Sanirim az kaldi cekip gitmeme. Gun sayiyorum. Hak etmeyen birinin hayatini daha fazla konforda tutmaya gerek yokDurduğun kabahat o zaman
üşenmeden okudum :))Konu sahibi, seni o kadar iyi anliyorum ki. Tecrubelerim bana erkeklerin eslerinin giyimi konusunda hep bir tik fazlasini istedigini/isteyecegini ogretti. Ta ki tamamen kendi istedigi sekle burunmemize kadar. Ben de evliligimde kiyafetten dolayi cok sorunlar yasadim hala da yasiyorum. Bazi uyeler demis ki agzinin payini verin, esleri giyiminize karistirmayin veya evlenmeden gormediniz mi adamin ne oldugunu vs vs. agzini payini versen de degismeyen adam degismiyor. Ne oluyor o soyluyor, sen iki soyluyorsun, bir sey degismiyor. Sozler cirkinlesiyor. Kimisi kendini evlenmeden belli ediyor, kimi nisandan sonra ilk sinyali veriyor, kimisi de evlendikten sonra ''koca''lik vasfini kullanarak karisini ''yola getirmeye'' calisiyor. Yillardir su giyim konusunda erkeklerin neden boyle baskici tavir takindigini dusunmekteyim. Ozellikle kendim gibi, konu sahibi gibi kot-tisort gibi olagan seyler giydigi halde kocalarin neden bunu cok uc bir sey gibi algiladiklarini dusunmekteyim. Vardigim sonuclardan biri: ne olursa olsun koca, karisina bir sey yaptirmak istiyor, deniyor belki. Bakalim kadin hemen itaat edecek mi yoksa inada mi bindirecek veya sorgulayacak mi adamin bu istegini. (Cunku erkekler sorgulayan kadindan haz etmez,hemen itaat gordugunde kendini daha bir erkek hisseder.) vardigim diger sonuc: evet, ne yazik ki her kadina o gozle bakiyor boyle tipler. Mesela birindeki bi kirmizi ruj, veya leopar desen pantolon, topuklu ayakkabi, mini etek vs onlar icin her kadini ayni kefeye koymaya yeterli. Bir diger cikarimim ise su: ailesi/ arkadas cevresi muhafazakarsa her ne kadar kocada bu yon o kadar baskin degilse evlendikten sonra eslerini kiyasliyorlar cevrelerindeki kadinlarla ve istiyorlar ki es, bekarlugina oranla daha kapali giyindin. Kimisi bunu tesetture girmeye kadar zorluyor, kimisi de kisa kol, kisa etek, dar pantolon, sort, mayo/bikini yasaklamalarinda birakiyor. Aman Allah'im , simdi sizlerden yazimin uzunlugundan dolayi paparayi yiyecegim. Ama hak verin arkadaslar, su giyim-kusam derdi benim evliligimin merkezindeki temel sorun. Ve hic cozulemiyor. Zaten evliligimix cok yiprandi, karar asamasindayim
yanlış mı okudumhanımlar merhaba
Sabah işe giderken giyindim hazırlandım tam çıkmak üzereyken;
(üstümde tişört-pantolon vardı) üstünede kısa kollu uzun hırka giyecektim. )
Eşim eğer iş yerinde hırkasız duruyorsan hakkımı helal etmem dedi. Ben hırkayla duruyorum dedim. Kapalılar nasıl duruyorlar dedi . Bende onlar en azından ince şifon uzun şeyler giyiyorlar dedım. sende oyle giy madem dedi. İş yerimdeki ortamım kapalı çalışmaya izin vermiyorlar malesef...
Sürekli yaşıyoruz bu tartışmayı ki ben çok dikkat ediyorum ama artık bunalttı gerçekten her gün her gün.....
Çıkarken tamam her yeri kapa çıkalım dedi. kapalı zaten dedim. ( bir tek oturma odası açıktı gittim kapadım hemen) off illa bişey diyor gibilerinden sinirlendi. gidiyorum ben dedim normalde beraber çıkıyorduk. defol dedı. tamam dedim çıktım gittim servisi beklemeye. bakındım yanımdan falanda geçmedi.
Şuan konuşmuyoruz. NE yapayım ben bu adama?
Valla okurken sinirlerim tepeme cikti cunku bende esimle bu tarz konulari yasadim ve su an bosanma sebeplerimden biride bu seni cok iyi anliyorum sanki biz hicbisey bilmiyoruzda habire hergun her dk ayni seyler akil vermeler sende insansin bende insanim arkadas gibi olmak varken cocuk gibi davranmak nedir ya bide ustune defol git nesin sen mali misin terbiyesiz bence guzelce al karsina ve konus eger gene ayni seyi tekrarlarsa bundan bi cacik olmaz arkadasim yasadimda soyluyorum ben cok denedim ama anlamadi huy cikar can cikmaz derler ya cok dogru aslindahanımlar merhaba
Eşim eğer iş yerinde hırkasız duruyorsan hakkımı helal etmem dedi. Ben hırkayla duruyorum dedim. Kapalılar nasıl duruyorlar dedi . Bende onlar en azından ince şifon uzun şeyler giyiyorlar dedım. sende oyle giy madem dedi. İş yerimdeki ortamım kapalı çalışmaya izin vermiyorlar malesef...
Sürekli yaşıyoruz bu tartışmayı ki ben çok dikkat ediyorum ama artık bunalttı gerçekten her gün her gün.....
Çıkarken tamam her yeri kapa çıkalım dedi. kapalı zaten dedim. ( bir tek oturma odası açıktı gittim kapadım hemen) off illa bişey diyor gibilerinden sinirlendi. gidiyorum ben dedim normalde beraber çıkıyorduk. defol dedı. tamam dedim çıktım gittim servisi beklemeye. bakındım yanımdan falanda geçmedi.
hanımlar merhaba
Bi örtü eksik niye bu kadar taviz verdiniz kiO dert bende de var. Hep daha fazlasını istiyorlar. Daha uzun giy, daha bol giy... Sonu gelmiyor. Eşim hep kapalı ve ev hanımı istermiş ama kısmet değilmiş ona ki ben hem açıktım hem çalışan( niye evlendiyse artık benle). işe gelirken dizlerde tunik giyerim, dar paça pantolon giyemem( ilk 9 ay sadece etek giymiştim düşünün, şimdi nefret ediyorum etekten) kısa kol asla, balkona bile kısa kol çıkamam ( neyin kafasıysa hala anlamış değilim), makyaj yapamam sadece kalem, 7 yıl oldu evleneli hala en büyük sorun kıyafet. Hayattan soğudum resmen.
Valla Can'ım erkekler böyle ben kapalıyım mesela iki yıldır giydiğim yazlık açık renk ferace gibi bişeyim var hep giydim onu çöp atmaya çıkacaktım eşim diyor ki bunu giyme için görünüyor .. Ne yaparsın ölür müsün öldürür müsün sanki ilk kez giydiğim bişey sanki içinde eşofmanım bluzum yok gibi.. Bi de önceden böyle değil miydi eşleriniz diyen arkadaşlar eşimle ilk tanıştığımız da yeni kapanmıştım ve ben dar pantolon giyen daha kısa tunik giyen makyajsız dışarı çıkmazdım muhabbeti geçtiğinde Aslı'nda kapalı sayılmam çok çünkü tesettür daha dikkat gerektirir demiştim eşim de yoo gayet güzelsin kapalı olmak demek bakımsız olmak demek değil gibi bişey demişti şimdi herseye karışıyor lafımı söylüyorum ama insan yoruluyor bu dengesizlikden çelişki den Allah yardım etsin Can'ım en iyisi sallama he de geç ben çocuk Değilim de
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?