet etmenin de bir adabı var kimse kusura bakmasın.
Bizzat yaşadım.Bu çocuklar o verilmeyen eğitim,öğretilmeyen kurallar yüzünden,yaptıkları şeylerde evrim geçiriyor yaşları ilerledikçe.İki sene boyunca,balkonumdan üst komşunun çocuklarının fırlattığı çikolata poşetleri,reçelli ekmek,oyuncak parçaları ve bilimum pislikleri topladım.Çocuktur yapar kafasındaki anneleri de taradığı saçlarını,sigara izmaritlerini atardı.Temizlik yapardım arkamı bir dönerdim çöp konteynırına dönmüş balkon.Gürültüyü patırtıyı hiç saymıyorum bile.Çığlıklarını duş alırken banyoda,yemek yaparken mutfakta,uyurken yatak odasında dinlemek mümkündü.Yahu yeminle cacık döktü bu çocuklar balkondan aşağıya.O derece diyorum.Bir fren,bir uyarı allahaşkına ya.El insaf.Taşındım kurtuldum oh mis en üst kat.
Biz de çocuk büyütüyoruz.Vallahi ikaz lambası gibiyim.Her dakika uyarırım.Kimseden tek şikayet duymadım.Çok şükür yarabbim.

O lafın altına sıgınıyorlar ıste

Direk başlığa baktım bizi mi diyor dedim.. benim oglumda 2 gecedir ağlıyor uyanip kek istiyorum diyor yat oğlum yaparım deyince çıldırıyor... birde atesliydi ağlıyordu gece duvara vurdular valla kimse istemez çocuğu başkasini rahatsız etsin ama olmuyor bazen...
Gürültüyle uyanmayi kimse istemez ama bizde istemiyoruz inan kosma desen kosuyor, sinirlenip oyuncakları atıyor . Büyük insan olsa uyarınca yapmaz ama cocuk laftan anlamıyor. Tabi bu hep böyle degil kimi zaman hasta, kimi zaman atak dönemleri olunca

Çocuk da dogurmayalim artık yada onlar için bir toplama kampı yapalım ,belirli saatlerde komşular rahatsız olmasın diye bütün çocukları oraya kapatalım ...

Madem aran iyi çağır bir kahve içmeye , laf arasında kibarca konudan bahset ..

Ne sacmalıyorsunuz ya ıyi okuyun oyle cevap yazın yazacaksınız

Size tek hak verdiğim yer akülü araba yani annesi bunu yasaklayabilir erken saatlerde ve evde akülü araba kullanmalari hiç hoş değil onun harici çocuk bu yapma desende yapiyo benim oğlumda oyuncaklarini fırlatıyor yere atıyor halı sersede kar etmez gider çıplak biyer bulur gene atar çocuk bu laf anlatamazsin o konuda anlayışlı olmanız gerekiyor sizin çocuğunuz yapmaz ama her çocuk aynı değil kiyaslamak çok sacma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…